Zagłębie Lubin-Vistal Gdynia 18-26
Vistal 2.55 betcity 2.50 b365

IZZI
Vistal+1.5 1.80 betcity 1.85 b365

IZZI
BET ROKU!!!
Niezły towar mają w tym betcity. Najpierw 1.8 na Zagłębie w półfinale, gdzie wszędzie było 1.3, a później i oni zmienili na taki kurs, a teraz taki bajeczny kurs na Vistal. Wiedziałem, że wysokie zwycięstwo Miedziowych nad Pogonią, która tutaj przyjechała
dzisiaj, więc dziewczyny wyszły z autokaru praktycznie prosto na parkiet mając w głowie kolejny mecz ze Startem o brązowy medal, spowoduje wzrost kursów na przeciwniczki w finale. Gospodynie za to były od dłuższego czasu skoncentrowane na tym meczu i to tutaj wyszło. Wychodzi na to, ze dzięki 10-bramkowej wygranej mamy taki bajeczny kurs. Także Zagłębie po prostu się nie skompromitowało i do tego wykorzystało zmęczenie przeciwniczek. Gdynianki za to dokonały czegoś. Miały o wiele trudniejsze zadanie od swoich finałowych przeciwniczek i jemu podołały. Wszyscy wiedzą, jak mnie to boli, bo Tetel ze swoimi dziewczynami odebrał szanse na podwójną koronę mojej drużynie. Jednak trzeba przyznać w przeciągu sezonu, że młoda ekipa znad morza zasługiwała na jakiś tytuł w tym roku. Powinien to być
Puchar Polski, gdyż 3/4 drogi w tym turnieju dziewczyny już zrobiły. Tak, pokonanie Montexu oceniam na 3 razy ważniejsze, niż to, co się zdarzy jutro. Wprawdzie Vistal to bardzo młoda ekipa, jednak ciągnął ją 3 doświadczone zawodniczki oraz kilka utalentowanych, młodych dziewczyn. Jako trio mam tu oczywiście na myśli Niedźwiedź, Gapską oraz Kulwińską. Iwona bardzo dobrze kierują grą swojej drużyny, a w kluczowych momentach bierze ciężar meczu na swoje barki. Ryba, o niej wiele chyba nie trzeba pisać. Przez cały sezon utrzymuje równą, wysoką formę. Często muruje bramkę i przeciwniczki mają wielki kłopot ze zdobywaniem bramek. Na koniec z tej trójki Kulwińska, która w czasie finałów złapała dobra formę i gwarantuje kilka bramek z koła. Co do młodzieży, to na czele stoi Kobylińska, która rzuca karne, ale i na swoje połówce potrafi zamotać. Jest to najaśniejszy z kilku diamencików w kadrze Tetela i z chęcia widziałbym ją w Lublinie, ale tak nie będzie. Jednak już niedługo zadebiutuje ona w reprze i drużyna Łysego powinna mieć z niej pożytek. Do tego Vistal ma solidną Pawłowską na lewym skrzydła, zabójczo skuteczną Łabudę na prawej flance, małą, zwinną Gutkowską na środku i Kozłowską, która potrafi coraz częściej odpalić z drugiej linii. U Miedziowych, jak już pisałem, brakuje dwóch głównych strzelb, czyli Malty i Semeny. Bez nich opcje są okrojone, pokazały to play-offy. Więcej pisać nie będę, jak ktoś potrzebuje, to może zajrzeć do poprzedniej analizy. Podsumowując, aspekt kadrowy raczej po stronie Vistalu, kondycyjnie Zagłębie może mieć lekką przewagę, jednak myślę, że nie aż tak znaczącą. Szanse Gdynianek oceniam na przynajmniej 50%, a może nawet 60%, więc mamy spore value.
2.55->2.50->2.90 w betcity, dalej polecam!