Ässät - Lukko 1 @ 1.80BAH
Jedna z najwiekszych rywalizacji w SM- liga.Assat ma 18 pkt przewagi i mysle ze tu nie bedzie niespodzianki(pomiedzy tymi zespolami zawsze byla walka). Assat wygralo ostatnie 5 meczy na 6, a Lukko na odwrot.Lukko jest bez kilku zawodnikow, ale Assat ma dobrych mlodzikow ktorzy graja w Finlandii U-20 i nie bedzie ich rowniez...W tym meczu może byc tylko jeden wygrany Assat.....
Tappara Tampere - Ilves Tampere 1 @ 1.70 Expekt
Kolejne derby! I bylem zaskoczony stawkami na Tappare. Maja lepszych zawodnikow i ten sezon im idzie lepiej. I kurs na faworyta w derbach jest tylko 1,70. Ilves jest slabym zespolem i jego przeciwnik jest conajmniej o 3 klasy lepszy.
Uwazam iz tu jest jeden faworyt choc za maly kurs jak na derby.
Saipa - Lahti Pelicans 1 @ 1.55BAH
Pelicans odzyskaja swojego obronce Sami Helenius, ale Santeri Heiskanen jeszcze nie bedzie gral. Do SaiPy wrocila ich czolowa dwojka Viitaluoma & Kokko. To byl wazny powrot gdy ostatnio wygrali 3-0 i Viitaluoma strzelal gole.Mysle ze ta dwojka "Viitaluoma & Kokko" wygrają znow mecz Saipie....
HPK tez powinno rozlupac ???? TPS.....ja daje na hpk,tappare,hv 71,saipe,spartak m za duza kase co o tym myslisz??bo ostatnio Ilves mi zrabalo i troche kasy poszlo ???? pozdro
HPK tez powinno rozlupac ???? TPS.....ja daje na hpk,tappare,hv 71,saipe,spartak m za duza kase co o tym myslisz??bo ostatnio Ilves mi zrabalo i troche kasy poszlo ???? pozdro
Hmmm co do HPK to nie gram....Tappare powino wygrać,wkoncu wlasna hala i derby...HV71 też powino sobie poradzić z Leksand..ma dużo kontuzji.i raczej nie powalcza...Saipa 1 wrocili ich czolowi gracze,a co do sprataka nie wiem