>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

FA Cup final, 17.05.2014

Status
Zamknięty.
elfilozof 100

elfilozof

Użytkownik
Jak widać nikt z modów nie jest fanem Arsenalu i wszyscy zapomnieli o finale FA Cup, więc zakładam temat na dziś ;)

O godz. 17:00 (w Polsce 18:00) zaczyna się mecz, który skończy (być może) okres posuchy dla fanów Arsenalu (w tym mnie ???? ). Szczegóły można znaleźć tutaj:

http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/

Jak widać, Steven Gerrard przekonuje nas, że może być gorzej, ale dla fanów Gunnersów to żadne pocieszenie.

Na dzisiejszy mecz zagrałem:

Arsenal vs Hull
Over/Under First Half 1.5 - Over @2.62 (Betfair) ✅ no cóż, bet do przodu :p

Arsene wypowiada się ostrożnie, ale jasnym jest, że nie będzie chciał czekać (ani gracze, tym bardziej, że kilka tygodni temu rozbili Hull na wyjeździe jako przetarcie przed finałem, co prawda zapewne w nieco innym składzie niż wybiegnie dzisiaj ale jednak) i postarają się moim zdaniem rozstrzygnąć sprawę już w pierwszej połowie.

Z drugiej strony jest to finał i mecz pucharowy, różne cuda się dzieją, więc niewykluczone, że i Hull coś strzeli w pierwszej połowie i będzie ciekawie.

Tak czy inaczej szanse że będzie więcej niż 1,5 gola w pierwszej połowie uważam za warte zagrania.

Come on Gunners!!!!!!!!! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +23
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Czy tylko mi sie tak wydaje, czy kurs na Hull to score @ 1,95 [unibet] jest zdecydowanie zawyzony...ma ktos jakies info o absencjach w tym meczu?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dzięki elfilozof za założenie tematu ! ;) Nie było czasu niestety i tak wyszło...

Czy tylko mi sie tak wydaje, czy kurs na Hull to score @ 1,95 [unibet] jest zdecydowanie zawyzony...ma ktos jakies info o absencjach w tym meczu?
Należy pamiętac, że w Hull w FA Cup nie mogą grac Nikica Jelavić i Shane Long więc dwaj napastnicy.
Posłuże się cytatem z kanonierzy.com
Wracając do sytuacji kadrowej, zawodnicy tacy jak Paul McShane, James Chester, Sone Aluko i Robbie Brady przejdą przed meczem testy sprawnościowe. Do składu powróci bramkarz - Allan McGregor. Jeżeli chodzi o Arsenal, przed meczem zostanie przetestowana sprawność Vermaelena i Oxlade-Chamberlaina. Możliwe też, że na boisku w finałowym spotkaniu zobaczymy wiecznego rekonwalescenta - Abou Diaby&#39;ego.
Jedynie Walcott nie zagra ale to wiadomo od dawna

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Wyraźnym faworytem spotkania jest Arsenal i ja również tak uważam. Po pierwsze Kanonierzy są w dużo lepszej formie. Arsenal wygrał 5 ostatnich spotkań w lidze, a Hull nie wygrało żadnego spotkania z 5 ostatnich, zaliczając 4 porażki i remis. Arsenal zachwyca nie tylko w ataku, ale także w obronie, bo w tych 5 spotkaniach stracił tylko jedną bramkę. Hull z kolei straciło tych bramek aż 12. Te liczby tylko pokazują, kto jest w lepszej dyspozycji.
W Hull nie zagra Long i Jelavić. Nie trzeba chyba nikomu mówić, że to właśnie oni stanowią o sile ofensywnej zespołu. Obaj przyszli w zimowym okienku transferowym. Od stycznia zespół Hull strzelił 16 bramek, z czego aż 8 strzelił wyżej wymieniony duet, co stanowi dokładnie 50%. W Arsenalu za to wszyscy zdrowi, nie zagra jedynie Walcott, ale on już nie gra od dosyć dawna.
Arsenal miał dużo trudniejszą drogę do finału:
Arsenal - Tottenham 2:0
Arsenal - Coventry 4:0 (Coventry League 1)
Arsenal - Liverpool 2:1
Arsenal - Everton 4:1
Wigan - Arsenal 1:1, 2:4 po karnych (Wigan Championship)

Natomiast Hull grało z drużynami z niższych lig:
Middlesbrough - Hull 0:2 (Middlesbrough Championship)
Southend - Hull 0:2 (Southend League 2)
Brighton - Hull 1:1 (Brighton Championship, bramka dla Hull padła w końcówce meczu)
Hull - Brighton 2:1 (mecz powtórzony po remisie)
Hull - Sunderland 3:0
Hull - Sheffield Utd 5:3 (Sheffield League 1)
Także widać, że Hull znalazło się w finale trochę przypadkiem. Mieli szczęście w losowaniu. Jedyne zespół z Premier League jaki pokonali to Sunderland, który wtedy był w fatalnej formie.

Postawiłem w tym meczu zakład Arsenal -1. Kanonierzy są w lepszej dyspozycji, mają lepszych piłkarzy, grają w Londynie (wprawdzie na neutralnym stadionie, ale pewnie więcej kibiców przyjdzie dopingować ich). Liczę na wysoką wygraną. W ostatnich 9 finałach Pucharu Anglii, triumfator wygrywał zaledwie różnicą jednej bramki lub po karnych, dlatego liczę na przełamanie tej tendencji.
Arsenal - Hull ⛔ 2:2
Typ: Arsenal -1
Kurs: 1,82
Buk: Marathonbet

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom