>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

English Open 2016 (10-16.10.2016)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
English Open 2016
10-16 października 2016
English Open 2016 to pierwszy turniej z nowego cyklu Home Nations Series. Cały cykl składa z 4 turniejów rankingowych na terenie Wysp Brytyjskich, z których 3 to zupełnie nowe zawody, czyli English Open (10-16 Października), Northern Ireland Open (14-20 Listopada) i Scottish Open (12-18 Grudnia), które dołączyły do już istniejącego Welsh Open (13-19 Lutego). W każdym z tych turniejów weźmie udział 128 graczy w płaskiej drabince którzy walczyć będą o pulę nagród rzędu 366,000 funtów, w tym 70,000 dla zwycięzcy. Ale największą nowością cyklu i łakomym kąskiem dla zawodników jest bonus finansowy, czyli okrągły milion funtów dla gracza któremu uda się wygrać wszystkie 4 turnieje z cyklu.
Pierwszy z cyklu, czyli English Open startuje już w poniedziałek 10 października i potrwa do 16, wszystkie mecze w EventCity w Manchesterze. Format turnieju wygląda tak, że od 1 do 4 rundy włącznie mecze do 4 frejmów (Best of 7), ćwierćfinały to już gra do 5 frejmów (Best of 9), półfinały - do 6 frejmów (Best of 11) i wreszcie w finale zwycięzcą zostanie ten zawodnik który jak pierwszy wygra 9 frejmów (Best of 17).

Format turnieju
Drabinka turnieju
Livescore

Poniżej oferta na pierwszy dzień turnieju.

Promocja w OtoBet
Bonus Powitalny 100%

Zapraszam do dyskusji
i podawania swoich typów z analizami

peterkovic 150

peterkovic

Użytkownik
Proszę o poradę speców, przeglądam jutrzejsze (10.10) mecze i uzbierałem takie coś:
Gareth Allen vs Stephen Maguire 2 [-2,5] @ 1,61
Ding Junhui vs Mitchell Mann 1 [-2,5] @1,57
Mark Williams vs David John 1 [-2,5] @ 1,50
@ako 3,80
Przeciwnicy wszyscy spoza top 100, czołówka tydzień+ nie grała, był odpoczynek.

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Proszę o poradę speców, przeglądam jutrzejsze (10.10) mecze i uzbierałem takie coś:
Gareth Allen vs Stephen Maguire 2 [-2,5] @ 1,61
Ding Junhui vs Mitchell Mann 1 [-2,5] @1,57
Mark Williams vs David John 1 [-2,5] @ 1,50
@ako 3,80
Przeciwnicy wszyscy spoza top 100, czołówka tydzień+ nie grała, był odpoczynek.
No nie wiem, snooker to nie tenis żeby po grze w danym tygodniuw następnym zawodnik był wypompowany z sił itp. Dłuższy odpoczynek czasami wpływa wręcz negatywnie, bo gracz traci czucie stołu, odległości itp. A z drugiej strony ktoś kto ma dobry okres gry chce grać najczęściej, żeby przedłużać dobrą formę. Pierwsze rundy dla faworytów są po to żeby je przejść a nie pokazywać fajerwerki, równie dobrze można to zrobić wynikiem 4-2 czy nawet 4-3, wątpię żeby taki Ding się zabijał o 4-0 bo nie ma takiej potrzeby. Wygrać wygrają ale czy ogarną taki handi to nie wiem. Na takim krótkim dystansie meczu lepiej szukać typów wśród dogów.

B.Keattikun vs K.Lertsattayatthorn
Zwycięzca meczu: Keattikun, Boonyarit @ 2.35 ⛔ 3-4

Nie wiem czemu w tym tajskim zestawieniu akurat Lertsattayatthorn jest faworytem. Obaj notują zbliżone wyniki, wprawdzie Lertsattayatthorn ma już koncie pierwsze wygrane mecze w tourze (Hamilton, Baird), ale było to w sierpniu, od tej pory słabo. Keattikun jeszcze bez wygranej w tourze, ale dzisiaj jest szansa by to zmienić, rywal na jego poziomie, do tego dobrze znany, a ostatni występ i do bólu wyrównany mecz z Dale &#39; em (5-6) w kwalach IO daje nadzieję, że z rodakiem sobie poradzi, zwłaszcza, że teraz dużo krótszy dystans meczu.

J.Cahill vs A.Stefanow
Łącznie frejmów: Powyżej 5.5 @ 1.80 ✅ 4-3

Nasz jedynak w tym turnieju nie trafił źle w losowaniu. Cahill dużo bardziej doświadczony na tym poziomie, ale to jeszcze dzieciak i ma spore wahania formy. Potrafił ostatnio dostać wciry od słabego Barretta, by za chwilę postawić się samemu Ronniemu O&#39;Sullivanowi (z jego dużą pomocą). Adam już okrzepł w gronie amatorów, a nawet się w ich gronie wyróżnia, myślę, że kwestią czasu jest kiedy Polak przebije się do zawodowego touru, już ma na koncie małe sukcesiki, jak ogranie Woollastona czy kilka wyrównanych meczów z innymi rutyniarzami. Dwa frejmy są jak najbardziej w jego zasięgu, jednego sam wygra, a drugiego podaruje mu rywal.

E.Sharav vs J.Wattana
Zwycięzca meczu: Wattana, James @ 2.31 ✅ 1-4

Bez większego opisu. Wattana to stary wyga, gra jak mu się chce wprawdzie, ale potrafi ustawiać młodszych rywali do porządku, tak jak to zrobił ostatnio z Poomjaengiem (6-4). A że dla Sharava to nie jest dobry okres to stawiam na doświadczonego Taja.

Kursy z Marathonu

Otrzymane punkty reputacji: +7
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
M.Fu vs M.O&#39;Donnell
Łącznie frejmów: Powyżej 5.5 @ 1.76 ✅ 4-3

Fu już tak ma, że gra różnie w zależności od tego kto jest rywalem. Im gorszy, tym on też gorzej gra. A ostatnio gra po prostu słabo, vide żenująca wtopa z Higginsonem (0-4) i nie chodzi o wynik ale styl. O&#39;Donnell prezentuje wystarczający poziom, żeby postawić się nieregularnemu faworytowi, 2 frejmy w jego zasięgu, a może i coś więcej.

D.Hill vs M.Xiwen
Zakłady z handicapem: Xiwen, Mei (-2.5) @ 1.99 ✅ 1-4

Hill beznadziejnie w tym sezonie, jeszcze nie wygrał meczu i wszystkie wtopy bardzo wyraźne, w żadnym meczu nie ugrał więcej niż 1 frejma. Pewnie kiedyś przyjdzie przełom, ale dzisiaj będzie o to trudno, bo Xiwen jest przede wszystkim w dobrej formie, a do tego ma niewygodny, wyrachowany styl gry oparty na defensywie, który potrafi sprawić problemy najlepszym, a co dopiero dołującemu słabiakowi.

Robbie Williams - Fergal O &#39; Brien
Zwycięzca meczu: Robbie Williams @ 1.936 ⛔ 0-4 zupełna pomyłka..

Typ przeciwko O &#39; Brienowi, który jest w kiepskiej formie od początku sezon u i na razie nic się nie zmieniło. W Bukareszcie szybki wylot z Binghamem (0-4) i w każdym frejmie kilka banalnych błędów. Williams też nie błyszczy, ale takie prezenty potrafi wykorzystywać.

Rory McLeod - Tom Ford
Zwycięzca meczu: Tom Ford @ 1.67 ✅ 2-4

Na mój gust jeden z lepszych typów dzisiaj. McLeod jest cieniem samego siebie, forma słaba i nawet już nie straszy swoim powolnym defensywnym stylem, ostatnio dotkliwa wtopa z chińskim młodziakiem (1-6 Yuchenem). Ford z kolei jakby zwyżka formy, dobry okres w ostatnich tygodniach, mała seria wygranych ( w tym z McLeodem) zakończona dopiero na Higginsie (3-4). Bilans też wyraźnie na korzyść Forda, w tym 2 ostatnie wygrane.

Mark Davis - Tian Pengfei
Zwycięzca meczu: Mark Davis @ 1.44 ✅ 4-1

Yan Bingtao - Sanderson Lam
Zwycięzca meczu: Yan Bingtao @ 1.41 ✅ 4-2

Para dość pewnych betów, zarówno Davis jak i Bingtao bardzo przyzwoita forma ostatnio, a już na pewno dużo wyższa niż rywali, którzy się mocno zagubili, zwłaszcza się to tyczy Pengfeia, który w przeszłości pokazał spory potencj ał . Dystans meczu krótki, ale różnica poziomów też wyraźna.

Neil Robertson - Hamza Akbar
Handicap: Hamza Akbar (+2.5) @ 2.41 ⛔ 4-1 tyle szans w 2 i 3 frejmie...szkoda.

Ktoś tu nie pomyślał chyba, po pierwsze kurs na handi +2.5 jest wyższy niż na over 5.5, co jest absurdem, a po drugie Robbo w fatalnej formie, co pokazał w Bukareszcie i szczerze mówiąc nie zdziwi mnie żaden wynik w tym meczu. Akbar już okrzepnięty na poziomie profi, z kilkoma wygranymi na koncie, z kolejnymi kilkoma wyrównanymi meczami z rutyniarzami. Pakistańczyk coraz lepszy, a Robbo w dołku, plus krótki dystans meczu, moim zdaniem będzie Australijczykowi bardzo trudno o łatwą wygraną.
Kursy z Marathonu i ixbetu

Otrzymane punkty reputacji: +25
C 581

czajnol

Użytkownik
Ali Carter vs Luca Brecel
Typ - Ali Carter 1.50 bet365 ✅✅✅
Ogolnie dopiero dolaczam do turnieju w Manchesterze przegladam wieczorna oferte I widze bardzo ladny kurs na kapitana , przedewszystkim on bije Brecela pod kazdym wzgledem umiejetnosci I doswiadczenie przedewszystkim, w tym roku Carter gra bardzo dobrego snookera forma w miare rowna do tego co go cechuje to u niego kazde uderzenie jest przemyslane na 100% , Brecel wiecej gwiazdorzy niz gra nic nie osiagnal w tym sezonie I w tym meczu nie wiem jak slabo musial by zagrac Carter zeby przegrac , po takim kursie co proponuja nam tu oddsmakerzy ja jak najbardziej uderzam w Cartera ????

Otrzymane punkty reputacji: +37
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Tom Ford - Marco Fu Typ: Ford @ 2.62 Bet365 ✅
H2h 2:2. Fu, jak przewidywał psotnick męczył się w pierwszej rundzie z O&#39;Donellem. Ford ostatnio duży progres, jak przegrywał to tylko z Higgensem, czy Selbym po zaciętych meczach.
Judd Trump - Jamie Bodle Typ: Trump @ 1.06 Bet365 ✅
Darmowa kasa. Judd ostatnio w genialnej formie. Z Dohertym grał przeciętnie, ale rywal jeszcze słabiej i mógłby go ograć grając lewą reką. Bodle nie klasa, ale dwie lub trzy słabszy zawodnik od &quot;Judda Triumpha&quot;.
Stephen Maguire - Ryan Day Typ: Maguire @ 1.75 Bet365 ⛔
Maggi po bardzo słabym poprzednim sezonie wraca do gry. Półfinał w Shanghai Masters zdaje się to potwierdzać. W English Open wygrał po deciderze, ale brejki były wysokie, więc sugerują dobrą formę Szkota. Day ostatnio dobre wyniki, tyle że ze Stephenem jego h2h to 2:14.

Otrzymane punkty reputacji: +51
radula 5,4K

radula

Użytkownik
M.White⛔ + K.Wilson ✅+ D.Gilbert✅ + M.Selby⛔:grin:

= 2,08 bet365

Każdy z tej czwórki jest zdecydowanie lepszy od swojego rywala. W pierwszej rundzie pokazali się z dobrej albo z bardzo dobrej strony. Rywale nie są jacyś bardzo wymagający i mimo to,że mecz na krótkim dystansie to tutaj nie ma prawa być niespodzianki.
White w pierwszym meczu 4 brejki +50 i oddał rywalowi aż 1 pkt.
K.Wilson wreszcie zagrał dobre spotkanie. 103,91 i jeden brejk +50. Wygląda to fajnie i zapowiada się że Wilson powoli zbliży się do swojej wysokiej formy.
Gilbert już dłuższy czas utrzymuje dobry poziom i z graczami słabszymi od siebie sobie radzi. Ma wiele atutów po swojej stronie.
Selby finalista ostatniego turnieju. Formy może nie ma jakiejs rewelacyjnej ale jego gra taktyczny niszczy tych słabszych rywali a za takiego trzeba uznać Highfielda. Nie grał on w pierwszej rundzie co może być dla niego jeszcze większym utrudnieniem.

White cien samego siebie z dnia wczorajszego. Podejrzewam,że dzisiaj i ja bym mogł ugrać frejma z meczu z nim:grin:

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Fraser Patrick - James Wattana
Zwycięzca meczu: James Wattana @ 1.97 ⛔ 4-2 nie wiem jak on to wtopił z 2-1 i prawie 3-1.. szkoda

Stary wyga Wattana odprawił wczoraj młodego Szkota (4-1 z Sharavem), dzisiaj może odprawić kolejnego. Patrick znalazł się w 2 rundzie, bo w pierwszej miał słabego amatora Surety &#39; ego (4-1), więc nie było na czym się potknąć. Dzisiaj już jest: tajski weteran zna wszystkie triki snookerowe, lubi bitwy na odstawne i z dobrych układów potrafi jeszcze budować wysokie brejki. Wydaje się, że z Patrickiem szans będzie miał sporo.

Ian Burns - Mark Williams
Suma frame&#39;ów: Powyżej (5.5) @ 1.75 ⛔ 1-4

Williams już coraz bliżej emerytury, forma chwiejna, żeby nie powiedzieć słaba, męczy się ze słabeuszami, więc nie widzę powodu, żeby z solidnym Burnsem miało być łatwo. Różnica większa niż 2 frejmy mało prawdopodobna.
Kursy z 1xbetu

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
@ RADULA
Pozwolę tylko odnieść się do typu na Wilsona. Też myślałem o zagraniu na Kyrena, bo to zdolny, młody perspektywiczny zawodnik i w zeszłym roku grał naprawdę bardzo dobrze. Jednak jak zobaczyłem jego wakacyjne poczynania to trochę zwątpiłem. W dodatku Wells ograł nieźle ostatnio grającego Burdena, a nie tak dużo wcześniej odprawił Marka Allena.
Resumując typu nie neguję, ale ja odpuściłem ;)

C 581

czajnol

Użytkownik
John Higgins , Mark Selby , Ronnie O&#39;Sullivan
Kurs 1.62 bet 365 ⛔⛔⛔ ( Oj co ten Marek dzis zagral to on sam wie )
Moze I kurs nie jest zachwycajacy ale ja ostatnimi czasy gram takie kursy za wieksza stawke wiec mi sie oplaca ????
Do rzeczy to sa dzis 3 mecze w ktorych wg mnie niespodzianki nie bedzie, Higgins wiadomo on jak choragiewka raz gra raz nie ale rywal dzis raczej z tych slabszych wiec tu Janek powinien spokojnie ogarnac nawet przy slabszym dniu Bo goruje na Kingiem w kazdym aspekcie , co do Mareczka I Ronniego to typowo na podbicie wiadomo jaka jest ranga tego turnieju , bonusik w wysokosci 1 mln ÂŁ kazdego kusi I tu panowie tej klasy beda chcieli jak najszybciej zakonczyc te mecze z mega outsiderami. Jak mowie kurs bez szalu ale jak ktos gra tak jak ja napewno sie przyda ???? Powodzenia

psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
B.Hawkins vs M.Davis
Zakłady z handicapem: Davis, Mark (+1.5) @ 1.79 ⛔ 4-2 Davis miał 61-0 we frejmie na 3-3 i wtopił
Zwycięzca meczu: Davis, Mark @ 2.57 ⛔

Nie wiem czemu Hawkins jest tutaj takim faworytem, ostatnio zupełnie bez formy, masa wtop z dużo niżej notowanymi rywalami, a i wczoraj straszne męczarnie z jednowymiarowym Lisowskim (4-3). Davis to rutyniarz, do tego ostatnio jakby zwyżka formy: w Bukareszcie potknął się dopiero na O’Sullivanie w ćwierćfinale (1-4). Wczoraj też szybko odprawił Pengfeia (4-1). Dla mnie kursy powinny być wyrównane, a nawet lekko odwrócone. Dlatego trzeba korzystać z value.

A.Carter vs A.Songsermsawad
Łącznie frejmów: Powyżej 5.5 @ 2 .02 ✅ 4-3 Songsermsawad wtopił wygrany mecz, miał 3-1 i był w brejku na 4-1.. szkoda.
Zwycięzca meczu: Songsermsawad, Akani @ 5.30 ⛔

Przesadzone kursy na Taja i to sporo. Przede wszystkim Carter w ostatnich tygodniach mocno spuścił z tonu: w kwalifikacjach do International Championship męczarnie z cienkim jak barszcz Zhe (6-4), potem już w European Masters wylot już w pierwszej rundzie po przegranej z McGillem (3-4), a już w tym tygodniu męczarnie z Brecelem (4-3), który ostatnio gra słabo. Nie wygląda to zbyt dobrze dla Kapitana. Z kolei Songsermsawad to jeden z lepszych prospektów jacy się pojawili w tym sezonie i już zdążył się pokazać z bardzo dobrej strony. W ostatnich tygodniach notuje podobne albo nawet lepsze wyniki niż Anglik. W kwalach do EM też wtopa z McGillem na pełnym dystansie (3-4), ale parę dni później awans do turnieju głównego IC (6-4 ze Swailem), a wczoraj szybka egzekucja Dunhama (4-0). Nie widzę żadnego powodu żeby aż tak faworyzować Anglika, moim zdaniem zobaczymy wyrównany mecz, a nawet kurs na win Taja wart jest uwagi, zwłaszcza, że nawet za jakąś symboliczną stawkę może dać spory zysk.

Kursy z Marathonu

C 581

czajnol

Użytkownik
Zhao Xinthong vs Ronnie O&#39;Sullivan
Typ - O&#39;Sullivan (-2.5) frejma 1.61 bet365 ⛔⛔⛔
Szybko Bo zaraz mecz Ronnie z mlodym zawodnikiem calkiem niezle grajacym, ale to starcie bedzie jednostronne Ronnie wraca w turniejowa forme , szybko I ladnie czysci stol jak ma okazje , jest pozna godzina napewno jak najszybciej bedzie chcial skonczyc mecz , mlody pewnie sie sparalizuje sama mysla z kim gra wg mnie wiecej niz 1 frejm dla outsidera raczej nie padnie.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
R.Day - L.Highfield 1 1,44 4-1✅
L.Wenbo - F.O&#39;Brien 1 1,44 4-2✅

=2,09 bet365 ✅✅✅

Day wczoraj rozegrał dobry mecz z Magsem. Nie zagotowal się a było kilka momentów że bym właśnie stawiał że polegnie ale widać że jest dobrze dysponowany. Highfield zagrał tragicznie wczoraj podobnie jak Selby. Masa prostych błędów na wbiciach czy też odstawnych. Częste błędy w prowadzeniu białej. Day w takiej formie szybko będzie karcil młodszego kolegę.
Wenbo ofensywny gracz i jak bile mu siedzą to jest groźny dla każdego. Póki co w grze punktowej wygląda bardzo dobrze. Wczoraj min. 136 pkt brejk. O&#39;Brien nie przekonuje mnie swoją gra. Rywali do tej pory miał stosunkowo łatwych w porównaniu z Wenbo. Mimo że krótki dystans idę mocno w kierunku tego dubla.

Otrzymane punkty reputacji: +45
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
J.Jones vs D.Junhui
Zakłady z handicapem: Junhui, Ding (-2.5) @ 1.80 ⛔ 4-2 WTF?

Ding wygląda w tym tygodniu na dobrze usposobionego. Jeszcze nie oddał nawet frejma, wbita setka i prawie setka, a rywale wcale nie należeli do ogórków (Mann, Xiwen). Za to dzisiaj trafił chyba na najłatwiejszego rywala z całej pozostałej jeszcze w turnieju stawki. Już fakt, że Jones jest w 3 rundzie to jego największy chyba sukces, tylko że miał na drodze 2 słabeuszy (Sargeant, Slessor), więc łatwiej mieć już nie mógł. Różnica poziomów zbyt duża żeby tutaj byłą szansa na więcej niż 1 frejm doga, a i o niego będzie ciężko. Swoją drogą Poniżej 4.5 @ 3.46 też wydaje się ciekawym betem.

R.O&#39;Sullivan vs C.Wakelin
Łącznie frejmów: Powyżej 5.5 @ 2.39 ✅ 3-4

Wakelin w zaskakująco solidnej formie w tym tygodniu (75, 68, 62, 55, 73), wczoraj łatwo ograł McGilla (4-1). Dzisiaj o taki wynik będzie ciężko, ale kto widział Rakietę wczoraj i w poprzednich meczach to wie, że Ronald daje sporo szans. Wakelin punktuje na tyle dobrze, że 2 frejmy nie są poza jego zasięgiem.

N.Robertson vs X.Guodong
Zakłady z handicapem: Guodong, Xiao (+2.5) @ 1.62 ✅ 3-4 Xiao z 0-3 na 4-3 ????
Zakłady z handicapem: Guodong, Xiao (+1.5) @ 2.43 ✅
Zwycięzca meczu: Guodong, Xiao @ 4.05 ✅ 3-4

Guodong chyba się przebudził w wielomiesięcznego letargu, bo że grać potrafi to już pokazywał nie raz. W tym turnieju na razie 2 szybkie egzekucje na Holcie (4-1) i Saengkhamie (4-0), a to wszystko w bardzo błyskotliwym stylu: 3 setki i parę innych brejków (102, 135, 98, 53, 106, 58). Robbo nadal słabszy niż zwykle, w obu meczach w tym turnieju nie wyglądało to dobrze mimo pewnych wydawałoby się wyników długo męczył się ze słabszymi rywalami (Akbar, Jones). No to teraz ma mu się kto postawić, Guodong punktuje tak samo, forma chyba nawet wyższa,a na takim krótkim dystansie dog z automatu ma więcej szans na niespodziankę.

R.Clark vs K.Wilson
Łącznie frejmów: Powyżej 5.5 @ 1.97

Wilson nie przekonuje ostatnimi czasy, gdzie ś stracił po drodze formę, która w tamtym sezonie zrobiła z niego contendera do top16. Przed tym turniejem seria wtop w 1 lub 2 rundach i to ze słabszymi rywalami (Wells, Lisowski, Surety). Wprawdzie tutaj jakby lepiej ale też rywale nie przeszkadzali zbytnio. Clark już regularnie pokazuje że będą z niego ludzie, jest jeszcze nieregularny, zwłaszcza w grze taktycznej, ale wbijać potrafi. Wczoraj ograł Walkera, wcześniej też kilka cennych skalpów na bardziej doświadczonych graczach. Dwa frejmy nie są poza jego zasięgiem.

D.Gilbert vs S.Bingham
Zakłady z handicapem: Gilbert, David (+1.5) @ 1.79 ⛔ 0-4 Gilbert po prostu nie umie grać z Binghamem. Kropka.
Zwycięzca meczu: Gilbert, David @ 2.57 ⛔

Gilbert wygląda bardzo dobrze, 2 szybkie wygrane, tylko 1 frejm oddany za to wbił 2 setki i prawie setkę (111, 83, 102). Bingham po 2 ciężkich meczach z Milkinsem (4-3), który od stanu 3-1 grał jak samobójca i sam wygrał mu 2 frejmy, a wczoraj z McManusem (4-2). Moim zdaniem dobra szansa dla Gilberta na przełamanie złej passy w meczach z Binghamem.

Kursy z Marathonu

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Można gdzieś oglądać mecze, chodzi mi o mecz Cartera
Tylko na dwoch stołach są kamery gdzie można śledzić mecze. NA stole Cartera kamer nie ma. Pozostaje śledzenie wyniku na żywo.
Ogólnie mecze pokazuje np. Eurosport.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Mecze od 20 :

A.Hamilton - J.Jones 1 1,53 ✅
R.Day - B.Hawkins (+1,5) 2 1,33 1-4✅
Y.Bingtao (+1,5) - R.Walden 1 1,80⛔

= 3,67 bet365⛔

Hamilton o dziwo zaskakuje w tym turnieju. Najpierw wygrana z Duffy co prawda w słabym stylu ale 4-1. Wczoraj ograł Selta 4-2 (86,71). Dzisiaj wygrał z Carringtonem 4-1 (65,71).
Jones na poczatku ograł 4-0 Sargeanta nie wbijając przy tym brejka +50. W 2 rundzie trafił na Slessora i wygrał 4-3(84,87). Dzisiaj sensacyjnie pokonał Dinga 4-2 korzystając ze słabej dyspozycji Chińczyka.
Nie sądzę aby Jones wieczorem miał takie szczęście jak popołudniu. Hamilton gra dość pewnie.
Day jak i Hawkins wyglądają fajnie w tym turnieju. Dzisiaj ciut słabszy mecz Day ale całe szczęscie że miał takiego a nie innego rywala i tego nie wykorzystał. Hawkins wydaje mi się pewniejszy przy stole. Dobrze wyglądają pojedyncze podejścia przy stole. Zastanawiam się również nad opcja: powyżej 5,5 w tym meczu jednak do kuponu tego dokładam dodatnie handi w stronę Barego.
Bingtao poradził sobie z Allenem mimo,że przegrywał. Nie spalił się i wyciągnął mecz na swoją korzyść. Coraz pewniej i odważniej sobie radzi w cyklu. Walden niby wygrywa te mecze ale nie prezentuje nic szczególnego i z tak przebojowym Chińczykiem może mieć spore problemy.
Chińczyk najpierw ograł Sandersona Lama 4-2 później J.Astleya 4-0 i dziś Allena 4-3(75,92,56).
Walden do tej pory miał bardzo przeciętnych rywali a i tak nie wygrywał jakoś zdecydowanie. Wbija co prawda brejki 50-60pkt ale nie są to wygrywające podejścia. Idę w stronę młodego Azjaty.

X.Guodong - Ch.Wakelin

Guodong świetnie się spisywał i spisuje zresztą w tym turnieju. Dzisiaj wyciągnięcie meczu z 0-3 na 4-3 z Robbo robi wrażenie.
Wakelin chyba jeszcze większy sukces i wygrana z Ronnie O&#39;Sullivanem. Wcześniej wygrał z McGillem. Forma również u Anglika wysoka. Szkoda,że nie mam możliwości zagrania Powyżej 5,5 bo bym w to wszedł. Marathonbet powyżej 5,5 - 1,61✅
A tak wyniku nie zdecyduje się postawić. Aczkolwiek uważam,że kursy powinny być bardziej wyrównane...Więc jak ktoś lubi wyższe kursy to mozna próbować z stronę Anglika✅.

I 35,1K

iti

Użytkownik
Bodajze Robertson wczoraj powiedzial, ze czolowka juz sie przyzwyczaila do grania na tak krotkim formacie i faktycznie tych niespodzianek jest mniej niz wczesniej, ale jezeli kazdy z tych trzech pozostalych turniejow bedzie wygladal tak samo jezeli chodzi o format grania (tj mecz po meczu, dwie rundy grane w jeden dzien itp) to bedzie w nich bardzo duzo niespodzianek, bo czolowka nie jest w stanie ani odpoczac ani sie zregenerowac. Przykladowo O&#39;Sullivan (Zhao niezle go trzymal) skonczyl mecz kolo polnocy czy po polnocy, a 13 godzin pozniej gral kolejny mecz. Tydzien po tygodniu (Bukareszt, EO teraz) i odniose sie tylko do wczoraj: Selby dal sie ograc Highfieldowi, ktorego najwyzszy break to bylo 43(!). Inne mecze wczoraj to niespodzianki albo sensacje. Nie pisze tego zeby sie pozalic czy cos, bo akurat ten turniej obserwuje jak sie bedzie rozwijal pod wzgledem typowania w kolejnych z tej serii, tylko zeby przestrzec innych typujacych, jak i grajacych ten turniej.
Nieco przegieciem bedzie granie meczu za 2-3 godziny przez zwyciezce pary Higgins/Frasier (trwa dopiero piaty frejm przy 2-2). Rozumiem, ze format jest tylko nieco wiekszy niz PTC, ale chyba wszyscy zgodzimy sie, ze tutaj sa nieco powazniejsze pieniadze do wygrania (za wygranie wszystkich czterech turniejow jest banka funtow) ;)

Otrzymane punkty reputacji: +37
S 15,6K

sinus

Użytkownik
Zmotywowany przez jednego z forumowiczów, pokusiłem się o analizy dzisiejszych meczów. Moje typy poniżej:

Hawkins - Walden over 7.5 frame 4/10
⛔Całoroczny

Nie widzę tutaj dominacji żadnego z zawodników. Obaj często punktują breakami 50-70+, ale brakuje im regularności. Zbyt często popełniają błędy na prostych bilach/odstawnych zostawiając grę rywalowi. Boję się tylko momentu zastoju jednego z nich, ale tak jak napisałem na początku - nie widzę tutaj pogromu 5:0, czy 5:1 w jakąkolwiek ze stron.

Najwyższy break meczu: Walden @2.0 4/10
Całoroczny⛔ ????Walden cień samego siebie, Barry nic ponad solidność... Wystarczyło.

Barry solidnie punktuje, jednak pewnej granicy ostatnio nie przekracza. Tą granicą jest linia 80 oczek. Walden natomiast w tym turnieju już 2 setki i jeden break 90+, więc po takim kursie żal nie spróbować.

Wakelin - Bingham(-2.5) 2 @1.85 5/10 całoroczny✅ Łatwe 5:0 - dokładnie tak, jak przewidziałem.

Stuart nie gra może wielkiego snookera, ale widać, że odżył i prezentuje się naprawdę solidnie. Młodszy z Anglików powinien być już poza turniejem, gdyby nie wczorajszy blamaż Guodonga. Można powiedzieć, że objawienie tego turnieju, ograł m.in. Rakietę czy McGilla. Ja jednak idę w kierunku doświadczenia. Mam dziwne przeczucie, że Wakelin nie powtórzy dziś wczorajszego poziomu gry, a Bingham takich zawodników potrafi wykończyć solidnością, co pokazał choćby we wczorajszych meczach z Clarkiem i Gilbertem (żadnego braka 80+, a łącznie tylko 1 oddany frejm).

Wenbo(-1.5) - Hamilton 1 @1.72 5/10 całoroczny✅Typ wszedł, handi pokryte, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że nieco szczęśliwie... Liczba błędów Azjaty była niepokojąca...
Co tu dużo pisać. Muszkieter drugie z objawień tego turnieju. Nie pamiętam, kiedy ostatnio punktował tak solidnie (4x70+, 80+, 90+). Czemu zatem idę w stronę młodego Chińczyka? Widać, że chłopak wraca do formy z początku ubiegłego sezonu. Miewa jeszcze przestoje w grze, ale jak wchodzi na właściwe tory, jest nie do zatrzymania. W turnieju już 3 setki i 3 breaki 80+. Myślę, że dziś powinien przejechać się po Hamiltonie i spokojnie pokryć taką linię.

A Wy co sądzicie i ćwierćfinałach? ????

radula 5,4K

radula

Użytkownik
B.Hawkins - R.Walden powyżej 6,5-1,25 ✅
J.Higgins - J.Trump powyżej 6,5-1,28⛔ żenujący poziom Higginsa. Ewidentnie nie chciał nic więcej wygrać. Ilość pudeł i to tak banalnych że...⛔
Ch.Wakelin - S.Bingham 2 1,22✅
L.Wenbo(+1,5) - A.Hamilton 1 1,22✅

= 2,40 ⛔bet365

Bez zbędnego kombinowania.
Hawkins miał trudniejszych rywali do tej pory niż Walden z którymi musiał się mierzyć. Wczoraj Walden w meczu z Bingtao wyglądał już dobrze mimo kilku błedów śmiem twierdzić,że dzisiaj mocno postawi się Hawkinsowi. Bary gra swoje. Ma trochę problem zrobić wygrywające podejścia bo sporo kończy na granicy 50-60 kilka pkt. Nie widzę tu wyraźnego faworyta.
Z tego meczu też pod lupe biorę:
Najwyższy brejk w meczu: R.Walden - 2,00

Jasiek nie gra swojego najlepszego snookera ale to samo należy powiedzieć o Trumpie. Z Gouldem niby wygrał 4-1 ale kto oglądał ten widział ile tam błędów popełniał jeden i drugi i jak szczęśliwie Judd wygrywał partie na kolorach. Miewają przebłyski super gry i wtedy robią brejki wygrywające jednak częsciej popełniają proste błędy czy to na wbiciach czy na odstawnych a wtedy rodzi się szansa dla tego drugiego. Niby Trump powinien ale Higgins łatwo tego meczu nie odda.

Wakelin życiowy sukces. Dotarł do ćwierćfinału po drodze pokonał O&#39;Sullivana czy też McGilla a wczoraj świetnego w tym turnieju Guodonga. Dzisiaj przyjdzie mu się zmierzyć z Binghamem który nie jest jeszcze w swojej optymalnej dyspozycji a mimo to pokonuje rywali i robi sporą ilość brejków + 50. Dłuższy dystans to kolejny pozytywny aspekt tego meczu bo ewentualnie jeśli źle by wszedł w mecz Stuart to będzie regulaminowa przerwa i też wydłuża się czas grania. Bingham potrafi zwolnić grę pomęczyć rywala swoim specyficznym stylem a nie jestem pewien czy Wakelin jest w stanie temu sprostać. Gram na zawodnika który jest o wiele bardziej doświadczony i w dobrej formie. Wakelin tutaj też prezentuje się bardzo solidnie no ale doświadczenie uważam,że zrobi swoje. Dochodzi presja stołu TV itd.

Wenbo jeden z moich ulubionych graczy. Fajnie się patrzy na jego ofensywny styl. Duża ilość wygrywających wysokich podejść. Czuje te zagrania. Rywali miał trudniejszych do tej pory niż Hamilton i radził sobie z nimi dobrze. Antka mogło tu nie być bo wczoraj już dostawał 1-3 ale udało się wyciągnąć na 4-3. Dzisiaj tak nie będzie. Chińczyk jak tylko ma możliwość to wykończy rywala. Hamilton i tak już osiągnął coś dużo więcej niż do tej pory mu się udawało. Gram na zawodnika w wysokiej formie z obyciem na tym etapie zawodów.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom