>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

FC Porto (0-1) Schalke mecz rewanżowy

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
VS

FC Porto__1-1,80__X-3,3__2-4,00__FC Schalke
Kursy by Expekt
W Pierwszym spotkanie było wiele akcji z jednej jak i z drugiej strony kto tym razem okaże się lepszy Schalke do tego spotkania podchodzi w znacznie lepszej sytuacji Porto na pewno od początku spotkania rzuci się do ataku. Kto wygra :?:

snajp 962,8K

snajp

Użytkownik
Nie jestem specem od analiz ale powiem tak:
Oglądałem wczoraj oba spotkania tzn. SCHALKE-BAYERN i BOAVISTA-PORTO
To jak grało Schalke to woła o pomstę do nieba,z pewnością zależało Im na wygranej z Bayernem ale nie potrafili zrobić nic,ruszali się jak by nie mieli siły dużo niecelnych podań i zero zgrania.Myślę że Schalke jest w niezłym dołku.
Natomiast Porto,piękna i zgrana gra mecz szybki obfitujący w piękne akcje ale zabrakło trochę szczęścia.Zaznaczmy że Porto grało nie pierwszym składem.
Jeśli Schalke zagra tak jak wczoraj to dostanie niezłe BATY i myślę że tak będzie bo Porto u siebie nie popuści.
Mój typ 2 lub 3 :0 dla PORTO

sawas 27

sawas

Użytkownik
Tak, zioloziolo - wystarczy spojrzeć na bilans ligowy Porto na własnym stadionie :] Nie ma co się szczypać - Ferreira wie co robi - olał &quot;panowanie w Porto&quot; (lol) i odpuścił swoim graczom. Nie grał Quaresma (wszedł w II połowie), Tarik, który jest chyba lepiej postrzegany przez trenera niż Farias również zaczął na ławce.
Schalke grać potrafi, ale myślę, że to Porto awansuje. Bez dogrywki.

D 0

donkamillo

Użytkownik
No tak... i do tego trzeba dodać że forma Schalke nie jest najwyzsza biorąc pod uwage 3 ostatnie spotkania ligowe (3 porażki)

rudaszz 0

rudaszz

Użytkownik
Jestem prawie w 100% przekonany ze druzyna z Estadio do Dragao jutro osiągnie awans, mimo że pierwszy pojedynek był na korzyść Schalke 04 wygrywając 1:0. Ale jak już mówiłem domowy mecz to domowy, ciężko jest osiągnąć pozytywny rezultat na czyimś terenie. Oglądałem ostatnie mecze ligowe oby dwu drużyn. Może pierwsze skomentuje spotkanie Boavista Porto – Fc Porto wielkie derby które zakończyły się bezbramkowym remisem, ale gra podopiecznych Paulo Pereiry mnie zachwycała, momentami grali brazyljane, naprawdę gra im się kleiła, składne akcje kapitalne rajdy i nie konwencjonalne zagrania Quaresmy, który dopiero wszedł w drugiej części spotkania, przypomnę że w menadżer Porto nie wystawił optymalnej jedenastki na to spotkanie. Porto na własnym terenie jest perfekcyjne na 10 ostatnich spotkań 10 wygranych bez najmniejszych kłopotów. Natomiast goście z Niemiec, grają osobiście dla mnie bardzo źle udowodniło to choćby ostatnie szlagierowe spotkanie gdzie Schalke podejmowało na własnej murawie Lidera Bundesligi które skończyło się porażką drużyny Trenera Mirko Slomki, którzy mogą liczyć na szczęście że przegrali jedynie 1:0 Niebiescy po tej porażce spadli na szóste miejsce w tabeli. Po tej porażce odbiła się rozmowa z Mirko Słomka o „krytycznej sytuacji Schalke”

Mój Typ: 2:0

awans: Porto

sieku 31

sieku

Użytkownik
Spotkanie: Porto - Schalke
Typ: FC Porto wygra różnicą 2 goli lub wiecej
Kurs: 3.60
Buk: bet365
Analiza:
Schalke zarobiło jedno bramkową zaliczkę w pierwszym meczu wygrywając u siebie 1-0. Wynik jest całkiem przeciętny. Ani to powód do dumy bo to przecież zaledwie jedna bramka, ani też kłopot żaden bo nie dali sobie nic strzelić a fakt pozostaje faktem że wygrali. Tyle że teraz przyjdzie im zagrać na murawie, która gościom nie zwykła sprzyjać. Tak więc jednobramkowe zwycięstwo to wynik całkiem neutralny a w zasadzie można by powiedzić że obie ekipy zaczynają z punktu wyjścia... taki handicup:wink: Całkiem słuszny bo schalke i tak już bardzo daleko zabrnęło w swoich poczynaniach w LM. Nie ma co się oszukiwać, bo sprawą jest oczywistą że są drużyną za słabą jak na 1/4 LM. Porto jest natomiast niekwestionowanym mistrzem Portugalii [16-3-2 mówi samo za siebie]. Ale co ciekawe w ostatnich 11 meczach rozegranych na własnym stadionie aż 10 razy byli górą i tylko raz zremisowali. A żeby było jeszcze ostrzej to dodam że w tych 11 meczach stracili tylko 1! bramkę i to właśnie w tym remisowym spotkaniu. Taka statystyka nie może być przypadkiem. Oni są panami własnej murawy.
Co więcej żedko wygrywają tylko jedną bramką. W zdecydowanej większości osiągają właśnie przewagę 2 lub więcej goli a to dokładnie tyle ile teraz potrzebują do awansu i jestem przekonany że to osiągną.

malkolm 2

malkolm

Użytkownik
Zastanawiam się nad typem że Porto awansuje po kursie 2,35.
Porto powinno na własnym boisku mieć dużą przewagę a patrząc na to że Shalke jest w dołku według mnie powinni wygrać po karnych lub już w regulaminowym czasie gry ponieważ bramek u siebie nie tracą a strzelają dużo.
Co myślicie :?:

sieku 31

sieku

Użytkownik
Porto powinno na własnym boisku mieć dużą przewagę a patrząc na to że Shalke jest w dołku według mnie powinni wygrać po karnych lub już w regulaminowym czasie gry ponieważ bramek u siebie nie tracą a strzelają dużo.

Aby doszło do dogrywki musiałby paść wynik 1-0 bo tylko taki wywoła dogrywkę, każdy inny rozstrzygnie to spotkanie. Natomiast typ który podałem powyżej, oznacza nic innego jak awans porto tyle że bez dogrywki. Różnica kursów spora więc chyba warto zastanowić się nad tym czy dogrywka będzie, czy nie? Ja zakładam że nie i wole kurs 3.6

matex 0

matex

Użytkownik
Aby doszło do dogrywki musiałby paść wynik 1-0 bo tylko taki wywoła dogrywkę, każdy inny rozstrzygnie to spotkanie. Natomiast typ który podałem powyżej, oznacza nic innego jak awans porto tyle że bez dogrywki. Różnica kursów spora więc chyba warto zastanowić się nad tym czy dogrywka będzie, czy nie? Ja zakładam że nie i wole kurs 3.6
zaraz, zaraz a wynik np. 2:1 ? nie wiem jak są teraz liczone gole na wyjezdzie ale albo to da dogrywke albo awans Schalke 04...

von 0

von

Użytkownik
Tak, rzeczywiście drużyna niemiecka jest ostatnio słabo dysponowana. Lecz to prezentowała tylko w lidze, a jak dla mnie nie ma co porównywać elitarnych rozgrywek LM z Bundesligą. Tu jest większa motywacja, większa stawka a co za tym idzie większa adrenalina i stres niż na swojej kurzej grzędzie. Porto na stadionie Smoka jest niemal nieosiągalne. Dziś na pewno domowe podwórku będzie ważnym atutem dla Porto. Nie wiadomo mi nic o kontuzjach w obu druzynach, ale i tak jestem przekonany do awansu Portugalczyków. Sądzę że przesądzą to już w podstawowych 90 minutach gry. Dlatego znów dwa typki.
Wersja dla ryzykantów: Porto - Schalke (+1.5) @ 1
Wersja podstawowa: Porto - Schalke @ awans; 1

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Niby najsłabsza para obok Sevilli - Fenerbache , ale to chyba klub z kraju Waffen-SS obniza tu poziom.
Jednak Porto moze i jest slabe w porownaniu do popredznich lat , ale grac to oni nadal potrafią - zawodników tez mają , młodych i zdolnych.
Porto
W tym sezonie nie przegrali i stracili zaledwie jedną bramkę strzelając ich aż 24
Schalke na ostatnie 10 meczuy na wyjedzie ogolnie wygrala 3 , Porto wygralo u siebie 10/10.
Schalke ostatnio jak nie wygrywa to zazwyczaj przegrywa , remisu prozno szukac.
Moim zdaniem - Porto dzis wygra , co maja do stracenia u siebie ?? 1-0 daje dogrywke , 2-0 awans.

Sędzia: Howard Webb (Anglia)
Walków dziś razcej niebedzie , co innego jakby sedziowal nie daj Boże Słowak
Mój typ : 1

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
FC Porto -Schalke 04
Typ : 1
Kurs: 1,70 bwin

Spotkanie na Dragao posiada jednego faworyta w moich oczach i sa nim gospodarze ktorzy wspaniale graja na wlasnym boisku i musza w dodatku odrabiac straty poniesione w pierwszym meczu w Gelsenkirchen 0:1. W Champions League w meczach u siebie maja bilans 2 zwyciestwa 1 remis i 0 porazek. remis zanotowali z nieslabym przeciez FC Liverpoolem. W lidze Portugalskiej sa u siebie nie do powstrzymania gdzie wygrali 10meczy i 1 zremisowali nie przegrywajac zadnego. Co innego ma sie sprawa z Schalke ktore na wyjazdach duzo meczy przegrywa a juz o wygrywaniu moze zapomniec :jezora: w Bundeslidze zaledwie 3 wyjazdowe zwyciestwa w 10meczach, a w LM wygrana ze slabym Rosengborgiem. Schalke w dodatku nie jest w najlepszej formie ostatnimi czasy przegrywajac dwa mecze w lidze z Baterem Leverkusen i Bayernem Monachium w stosunku po 0:1. Gracze Slomki grali wazne mecze gdyz walczyli w tych spotkaniach o gre w LM w przyszlym sezonie. Gracze moga czuc sie troszke zmeczeni. Trener Porto o lige martwic sie nie musi gdyz ma tam duza przewage nad reszta stawki tak wiec w ostatnim spotkaniu dal odpoczac swoim najlepszym zawodnikom, bo priorytetem dla niego jest Champions League.
Prawdopodobne sklady :

Porto: Helton - Bosingwa, Jorge Lopes, Pedro Emanuel, Fucile - Lucho Gonzalez, Paulo Assuncao, Raul Meireles - Lisandro Lopez, Farias, Ricardo Quaresma

Schalke: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann - Jones, F. Ernst - A. Streit, Rakitic, Kobiashvili - Kuranyi

sawas 27

sawas

Użytkownik
Porto gra z przodu świetnie , ale jeśli udaje się ich chwilę przetrzymać to łatwo wyprowadzić ich z równowagi i popełniają kiksy w obronie. Ważne by Szalke zagrało konsekwentnie w tyłach i nie pozwoiliło gospodarzom w pełni rozwinąc skrzydeł.
Po pierwsze: nie lubię Porto.
Po drugie: mam odmienne zdanie w wielu punktach poruszanych w Twoim poście, ale najbardziej nie pasuje mi ten wyżej zacytowany fragment.
Portugalska defensywa jest z pewnością dużo lepsza aniżeli obrona Schalke. Nie chodzi mi już o nazwiska (choć i te stoją po stronie Porto), ale o samą postawę w tym i zeszłym sezonie. O grze Schalke wiem tyle ile widziałem w TV, tzn. kilka meczów + ew. jakieś dodatkowe info. Natomiast w sytuacji mistrzów Portugalii jestem nieco lepiej zorientowany i naprawdę nie wyobrażam sobie, by Smoki dzisiaj przegrały... Czy awansują? Najprawdopodobniej tak, bo wątpię, by stracili gola. Niestety, potrzebują dwóch trafień, więc jakieś ryzyko będą musieli podjąć, a to wiąże się z szansą dla Schalke.
Postawiłem oczywiście na Porto, bo sądzę, że dzisiaj wygrają swoje spotkanie i awansują do kolejnej fazy.

D 0

donkamillo

Użytkownik
Myśle że dobry typ bo Porto u siebie myśle że strzeli 2-3 bramki przy czym jeśli nie popełnią rażącego błędu to nie dadzą sobie nic strzelić....

sieku 31

sieku

Użytkownik
Panowie ja wam mowie under 2,5 bity. AWANS SCHALKE!!!!! Niestety.
Przy takich argumantach i wobec takiej analizy to muszą Ci przyznać rację... kibic schalke tyle wniósł do dyskusji, prawda?

lalo 36

lalo

Forum VIP
Schalke awansowało do kolejnej rundy LM, jest to duży sukces tego klubu oraz w pewnym sensie piłkarze uratowali posadę trenera. Dlaczego piszę ten post? Otóż chciałbym powiedzieć coś o postawie bramkarza drużyny z Gelsenkirchen. Bo była ona naprawdę wyśmienita, ten młody bramkarz bronił dosłownie wszystko i wszystkim - rękami , nogami dosłownie było to niesamowite. Wprawdzie puścił bramkę w 88 min. ale pięknym strzałem tuż pod poprzeczkę lewego boku bramkarza popisał się Lopez. Ale w karnych znów swoją wyższość nad rywalami pokazał młodziutki Noyer. Myślę że już niedługo może &quot;wskoczyć&quot; do pierwszego składu reprezentacji Niemiec i bronić w Mistrzostwach Europy a zaraz pogodzić O. Kahna oraz J. Lehmana ???? Tyle z mojej strony ????
pozdROWienia ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom