Spotkanie: Milan – Liverpool
Typ: 1, over 2.5,
Kurs: 2.35
Buk: unibet
Analiza: ????
A więc doczekaliśmy się finału
LM. Piękna powtórka finału sprzed 2 lat – który dla mnie osobiście był najbardziej emocjonującym meczem jaki kiedykolwiek oglądałem [poszła duża kasa na zdobycie pucharu przez Liverpool]. W tym meczu każdy spodziewa się bardzo dużych emocji których na pewno nie zabraknie. Obie drużyny w lidze zajęły wysokie miejsca ale nie liczyły się w wyścigu o mistrzostwo. Milan zaczął sezon z kilkoma ujemnymi punktami za ustawianie meczy a i tak zajął 4 miejsce z szansą na trzecie. Liverpool też musiał zadowolić 3 miejscem ale przynajmniej uniknął problemów z grą w
LM jakie miał w ostatnim sezonie.
W
LM obie drużyny zaprezentowały się z bardzo dobrej strony. Milan wyeliminował MU i Bayern Monachium a jedynie z Celticiem zanotował bardzo średni mecz. Liverpool za to wyeliminował dwóch potencjalnych faworytów jakimi byli Barcelona i Chelsea a także PSV z bilansem w dwumeczu 7-0! Ostatnie mecze zespołów nie mają wpływu na dzisiejszy mecz ponieważ w tych meczach grały rezerwy – co pozwoliło odpocząć największym gwizdom obu zespołów. Milan bardzo liczy na wirtuoza gry Kakę czy bramkostrzelnego Gilardino. W Liverpoolu nadzieję pokładają w Crouchu i Gerardzie – chociaż siła tego zespołu to dobre zgranie a nie indywidualne umiejętności. Bardzo ważnym atutem Liverpoolu jest także trener Rafael Benitez który według mnie jest jednym z lepszych trenerów. Jeśli będzie miał przebłysk swojego geniuszu to powinien przyblokować swoich rywali. Obie drużyny pamiętają to co stało się 2 lata temu początkowo będą grały zachowawczo zbytnio nie odkrywając się ale nie wiem czy warto ryzykować X do przerwy. Mam jednak nadzieję że padnie dużo bramek a emocje będą porównywalne do tych sprzed 2 lat.
W Milanie oczywiście nie zagra Ronaldo [nie może] Nie wiadomo czy zagra Paolo Maldini. W Liverpoolu nie zagra Fabio Aurelio i Luis Garcia – szkoda mi zwłaszcza tego drugiego bo bardzo lubię jego grę i strzał. Nie wiadomo co z Boudewijnem Zenden i Mohamedem Sissoko.
Prawdopodobne składy wg. Eurogol.pl
„Sędzia: Herbert Fandel (
Niemcy)
Prawdopodobne składy:
Milan: Reina - Riise, Agger, Carragher, Finnan, Mascherano, Gerrard, Alonso, Pennant, Kuijt, Crouch
Liverpool: Dida - Nesta, Jankulovski, Kaladze, Oddo, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Kaka, Seedorf, Gilardino”
PS. Najfajniejszy jest kurs na bwin - 2.0 na milan! żenada... ale czego się spodziewać skoro są ich sponsorem :;/:
"W zespole atmosfera jest bardzo dobra. Wszyscy za wyjątkiem Momo Sissoko będą jutro do dyspozycji trenera Rafa Beniteza." Źródło: jerzydudek.eu - lekka zmiana :?: