>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eliminacje MŚ 2010 - 3. runda

Status
Zamknięty.
adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Wg mnie brak Pujola to wzmocnie kadry Francji. Ten rozgrywający jest bardzo chaotyczny. Grał co prawda w wielkich klubach np. w Sisleyu Treviso, ale trzeba pamiętać, że zawalił tym klubom wiele ważnych spotkań. Wspomnianemu Sisleyowi zawalił LM, która była rozgrywała w Bełchatowie. Jego największymi problemami jest psychika, a także zła komunikacja ze środkowymi, co widać w każdym klubie w którym gra jak i w reprezentacji.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Wg mnie brak Pujola to wzmocnie kadry Francji
W ogóle się nie zgadzam. Pujol to ważne ogniwo w reprezentacji Francji, od pewnego czasu jest nr 1 i to pod nim grali najważniejsze mecze Francuzi. Z Pujolem inni są zgrani i wszystko dobrze funkcjonuje. W ostatnich przygotowaniach do ME na 100% z nim była budowana taktyka na tą imprezę, teraz kontuzja, jeszcze wczoraj wydawało się, że może nie taka groźna, jednak jak wynika z doniesień Blain&#39;a raczej na czempionacie nie zagra. Skoro ze składu wyleciał pierwszy rozgrywający, mózg zespołu, z którym była budowana strategia gry i ma go zastąpić zawodnik (Le Marrec), który miał w planach kończyć karierę w reprezentacji, to raczej nazwać do wzmocnieniem nie można.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Polacy ograli bardzo łatwo Francję 3:0 i zajęli 1msc. w tym turnieju kwalifikacyjnym. Jako, że mecz był dla obu ekip tylko towarzyską potyczką to trener dał pograć więcej rezerwowym zawodnikom. Znakomicie spisał się Paweł Woicki, który zagrał znakomity mecz i pokazał, że jest w stanie zastąpić Pawła Zagumnego. Polacy ogólnie spisali się bardzo dobrze, forma można powiedzieć, że już prawie dopracowana. Na mnie największe wrażenie zrobił Kurek, postępy jakie poczynił pod wodzą Castellaniego, jego forma się ustabilizowała, potrafi zagrać cały mecz równo, znakomita zagrywka, atak, przyjęcie zdecydowanie poprawione, oby tak dalej się rozwijał. Paweł Zagumny - nic dodać nic ująć, znakomicie prowadzi grę naszego zespołu i jest bardzo dużym ogniwem naszego zespołu. Dla mnie zawodnik idealny. Środek, czyli Pliński i Możdżonek praktycznie nie do zatrzymania, średnio w każdym meczu obaj gracze zdobywali łącznie ok 20 pkt, to pokazuje jak znakomicie układa się współpraca między nimi a Pawłem Zagumnym. Najbardziej rozczarował mnie Piotrek Gruszka, w sparingach spisywał się podobno bardzo dobrze a w Gdyni nie mógł się odnaleźć i już podczas drugiego meczu został zmieniony przez Jarosza i do końca się nie pojawił na boisku w Gdyni. Jarosz bardzo przyzwoicie zastąpił Gruszkę, w pierwszym meczu jeszcze widać było, że był mocno poddenerwowany stawką meczu itd. ale w spotkaniu z Francuzami zagrał już bardzo dobrze, był liderem w ataku i Francuzi nie mogli go praktycznie powstrzymać.
Na pewno brakuje w kadrze Wlazłego, Winiarskiego oraz Świderskiego, ale widać, że chłopacy pracują bardzo mocno aby zrobić wszystko dzięki czemu poziom kadry nie będzie mocno osłabiony i po turnieju kwalifikacyjnym można powiedzieć, że wszystko idzie w dobrym kierunku.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Podsumowanie
Ostateczne rozstrzygnięcia w Europie o bilety na przyszłoroczne MŚ we Włoszech zakończone. Tak prezentują się końcowe tabele poszczególnych turniejów:
Grupa J

Z grupy &quot;J&quot; zgodnie z planem awansowali gospodarze - Bułgaria. Nie mieli większych problemów z pokonaniem rywali, stracili tylko jednego seta. Drugie miejsce zajęła reprezentacja Czech, szczerze mówiąc, sądziłem, że ciągle niepoukładana kadra tego kraju zawiedzie i straci awans na rzecz Holendrów, jednak pomarańczowi pokazali, że na uczestnictwo w najważniejszej imprezie na świecie (obok IO) nie zasłużyli. Tłem dla innych byli Portugalczycy, walczyli, ale zdało się to tylko na dwa sety.

Grupa K

W &quot;polskiej&quot; grupie awansowali, co nas niezmiernie cieszy, Polacy i Francuzi, czyli bez niespodzianki. Przed tym turniejem były pewne obawy, czy nasza nowa kadra będzie grać na takim poziomie aby spokojnie bilety na mundial wywalczyć, okazało się, że tak. Mimo braku Winiarskiego, Wlazłego i Świderskiego drużyna Castellaniego grała bardzo dobrze, straciła tylko jednego seta i oprócz awansu wywalczyła pierwsze miejsce w turnieju. Zespół którego się obawiano, czyli Słowacja kompletnie nie trafiła z formą, poziom trzymał tylko Nemec, ale to oczywiście było za mało, aby próbować pokrzyżować plany nam i Francji.

Grupa L

W grupie &quot;L&quot; wygrał murowany faworyt, czyli Serbia, utrata tylko dwóch setów i pewny awans. Drugie miejsce zgodnie z przewidywaniami wywalczyli Hiszpanie, ale było blisko niespodzianki, w meczu nr 2 przegrywali już 1-2 z Rumunami a ostatnie dwa sety Hiszpania zdołała wygrać najmniejszą różnicą pkt. Tak więc otwarcie do walki o mundial włączyli się Rumuni, tylko Estonia odstawała od reszty, co nie dziwi.

Osiem drużyn z Europy, które wywalczyły awans z grup na MŚ 2010: Rosja, Niemcy, Bułgaria, Czechy, Polska, Francja, Serbia, Hiszpania

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom