>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

FA CUP 18-19.02.2012 V runda

Status
Zamknięty.
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Sheffield Wednesday-Blackpool: Blackpool DNB@2,00 Ladbrokes✅✅ 0-3 super wynik,totalna kontrola i 2 ładne bramki Mandarynek;)

Dziś wieczorem na Hillsborough zapowiada się ciekawy pojedynek.Do wicelidera League One zawita 4 drużyna Championship aby rozstrzygnąć kwestię awansu do V rundy Pucharu Anglii w której czeka już Everton. W pierwszym spotkaniu tych drużyn w Blackpool padł remis 1-1,remis szczęśliwy dla gospodarzy bo po bramce strzelonej w doliczonym czasie gry i to z rzutu karnego. Blackpool w 2012 roku pozostaje niepokonane,ale na głowach wielu z ich kibiców w ostatnich tygodniach przybyło sporo siwych włosów.Ostatnie 4 mecze ligowe to co prawda 3 wygrane i remis,ale w bardzo dramatycznych okolicznościach. Zaczęło się 14 stycznia w Ispwich,gdzie do 65 minuty przegrywali 0-2,aby ostatecznie zremisować 2-2. Tydzień później gościli drużynę Crystal Palace,która do 85 minuty prowadziła 1-0,aby ostatecznie uznać wyższość gospodarzy w stosunku 1-2.Historia powtórzyła się 31 stycznia w Blackpool-Coventry prowadziło do 87 minuty,a przegrało mecz 1-2. W minioną sobotę ciąg dalszy thrillerów wykonaniu Mandarynek: do 79 minuty przegrywali w Cardiff(3 drużyna ligi,finalista Carling Cup),aby w końcówce zaaplikować rywalowi 3 bramki(2x młody Philips,1x stary Philips)i wygrać 3-1 na bardzo trudnym terenie. Jak widać drużynie Iana Holloway&#39;a dopisuje wiele szczęścia,ale można też powiedzieć że wykorzystują słabości rywali. Widziałem ich cały mecz wyjazdowy w Southampton(w połowie grudnia),gdzie zremisowali z liderem 2-2 tracąc bramkę w 93 minucie. Na tej podstawie oraz na podstawie skrótów z ostatnich kolejek Championship skłaniam się do zagrania dziś na Blackpool. O rywalu nie wiem nic,poza tym że walczy dzielnie o awans do tejże Championship,że gra na słynnym stadionie i ma sporo wiernych fanów. Gracze Mandarynek to piłkarze bardzo doświadczeni,dziś zapowiadają że chcą zawitać na Goodison Park żeby przypomnieć sobie jak smakuje rywalizacja z drużyną z Premiership. I ja im wierzę. Całkiem możliwe,że Sheffield ruszy do przodu od 1.minuty,a to będzie najlepsze dla gości,którzy mnóstwo goli zdobywają z kontry..
W sierpniu w ramach Pucharu Ligi Sheffield wyeliminowało Blacpool po rzutach karnych(po 120 minutach 0-0),ale to był początek sezonu..

Otrzymane punkty reputacji: +7
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Nie będę już zakładał nowego tematu. Ten trochę przerobiłem i będzie dobrze ;)
W pucharze Anglii zostało już aby 16 drużyn. Czyli powoli wkraczamy w decydującą fazę. W sobotę i niedziele spotkania w ramach V rundy FA Cup. W stawce nie ma już obu ekip z Manchesteru , są za to Tottenham , Liverpool , Arsenal i Chelsea. I to w tych ekipach trzeba upatrywać kandydatów do wygranej.

Ciekawe pary są. Arsenal po raz drugi w ciągu tygodnia zagra na Stadium of Light z Sunderlandem. W sobotę wygrali rzutem na taśmę 1:2. Ciekawie też wygląda mecz na Stamford Bridge po między Chelsea z Birmingham. The Blues notują już dłuższą serię bez zwycięstwa i rywal z nPower wydaje się być idealnym do przełamania passy. Na pierwszy rzut oka łatwe zadanie czeka Liverpool i Tottenham. Ale w weekend zobaczymy jak to będzie ;)

Kursy wg Unibet:

Zachęcam do dyskusji ;)

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Crawley Town - Stoke City
Przeglądając ofertę na FA CUP od razu rzucił mi się ten mecz. Po pierwsze pamiętam jak we wcześniejszej fazie zagrałem przeciwko Crawley a potem Doberman uświadomił mnie o potencjale tej ekipy. Teraz postaram się bogatszy w to doświadczenie ugrać coś na tym spotkaniu. Crawley pamiętam,że sezon temu odpadlo z United po bardzo dobrym meczu rozegranym na OT. Z tego co wiem mają pieniądze i szczodrego prezesa, który nie skąpi na premie za awanse w FA CUP.
Crawley gra u siebie bardzo dobrze, Stoke na wyjazdach prezentuje się słabo. Do tego jakiś czas temu natknąłem się na ciekawą statystykę,że gdyby nie pomoc sędziów to Stoke miałoby o 13 punktow mniej a co za tym idzie byliby obecnie w strefie spadkowej.
Co mnie skłania do takiego typu, jeden prosty fakt - Stoke gra w czwartek z Valencia w ramach LE a mecz z Crawley na wyjezdzie juz w niedziele. Moim zdaniem nie udzwigna takiego natłoku spotkań i będą musieli przetasować wartości. Crawley zapewne nie odpusci tego spotkania. Forma Stoke w ostatnim czasie to katastrofa zaledwie 1 punkt w 5 ostatnich spotkaniach. Strzelili przy tym zaledwie 2 bramki.
Crawley 1X 1.72 Bet365
Crawley awansuje 3.50 Bet365

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Everton - Blackpool

Everton jak juz wiele razy pisalem u siebie kreci wyniki jakie im sie tylko podoba. Czym mniejszy kurs, tym lepiej sie zastanowic nad graniem na rywala, bo najwidoczniej Moyes i caly zarzad sa na wlosku z finansami i musza kombinowac.

Pokonali City 1-0 - kurs na The Toffees byl wtedy nawet w okolicach 4,00 i wyzej. Pokonali 2-0 Chelsea kiedy to kursy byly juz troche nizsze ale dalej pod 3,50.

Oczywiscie Blackpool to nie ta sama klasa co 2 wyzej wymienieni rywale, ja to doskonale wiem ???? Pytanie tylko, czy Evertonowi wogole jest potrzebny puchar Anglii do szczescia ? Punkty w lidze i pokonywanie rywali u siebie po wysokich kursach robia robote dla kazdego - tylko nie dla obstawiajacych. Ale co da Evertonowi wygrana na Goodison Park przeciwko Blackpool ? Wedlug mnie Chelsea czy Liverpool maja o wiele bardziej chrapke na FA Cup (szczegolnie The Reds ktorzy nie graja nigdzie poza EPL i tam tez graja taka padake, ze kibice powinni cos dostac na oslode). Everton ma okazje po raz kolejny zrobic wszystkich w &quot;jajo&quot; wiec czemu by nie sprobowac ? Kursy po prostu przepyszne.

Everton - Blackpool 2 dnb @ 5.30 Unibet

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Trudno się jak zwykle nie zgodzić.
Everton na Goodison Park, więc tutaj zda się stwierdzenie: im słabszy rywal przybywa, tym większy wpieprz dla gospodarzy.
Nie chce mi się przytaczać wyników z poprzednich lat, przede wszystkim poprzedniego sezonu, ale ci co siedzą w PL wiedzą o czym mówię. Zresztą w tamtym sezonie też zawitało tu Blackpool i wywiozło bez kropli potu komplet. To samo Bolton, to samo QPR, to samo Stoke. Remis z Blackburn, z Norwich. To nie są przypadkowe wyniki.
Everton to nie jest średniak jak Stoke, Sunderland itp. To drużyna ustawiana tuż pod big 4/5. Stąd czasami kursy 1,40 / 1,60 u siebie z &quot;niby&quot; równymi.
Everton to ekipa która może normalnie wygrać z United (co często robi), zneutralizować bez problemu Chelsea, City i grać równe derby z Liverpoolem. Wg mnie w tych dwóch zwycięstwach nie ma niespodzianek, a kto uważa inaczej jest typowym człowiekiem walącym po nazwach.
No i do rzeczy, znaczy typu.
Kylu - patrząc z drugiej strony to FA jest zbędne bardziej dla Blackpool, oni walczą o awans. Everton? FA Cup to jest jedyna droga do LE. Dodać, że nie ma Man City i Man United mają jakieś szanse na tryumf
*Nie to żeby ekipy z Manchesteru były bogami, ALE dodać do nich Chelsea-Arsenal-Liverpool to jednak za dużo gigantów aby niebieska część Liverpoolu zgarnęła to.
DNB warto pograć choćby dla lepszego oglądania, lecz jak mnie nie zdziwi 0-1 tak nie zdziwi i spokojne 2-0.
Pozdro :p

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Trudno się jak zwykle nie zgodzić.

Everton na Goodison Park, więc tutaj zda się stwierdzenie: im słabszy rywal przybywa, tym większy wpieprz dla gospodarzy.

Nie chce mi się przytaczać wyników z poprzednich lat, przede wszystkim poprzedniego sezonu, ale ci co siedzą w PL wiedzą o czym mówię. Zresztą w tamtym sezonie też zawitało tu Blackpool i wywiozło bez kropli potu komplet. To samo Bolton, to samo QPR, to samo Stoke. Remis z Blackburn, z Norwich. To nie są przypadkowe wyniki.

Everton to nie jest średniak jak Stoke, Sunderland itp. To drużyna ustawiana tuż pod big 4/5. Stąd czasami kursy 1,40 / 1,60 u siebie z &quot;niby&quot; równymi.

Everton to ekipa która może normalnie wygrać z United (co często robi), zneutralizować bez problemu Chelsea, City i grać równe derby z Liverpoolem. Wg mnie w tych dwóch zwycięstwach nie ma niespodzianek, a kto uważa inaczej jest typowym człowiekiem walącym po nazwach.

No i do rzeczy, znaczy typu.

Kylu - patrząc z drugiej strony to FA jest zbędne bardziej dla Blackpool, oni walczą o awans. Everton? FA Cup to jest jedyna droga do LE. Dodać, że nie ma Man City i Man United mają jakieś szanse na tryumf

*Nie to żeby ekipy z Manchesteru były bogami, ALE dodać do nich Chelsea-Arsenal-Liverpool to jednak za dużo gigantów aby niebieska część Liverpoolu zgarnęła to.

DNB warto pograć choćby dla lepszego oglądania, lecz jak mnie nie zdziwi 0-1 tak nie zdziwi i spokojne 2-0.

Pozdro :p
No tak, Blackpool walczy o awans ale mi chodzi o dluzsza mete tzn. final. Blackpool i tak pewnie odpadnie niedlugo, marne szanse na final. Everton moze i powalczylby ale teraz wazniejsze niz puchary wydaja sie byc finanse klubu ktore sa naprawde kruche...

Dokladnie, skoro wynik 0-1 czy 2-0 jest praktycznie w takim samym zasiegu, wiec MEGA value po stronie gosci ;)

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Z sobotnich meczy warte uwagi są moim zdaniem:
Sunderland - Arsenal
Obie ekipy graly ze sobą nie dawno, rzutem na taśme wygrali Kanonierzy. Teraz Czarne Koty będą miały okazje do zemsty ;) Wiadmo,że teraz liga nie gra, Sunderland nie walczy w LM, nie gra w Carling Cup więc mobilizacja będzie. Arsenal nie dosyć,że kolejny wyjazd to i Stadium Of Light lekkim terenem nie jest. Dokładając do tego,że Henry skończył swój &quot;come back&quot;, jak i kontuzję Kościelnego ( rzekomo wypadł na tydzień - jutro na bank nie zagra). Do kadry powraca Gervinho ale jego morale też pewnie nie są wysokie. Poza gra nadal Mertesacker, którego już możemy nie zobaczyć w tym sezonie. No i najważniejsze porażka z Milanem, w myśl zasady nie graj na drużyny, które w tygodniu grały w Europie, skłaniam się ku Czarnym Kotom.
Do tego przekonywują mnie słowa szkoleniowca Sunderlandu:
&quot;- Dla wszystkich w klubie jest to wielkie wyzwanie. Chcemy dać z siebie wszystko, bo FA Cup to dla kibiców ważne trofeum.
- Od samego początku rozgrywek skupiamy się na każdej następnej rundzie i nie wybiegamy w przyszłość. Tak było po starciu z Peterborough i tak jest teraz.&quot;
Sunderland dotąd odprawił Peterborough i Middlesbrough, Kanonierzy natomiast Leed i Aston Ville. Warto zaznaczyć,że to pierwszy wyjazd AFC w FA CUP w tym roku, moim zdaniem ostatni.
Sunderland 1 3.00 Bet365
Sunderland awans 2.25 Bet365
Millwall - Bolton
Przyznam szczerze,że Millwall oglądalem tylko raz w meczu z WHU na Upton i mimo,że polegli zrobili na mnie dobre wrażenie. Walczą a to podstawa, boisko im będzie sprzyjać a Bolton? Cóż moim zdaniem mają większe problemy jak myślenie o kolejnej rundzie FA CUP. Tymbardziej,że potrzebowali nawet powtórzonego meczu z taką potęgą jak Macclesfield ;) A kurs zachęca aby spróbować.
Millwall awans 2.37 Bet365

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Z jednej strony, mam wątpliwości, czy Arsenal zdoła się podnieść po bolesnej porażce w LM i po raz drugi w przeciągu niewielkiego ostępu czasu wygra z mocnym mimo wszystko Sunderlandem. Z drugiej, widać, że nastroje w szeregach &quot;Kanonierów&quot; nie są złe, treningi przebiegają ponoć w dobrej atmosferze. Z Milanem nie wychodziło im nic, rywalom wszystko. Liga Mistrzów logicznie patrząc już z głowy, choć sami piłkarze nie chcą się przedwcześnie poddawać. (Pamiętam dwumecz Milanu z Deportivo kilka lat wstecz, w LM - to podtrzymuje w wierze :p). FA Cup to już inna historia. Tutaj też jest parcie na tryumf. Myślę, że jutro może paść remis i wszystko rozstrzygnie się na Emirates, na korzyść Arsenalu. Taki wynik wydaje mi się najbardziej prawdopodobny, choć jeśli faktycznie któraś z drużyn da radę wygrać na Stadionie Światła, bardziej mi tu pachnie zwycięstwem Sunderlandu głodnego rewanżu.

grubas 397

grubas

Użytkownik
Chelsea v Birmingham - Birmingham +1 (azjan) @2,60 ✅

Po pierwsze, Chelsea te rozgrywki nie są potrzebne.
Po drugie, Chelsea ma we wtorek Ligę Mistrzów i arcytrudny, patrząc na bieżącą formę The Blues, mecz w Neapolu.
Po trzecie, Chelsea dzisiaj zagra bez Terry&#39;ego, Cole&#39;a, Drogby, Kalou i Ramiresa. To są pewne absencje. Myślę jednak, że Villas-Boas da odpocząć jeszcze kilku zawodnikom podstawowego składu w związku z meczem z Napoli.
Po czwarte, Chelsea jest bez formy. W ostatnich 10 spotkaniach ligowych wygrała tylko 2 razy i w obu przypadkach dość szczęśliwie (przeciw Wolves bramka w końcówce, a z Sunderlandem, to rywale mieli więcej okazji). Gra Blues w ogóle nie przekonuje. Na dzień dzisiejszy nie ma tam snajpera z prawdziwego zdarzenia. Defensywa jest bardzo przeciętna, dość powiedzieć, że Everton, który w tym sezonie strzela niemal zawsze po 1 golu na mecz, Cechowi strzelił 2 gole.
Po piąte, Birmingham nie jest słabym zespołem. 6 miejsce w tabeli Championship o czymś świadczy. Po raz ostatni przegrało 19 grudnia.

Powodzenia ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Spotkanie: Sunderland - Arsenal
Typ: Arsenal
Kurs: 2,50
Bukmacher: Bet365
Stawka: 3/10
Rezultat:

Analiza: Cóż... Ciężko powiedzieć cokolwiek na temat zespołu Arsenalu... Zapewne jeszcze nie jedna osoba jest załamana po blamanżu na San Siro, bo jak inaczej można nazwać porażkę 0:4. Wszyscy odpowiedzialni za tą porażkę, chcą utwierdzić fanów w przekonaniu, że w pucharowym spotkaniu przeciwko Sunderlandowi, dadzą z siebie wszystko, by zrekompensować (o ile tak to można nazwać i przywiązać do tego taką wagę) porażkę z ekipą &quot;Rossonerich&quot;. Wenger zamierza wystawić najlepszy możliwy skład, nie tak dawno udało się wygrać na Stadium Of Light. Jednak zwycięstwo przyszło w ostatnich minutach meczu. Z poważnych braków i takich bardziej &quot;świeżych&quot; zabraknie dzisiaj Kościelnego, który leczy uraz by być gotowym na derbową potyczkę z Tottenhamem w przyszłą niedzielę. W Sunderlandzie natomiast wygląda to o wiele gorzej. Głównie chodzi o braki w postaci Cattermolea i Browna. Zapowiada się ciężkie spotkanie na SoL jak to zawsze bywa, jednak wierzę w determinację podopiecznych Wengera... Jeśli się mają podnieść z kolan, to właśnie w tym spotkaniu.

Spotkanie: Sunderland - Arsenal
Typ: Powyżej 3.5 kartek
Kurs: 1,83
Bukmacher: Bet365
Stawka: 2/10
Rezultat:

A 0

astroc

Użytkownik
SUNDERLAND - ARSENAL
Typ: Obie strzelą
Kurs: 1,62
Bukmacher: Unibet
Wszyscy mówią o Arsenalu, który dostał srogi łomot od Milanu. Jaki to może mieć wpływ na samopoczucie całej drużyny? Czy będą zdołowani? Czy będzie wybuch determinacji? Zespół Wegnera zawodzi, przegrywają wszystko co ważne, nie mają lidera, luka po Fabregasie nie została wypełniona. Jak pokazują statystyki Arsenal tracił gole w każdym meczu w tym roku oprócz ostatniego spotkania w FA Cup. Arsenal również dużo strzela, szczególnie Van Persie który ma w tym sezonie już 28 bramek dla porównania cała drużyna Sunderlandu zdobyła ich 36.
Czarne koty się nie poddadzą i będą walczyć, mają ostatnio dobry czas i nie wierzę, że nie przechytrzą kulawej obrony Arsenalu, która do tego gra bez Koscielnego jedynego jasnego punktu defensywy w meczu z Milanem.
:cool:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom