Dyscyplina:
Piłka Nożna - Emirates Cup
Spotkanie: Galatasaray - FC Porto
Typ: I połowa - powyżej 0,5 bramki

(0:0)
Kurs: 1,40
Bukmacher:
William Hill
Analiza:
Czyli nic innego jak to, że będziemy widzieć przynajmniej 1 bramkę w pierwszej połowie meczu co wydaje mi się niesamowicie pewnym typem.
Zasady turnieju są takie, że każdy zespół rozegra po dwa spotkania. Zwycięstwo to trzy punkty, a remis to jeden. Dodatkowo każdy zespół otrzyma tyle punktów, ile strzeli bramek. W niedzielę Smoki zagrają jeszcze z Napoli a gospodarze z Londynu podejmą Galatę.
Wracając do typu to sprawa ma się tak. Portugalczycy ostatnio byli niezawodni a nie mogło być inaczej, gdyż w okresie przygotowawczym rozegrali 5 sparingów - wszystkie wygrywając z imponującym bilansem goli 18 - 2.
Aktualni mistrzowie Turcji ze Stambułu zaś w 4 spotkaniach kontrolnych również nie biedowali notując w tych meczach bilans 9:7.
Początkowo miałem grać na Smoki bo przybyli do Londynu w bardzo silnym składzie (brak tylko rosjanina Izmaylova) ale po pierwsze to tylko turniej a po drugie kadra Galaty również wygląda znakomicie i na pewno będzie to ciężkie spotkanie dla Portugalczyków. Z klubu nie odszedł żaden podstawowy zawodnik a turecki klub wykupił po wcześniejszych wypożyczeniach Umuta Buluta i Felipe Melo.
Podsumowując myślę że jak na turniej przystało będziemy świadkami kilku bramek i że jedna z nich padnie już w pierwszej połowie. Nie może być inaczej skoro na boisku zobaczymy takie tuzy piłki jak Jackson Martinez, Lucho, Varela, Iturbe, Defour czy po drugiej stronie Drogba, Sneijder, Yilmaz, Bulut, Altintop, Riera czy Kazim Kazim. Powodzenia !