>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Engelberg (Szwajcaria) 20-21 grudnia 2008r.

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

REKORD SKOCZNI : Janne Ahonen 141m (2004-12-18 )

WYNIKI KWALIFIKACJI DO SOBOTNIEGO KONKURSU :

SKOKI CZOŁOWEJ &quot;10&quot; PUCHARU ŚWIATA :

W jutrzejszym konkursie zapowiada się bardzo interesująca walka o zwycięstwo pomiędzy Simonem Ammanem który na własnym terenie zechce udowodnic że pozycja lidera PŚ nie jest przypadkiem z Austriakami na czele z Schlierenzauerem. Ponadto będzie to sprawdzian formy przed zbliżającym się Turniejem Czterech Skoczni który jest pierwszą docelową imprezą w tegorocznym kalendarzu skoczków. Jak spiszą się POlacy którzy przebywali na zgrupowaniu w Ramsau ? Czy odbudowali swoją dyspozycje? Zapraszam do dyskusji i pisania analiz na nadchodzące zawody ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
larinto i olli nie skakali? wiadomo dlaczego?
Nie skakali bodajże z powodu chęci odpoczynku. A z racji tego że obydwaj są w czołowej 10 PŚ to są zwolnieni z kwalifikacji i maja automatyczny awans do konkursu wiec nie musieli skakac.
Wcześniej na treningu skakali normalnie: Olli 129m (4msc) Larinto 97,5m (65msc)
Pozdro

cineck 45

cineck

Użytkownik
G.Schlierenzauer - T.Morgenstern 1 1,40 (5/10) betgun ✅
Amman i Schlierenzauer sa w tej chwili poza zasięgiem Austryjak skacze regularnie daleko, jego rodak Morgenstern nie zlapal jeszcze odpowiedniej formy skacze 10m blizej od Gregora. Zdecydowanym faworytem jest tutaj młodszy Austryjak.

A.Jacobsen - M.Hautamaeki 1 1,52 (5/10) betgun ⛔
Hautameki miał przebłysk formy na inauguracje sezonu teraz jednak jakos przygasł, źle spisywal sie w seriach próbnych, natomiast Jacobsen trzyma dosyc wysoka forme i skacze dalego. Mysle ze Jacobsen wygra ten &quot;pojedynek&quot;.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
A.Małysz- miejsce-wyższe/niższe: 17,5
typ: wyzsze kurs: 1,82 ⛔
Jestem dobrej mysli, 4 Polaków w konkursie co dobrze wpłynie na morale Adasia. Odpoczynek tydzien temu i poprawienie pozycji dojazdowej, widac juz pierwsze efekty w postaci 7 miejsca w kwalifikacjach

S.Hocke-S.Colloredo- kto lepszy
typ: 1 kurs: 1,73 ✅
Tutaj Hocke pierwszy raz w swojej karierze wygrał konkurs PŚ.
W tym sezonie pełnił role zawodnika kadry B, startował w PK gdzie na 4 zawody wszystkie wygrał, to zaowocowało przywróceniem go do pierwszego składu. Na treningu i w kwalifikacji skakali prawie identycznie, ale mysle ze doswiadczenie i niemiecka szkoła wezmie góra w głownym konkursie.

galek7 0

galek7

Użytkownik
Na dzisiaj proponuje takie typy :

Simon Amman - wygrana 2.00 ⛔
Schlierenzauer 1-3 1.40 ✅
Larinto 1-6 1.60 ⛔
Schmitt 1-10 1.20 ✅
Morgenstern 1-10 1.12 ✅
Loitzl 1-6 1.30 ✅

Schmitt - Koch 1 1.70 ✅
Vassiliev - Janda 1 1.50 ✅
Larinto- Hilde 1.45 ✅
Schlierenzauer - Morgernstern 1 1.15 ✅

Sam postawilem takie kupony, jezeli pogoda nie bedzie sprawiac klopotow wydaja mi sie dosyc pewne. Najwyzszy kurs na Schmita w pojedynku z Kochem, Niemiec wczoraj pokazal ze jest w bardzo dobrej formie w drugim skoku, pierwszy mysle ze byl zly z powodu nie najlepszych warunkow pogodowych, reszta jak dla mnie pewniaki.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Spotkanie: Ville Larinto - Fumihisa Yumoto
Typ: 2 ⛔
Kurs: 5.15
Buk: Expekt
Analiza: Dzisiaj o godzinie 13:45 rozpocznie się drugi już konkurs Skoków Narciarskich w Engelbergu. W tej szwajcarskiej miejscowości nie mógł zwyciężyć nikt inny jak Szwajcar, czyli Simon Amann. Dzisiaj on jest głównym faworytem do zwyciężenia po raz drugi. Ja jednak wybrałem bardziej interesującą parę, którą zaproponował nam Expekt. Jest to para Ville Larinto - Fumihisa Yumoto. Stawiam na Japończyka, mimo, że wiem, iż ten wyczyn będzie bardzo trudny. Jednak już raz w tym sezonie nas zaskoczył, kiedy to po jednej rozegranej serii stanął na podium. Szczerze mówiąc licze dzisiaj na takiego samego farta. Wczoraj ten zawodnik uzyskując skok na odległość 115 metrów nie wszedł do finałowej serii zawodów. Dzisiaj powinno być znacznie lepiej. Jego przeciwnikiem w tej parze jest Fin Ville Larinto. Jest to nowa i młoda twrz fińskiej reprezentacji, do którego powinna należeć przyszłość skoków. Teraz radzi sobie dobrze, jednak nie jest powtarzający się. Wczoraj zajął świetną czwartą pozycję w konkursie. Oddał skoki na odległość 131m i 134.5m. Zawsze pokonywał 130 metrów. Porównując siły obydwu zawodników, niestety widzimy przewagę Fina, jednak ja licze na dobre wiatry pod narty dla Yumoto ???? Z dużym zainteresowaniem przyjdzie oglądać mi dzisiejsze zawody !

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Wolfgang Loitzl - Thomas Morgenstern
typ: 1 kurs: 1,50 (expekt) ✅✅
Loitzl wczoraj ponad 30pkt przewagi nad Morgim w konkursie
Dzis podczas kwalifikacji tez lepszy, trzeba dodac ze Morgi miał upadek grozny i wątpie by próbował daleko skakac i ryzykowac w konkursie po tym.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom