>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Finał Ligi Mistrzów: AC Milan - FC Liverpool

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
W najbliższą środę finał elitarnych rozgrywek Champions League. Zmierzą się w nim drużyny AC Milan i FC Liverpool. Czy Rossoneri zrewanżują się swoim przeciwnikom za porażkę ze Stambułu? Przekonamy się o tym po jakże emocjonująco, zapowiadającym się spotkaniu.

Jaka jest Wasza opinia na temat finału? Kto wygra Ligę Mistrzów?

Rossoneri czy The Reds?

zapraszam wszystkich do dyskusji ;)

O 0

orzech91

Użytkownik
Zawsze byłem, jestem i będe za Liverpoolem ???? Myśle, że nie ma co patrzeć na ostatnie potknięcia w lidze ;) Chociaż... z tego cvo wiem Milan jest faworyzowany...

R 0

rafalgron1

Użytkownik
Milan zawsze jest faworyzowany a dzięki temu na Liverpoolu nie ciąży presja i gra sie lepiej. Wiec myślę, że tutaj może byc powtórka z rozrywki ale Milan nie da się juz tak łatwo tak jak wtedy pamietnego dnia ????

pawson 0

pawson

Użytkownik
a ja jestem zdania iż będzie sytuacja z przed lat gdzie byla zacieta rywalizacja i dogrywka a pozniej karne gdzie w karnych wygra milan iż Dida jest lepszy niż Reina :jezora:

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
no ja rowniez mysle ze tu bedzie remis. W finalach czesto sie to zdarza ostatnio wiec bardzo prawdopodobne :] ale w karnych to juz trudno powiedziec kkto moglby wygrac. Mysle ze Reina jest dobry a nawet jednym z najlepszych bramkarzy obecnie tak wiec jestem za Liverpoolem ale wiadomo... Milan jest tu faworyzowany wiec jedno jest pewne...bedzie emocjonujaco ????

nazghul 0

nazghul

Użytkownik
Spotkanie: Milan – Liverpool ✅ ✅
Typ: 1, over 2.5,
Kurs: 2.35
Buk: unibet
Analiza:
????

A więc doczekaliśmy się finału LM. Piękna powtórka finału sprzed 2 lat – który dla mnie osobiście był najbardziej emocjonującym meczem jaki kiedykolwiek oglądałem [poszła duża kasa na zdobycie pucharu przez Liverpool]. W tym meczu każdy spodziewa się bardzo dużych emocji których na pewno nie zabraknie. Obie drużyny w lidze zajęły wysokie miejsca ale nie liczyły się w wyścigu o mistrzostwo. Milan zaczął sezon z kilkoma ujemnymi punktami za ustawianie meczy a i tak zajął 4 miejsce z szansą na trzecie. Liverpool też musiał zadowolić 3 miejscem ale przynajmniej uniknął problemów z grą w LM jakie miał w ostatnim sezonie.

W LM obie drużyny zaprezentowały się z bardzo dobrej strony. Milan wyeliminował MU i Bayern Monachium a jedynie z Celticiem zanotował bardzo średni mecz. Liverpool za to wyeliminował dwóch potencjalnych faworytów jakimi byli Barcelona i Chelsea a także PSV z bilansem w dwumeczu 7-0! Ostatnie mecze zespołów nie mają wpływu na dzisiejszy mecz ponieważ w tych meczach grały rezerwy – co pozwoliło odpocząć największym gwizdom obu zespołów. Milan bardzo liczy na wirtuoza gry Kakę czy bramkostrzelnego Gilardino. W Liverpoolu nadzieję pokładają w Crouchu i Gerardzie – chociaż siła tego zespołu to dobre zgranie a nie indywidualne umiejętności. Bardzo ważnym atutem Liverpoolu jest także trener Rafael Benitez który według mnie jest jednym z lepszych trenerów. Jeśli będzie miał przebłysk swojego geniuszu to powinien przyblokować swoich rywali. Obie drużyny pamiętają to co stało się 2 lata temu początkowo będą grały zachowawczo zbytnio nie odkrywając się ale nie wiem czy warto ryzykować X do przerwy. Mam jednak nadzieję że padnie dużo bramek a emocje będą porównywalne do tych sprzed 2 lat.

W Milanie oczywiście nie zagra Ronaldo [nie może] Nie wiadomo czy zagra Paolo Maldini. W Liverpoolu nie zagra Fabio Aurelio i Luis Garcia – szkoda mi zwłaszcza tego drugiego bo bardzo lubię jego grę i strzał. Nie wiadomo co z Boudewijnem Zenden i Mohamedem Sissoko.

Prawdopodobne składy wg. Eurogol.pl

„Sędzia: Herbert Fandel (Niemcy)

Prawdopodobne składy:

Milan: Reina - Riise, Agger, Carragher, Finnan, Mascherano, Gerrard, Alonso, Pennant, Kuijt, Crouch

Liverpool: Dida - Nesta, Jankulovski, Kaladze, Oddo, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Kaka, Seedorf, Gilardino”

PS. Najfajniejszy jest kurs na bwin - 2.0 na milan! żenada... ale czego się spodziewać skoro są ich sponsorem :;/:

&quot;W zespole atmosfera jest bardzo dobra. Wszyscy za wyjątkiem Momo Sissoko będą jutro do dyspozycji trenera Rafa Beniteza.&quot; Źródło: jerzydudek.eu - lekka zmiana :?:

oko__00 0

oko__00

Użytkownik
Spotkanie: Liverpool FC - AC Milan
Typ: X / AC Milan
Kurs: 4,50
Bukmacher: Bwin
Analiza: Jest to naważniejszy mecz w piłce nożnej, finał LM. Obydwie drużyny grją dobrą piłkę. Będzie to rewanż z przed 2 lat, kieyd to milan prowadził 3:0 żeby na końcowy gwizdek zremisowac 3:3 i w karnych przegrac. Milan jest ostatnio w znakomitej formie, w lidze oszczędza zawodników na najważniejszy mecz. natomiast LIverpool gra przeciętnie w meczu z Chelsea nic wielkiego nie pokazali, oprucz dobrej obrony Rainy. Obydwaj trenerzy mają stosunkowo niewielkie problemy ze składem. W ekipie Milanu zabraknie Ronaldo, który nie może grać w Lidze Mistrzów, a pod znakiem zapytania stoi występ Paolo Maldiniego. Anelotti miał dylemat na kogo postawić w ataku i ostatecznie zdecydował się na Alberto Gilardino. Z kolei The Reds nie skorzystają z usług kontuzjowanych Fabio Aurelio i Luis Garcii. Nie wiadom z kolei czy zagrają Boudewijn Zenden i Mohamed Sissoko. Uważam, że Milan wygra ten mecz i strzeli gola w 2 połowie, mecz będzie bardzo zacięty.

Prawdopodobne składy:

Milan: Reina - Riise, Agger, Carragher, Finnan, Mascherano, Gerrard, Alonso, Pennant, Kuijt, Crouch

Liverpool: Dida - Nesta, Jankulovski, Kaladze, Oddo, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Kaka, Seedorf, Gilardino

bandziorno 124

bandziorno

Użytkownik
Spotkanie: Liverpool FC - AC Milan
Typ: AC Milan
Kurs: 2,25
Bukmacher: Expekt

Wg mnie zdecydowanym fawotytem tego meczu jest AC Milan. Analiza wygranego meczu Milanu z ManU pokazuje że w życiowej formie jest Kaka, wciąż świetnie reżyserujący grą Seedorf, oraz cudownie waleczny Gatuso. Ale nie bacząc na to, że ta trójka jet motorem napędowym drużyny, sama obserwacja gry Liverpool jeszcze raz potwierdza fuksiarską grę oraz przypadkowy awans do finału. No i miejmy nadzieję, że na tym ten fart się skończy bo zwycięstwo Liverpoolu byłoby piłkarsko niesprawiedliwe w przekroju dotychczasowych gier obu drużyn w obecnej edycji LM. Milan zasługuje na to zwycięstwo, tym bardziej że Milan ma jeszcze do załatwienia porachunki za finał LM w roku 2005, gdzie mimo koncowego wyniku był wg mnie drużyną zdecydowanie lepszą...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom