Dużo kontuzji, czyli dwie, tj. dokładnie tyle samo co u Turków ?Dużo kontuzji w zespole Królewskich, myślę że jeżeli wygrają to cudem - kilkoma pktami - więc jak dla mnie małe handi na Turków, którzy będą chcieli zyskać prestiż drugą wygraną nad marką jaką jest Real!
V. Moldoveanu - Łączna liczba punktów (Totals)Faza grupowa Euroligi wkracza w decydującą fazę.W grupie C sprawa awansu poszczególnych drużyn do TOP16 jest dość klarowna.O ile Pinar ma jeszcze teoretyczne szanse na awans,to drużyna z Zielonej Góry musi liczyć na cud,na który się nie zanosi.W dzisiejszym meczu z Lokomotivem nie zagra najlepiej punktujący zawodnik V.Moldoveanu(kontuzja kręgosłupa),poza drużyna jest także JR.Reynolds(kontuzja palców stopy).Na domiar złego w ostatnim meczu z Kutnem, Dee Bost podkręcił kostkę.Podobno ma zagrać kilka minut,żeby choć na chwilę odciążyć Łukasza Koszarka,który także odczuwa trudy natłoku meczów.Kapitan w jednym z wywiadów przedmeczowych przyznał,że w ostatnim meczu miał problem z mięśniem.Nie wygląda to zbyt dobrze,dlatego trener do Krasnodaru zabrał również Marcela Ponitkę i Kamila Zywerta.Gospodarze zajmują 2 miejsce w grupie C.Jak na razie przegrali jedynie mecz z Barcą na wyjeździe 68:72.W ostatniej kolejce rozgromili Zalgiris 80:50,momentami prowadząc nawet 41pkt.Podsumowując,po drużynie z Zielonej Góry widać zmęczenie tym graniem na dwa fronty.Niestety obawiam się,że czeka nas dzisiaj powtórka z przed tygodnia,czyli przekonujące zwycięstwo drużyny przeciwnej.
Lokomotiv-Stelmet 1 (-16,5pkt) betsafe 1,9
Dee Bost un 7,5 pkt betsafe 1,85
Vlad nie poleciał do Krasnodaru więc szanse na jego zagranie chociażby minuty są równe zero.Tak jak napisał Slomiany400 będzie zwrot.Inaczej wygląda sprawa Dee Bosta.Jest razem z drużyną i prawdopodobnie wejdzie na boisko na kilka minut,w przeciwnym razie zmiennikiem Koszarka będzie młody Ponitka.V. Moldoveanu - Łączna liczba punktów (Totals) Powyżej10.5 1.85 / Poniżej10.5 1.85 To jest pewne, ze Moldoveanu nie zagra, bo jesli tak to smialo mozna grac, ze rzuci ponizej 10,5 pkt.
ostatnio była podobna sytuacja z Borovnjakiem i nie wszedł na parkiet.Trener w wywiadzie mówi:"Niechby Bost zagrał choć 10 minut to już będzie zysk"Myslisz, ze w przeciagu tych kilku minut jest w stanie rzucic wiecej niz 7.5 pkt? Czy raczej to nie bylo powazne podkrecenie? Z tego co widze to jestes z Zielonej Gory, dlatego pytam Chce zagrac za 4 tysie, ze zdobedzie mniej niz 7.5 pkt , ale musze byc pewien, ze za glugo nie bedzie gral. Z gory dzieki za info.
Lokomotiw vs Stelmet over 71,5 pkt. w 1 połowie @1,85 sportingbet
W sumie wszystko o tym meczu jest wiadome, no bo chyba nikt nie wyobraża sobie zwycięstwa Stelmetu....
Ja idę w over, a dokładnie w pierwszej połówce.
Gospodarze walczą o 1 miejsce z Barcą, więc można spodziewać się niezłej determinacji z ich strony.
Będą mieć dość łatwe zdanie gdyż podejmują naszą drużynę która ma ogromne problemy kadrowe.
Nie zagra np: Moldeavanu, co tylko daję powód gospodarzom na rozprawienie się z naszą ekipą w jeszcze bardziej brutalny sposób.
Ostatnio pogrążyli Żalgiris, wynikiem 80:50, dziś spodziewam się większej ilości oczek z powodu, absencji w ekipie przyjezdnych.
Gospodarze już w 1 połowie będą chcieli zapieczętować tutaj zwycięstwo i liczę na sporą ilość pkt. poprzeglądałem ich poprzednie mecze i jakoś z tych statów można wywnioskowałem że, 1 połowy są dość szybkie z racji chęci zdobycia przewagi oraz dominacji nad rywalem.
Nie sądzę aby obrona gospodarzy ( bardzo dobry poziom ) i słaba gra w ataku gości, miała tutaj aż takie znaczenie, w pierwszych dwóch kwartach.....