Pierwsze mecze ćwierćfinałowe EHF
CL za Nami, jak wrażenia kibiców ręczniaka???
Ja ze swojej strony powiem że oglądałem arcyciekawy pojedynek w Kiloni, gdzie Zebry podejmowały Vardar, a także spotkanie Vivie- PSG.
Cóż można powiedzieć o tych spotkaniach, na pewno nie to ze sprawa jest rozstrzygnięta. Vardar wygrał jedną bramką na wyjeździe 28-29, nie od dziś wiadomo że w Macedońskim kotle gra się niezwykle trudno o czym nie raz przekonało się Vive czy Wisła Płock. Jednak takiego zespołu jak THW nigdy skreślać nie można, na pewno są w stanie postawić twardy opór, na ile to wystarczy okaże się już wkrótce.
W Kielcach w pierwszej połowie mogliśmy oglądać pojedynek PSG z Vive, które nie do końca wyszło z szatni. Dawno nie widziałem tak słabej połówki w wykonaniu zespołu z Kielc. Druga połowa to już zupełnie inny poziom ręczniaka naszego zespołu, odrobić stratę z -13 do -6 z takim zespołem jak PSG, spora sztuka i mecz zakończony 28-34.
Pozostałe dwa spotkania zakończyły się następującymi wynikami:
Flensburg- Montpellier 28-28
Nantes- Skjern 33-27
Tutaj też nie można być niczego pewnym, tak jak wspominałem przed pierwszą kolejką ani Montpellier anie Skjern nie można lekceważyć. Szczególnie Francuzi pokazali swój potencjał remisując we Flensburgu, jak widać odprawienie z kwitkiem Barcelony nie było przypadkiem. Skjern niby poległ wysoko, ale należy pamiętać że pokonali u siebie Veszprem 32-25, także Nantes musi mieć się na baczności.
Poniżej wystawione kursy na rewanżowe spotkania:
Moje pierwsze myśli po zobaczeniu kursów są następujące:
- 5,48 a nawet 6,00 w Bwin na Vive to moim zdaniem spore Value, na pewno wyjdą mega zmotywowani by zatrzeć niesmak po 1 połowie meczu w Kielcach. Zagrać taki mecz jak 2 połowa w Kiecach i będzie F4. Dla mniej odważnych polecam poczekać na handicapy i zagrać +2,5/+3,5 na Vive
- podobnie 3,75 na Kiel, mimo że grają w Macedoni, to jeszcze nic nie jest przesądzone i może nie czysta 2 ale delikatny handcap w kierunku gości wskazany, tam walki nie zabraknie
- uważam że kursy na Skjern i Montpellier też są warte gry. Duńczycy u siebie powalczą chociażby o honor, no i Francuzi u siebie powinni dać radę słabemu na wyjazdach Flensburgowi.
To tyle na gorąco, jak bedzie czas to będą analizy przedmeczowe.
Zachęcam do dyskusji szersze grono forumowiczów,
ziemniak94 świetna robota przy pierwszym w Kielcach ????????????