Jestem prawie w 100% przekonany ze druzyna z Estadio do Dragao jutro osiągnie awans, mimo że pierwszy pojedynek był na korzyść Schalke 04 wygrywając 1:0. Ale jak już mówiłem domowy mecz to domowy, ciężko jest osiągnąć pozytywny rezultat na czyimś terenie. Oglądałem ostatnie mecze ligowe oby dwu drużyn. Może pierwsze skomentuje spotkanie Boavista Porto – Fc Porto wielkie derby które zakończyły się bezbramkowym remisem, ale gra podopiecznych Paulo Pereiry mnie zachwycała, momentami grali brazyljane, naprawdę gra im się kleiła, składne akcje kapitalne rajdy i nie konwencjonalne zagrania Quaresmy, który dopiero wszedł w drugiej części spotkania, przypomnę że w menadżer Porto nie wystawił optymalnej jedenastki na to spotkanie. Porto na własnym terenie jest perfekcyjne na 10 ostatnich spotkań 10 wygranych bez najmniejszych kłopotów. Natomiast goście z Niemiec, grają osobiście dla mnie bardzo źle udowodniło to choćby ostatnie szlagierowe spotkanie gdzie Schalke podejmowało na własnej murawie Lidera Bundesligi które skończyło się porażką drużyny Trenera Mirko Slomki, którzy mogą liczyć na szczęście że przegrali jedynie 1:0 Niebiescy po tej porażce spadli na szóste miejsce w tabeli. Po tej porażce odbiła się rozmowa z Mirko Słomka o „krytycznej sytuacji Schalke”
Mój Typ: 2:0
awans: Porto