>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

FEN 8 „Summer Edition”

Status
Zamknięty.
macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA

Data: 31 lipca 2015
Miejsce: Hala Millenium, Kołobrzeg, Polska
Transmisja: Polsat Sport

Undercard
MMA 66 kg: Sebastian Kotwica (Szkoła Walki Drwala) vs Łukasz Demczur (Samolewski Team Poznań)
MMA 77 kg: Michał Golasiński (Contender Kamienna Góra) vs Rafał Lewoń (Szczerek Fight Team Kołobrzeg)
MMA 70 kg: Jacek Kreft (Mad Dogs Gdynia) vs Mateusz Rębecki (Berserkers Team Gryfice)
MMA 93 kg: Krzysztof Pietraszek (Elita MMA Ełk) vs Marcin Wójcik (GŁD Piła)
MMA 84 kg: Ireneusz Cholewa (Wydra Gym Częstochowa) vs Maciej Różański (Berserkers Team Szczecin)
Główna karta
MMA +93 kg: Łukasz Borowski (Elitarni MMA Team Oborniki Śląskie) vs Akop Szostak (S4 Fight Team Warszawa)
MMA 77 kg: Paweł Żelazowski (Dziki Wschód Biała Podlaska) vs Artur Piotrowski (Ronin Gold Team Koszalin)
MMA 70 kg: Roman Szymański (Linke Gold Team Poznań) vs Paweł Kiełek (Arrachion Olsztyn)
MMA 77 kg: Emil Weber Meek (Norwegia/MMA Trondheim) vs Albert Odzimkowski (Szkoła Walki Drwala)
Main event
KB 95 kg: Andre Schmeling (Niemcy/Muay Thai Duisburg) vs Tomasz Sarara (Polska/Team Mr. Perfect)

Zapraszam do dyskusji na temat gali.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
macio106 209,6K

macio106

Znawca - MMA
Na tą gale niestety jest do wytypowania tylko jedna walka na Betsafe, ale za to mamy sporo ciekawych opcji. Pewnie jak większość kojarzę Norwega tylko z jednej walki na BA. Gdzie zaprezentował się solidnie powinien wygrać, a wygrał Polak, potem protesty i inne cyrki, ale koniec końców wynik zmieniono na no contest. Norweg posiada sporo doświadczenia z amatorów. No i profesjonalny rekord 5-1 robi wrażenie. Tym bardziej że wszystkie wygrane szybko przez KO. Nie byli to konkretni zawodnicy, wręcz bym powiedział kelnerzy, jednak rekord wygląda przyzwoicie. Przegrał raz z Mohammed Abdallah, który obecnie jest solidnym zawodnikiem. Przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na budowę Norwega. Dobrze zbudowany, silny. Tak wyglądał wczoraj:

Trenuje w dobrym klubie MMA Trondheim, który ma wyrobioną markę w Skandynawii (przecież wytrenowali najlepszego wojownika na zmieni Bonusa ???? ). Przejdźmy do wspomnianej wcześniej walki w Polsce. Norweg bil się solidnie przez 3 rundy z Polakiem. Otrzymał parę mocnych ciosów, jednak nie padł. W 3 rundzie gdy Polak opadł z sił, to Norweg (co jest warte uwagi) był cały czas w 100% dysponowany nie było widać przysłowiowego &quot;spompowania&quot;. Gdy Norweg poczuł że Polak słabnie to ruszył z szarżą ciosów. Jednak Danielski wytrzymał. Ogólnie to cała walką toczyła się w stójce, gdzie Norweg pokazał że umie uderzyć i kopnąć bardzo mocno! Parteru w tej walce nie było. Norweg do tej walki podchodzi bardzo poważnie wie, że dostaje szanse zmierzenia się z zawodnikiem który jakąś tam markę posiada i jest rozpoznawalny. Na jego portalach społecznościowych (Facebook, Instagram) można zobaczyć zdjęcia, opisy z przygotowań.
No dobra to teraz coś o jego rywalu Albercie Odzimkowskim, niby wielki talent złote dziecko, ale kurde on ma już 27 lat! Talentem to jest 19 letni Kiełek, a nie o prawie 10 lat starszy chłop. Rekord też ładny bo 7-2, ale moim zdaniem ten rekord taki trochę napompowany bo zawodnicy nie byli największych lotów. Ok Norwega też nie byli, ale ci Polacy z rekordem 2-2 czy 2-3 z regionalnych gal to tak trochę słabo wygląda. Albert pokonał między innymi Piotra Wawrzyniaka i Michała Wienceka. Ten pierwszy na razie ma tylko jedno zacne zwycięstwo nad Chmielewskim i tyle w temacie, znowu o nim cicho w środowisku. Drugi obecnie robi karierę w M-1 bo z początku sowich startów to znowu amatorzy. W debiucie na M-1 , gdy walka była w stójce to Rosjanin solidne lanie mu dał. W 2 rundzie Michał miał plecy, ale mimo prób nie poddał. W 3 rundzie udało się poddać ruska po dość dobrej pracy Ground&amp;Pound. Ostatnio na M-1 bardzo szybko przegrał w parterze. Się tutaj sporo rozpisałem, ale mu tutaj rozmawiamy o Albercie a nie o innych. Po pierwsze Albert dostawał rywali słabych, a jak byli lepsi to znowu w parterze, czyli domenie Alberta. Jego rywale trochę odstawali. I przychodzi walka z Mickael Lebout, gdzie Albert nie miał nic do gadania i walk na FEN, gdzie poddał go Mindaugas Veržbickas. I gadanie że za to kochamy ten sport, bo jest nie przewidywalny itp. Jak dla mnie to Albert Odzimkowski przegra tę walkę z prostej przycyzny, niby jest świetny w parterze ok, ale to wystarczy tylko na słabeuszy przyjechał gościu z Francji pokazał ci co to MMA, przyjechał Litwin znalazł okazję i poddał. Do tego co wiemy o kondycji Polaka? Ha niewiele bo najwięcej to toczył 2 rundy, a kondycja Norwega jest bardzo dobra. Powoli zbliżamy się ku końcowi. Moim zdaniem jeżeli Norweg z początku nie da się obalić a trafi swoim mocnym ciosem to może być już pozamiatane. Nie zapominam także że dla Alberta to być albo nie być w FEN i zapewne będzie chcial sprowadzić do parteru Norwega, tylko pytanie czy mu się to uda? Ja szczerze wątpię, na moje silny cios Norwega i jego siła zrobią swoje. Moje typy są takie:
Emil Weber Meek - Albert OdzimkowskiAlbert Odzimkowski pokonał Emila Webera Meeka przez TKO (uderzenia) runda 1, 3:29
Typy:
1 @1.75⛔
Rundy poniżej 2.5 @1.60✅
Zawodnik 1 wygrywa przez KO/TKO/DQ @ 2.75
⛔
Jak ktoś lubi ryzyko to można za drobne spróbować:
Rundy poniżej 1.5 @2.20✅
Zawodnik 1 wygrywa w 1 rundzie @ 3.50
⛔

alves94 560

alves94

Użytkownik
Akop Szostak, nie lubie.. pf, wrecz nienawidze jak kulturysci bawia sie w sporty walki. Zarowno za Akopem, jak i Pudzianem nie przepadam (delikatnie powiedziane) jako zawodnikami mma. Szanuje ich za to co zrobili w swoim prawdziwym sporcie, ale w mma ich nie zdzierze. Nie znam genezy nicku Pudziana, ale jesli wywodzi sie od Mariusza, to pewnie dlugo nie bede musial czekac na hejt jego i jego przydupasow, a potem moze jakis dissik od Pudzian Band? Do rzeczy. Elitarny Borowski bil sie w (az przykro to pisac) m-1... nie wiem jakim cudem on sie tam dostal, ale mam nadzieje, ze po walce z lutego wyleci. Ten rekord 3-3 musial nabic chyba na totalnych ogorach, bo ja po obejrzeniu 20 sekund jego walki mialem dosyc. O Akopie mozna powiedziec jeszcze mniej. Dostal ogorasa z rekordem 2-13. Dylewski przegral i z Akopem i z Borowskim w 20-30 sekund. Obserwuje troche Szostaka, jest zaparty, dazy do tego by byc lepszym i ma dobrego trenera. Licze, ze Antek go dobrze przygotuje, a Akop wygra. Licze rowniez, ze Pawel Kielek da dobra walke. Mlody, ambitny, wie czego chce, a przy tym dobry i trenuje w mlodym wieku (96 rocznik) w swietnym klubie i ma dobrych sparingpartnerow, ktorzy go pewnie doskonale przygotuja pod Romka.
Wielka, ale to wielka szkoda, ze na tej gali jest tylko jedna walka w formule k1, a tak duzo mma. Poprzednia gala FENU w Bydgoszczy, to chyba 3-4 walki k1 i naprawde przyjemnie sie to ogladalo, szczegolnie, ze walki byly naprawde dobre.

Otrzymane punkty reputacji: +1
szslon 182

szslon

Użytkownik
Miejmy nadzieję że buki wystawią pełną ofertę na FEN. Co do walki Meek - Odzimkowski. Norweg brał udział w eliminacjach do &quot;The Ultimate Fightera&quot; 22, prawdopodobnie się nie dostał choć z sobie znanych źródeł wiem, że 4 Skandynawów dostało się do tego programu. Norweg został przekręcony w starciu z Danelskim podczas Areny Berserkerów w marcu, nie tylko moim zdaniem wygrał ten pojedynek. Jak wspomniał @macio to kondycja Odzimkowskiego jest podejrzana, ja myślę że Meek nie będzie kalkulował kolejnego wałka na gali w Polsce i będzie chciał to skończyć zdecydowanie przed czasem.

Zawodnik 1 wygrywa przez KO/TKO/DQ 2.75

Kurs bardzo zacny, ale oczywiście czekamy do wagi ????

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Meek vs Odzimkowski - Odzimkowski 1,95 betsafe 1/10 ✅✅✅ swoje przyjął, ale ubił elegancko w stójce
Koledzy wyżej zapominają, że Albert to wyjściowo stójkowicz, dla mnie w tej płaszczyźnie prezentuje się lepiej niż Meek, którego widziałem jednak tylko w walce z Danelskim. Liczba poddań Alberta wynika raczej z poziomu parteru zawodników z, którymi się mierzył niż z umiejętności i na tej podstawie nie wyciągałbym wniosków. Albert miał dobre przygotowania, niezłych sparingpartnerów, do tego na co dzień trenuje z Drwalem. Z cardio Alberta powinno być w porządku, chociaż tu czasem decyduje głowa, ale waga zrobiona łatwo, na wadze wyglądał świeżo. Stawka bez szaleństw, ale po takim kursie warto zagrać. Jak Albert nie spali się psychicznie to na pewno da równą walkę.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom