CRYSTAL PALACE – MANCHESTER UNITED
21.05, godz. 18:30, Stadion Wembley w Londynie
Przewidywane składy:
CP: Hennesey – Ward, Dann, Delaney, Souare – Cabaye, McArthur, Puncheon – Bolasie, Zaha, Wickham
United: De Gea – Valencia, Smalling, Blind, Jackson – Carrick – Rooney, Mata, Lingard, Martial - Rashford
Nie zagrają:
CP: Appiah, Chamakh, Hangeland, Ledley(kontuzje)
United: Darmian, Januzaj, Keane, Schweinsteiger, Shaw, Young (kontuzje), Fellaini (zawieszenie) Depay, Mensah
Jako kibic Diabłów na początku odniosę się do ostatniego meczu z Bournemouth. Niby pewna wygrana 3:1, ale jest coś co mnie bardzo rozczarowało. Mecz który był tak naprawdę o nic, myślałem że gospodarze będą wyglądać gorzej niż w całym sezonie, ale został tak samo rozegrany przez drużynę LvG jak wszystkie inne. Czy to oznacza że ta drużyna jest wypalona i nie mają motywacji w meczach z drużynami z dolnej części tabeli? Przecież z drużynami z topu radzili sobie bardzo dobrze i gra wyglądała też przyzwoicie, a najwięcej punktów tracili z teoretycznie słabszymi drużynami, często oddając pierwszy strzał na bramkę po 60 minucie gry. LvG nie jest wstanie ich zmotywować to walki przez cały sezon, na hitowe mecze piłkarze nie potrzebują motywacji trenera żeby chcieć wygrać. Holender MUSI ODEJŚĆ.
W spotkaniu na Wembley widzę tylko jednego faworyta.
Orły nie będą wstanie zagrozić Diabłom w tym meczu. Potencjał drużyn jest zdecydowanie inny, a motywacji Manchesterowi nie powinno zabraknąć i powinni zagrać ten mecz jak z drużyną z topu.
Red Devils ostatni raz FA wygrali w 2004 roku, to oznacza że nawet tacy doświadczeni zawodnicy jak Rooney i Carrick nie mają Pucharu Anglii w swojej kolekcji. Mecze Manchesteru z Evertonem i West Hamem we wcześniejszych rundach były ich jednymi z najlepszych w tym sezonie jakie widziałem. Diabłom motywacji nie zabraknie. Oczywiście nie twierdzę że Crystal Palace nie zależy, ale jeśli United wyjdą rządni wygranej to potencjałem kadrowymi zdecydowanie przewyższają drużynę z Londynu.
Kurs na zwycięstwo Manchesteru United bardzo dobry.
Manchester United @1.83 
Sportingbet
Anthony Martial GOL @3 
Marathonbet
Żenada jak przez większość sezonu