>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Fixy - internetowi oszuści

Status
Zamknięty.
V 0

valdez

Użytkownik
Witam, mam do was kilka pytań. Otóż większość z nas przesiaduje na różnego rodzaju forach i portalach bukmacherskich w jednym celu - aby ograć buka i wygrać trochę pieniędzy. Dzielimy się między sobą różnego rodzaju informacjami i spostrzeżeniami, niestety z różnym skutkiem. Raz jesteśmy na plusie, raz na minusie. Są jednak osoby, które oferują fixy, insidery ... Większość z nich żąda za tego typu informacje pieniędzy. I jeśli podane typy wchodzą i to po wysokich kurach nie mam nic przeciwko, aby ktoś komu to odpowiada płacił powiedzmy 100 euro za typ. Ale są osoby, które zakładają blogi i wyłudzają pieniądze od naiwnych użytkowników, proponując fixy. Dwa, trzy typy na miesiąc wejdą i są tylko screeny wygranych kuponów. Przez pozostałe dni w miesiącu jest zaliczana wtopa za wtopą, jednak takich osiągnięć nie ma co wklejać. Po co odstraszać kolejnych klientów? Dlaczego założyłem ten temat? Otóż chciałem sprawdzić, czy te info o tych oszustach to prawda. Wpiszę się w google: oszust - forum bukmacherskie i wyskoczy nam masa wyników z tego typu historiami. I postanowiłem to sprawdzić. Pierwszy, lepszy tego typu &#39;fixer&#39; i już oszust się znalazł. Sprzedaje jeden typ za 40 zł. Nie jest to jakaś wysoka kwota, więc zgodziłem się wpłacić. Oczywiście typ nie wszedł. Wielu oszukanych graczy tylko wypisała, to, co myślą pod wpływem emocji i nic więcej, ewentualnie jakieś dane do oszusta. Widziałem posty, w których pisali, ze takim osobom nie da się nic zrobić, ze są bezkarni, że policja wyśmieje zgłaszającego taką sprawę. To w takim razie wynika, że każdy z nasz może być takim oszustem, założyć swojego bloga i podawać &#39;fixy&#39;, do których nie ma się dostępu... TAK BYĆ NIE MOŻE! Większość ludzi ciężko haruje przez tydzień, aby zarobić 400 zł, a taki oszust może sobie te cztery stówki zarobić w kilka godzin oferując fixa, którego nie ma. Znajdzie się kilku naiwniaków i już ma spory przypływ gotówki. Ja takiego oszustwa nie popieram i akurat tej osobie, która można powiedzieć, że także i mnie oszukała nie odpuszczę. I teraz te kilka pytań, o których wspominałem na samym początku. Czy ktoś miał podobną sytuację, w której udało się ukarać oszusta. Czy adres email używany na MB jest wystarczający, aby cokolwiek zrobić. Liczę, że temat ten zostanie potraktowany poważnie i doczekam się kilku odpowiedzi. Pozdrawiam

damianczyk 0

damianczyk

Użytkownik
Podstawowa rzecz. Albo gosciowi zaplacic 50% ceny Fixa i jak wejdzie doplacic mu drugie 50%...

Albo ustalić że jak Fix nie wejdzie to kase ci oddaje.

WIelu jest oszustów a do fixów mają dostęp tylko nie liczni... Mam tyu na mysli prawdziwe fixy a nie jakies PEWNIAKI jak to sie mowi.

A jesli chodzi o ukarania ? wątpie czy cos zdziałasz....bo To ty zdecydowałeś sie skorzystać z jego usług i zapewne on cie do tego nei nakłaniał...czyli poszedłeś na swoją odpowiedzialność.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Temat nie usunę a zamknę. Niech sobie przeczytają osoby i wezmą to pod uwagę. Jeśli ktoś jest na tyle nierozsądny żeby płacić za fixa jakiemuś dziecku, które w ten sposób szuka pieniędzy na grę u buka to wyłącznie jest wina kupującego.
To jest Wasza własna odpowiedzialność :!:

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Dokładnie.
Dodam jeszcze, że jeżeli ktoś oferuje fix za 40 zl to naturalnie jest oszustem.
Jeżeli ma fixa załózmy z kursem 2.00 i chce Ci go sprzedać za 40 zł to zauważ, że wystarczyło by mu zagrać taki typ za ledwie 50 zł i już miałby te 40 zł, które chce od Ciebie.
A do tego całego wysypu naiwniaków idealnie pasuje zdanie: głupich nie sieją, sami się rodzą.

I nic mu nie zrobisz. Pójdziesz na policję i powiesz, że zapłaciłeś komuś 40 zł z własnej woli? Wyśmieją Cię i trudno się dziwić.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Temat zamknięty ale ja chciałem sobie wkleić screeny z dwóch pseudo blogów dzieci neostrady.

Pierwszy screen to miazga w postaci słowa &quot;zrudla&quot;. Po prostu miazga jak ktoś tak pisze to oznacza, że jest jeszcze w podstawówce albo zaczął edukację w Giertychowskim gimnazjum...
2 screen to miazga w postaci tego kuponu. Chłopak miał insidera i zagrał za całe 1,78 zł... pewnie to było jego całe kieszonkowe. Po prostu miazga.
Ponadto co weekend ma 3 typy z czego jeden to fix a jeden to insider.
Szkoda, że codziennie nie ma fixów i insiderów... Co z niego za dziecko neostrady jak On nie ma codziennie fixów. Śmiech na sali :!:
Moderatorzy codziennie banuja pełno takiego syfu na forum.
Wniosek na koniec ode mnie:

Jeśli ktoś uwierzy takiemu debilowi i zapłaci to jest skończonym
...
Słowa ostre ale taka jest prawda. To co wkleiłem nie jest reklamą tylko przestrogą przed dziećmi neo.

Jak pojawi się nowy oszołom z pseudo blogami z fixami, insdierami to wrzucę tutaj żeby można było się pośmiać.

Otrzymane punkty reputacji: +19
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom