>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Euro 2008, jak dojechać, transport

bumblebee 0

bumblebee

Użytkownik
Witam wszystkich, w tym temacie piszemy jak dojechać na Euro, czy wybieracie sie autobusem? pociagiem? czy samochodem? np. jeżeli ktoś ma wolne miejsce w samochodzie a drugi nie ma sie czym zabrać to można sie zgadać, zawsze można sie dorzucić do paliwa. Albo podac informacje o kursach autobusów czy pociagów które jada do Austrii i Swajcarii.

ja bym sie pisał na warunkowy ćwierćfinał w Bazyleii jak by ktoś jechał.

L 0

linkes-acm

Użytkownik
witam. mam z przyjacielem bilety na mecz Polska - Chorwacja lecz nie mam dojazdu. jedzie ktos moze z Was autem? dokładamy sie do benzyny tyle ile potrzeba! pomózcie!!!!

T 0

tomanek

Użytkownik
Był ktoś w Klagenfurcie na Polska-Niemcy? Jak tam jest w dojazdem? I ogólnie jak jest miasto przygotowane na mecz, były gdzieś jakieś problemy po drodze? Bo jadę na Polska-Chorwacja i nie wiem czego się mogę spodziewać, co mnie może zaskoczyć ????

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Wszystko jest OK. Nie ma żadnych problemów. Wszystko ładnie oznakowane i nie ma możliwości się zgubić. A nawet jeśli to policja wskaże drogę bo każda ulica zablokwoana. Niestety miasto jest &quot;martwe&quot;. Nie ma tam normalnego ruchu. Dość dziwnie to wygląda ale cóż tak naprawdę to jest jakieś miasteczko nad jeziorem a nie jakaś metropolia ;-) Jeśli się uprzesz to dojdziesz wszędzie w ciągu 40 minut. Trochę lipa z dojściem na stadion, bo trzeba iść na piechotę te 15-20 minut z parkingów ale już do samego &quot;centrum&quot; pojedziesz bezpłatnym śpiewającym wszystkie możliwe przyśpiewki autobusem z kibicami. To co, że jedzie nim 80 osób jak pomieści 40 :p Te ich &quot;centrum&quot; to istna balanga. Z piwem możesz chodzić gdzie chcesz, szaliki po 2 euro, ogólnie gadżety w tanich cenach. Jedyny problem, że wszystkie sklepy pozamykane ale ja byłem na meczu w niedziele więc teraz może będzie inaczej. I do jedzenia nic ciekawego nie ma także pozostaje standardowy fast food albo niemieckie sznycle (pizzeria jedna była ale zamknięta).
Na stadion ze wszystkim tak naprawdę można wchodzić (oprócz butelek). Aż sam się zdziwiłem przy czym jest jedna niemiła rzecz. Wszystko bardzo drobiazgowo sprawdzają (nie polecam plecaków bo to jakieś 10 min. dłużej w kolejce, nawet do portfela potrafią się przyczepić) no i oczywiście &quot;obowiązkowe macanko&quot; a wszyscy ci Austriacy wyglądają na gejów ????
Moja rada jest taka żeby wjechać tam jak najpóźniej. Około 17 spokojnie wystarczy. Do 19 pochodzić po strefie dla kibiców, napić się piwka, obejrzeć meczyk i pojechać na stadion (wpuszczają chyba od 18). Ja byłem tam już koło 15 i nie było nic do roboty, bo zwiedzać nie ma czego jakieś rozrywki też nie , no chyba że w środku tygodnia pootwierają normalnie sklepy i centra handlowe.
A jeśli chodzi o trasę to zdecydowanie szybciej przejedziesz przez Czechy (nie tylko dlatego, że 95% ludzi tak jedzie) Ostrava-Brno-Wiedeń-Klagenfurt niż od strony Salzburga a kontroli na granicach oczywiście nie ma wbrew temu co wygadują w polskich mediach.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
No tak ale mysle ze w Wiedniu bedzie ciekawiej ????
Samo fanzone o pow. bodajze 1km kwadratowego robi wrazenie

T 0

tomanek

Użytkownik
Oooo, dzięki za relacje Jacques ???? A powiedz mi co to za afera z plecakami? Rzeczywiście coś takiego było? ???? Bo na gazeta.pl napisali, że http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5296804,Skandalicznie_potraktowanie_polskich_kibicow_przez.html?skad=rss a z drugiej strony słyszałem opinie, że plecaki można było spokojnie wnosić tylko, że sprawdzali ???? Zresztą z tego co Ty napisałeś nie wynika też, aby zabierali plecaki ????
Ja zamierzam jechać tylko przez Niemcy do Austrii, autostradą obok Monachium ???? Jechał ktoś tamtędy?

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Przez Monachium ja jechałem do Austrii xD I jak mówię nie polecam. Straszny tam ruch, nadrabia się sporo kilometrów no ale przynajmniej można jadąc autostradą można podziwiać Allianz Arena no i troszkę poszaleć z km/h xD
Co do plecaków to nie mam pojęcia o co chodzi. Ja wniosłem swój plecak, choć musiałem jak pisałem wcześniej go opróżnić, wszystko opróżnić itd. No i oczywiście czekać z 10 minut ale ostatecznie wszystko wniosłem włącznie z cyfrówką. Być może innym zabierali plecaki ale dlaczego to nie wiem.
Z tymże ja się troszkę wycfaniłem bo nie szedłem do tej budki gdzie składało się plecaki i teoretycznie sprawdzali co jest w środku itd. a po prostu poprosiłem innego ochroniarza który &quot;przetrzepywał&quot; innych kibiców by sprawdził zawartość plecaka i fruu na stadion.
Zazdroszczę Ci bo zobaczysz mecz o awans naszych, zapewne wygrany a ja musiałem przełknąć gorzką pigułkę jak szkopy skopali nam tyłki :p

T 0

tomanek

Użytkownik
Taaa... wystarczy wygrać mecz z Austrią i będzie mecz o wszystko z Chorwacją ???? Jakby nie patrzeć emocje przynajmniej będą ;) A jak przegrają z Austrią (tfu, tfu :p) to na pewno wygrają z Chorwacją w myśl zasady trzech meczów (otwarcia, o wszystko, o honor ???? ).
Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz ????
http://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5285443,Tyskie__Wywies_flage__zaplac_5_tys__euro_kary_.html?op=1
Flagi Tyskiego nie mam, ale ciekawi mnie inna kwestia ;)
&quot;A oryginalna koszulka polskiej repry z logiem Pumy przejdzie czy nie? Bo z tego co wiem oficjalnym sponsorem jest Adidas :p&quot;
Co do plecaków... ????
Jakiś komentarz na forum gazety: &quot;Nie wpuszczali z plecakiami większymi niż 25x25x25cm, parasolami,
trąbkami, flagami powyżej 1x3m (chociaż słyszałem 2 trąbki na
stadionie i było mase dużych flag), kamerami (małe aparaty spoko,
cyfrówki też, palanty nie wiedzą, że też można film nimi nakręcić),
napojami itp. Na miejscu na stadionie można kupić piwo bezakoholowe
za 3,5 Euro plus 1 euro kaucji za kubek.&quot;
Znalazłem w necie (przetłumaczyłem sobie Babel Fish&#39;em :p)
(babelfish.yahoo.com/translate_url?doit=done&amp;tt=url&amp;intl=1&amp;fr=bf-home&amp;trurl=http%3A%2F%2Fwww.eventim.de%2Fstaticsite%2Feuro2008%2Fat%2Fstadionordnung.htm&amp;lp=de_en&amp;btnTrUrl=Translate)
&quot;bulky articles such as leaders, stool, (folding) chairs, crates, large bags, backpacks, travel suit-case, sport bags; as “bulkily” in the sense all articles, which are larger than 25cmx25cmx25cm and not under the respective seat in the stadium be stowed away can, are considered to this regulation;&quot;
No, a co do trasy to ja zamierzam jednak jechać przez Monachium, bo w moim przypadku z Zachodniopomorskiego nie mam chyba innej, lepszej i w miare taniej alternatywy (nie chce wjeżdżać do Czech, bo tam na te &#39;lepsze&#39; drogi trzeba mieć wykupione winiety ;P).
Pozdrawiam ????

Do góry Bottom