>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Estonia 2011

Status
Zamknięty.
luter 5

luter

Użytkownik
W tym temacie zamieszczane będą analizy i informacje dotyczące typowania spotkań Lig Estońskich.

luter 5

luter

Użytkownik
Estonia 2009/2010
Sillamae Kalev - Trans Narva
Typ: over 2,5
kurs:1,70
bukmacher:Bet365
Analiza:

Juz dzis o godzinie 17:45 rozpocznie sie spotkanie pomiedzy Sillamae Kalev a Trans Narva.Spotkanie zapowida sie bardzo ciekawie poniewaz obydwie ekipy sasiaduja ze soba w tabeli a roznica punktow pomiedzy nimi to tylko 2 oczka.Ekipa gospodarzy w ostatnich 5 spotkaniach zaliczyla 1 zwyciestwo 2 remisy oraz 2 porazki notujac w swoich spotkaniach 3 over ponad 2,5 bramki.Jesli chodzi o gosci to sytulacja przedstawia sie troche lepiej bo w ostatnich 5 spotkaniach zanotowali oni 3 zwyciestw oraz 2 remisy bez zadnej porazki.statystyka under/over jest takze taka sama jak w przypadku gospodarzy czyli 3 over 2,5 w 5 ostatnich meczach.Pojedynki bezposrednie po wzgledem bramkostrzelnosci tez wypadaja bardzo dobrze poniewaz w ostatnich 10 meczach pomiedzy tymi druzynami tylko 2 razy padal under 2,5 bramki.Mysle ze dzis jednak kibicie nie beda narzekac na brak bramek i zobaczymy przynajmniej 3 gole po 90 minutach gry.Dlatego w tym spotkaniu stawiam over 2,5 bramki po niezlym kursie jaki wystawil bet365​

luter 5

luter

Użytkownik
Paide Linnameeskond-JK Viljandi Tulevik
Typ:JK Viljandi Tulevik -1 po pierwszej połowie (AH)
kurs:5,75
bukmacher:bet365
Analiza:

Juz dzis o godzinie 18:15 rozpocznie sie spotkanie pomiedzy Paide Linnameeskond a JK Viljandi Tulevik.Mecz zapowiada sie bardzo ciekawie poniewaz na przeciw siebie stana kolejno ostatnia 10 druzyna tabeli oraz zajmujaca 7 lokate ekipa JK Viljandi Tulevik.Gospodarze czyli Paide Linnameeskond to totalny outsider rozgrywe najwyzszej klasy rozgrywkowej w Estoni o czy moze swidczyc fakt ze owa druzyna w ciagu 16 kolejek strzelilia ledwie 6 bramek tracac az 38 zdobywajac w tym czasie tylko 5 punktow.Co do gosci to JK Viljandi Tulevik tez nie spisuje sie jakos powalajaco 11 punktow i siodma lokta kwalfikuje ich do grupy druzyna ktore dostarczaja punkty lidera jednak patrzac na ich wyniki przeciwko Paide Linnameeskond mozna by optymista poniewaz JK Viljandi Tulevik nie przegrala ani nie zremisowala zadnego z pojedynkow z Paide Linnameeskondw calej historii konfrontacji z ta druzyna odnoszac 5 zwyciestw w 5 dotychczas rozegranych meczach.Statystyka ponizej
JK Viljandi Tulevik-Paide Linnameeskond 1:0
Paide Linnameeskond-JK Viljandi Tulevik 0:4
JK Viljandi Tulevik-Paide Linnameeskond 4:0
Paide Linnameeskond-JK Viljandi Tulevik 0:1
JK Viljandi Tulevik-Paide Linnameeskond 1:0
Jak widac zwyciestwa ekipy Tulevik w wiekszosci przypadkow nie byla az tak bardzo przekonujace i teoretycznie moj typ jest dosc ryzykowny jednak patrzac na to ze ekipa JK Viljandi Tulevik w ostatnich 4 meczach strzelila po jednej bramce remisujac nawet z Flora Tallin na wyjezdzie (1:1 Tulevik prowadzil do 58 minuty) czyli jedna z 3 druzyn ktore dyktuja warunki w tej lidze mozna byc optymista przed dzisiejszym meczem i handicap -1 po pierwszej polowie z opcja zwrotu w przypadku prowadzenia JK Viljandi Tulevik tylko 1-0 po 45 minutach jest bardzo zachecajacy zxwlaszcza ze w ostatnim meczu wyjazdowych z Paide ekipa Tulevik prowadzila do przerwy juz 3:0.Dlatego w tym spotkaniu stawim na zaklad JK Viljandi Tulevik -1 po pierwszej polowie po bardzo wysokim kursie 5,75​

S 0

szczerkos

Użytkownik
FC Kuressaare v FC Levadia Tallinn (-2,5, -3) 1.75 15j.
FC Flora Tallinn (-1, -1,5) v JK Trans Narva 1.90 10j.
JK Sillamae Kalev (-2,5) v FC Lootus 1.875 10j.

Ok. Levadia po remisie u siebie z Transem 1-1 wróciła chyba na dobre tory. Odpłacili się swoim przeciwnikom i rozbili ich 3-0 na wyjeździe. A w meczu u siebie pechowo ten remis, ponieważ Levadia grała bez jednego zawodnika. Kuressaare to jedna z najsłabszych ekip w Meistriliidze, a z drużyną ze stolicy Estonii regularnie dostają ostre baty, nie licząc jednego meczu w marcu tego roku - H2H. To mi wystarczy, żeby postawić takie handi.
Flora w znakomitej formie, Trans w kratkę - a raz się wygra, raz przegra, nawet remis się trafił. Mimo wszystko jest to nieprzewidywalna drużyna. Kurs na takie handi jest jak dla mnie zawyżony, a to dlatego, że Trans zremisował ostatnio na wyjeździe z Levadią - ale oni jak już pisałem, grali wtedy w 10, poza tym trochę w kratkę grają w tym sezonie. Flora jest konsekwentna, dawno nie było meczu, którego nie wygraliby różnicą dwóch bramek. H2H może nie napawa optymizmem, ale ja mimo wszystko zaryzykuję. Piłkarze ze stolicy są w świetnej formie i na pewno obok meczu z tak groźnym rywalem nie przejdą obojętnie. A wygrywać muszą - mistrzostwo na wyciągnięcie ręki; można w końcu przerwać hegemonię Levadii. Kurs na zwycięstwo - 1,50 - do spróbowania też jest na pewno.
I ostatni na dziś meczyk. Sillamae Kalev to taki ligowy średniak, ma trochę pecha, że prym wiodą tutaj stołeczne drużyny i z nimi dostaje baty. Lootus to pierwszy kandydat do spadku. Przegrywają wszystko co się da, choć 2 kolejki temu zaliczyli remis, ale z Paide - a to drużyna, która jest na ich poziomie :mrgreen: Nie widzę tutaj sensownych &quot;przeciw&quot;, które nie pozwoliłyby mi grać takiego handi. Kurs zachęcający, więc gramy.
EDIT: Pomyliłem się, Levadia w meczu z Transem grała w 11. Sorki.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Na dzisiaj aż 5 spotkań zaplanowanych w ramach 4 kolejki Meistriliiga. Ja postaram się przybliżyć wam 3 mecze.

Aktualna tabela przed 4 kolejką:

Paide Linnameeskond - Fc Kuressaare 4:1

X / 3.40 Paide sezon rozpoczęło od dwóch remisów i porażki. W sumie 2 punkty na koncie i dwie bramki. Ich rywale dzisiejsi, teoretycznie powinni być w 2 lidze, gdyż poprzedni sezon zakończyli na przedostatnim miejscu w tabeli, lecz dzięki barażom udało im się pozostać w 1-szej lidze. Paide Linnameeskond poprzedni sezon także bardzo nieudany i cudem obronili się przed spadkiem. Teraz także zapowiada się ostra batalia o pozostanie w lidze. Goście tego spotkania, drużyna Fc Kuressaare identycznie niemal rozpoczęła sezon jak gospodarze. 2 remisy i porażka. W poprzednim sezonie obydwie ekipy spotkały się 4 krotnie. Dwa razy wygrywała drużyna Kuressaare i dwa razy Paide. Jak widać remisować pomiędzy sobą nie lubią. Ja dzisiaj obstawiam, że jednak remis padnie. Siła ognia po jednej i po drugiej stronie jest na początku wiosny bardzo słaba. Spodziewam się underu bramkowego i remisu 0:0 lub 1:1. Potencjał tych zespołów jest bardzo zbliżony, a atut własnego boiska nie powinien odegrać dużej roli co pokazywały wcześniejsze spotkania tych drużyn. Godzina rozpoczęcia 15:45.
Jk Nomme Kalju - Jk Tammeka Tartu 4:0
1 / 1.57
Zespołem lepszym są gospodarze i to nie ulega wątpliwości, mają drużynę bardziej doświadczoną i w zimowej przerwie ich skład nie uległ znaczącej zmianie. To duży atut bowiem piłkarze są zgrani i stanowią kolektyw. Jk Tammeka Tartu w trzech pierwszych spotkaniach sezonu nie zanotowała nawet jednej wygranej. Dwa razy remisując i raz przegrywając. Buki płacą 1.60 na wygraną gospodarzy i jest to stosowne ryzyko do stawki meczu. Jk Nomme Kalju w poprzednim sezonie częściej wygrywali u siebie na stadionie. Natomiast mecze wyjazdowe Jk Tammeka Tartu częściej kończyły się porażkami tej drużyny. Ubiegłego roku defensywa Jk Tammeka Tartu była jedną z gorszych w lidze, teraz także nie widać poprawy. W 3 meczach stracone 4 bramki. W każdym spotkaniu przynajmniej raz wyciągali piłkę z siatki. Na stadionie Jk Tammeka Tartu mimo niewielkiej różnicy w punktach obydwu drużyn to górą powinni być gospodarze. Godzina rozpoczęcia 15:45.
Jk Trans Narva - Ajax Lasnamae
7:0
suma bramek: 2.5+ / 1.50

Przewaga Trans Narva powinna być widoczna niemal w każdym aspekcie. Trzecia siła ligi podejmuje beniaminka, który od początku rozgrywek ewidentnie sobie nie radzi. Zajmuje ostatnie miejsce w tabeli i już widać, że mimo awansu będą głównym kandydatem do spadku z ligi. Stracili w trzech meczach aż 9 bramek, dwa razy wysoko przegrywając i raz remisując, w poprzedniej kolejce z drużyną Fc Kuressaare dość szczęśliwie. Jk Trans Narva jak wspominałem wcześniej w tym sezonie także będzie celowała w mistrzostwo kraju. Będzie to jak co roku ciężkie zadanie bowiem dwie ekipy ze stolicy kraju wydają się być poza zasięgiem wszystkich. Jk Trans Narva grając u siebie prezentuje się bardzo dobrze, pokonała już Kuressaare dość wysoko 4:0 i dwa razy zremisowała na wyjeździe. Tym razem rywal z bardzo niskiej półki i powinna być także wysoka wygrana. Typując over 2,5 gola mam na myśli zdobycz bramkową powyżej dwóch goli dla drużyny Jk Trans Narva. Nic nie przemawia za drużyną Ajax Lasnamae aby mogli się przeciwstawić dobrze dysponowanej drużynie gospodarzy. Jak do tej pory Jk Trans Narva straciła najmniej bramek w całej lidze i to się chwali. Grają skutecznie w obronie i mimo to strzelają sporo bramek. Tym razem powinno się zakończyć 3:0 lub 4:0 dla miejscowych.Godzina rozpoczęcia 16:00.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Jeśli chodzi o Ajax Lasnamae to warto wiedzieć, że drużynę stanowią wychowankowie klubów z Tallina Flory i Levadii pomijając rezerwy klubów grające w Esillidze. Jak przychodzi do meczów z tymi ekipami wyniki są niejako &quot;podyktowane&quot;. Chociaż niespodzianka raz na parę lat też się zdarzy. Nie ma za często okazji do bezpośrednich starć, bo na przestrzeni ostatnich 10 lat Ajax balansuje pomiędzy III, II i I ligą. Jak spada za nisko to dochodzi do free wypożyczeń z Flory lub Levadii i klub podciąga się do góry.
Przeciwko &quot;rosyjskiemu&quot; klubowi z Narwy wyjdzie drużyna walcząca, ale jest ona za słaba by się przeciwstawić. Ja bym zagrał jakieś minimalne handi gdyby gdzieś było nawet po słabym kursie

Flora - Sillamae

Flory przedstawiać nie muszę. W obecnym sezonie klub jest stawiany w roli zdecydowanego faworyta do zdobycia mistrzostwa i utrzymania tytułu z zeszłego roku. Optymizmem napawa pozostanie na stanowisku trenere Martina Reima, futbolowego weterena i bohatera Flory. Był temat odejścia, ale z tego co wiem to został.

Sillamae podobnie jak Ajax w wyniku słabej gry jak i organizacyjnych zawirowań balansowała pomiędzy ligą regionalną, Esilligą i Meistrilligą. Jak wrócili w 2008 roku do ligi mistrzowskiej, tak postanowili w niej zaistnieć. No i klub z orientacją ultraofensywną dobija się teraz do pucharów. Nawet w nich wystąpili, ale oberwali dwucyfrówkę z tyłu i strzelili tylko 1 z przodu

To taki krótki wstęp

Ogólnie typu nie zaproponuje, bo kurs na wygraną Flory jest śmieszny. Są w stanie wymęczyć wygraną, ale łatwej przeprawy nie będą mieli. Na stronach klubowych widzę jest rubryka z absencjami ale ja tylko pobieżnie ten język kojarzę więc nie chce czegoś przekręcić.

Viljandi - Levadia

Goście bez Leitana, ważny zawodnik, pauzuje za czerwień w poprzednim meczu. Nie mniej jednak po dwóch remisach pasowałoby wygrać. To już nie ta Levadia sprzed dwóch lat/roku, ale z takimi ogórkami powinni wygrać

Nomme (Tallin) 4:0 Tartu
Paide 4:1 Kuressaare
Narva-Jõesuu 7:0 Lasnamae (Tallin)
Viljandi 0:1 L.Tallin
F.Tallin 2:2 Sillamae

wyniki rewelacyjne jak dla mnie. Ewentualnie szkoda, że nie uwierzyłem we Florę

e:hehe chyba jednak dobrze

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Tartu Haserv - Ajax Lansamae

Zaciekawił mnie ten mecz bardzo. Choć jest to dość egzotyczne spotkanie, bo o zespole gospodarzy nie wiadomo nic. Nie mam pojęcia, z której są ligi, prawdopodobnie 3-4 poziom w Estonii. Ciężko cokolwiek więcej tu powiedzieć. Można jedynie wyobrazić sobie poziom tego zespołu.
Ajax natomiast to pierwszoligowy team. Pierwsze wyniki nowego sezonu pokazały, że goście będą prawdopodobnie outsiderem. Przegrali mecze z potentatami estońskimi w stosunku 0-7 czy 0-5. Wygląda to zatem tragicznie, ale no jakoś ten zespół znalazł się w Meistriliidze, więc tak źle być nie może. Najważniejszym argumentem, który do mnie przemówił było to, co zobaczyłem na stronie klubowej. Choć klub jest raczej słaby, wszystko jest tam ładnie opisane, znalazł się także artykuł poświęcony dzisiejszemu meczowi. Słusznie zauważono, że stąd do finału są już tylko dwa mecze i można powalczyć o osiągnięcie dobrego wyniku. Pomimo słabych wyników w lidze goście zapowiadają walkę na 100% i chęć zwycięstwa ze zdecydowanie słabszym rywalem. Kurs jest naprawdę obiecujący jak na mecz, w którym to goście powinni okazać się zdecydowanie lepszym zespołem. Wpływ na to mają fatalne wyniki ligowe, ale puchar to inna bajka. Mecz odbędzie się na stadionie o pojemności 500 miejsc...

Typ:
Tartu Haserv 0-2 Ajax Lansamae
✅⛔
(0-0) ET (0-4)
Dziwny mecz...

l0k0 3,8K

l0k0

Użytkownik
Tartu Haserv - Ajax Lansamae

Typ:

Tartu Haserv 0-2 Ajax Lansamae

Tak rzucając okiem na ten mecz zerknąłem na wyniki w poprzednich rundach pucharu i okazuje się, że wg mnie w cenie jest tutaj under 2.5 po 2.50. Ostatni wygrany mecz Ajaxu to jeszcze 2010 rok. Od tego czasu same porażki i remisy. Łącznie w sześciu meczach strzelili TYLKO 3 gole! Poprzednie mecze pucharu były w poprzednim sezonie (oni graja jak ruscy: wiosna-jesień) i wtedy wygrywali ale... innym składem. Teraz ewidentna bieda i brak możliwości poradzenia sobie w lidze po awansie.

Zespół Tartu za to w poprzednich dwóch meczach pucharu oba wygrał u siebie po 1-0. Myślę, że biorąc pod uwagę wszystkie te informacje to under po 2.50 wygląda nieźle i lekko można wziąć.

Pozdrawiam

✅ ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
groven 2,2K

groven

Forum VIP

Dyscyplina: Piłka nożna - 1 liga Estonia
Jk Tammeka Tartu - Jk Sillamäe Kalev 1:4

Typ: 1
Kurs: 3.50

Ciekawy pojedynek czeka nas dzisiaj w lidze estońskiej. Wypatrując sporych value, wpadł mi w oko jeden pojedynek. Jk Sillamäe Kalev jest faworytem meczu wyjazdowego z Jk Tammeka Tartu. Kursy mnie bardzo rozśmieszyły i nie skorzystać z takiego prezentu byłoby aż szkoda. Jak może być faworytem drużyna której 5 ostatnich meczy wygląda następująco:

W dodatku jakby tego było mało w tabeli Estonian 1st league 2011 drużyna gości także zajmuje jedną pozycję niżej od dzisiejszych gospodarzy. A mimo to jest faworytem tego meczu i za jej zwycięstwo buki płacą 1.90 ???? Jk Tammeka Tartu dobrze się spisuje ostatnimi czasy. Na 5 ostatnich meczy wygrała aż 4! Są to bardzo wysokie wygrane, takie jak 5:0 z Ajax Lasnamae czy chociażby wyjazdowa wygrana 2:3 z dzisiejszym przeciwnikiem, z którym spotkali się na wyjeździe 16 kwietnia. Skoro dali radę na wyjeździe to u siebie także nie powinni mieć problemów z wywalczeniem 3 punktów. Co ciekawe obydwa zespoły zdobyły jak do tej pory taką samą liczbę goli, lecz jeden punkt więcej na swoim koncie ma zespół Jk Tammeka Tartu, który jest podrażniony ostatnią przegraną w meczu z Kuressaare FC, gdzie ewidentnie rywal został zlekceważony i wygrał bez problemu. Teraz nie ma mowy o odpuszczaniu. Jest szansa wskoczyć na 4 pozycję i takiego planu muszą się trzymać zawodnicy Jk Tammeka Tartu. Poprzedni sezon obydwie drużyny zakończyły także jako sąsiedzi w tabeli. Lecz ani jednym ani drugim nie udało się awansować do europejskich pucharów. Ciężko mi mówić o brakach kadrowych na to spotkanie, gdyż oficjalne strony internetowe tych zespołów nie podają żadnych informacji. Typ opieram głównie na statystykach i formie obydwu zespołów. A atut własnego stadionu powinien tym bardziej pomagać w wygranej. Mimo iż u siebie zespół gospodarzy stracił prawie najwięcej bramek z całej ligi to należy zwrócić uwagę, że sporo także strzelają. Over 2,5 gola mile widziany, ja jednak nie przejdę obojętnie obok wygranej Jk Tammeka Tartu.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
JK Sillamae Kalev v FC Flora Tallinn
Przedstawię dwie ekipy :
Gospodarze to taki ponad przeciętniak estoński ,ostatnio lepiej sobie radzą na wyjazdach niż w meczach u siebie,sporo tracą ale coś tam strzelają w tym meczu akurat będą bardziej w defensywie (ale zaraz o tym napiszę),najlepszy strzelec A. Alekseev 12 meczy 12 bramek .
Goście:
Jedna z ekip która walczy z Levadią o mistrzostwo najlepsze estońskie drużyny,bardzo ofensywna dużo strzelają ,nie źle bronią 19 meczy bez porażki ,bardzo dobrze radzą sobie na wyjazdach jak i w meczach u siebie ,najlepszy strzelec estończyk Henri Anier 9 bramek 12 meczy.
Co do meczu zapowiada się dosyć overowo ,goście są w stanie sami pokryć over ale gospodarze łatwo się nie poddadzą ,forma i mecze między sobą utwierdzają mnie w przekonaniu co do overa ,ofensywa i różnej maści błędy to wizytówka tej ligi .Kurs poleciał już.
Typ:
Over 2.5 1.65 Bwin⛔

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Lasnamae - Narva
O tym kto wygra ten mecz chyba nie trzeba pisać bo to oczywiste, pozostaje tylko pytania iloma bramkami wygrają przyjezdni. Ajax Lasnamae to najsłabsza drużyna ligi, po 14 meczach zajmują ostatnią pozycję w tabeli z 2 punktami, bramki 4:46... To chyba mówi samo za siebie. Trans Narva plasuje się obecnie na 4 pozycji z 25 pkt na koncie i bilansem bramkowym 27:11. Na pewno drużyna będzie walczyła o Ligę Europejską, a napastnik Aleksandrs Čekulajevs będzie walczył w tym sezonie o koronę króla strzelców. W tym momencie ma już 12 bramek i wspólnie z Alekseevem zajmują pozycję lidera w klasyfikakcji króla strzelców. A z kim nie nastrzelać w bramek jak nie z absolutnie najsłabszym zespołem? Myślę, że ze 2 bramki powinien ustrzelić.
Zespoły spotkały się do tej pory 10 krotnie. Wszystkie mecze wygrał Trans z bilansem bramkowym 40:1... Czyli strzelają średnio 4 bramki na mecz a Ajaxem, ostatni ich mecz to 7:0. Dziś może aż tak wysoko nie będzie, ale na pewno będzie to pewna wygrana gości. O kontuzjach nic nie znalazłem, wiadomo tylko, że w ekipie gospodarzy nie zagra podstawowy pomocnik Dzmitry Papichyts, który pauzuje za czerwoną kartkę w ostatnim meczu. Powodzenia
Typ: Narva (-2.5) @ 1.63 bet365 ✅
Tzw. izzi bet... 0:7 ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom