benek_27
Forum VIP
W tym temacie będą się pojawiać informacje dotyczące transferów oraz pozostałych istotnych kwestii w piłce holenderskiej oraz belgijskiej.
Barcelona poinformowała, że Bojan Krkić przechodzi do Ajaksu Amsterdam.
22-letni napastnik z holenderskim klubem zwiąże się umową do końca czerwca 2014 roku z opcją przedłużenia o kolejny sezon.
W Amsterdamie Krkić spotka się z dwoma byłymi zawodnikami Blaugrany - dyrektorem sportowym Markiem Overmarsem oraz trenerem Frankiem de Boerem.
Krkić ostatnie dwa sezony spędził w Romie i Milanie. Wcześniej w barwach Barcelony rozegrał 104 mecze, strzelił 26 bramek.
transfery.info
Jestem bardzo ciekaw po co Ajaxowi taki napastnik, ten zawodnik nijak mnie nie przekonuje swoją grą Ajaxowi jest potrzebny wysoki dobrze grający tyłem do bramki napastnik bo tego brakowało mi w ich składzie a kupują tej klasy napastnika...
Nie kupują, a wypożyczają na sezon
Sightorsson jest pierwszym napastnikiem, jeżeli nie jest kontuzjowany oczywiście. Frank ma więc pewnie jakiś plan z Bojanem, może fałszywa 10tka / prawe skrzydło czy coś w ten deseń. Na pewno nie został sprowadzony by zmienić na szpicy Kolbeina.
Kevin Strootman w AS Roma.
Dries Mertens w SC Napoli.
Jeremain Lens w Dynamo Kijiów.
Sprzedali trzech najlepszych graczy????Do tego van Bommel zakończył karierę(i dobrze w sumie,bo już nie nadążał). W zamian przychodzi Maher(to może być dobry transfer) oraz Bruma,Arias i Schaars.Zdecydowanie ułatwiają Ajaxowi zdobycie kolejnego tytułu mistrza Holandii.