>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

FC Zenit St. Petersburg - FC Bayern München-mecz rewanżowy (1.05.2008)

Status
Zamknięty.
slander 10

slander

Użytkownik
Zenit St Petersburg - Bayern Monachium Typ: 1
Arcyciekawie zapowiada się rewanżowe spotkanie półfinału pucharu UEFA pomiędzy Zenitem i Bayernem. Spotkanie w Monachium zakończyło się korzystnym dla rosyjskiego klubu remisem 1:1. Piłkarze z Monachium przyjeżdżają więc do Petersburga po zwycięstwo. Nie będzie to jednak łatwe zadanie. Stadion Zenitu to trudny teren o czym przekonały się w tym sezonie takie drużyny jak Villareal czy Olimpique Marsylia. Oczywiście nie należy zwracać tutaj zbytnio uwagi na zwycięstwo Bayeru Leverkusen 1:0, gdyż w tym wypadku kwestia awansu była już roztrzygnięta.
Spotkanie w Monachium z początku wydawało się przebiegać pod dyktando gospodarzy. Jednak z czasem Zenit zaczął przejmować inicjatywę i grał naprawdę miły dla oka futbol. Wg mnie spowodowane to było tremą piłkarzy z Petersburga, którzy rzadko mają okazję grania przy tak licznej publice i w meczach o taką stawkę.
Niestety sytuacja kadrowa obu zespołów nie jest zbyt korzystna dla Zenitu. Bayern wystąpi prawdopodobnie w najsilniejszym składzie. Szczególnie ważny jest powrót Luci Toniego - najlepszego strzelca niemieckiego teamu. Rosjanie mogą liczyć jedynie na absencje Klosego, który ma problemy z nosem.
Znacznie gorzej prezentuje się kadra Zenitu. Zabraknie Fayzulina, Širla i Arszawina. Na szczęście trener Dick Advocaat wciąż może liczyć na Pogrebjniaka - najlepszy snajper Zenitu.
Bayern z racji na stratę bramki na własnym stadionie powinien od początku rzucić się do ataku, co narazi go na groźne kontry ze strony Zenitu. Zakładam podobny scenariusz do tego z Getafe. Oczywiście piłkarze Zenitu wyjdą na prowadzenie grając w 11 i nie popełnią tego błędu co Hiszpanie.
Stawiam na Zenit, ponieważ jest on niedoceniany przez bukmacherów i kursy ok. 3,70(!) jest bardzo kuszący. Wierzę, że Dick Advocaat znajdzie godnych zastępców dla brakującej trójki i dzięki własnej publiczności oraz wielkiej ambicji Zenit pokona Bayern.

mmaaciek 0

mmaaciek

Użytkownik
FC Zenit St. Petersburg - FC Bayern München [Awans] kurs 1, 57 Unibet
wynik 4:0⛔⛔
No przyznam się , że Zenit pozytywnie mnie zaskoczył i zasłuzenie wygrał . Ekipie z Rosji życzę teraz pokonania tych Szkotów grających antyfutbol .
W pierwszym spotkaniu w MOnachium dość niespodziewanie padł bramkowy remis po 1 . Najwyraźniej przygoda z Getafe nic Bawarczyków nie nauczyła. Jakimś tam usprawiedliwieniem mógłby być brak Toniego w tamtym meczu, bo Podolski i Klose grali padakę .Brak Włocha przełożył się znacznie na mniejszą skuteczność podopiecznych Hitzfelda. Wprawdzie pomysłów na grę ofensywną im nie brakowało jednak gorzej było z celnością.
Dziś toni juz zagra .
W Zenicie za to sytuacja wygląda nieciekawie. Trzech graczy jest zawieszonych za żółte kartki , a wśród nich jest Arszavin.
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie , powinno byc bardzo gorąco w PEtersburgu . Wg Bayern zaoszczędzi sobie horroru jaki przeżył na przedmieściach Madrytu. NIe takich przeciwników juz Bayern w swojej historii odprawiał z kwitkiem. Dzis Ribery &amp; Toni pokażą klasę ;)

sieku 31

sieku

Użytkownik
Zenit był moim faworytem przez całe te rozgrywki i ani razu mnie nie zawiódł, widziałem ich nawet w finale luc trzymających puchar. Czarny koń rozgrywek wielu typerów zaskoczył i chyba na fali poprzednich ich meczy teraz jest często typowany do zwycięstwa. Ja jednak mam odmienne zdanie. Żółte kartki zbierane w poprzednich meczach teraz mogą odbić im się czkawką bowiem zabraknie Fayzulina, Širla i Arszawina. Szczególnie absencja tego ostatniego może być bardzo dotkliwa dla Rosyjskiego zespołu. W meczu z Bayernem, faworyzowanym na zdobywcę pucharu brak Arszawina będzie bardzo widoczna. To on konstruował wspaniałe akcje i jest jednym z filarów zespołu. Z zawodników-symboli Zenitu gra Pogrebniak. Walczy z Tonim o najlepszego strzelca i idą łeb w łeb. U gości nie zobaczymy natomiast słabo ostatnio grającego Klosego... Martwić może jeszcze kontuzja pachwiny Khana, tu na dwoje babka wróżyła: albo będzie to kolejny bardzo dobry mecz na koniec kariery, albo zejdzie z uwagi na ból pachwiny.
W pierwszym meczu w Niemczech padł bramkowy remis ale to chyba tylko zasługa przypadku bo oba zespoły miały masę bardzo groźnych akcji, zwłaszcza pod koniec spotkania. Jest to teoretycznie korzystniejszy wynik dla Rosjan, gdyż dziś Bayern będzie musiał zdobywać gole, inaczej nie ma szans na awans. Zadanie będzie o tyle łatwiejsze że na wspomnianie braki w ksładzie gospodarzy nakłada się powrót po pauzie Toniego, który ma spore szanse wyprzedzić w tabeli Pogrebniaka.
Zenit nie jest super mocnym zespołem, który jest zawsze typowany na zwycięzcę. Poprzednie ich awanse są efektem konsekwentnej gry i mądrej taktyki trenera. Bayern natomiast choć był typowany na zdobywcę pucharu teraz wzmaga się z nieprzychylnymi komentarzemi po dwumeczu z Getafe, który wygrali po rozpaczliwej dogrywce... Jednak w mojej opinii pokazali że zasługują na ten awans prezentując walkę do samego końca i na dodatek bardzo skuteczną. Myślę że 1:1 z poprzedniego meczu nie jest dla niemców wynikiem stanowiącym przeszkodę w drodze po awans.
Mimo sympatii do Zenitu w tych rozgrywkach muszę stwierdzić że najciekawszym typem moim zdaniem jest awans Bayernu po atrakcujnym kursie 1,6. Polecam!

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
bardzo chcialbym, żeby to Zenit zagrał w finale ale w poprzednim meczu Bayernu zobczyliśmy, że ten poprostu musi być (chodzi mi tutaj o zaje[cenzura] szczescie

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Spotkanie: Zenit St Petersburg - Bayern Monachium
Typ: X/2
Kurs: 4.5
Bukmacher: Expekt

Przedmiotem poniższej analizy jest spotkanie 1/2 Pucharu UEFA pomiędzy Zenitem Petersburg a Bayernem Monachium. Mecz odbędzie się w dniu dzisiejszym o godzinie 18:30 na stadionie Zenitu &quot;The Petrovsky Sports Centre&quot;.

Mecz pomiędzy ubiegłorocznymi mistrzami swoich krajów: odpowiednio Rosji i Niemiec. Tyle, że Bayern w tym sezonie błyszczy, a Zenit zawodzi oczekiwania kibiców. Dopiero 10 miejsce po siedmiu kolejkach to bardzo zły wynik. Do tego Zenit razi nieskutecznością, ponieważ w większości meczów ligowych jego mecze zakończyły się remisem.

Bayern natomiast króluje na boiskach Bundesligi. W ostatnich 10 meczach nie zaliczył ani jednej porażki (!) i z bilansem 3-1-3-3-3-1-3-1-1-3 oraz 66pktami zajmuje zasłużone pierwsze miejsce w tabeli. Ma aż 12 pktów przewagi nad drugim Werderem.

Dlaczego typ X/2? Ponieważ w pierwszej połowie Zenit potwierdzi swoją nieskuteczność i kilku sytuacji nie wykorzysta, natomiast Bayern będzię od czasu do czasu atakował, ale akcji ofensywnych będzie na tyle mało, że nie przyniosą zmiany wyników. Po pierwszej połowie będzie więc 0:0. Drugą połowę zdecydowanie lepiej zaczną Monachijczycy, którzy w końcu zdobędą bramkę, a to otworzy im drogę do dalszych trafień. Wg mnie mecz zakończy się wynikiem 0:2.

matejo 9

matejo

Użytkownik
Spotkanie: Zenit Petersburg -:- Bayern Munchen ( Kto zakwalifikuje się do następnej rundy? )
Typ: Bayern Monachium⛔

Analiza:
Pierwszy mecz na Allianz Arena zakończony remisem spowodował, że respekt przed drużyną Zenitu jest bardzo duży. Większa w drużynie Bayernu od respektu jest jednak chęć zdobycia w tym sezonie kolejnego trofeum. Jak podkreślają wszyscy w klubie mistrzostwo Niemiec i Puchar UEFA doskonale uczczą pracę jaką wykonali w klubie odchodzący: Ottmar Hitzfeld i Oliver Kahn. Na pierwsze z tych triumfów trzeba poczekać co najmniej do weekendu. W czwartek jednak Bawarczycy mogą zrobić milowy krok do zdobycia Pucharu UEFA. Aby tak się stało muszą na stadionie w Sankt Petersburgu pokonać gospodarzy, którzy już wielokrotnie potwierdzili, że nieprzypadkowo grają na tym etapie rozgrywek. Pojedynek w Monachium pokazał, że droga do finału jest bardzo wyboista. Postawa Bayernu pokazał też, jak wiele dla klubu znaczy w tym sezonie Luca Toni. Brak Włocha przełożył się znacznie na mniejszą skuteczność podopiecznych Hitzfelda. Wprawdzie pomysłów na grę ofensywną im nie brakowało jednak gorzej było z celnością. W czwartek Toni już zagra a Bayern przyjedzie do Petersburga w najsilniejszym składzie. Zdrowy jest także bramkarz Oliver Kahn. Cel będzie tylko jeden - awans do finału. Gorzej kadrowo wygląda sytuacja Zenitu. Trener Dick Advocaat nie będzie mógł skorzystać z trzech graczy, zawieszonych za żółte kartki. Nie zabraknie wprawdzie najskuteczniejszego Pavla Pogrebnyaka jednak jego kolega z ataku Andrej Arschawin będzie musiał oglądać mecz z trybun. W pełni skoncentrowana oraz w pełni zdeterminowana, aby na przejście dalej dać z siebie wszystko – w takich nastrojach drużyna FCB zaprezentowała się na lotnisku w Monachium przed wylotem do Rosji. Dobrze, że drużyna jest tak skoncentrowana i spięta – zdradził Karl-Heinz Rummenigge. Dwa trofea już mamy, drużyna jest jednak napalona na trzeci. &quot;Jedziemy do Rosji aby wygrać. Jesteśmy pewni swego i damy ostro gazu&quot; – obiecywał napastnik reprezentacji Niemiec Miroslav Klose. Jak dla mnie po tym co zrobił Bayern z Getafe (ktore wedlu mnie grało piękno piłke, mozna powiedziec ze piekniejsza niz Zenit) spokojnie uda im sie awansowac do finału.

Zenit: Malafeev - Shirokov, Gorshkov, Krizanac, Anyukov - Tymoshchuk, Denisov, Zyryanov - Dominguez, Fayzulin - Pogrebnyak

Bayern: Kahn - Lahm, Lucio, Demichelis, Jansen - van Bommel, Zé Roberto - Schweinsteiger, Ribery - Toni, Klose

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom