>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Eredivisie/Jupiler Pro League 2013/14 -Transfery, informacje, dyskusje.

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
W tym temacie będą się pojawiać informacje dotyczące transferów oraz pozostałych istotnych kwestii w piłce holenderskiej oraz belgijskiej.
Barcelona poinformowała, że Bojan Krkić przechodzi do Ajaksu Amsterdam.
22-letni napastnik z holenderskim klubem zwiąże się umową do końca czerwca 2014 roku z opcją przedłużenia o kolejny sezon.

W Amsterdamie Krkić spotka się z dwoma byłymi zawodnikami Blaugrany - dyrektorem sportowym Markiem Overmarsem oraz trenerem Frankiem de Boerem.

Krkić ostatnie dwa sezony spędził w Romie i Milanie. Wcześniej w barwach Barcelony rozegrał 104 mecze, strzelił 26 bramek.
transfery.info
Jestem bardzo ciekaw po co Ajaxowi taki napastnik, ten zawodnik nijak mnie nie przekonuje swoją grą Ajaxowi jest potrzebny wysoki dobrze grający tyłem do bramki napastnik bo tego brakowało mi w ich składzie a kupują tej klasy napastnika...
Nie kupują, a wypożyczają na sezon ;)
Sightorsson jest pierwszym napastnikiem, jeżeli nie jest kontuzjowany oczywiście. Frank ma więc pewnie jakiś plan z Bojanem, może fałszywa 10tka / prawe skrzydło czy coś w ten deseń. Na pewno nie został sprowadzony by zmienić na szpicy Kolbeina.
Kevin Strootman w AS Roma.
Dries Mertens w SC Napoli.
Jeremain Lens w Dynamo Kijiów.

Sprzedali trzech najlepszych graczy????Do tego van Bommel zakończył karierę(i dobrze w sumie,bo już nie nadążał). W zamian przychodzi Maher(to może być dobry transfer) oraz Bruma,Arias i Schaars.Zdecydowanie ułatwiają Ajaxowi zdobycie kolejnego tytułu mistrza Holandii.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Napisał levy42 -&gt;

Kevin Strootman w AS Roma.
Dries Mertens w SC Napoli.
Jeremain Lens w Dynamo Kijiów.

Sprzedali trzech najlepszych graczy????Do tego van Bommel zakończył karierę(i dobrze w sumie,bo już nie nadążał). W zamian przychodzi Maher(to może być dobry transfer) oraz Bruma,Arias i Schaars.Zdecydowanie ułatwiają Ajaxowi zdobycie kolejnego tytułu mistrza Holandii.
Nie zgodzę się z Tobą tutaj ;)
Obawiam się PSV w tym sezonie. Już widać zmiany w filozofii, które wprowadza Philip Cocu. PSV w ostatnich latach stawiało wszystko na dobrą ofensywę. Dlatego ich wyniki bywały hokejowe. Philip chce wprowadzić dobrze grającą defensywę, budowanie akcji od pierwszej linii. Do osób, które wymieniłeś dołączył jeszcze Karim Rekik (Man City) i to może być sensacja tego sezonu w defensywie. Chłopak ograł się już trochę w City, a wiadomo Eredivisie to 3 poziomy niżej, więc już w spotkaniach towarzyskich widać było u niego &#39;przywódcze morale&#39;. PSV będzie miało bardzo silną defensywę, a miejsce w bramce zajmie prawdopodobnie Zoet. Ma to wyglądać tak:

Willems -- Rekik -- Bruna -- Arias
Zoet
Myślę, że będzie to najsilniejsza defensywa PSV ostatnich lat. Dobrze wspomniałeś, że tracą w ofensywie, lecz Brands powtarza, że PSV jeszcze wzmocni się w tej linii przed rozpoczęciem sezonu. Maher to idealny ruch, ponieważ to będzie mózg drużyny. Maher jest kreatywniejszy niż Strootman i to kwestia czasu aż pokaże zagranicznym klubom na co go stać, wielki potencjał ma ten chłopak.
Ciekaw jestem jak u nich ze zgraniem. Bo jeszcze muszą dużo razem potrenować, ale jako kolektyw - wygląda to mądrze, dzięki trenerowi.

homel 918

homel

Użytkownik
Ten caly Fred Benson dzisiaj brameczke walnal przeciwko Feye, ogolnie gral kiedys w Lechii i nie szlo mu, teraz masowo ladowal bramki w okresie przygotowawczym i chyba ma dobra forma wiec pewnie over 10 goli strzeli w lidze, widac holenderska trawa mu służy. Zbyt latwo goscia odpalono, przydalby sie Probierzowi. Szkoda.

krisbarca_92 481

krisbarca_92

Użytkownik
Oficjalnie: Sobota w Brugge​

Waldemar Sobota jest już oficjalnie zawodnikiem Club Brugge. Belgijski klub poinformował o podpisaniu czteroletniego kontraktu z polskim pomocnikiem, który dotychczas występował w Śląsku Wrocław.

- Finalizacja mojego transferu do Club Brugge sprawiła, że z moich ramion spadł duży ciężar. Sierpień był dla mnie gorącym miesiącem. Rozegrałem w nim wiele spotkań - powiedział Sobota.

- Zainteresowane mną były trzy kluby (Brugge, Schalke 04 i Chievo). Pierwszy kontrakt z Brugge miałem w czerwcu. Jestem przekonany, że przechodząc tutaj dokonałem właściwego wyboru - dodał.
ligapolska.pl

Otrzymane punkty reputacji: +16
K 4

kloczeffsky

Użytkownik
2 Liga Holenderska

Wie ktoś na kiedy został przełożony mecz Sparta R. - Achilles &#39;29, który miał się odbyć dziś o 14:30, a został przełożony. Nie mogę znaleźć nigdzie takiej informacji

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Nie wiem czy ktos procz mnie jeszcze tak mysli, ale wydaje mi sie, ze poziom Holenderskiej Eredivisie mocno spadl i to przedewszystkim dzieki dwom glownym ekipom ligi Ajaxowi i PSV. Co do PSV to nie jestem duzym fanem trenera Cocu ale trzeba powiedziec, ze juz dawno nie widzialem tak frajerskiej ekipy z Eindhoven. Pomimo zajmowanego miejsca w tabeli PSV gra naprawde bardzo przecietnie i nie przypomina zespolu z tamtego sezonu. Prawdopodobnie na taki stan rzeczy mocno wplynely zmiany personalne w ekipie ale jednak po takim zespole trzeba spodziewac sie wiecej. PSV w 5 meczach wyjazdowych zgromadzila 5pkt na 15 mozliwych. Ajax prezentuje sie jeszcze gorzej bo zgarnal 3pkt na 15 mozliwych. Ogladalem kazdy mecz tych zespolow i powiem szczerze, jestem zawiedziony podejsciem zarowno jednych jak i drugich do tych spotkan. Jesli chodzi o PSV to tak jak mowile, duzo frajerstwa w zespole. Graja dlugo pilke, stwarzaja sobie okazje ale ich nie wykorzystuja i to nie dlatego, ze przeciwnik nie pozwala, tylko po prostu marnuja je na potege. Wiele dziecinady w ich zagraniach, tracone glupie bramki, brak lidera w zespole, choc chlopakow ktorzy powinni takowa role przejac po van Bommelu jest kilku. W Ajaxie jeszcze wieksze frajerstwo. Jesli chodzi o zespol z Amsterdamu to wydaje mi sie, ze oni nie przykladaja sie do niektorych spotkan. Z dobrymi ekipami potrafia zagrac na 120% a z teoretycznie gorszymi odpuszczaja mecze. I na serio nie boje sie powiedziec, ze odpuszczaja bo wychodza na niektore spotkania totalnie zdekoncentrowani i z brakiem woli walki. Rozczarowuje mnie postawa De Jonga - lidera zespolu, ktory wiele mowi, wiele krzyczy, wiele wiatru sieje ale gdy trzeba pomoc ekipie to wlasciwie niewiele jej daje. Brak srodka pola, szybkie ale nieskuteczne skrzydla z ktorych wlasciwie nic nie wynika, kupa marnotrawstwa pod bramka i nie tylko. Moze zabrzmi to dziwnie ale uwazam, ze PSV i Ajax nie maja motywacji do gry. Wychodza na boisko i snuja sie z pilka prezentujac brak kreatywnosci i woli walki. Czasami mam wrazenie, ze im sie po prostu nie chce grac z niektorymi zespolami. Moim zdaniem postawa obu ekip nie zmieni sie zbyt szybko i dalej beda prezentowac tak przecietny poziom. Ale moze ktos ma inne zdanie.

Liga holenderska. Fatalna kontuzja Przemysława Tytonia

W meczu 11. kolejki Eredivisie PSV z Przemysławem Tytoniem w składzie podejmowało Rode JC Kerkrade. W doliczonym czasie gry tego spotkania groźnie wyglądającej kontuzji doznał polski golkiper.

PSV przegrywało do 90. minuty meczu 1:2. Kiedy sędzia doliczył do regulaminowego czasu gry 4. minuty Przemysław Tytoń przy jednej z interwencji ofiarnie wpadł na słupek i upadł nieruchomo na murawę. Lekarze momentalnie zgromadzili się przy bramkarzu PSV i bardzo długo udzielali mu na boisku pomocy medycznej. Chociaż Polak nie stracił przytomności, został zabrany przez karetkę pogotowia i wszystko wskazuje na to, że czeka go dłuższa przerwa w grze.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Do Calanau:
Ja na ten problem zwracałem uwagę już ok 2 lat temu. Zadajcie sobie forumowicze pytanie. Kiedy po raz ostatni drużyna z Holandii grała w półfinale, nawet w ćwierćfinale jakiegoś pucharu... I co ? też nie możecie sobie przypomnieć?
Bony, Strootman, Lens,Mertens,Altidore,Alderweireld,Hutchinson van Ginkelto gwiazdy poprzedniego sezonu Eredivisie, których już w tym sezonie w Holandii nie ma. Ci którzy grają w Ajaksie PSV czy w innych klubach, dwa - trzy lata temu nie usiedli by nawet na ławce rezerwowych. Poziom ligi spada bo kuleje szkolenie młodzieży a i kryzys finansowy dotknął całą wspomnianą ligę. Część zawodników widząc to wszystko myślę że celowo opuszcza kraj tulipanów, szukając szansy na dalszy rozwój w mocniejszych ligach. Takich &quot;kwiatków &quot; jak remis Ajaxu z Waalwijkiem w tym sezonie myślę że będzie jeszcze więcej...

M 0

maszol19

Użytkownik
Fakt, poziom spada, dlatego sobie odpuściłem holenderską u buka. Bo już nie wyrabiałem, za dużo niespodzianek, chociażby ostatnio Heracles z Vitesse z 0-2 na 2-2.
Liczę jednak, że stara Eredivisie wróci. Cieszy mnie jednak najbardziej fakt, że Feyenoord wykorzystuje to i powstaje z kolan.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Arkadiusz Milik został wypożyczony na rok do Ajaxu z opcją pierwokupu. – Propozycja Ajaxu okazała się na tyle atrakcyjna, że nie zastanawiałem się ani przez chwilę – mówi reprezentant Polski. Holendrzy od dłuższego czasu przyglądali się 20 – letniemu napastnikowi. Skauci klubu byli zachwyceni jego świetnymi występami w spotkaniach reprezentacji młodzieżowej z Grecją i Turcją, w których strzelił aż pięć goli. Byli także na trybunach Stadionu Narodowego podczas marcowego meczu towarzyskiego ze Szkocją, oglądali mecz przeciwko Niemcom w Hamburgu.

Polak już wcześniej rozmawiał z dyrektorem sportowym Markiem Overmarsem oraz trenerem Frankiem De Boerem. Obaj przekonywali, że przejście na Amsterdam ArenA wyjdzie mu tylko na dobre. W czwartek do załatwienia zostały zostały już tylko formalności, czyli zaliczenie badań, negocjacje szczegółów kontraktu oraz podpisanie dokumentów. Wszystko poszło pomyślnie, choć zawodnika po sparingu kadry bolał bark.

– Ajax to wielka, utytułowana marka. Klub regularnie walczy o mistrzostwo Holandii i występuje w Lidze Mistrzów. Dla mnie jednak liczy się przede wszystkim fakt, że trafiam w znakomite miejsce do rozwoju – cieszył się w czwartkowy wieczór, kiedy wszystko zostało już dogadane Milik. W tygodniu rozegrała się mała bitwa o Polaka. We wtorek działacze Augsburga prosili jeszcze o przemyślenie ich dwóch propozycji – dwuletniego wypożyczenia z Bayeru lub wykupienia go z opcją transferu powrotnego do Aptekarzy, gdyby polski talent wreszcie odpalił w Bundeslidze.

Milik wraz ze swoim agentem Przemysławem Pantakiem odmówili. Piłkarz był już zdecydowany na Ajax. Oprócz Augsburga pojawiła się atrakcyjna finansowo propozycja z beniaminka Premier League, Leicester City, oraz włoskiej Genui. Jak przekonuje sam Milik, tym razem postawił na rozwój. Ostatni sezon w lidze niemieckiej był bowiem dla niego przeciętny, jeśli nie powiedzieć spisany na straty. W 18 meczach zagrał tylko 609 minut. Strzelił dwa gole.

Na razie nie wiadomo z jakim numerem zagra w holenderskim gigancie. Wszystko wyjaśni się po wznowieniu przygotowań przed sezonem Eredivisie. Polak będzie musiał się stawić w klubie 23 czerwca.

przegladsportowy.pl

omerta 968

omerta

Użytkownik

Feyenoord Rotterdam
Na obecną chwilę z klubu odeszło trzech piłkarzy – każdy zanotował sportowy awans. Graziano Pelle (54 bramki w 64 meczach) i Daryl Janmaat (prawy obrońca) wybrali Premier League, natomiast Bruno Martins Indi trafił do FC Porto. O ile do tego ostatniego nie mam przekonania, tak przede wszystkim brak Włocha i w mniejszym stopniu reprezentanta Oranje rozbija Feyenoord. Na Pelle grało się każdą piłkę – prawie wszystko przyjmował, potrafił się zastawić, odegrać, a co najbardziej istotne – był niezwykle skuteczny. Szeregi Portowców wzmocnił doświadczony Khalid Boulahrouz, ale on w swojej karierze rzadko kiedy potrafił rozegrać pełny sezon (ostatnio 13 ligowych spotkań w Brondby, czy 11 w Sportingu). Zresztą, to obrońca pokroju Jorisa Mathijsena – w moim odczuciu nie do końca pewny (coś również w stylu Indiego). I co równie ważne, z klubem pożegnał się trener – Ronald Koeman – bez wątpienia jeden z ojców ostatnich sukcesów Portowców (dwa wicemistrzostwa Holandii). Jego następcą został Fred Ruten.

Otrzymane punkty reputacji: +19
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom