FC Kuressaare v FC Levadia Tallinn (-2,5, -3) 1.75 15j.
FC Flora Tallinn (-1, -1,5) v JK Trans Narva 1.90 10j.
JK Sillamae Kalev (-2,5) v FC Lootus 1.875 10j.
Ok. Levadia po remisie u siebie z Transem 1-1 wróciła chyba na dobre tory. Odpłacili się swoim przeciwnikom i rozbili ich 3-0 na wyjeździe. A w meczu u siebie pechowo ten remis, ponieważ Levadia grała bez jednego zawodnika. Kuressaare to jedna z najsłabszych ekip w Meistriliidze, a z drużyną ze stolicy Estonii regularnie dostają ostre baty, nie licząc jednego meczu w marcu tego roku -
H2H. To mi wystarczy, żeby postawić takie handi.
Flora w znakomitej formie, Trans w kratkę - a raz się wygra, raz przegra, nawet remis się trafił. Mimo wszystko jest to nieprzewidywalna drużyna. Kurs na takie handi jest jak dla mnie zawyżony, a to dlatego, że Trans zremisował ostatnio na wyjeździe z Levadią - ale oni jak już pisałem, grali wtedy w 10, poza tym trochę w kratkę grają w tym sezonie. Flora jest konsekwentna, dawno nie było meczu, którego nie wygraliby różnicą dwóch bramek. H2H może nie napawa optymizmem, ale ja mimo wszystko zaryzykuję. Piłkarze ze stolicy są w świetnej formie i na pewno obok meczu z tak groźnym rywalem nie przejdą obojętnie. A wygrywać muszą - mistrzostwo na wyciągnięcie ręki; można w końcu przerwać hegemonię Levadii. Kurs na zwycięstwo - 1,50 - do spróbowania też jest na pewno.
I ostatni na dziś meczyk. Sillamae Kalev to taki ligowy średniak, ma trochę pecha, że prym wiodą tutaj stołeczne drużyny i z nimi dostaje baty. Lootus to pierwszy kandydat do spadku. Przegrywają wszystko co się da, choć 2 kolejki temu zaliczyli remis, ale z Paide - a to drużyna, która jest na ich poziomie :mrgreen: Nie widzę tutaj sensownych "przeciw", które nie pozwoliłyby mi grać takiego handi. Kurs zachęcający, więc gramy.
EDIT: Pomyliłem się, Levadia w meczu z Transem grała w 11. Sorki.