Oby się chłopaki zrewanżowali Portugalczyką za kompromitacje na MŚ w Korea and Japan, taka pierwsza myśl nasuneła mi się po wylosowaniu całej grupy, podczas losowania, gdy doszli do 2 koszyka bałem się że wylosujemy grupe A, jest to Grupa z największą liczbą drużyn a co za tym idzie czekają nas 2 mecze więcej, niektórzy powiedzą ,że mecze z tym "extra" przeciwnikiem czyli Azerbejdżanem albo Kazachami napewno zakończą się naszymi sukcesami, ale ja wcale nie jestem tego taki pewien, te wyjazdy na wschód nie zawsze kończyły się pozytywnie dla biało-czerwonych(podobnie może być z Armenią)......dalej jest
Finlandia, która w eliminacjach do Mundialu '06 pokazała że jest mocnym średniakiem, z lepszymi zespołami nie mieli za dużo do powiedzenia, ale z kim mieli wygrać to wygrali, a styl skandynawski naszej ekipie ostatnio nie leżał(ostatni mecz z
Dania czy chodźby pojedynik ze szwedami w eliminacjach Euro 2004). Wydaje mi się że
Belgia nie bedzie stanowić jakiegoś większego zagrożenia dla nas, z tego co pamietam gralismy z nimi w ostatnim czasie( ok 2 lat) jakieś mecze toważyskie, i chyba w Szczecinie było 1-1 , a na wyjeździe 1-3 ale wtedy dysponowaliśmy zupełnie inną ekipą, w tym momencie Janosik to wszystko poukładał i na Belgów którzy od momentu Euro 2000 nie mogą zbudować silnej reprezentacji starczy.Napewno jednym z 3 zespołów które będą się liczyć w walce o awans jest reprezentacja Serbii. W eliminacjach do mundialu wygrali swoją grupe, zostawiając w pokonanym polu między innymi Hiszpanie i Belgie, na 10 meczy żadnego nie przegrali i stracili tylko 1 bramke :!: co napewno świadczy o klasie zespołu....Wiadomo ,że faworytem grupy jest
Portugalia, a tej ekipy chyba nikomu nie trzeba przedstawiać.