Siema, mam kilka typów, które gram już dziś jednak analizy bede dodawał w jak najszybszym czasie :0 do jutra każdy typ będzie opisany.Jak widać gram asekuracyjnie ale za to wszystkie podane poniżej typy wydają mi być dość pewne.
Armenia - Dania 2DNB 1.68 Pinnacle
Dania wg mnie jest faworytem tego spotkania a wskazuje na to m.in. :
Porażka w czerwcu u siebie aż 0-4 z Armenią, będą chcieli się zemścić za wszelką cenę i zrehabilitować się kibicom.
Armenia nie jest to drużyna *dobra jako gospodarz, lepiej radzą sobie jako przyjezdni świadczą o tym na pewno kilka ostatnich meczy rozgrywanych w 2013 i 2012 roku :
Nie wiem jak dla Was ale dla mnie ważne są mecze z Czechami i Maltą bo oba te zespoły zwłaszcza ten drugi był w zasięgu.
Włochy wiadomo, że niewielkie szanse mieli w starciu z nimi.
07.06.13 WOR Armenia Malta 0 : 1
26.03.13 WOR Armenia Czech Republic 0 : 3
14.11.12 FRI Armenia Lithuania 4 : 2
12.10.12 WOR Armenia
Italy 1 : 3
15.08.12 FRI Armenia Belarus 1 : 2
05.06.12 FRI Armenia Kazakhstan 3 : 0
29.02.12 FRI Armenia Canada 3 : 1
28.02.12 FRI Armenia
Serbia 0 : 2
Tabela: obie drużyny mają taką sama liczbę punktów czyli 9. Lecz moim zdaniem Ormianom zostały trudniejsze mecze do rozegrania czyli z Bułgarią, Włochami. Duńczykom zostały mecze u siebie z Włochami i Maltą, która ma jedynie 3 pkt , które zdobyła punkty w spotkaniu z Armenią.
W Armenii większość składu gra w rodzimej lidze ale jest wiele wyjątków np.
Levon Hayrapetyan, który gra w Widzewie Łódź, gwiazda zespołu i obecnie Borussi Dortmund Henrikh Mkhitaryan, bramkarz Dynamo Moskwa Roman Berezovsky, który jest także kapitanem Armenów.
Duńczycy mają lepszy skład gwiazdą drużyny jest Christian Eriksen obecnie zawodnik Tottenhamu, przeszedł on za 12mln z Ajaxu,czy Daniel Agger filar obrony z Liverpool. wiele zawodników gra w Duńskiej lidze, która i tak jest o wiele lepsza od Armeńskiej
Sądzę, że Duńczycy wygrają to spotkanie, a w najgorszym wypadku padnie remis.
Gruzja - Finlandia 1DNB 1.78 Pinnacle
1.
Spain 6 4 2 0 10:2 14
2.
France 6 3 2 1 8:4 11
3. Finland 6 1 3 2 4:6 6
4. Georgia 6 1 2 3 3:7 5
5. Belarus 6 1 1 4 4:10 4
Gruzja u siebie remis z Francją 0-0, porażka z Hiszpanią 0-1, wygrana z Białorusią 1-0.
Więc bardzo ciężko tam wygrać. Minusem na pewno jest podróż i zmęczenie wynikające z niej. Gruzja na wyjeździe zremisowała z Finlandią 1-1.
Finowie na wyjeździe dwa remisy z Białorusią i Hiszpanią 1-1.
Skład mają mniej więcej porównywalny z lekką przewagą dla Finów ale niezbyt dużą aby mogło to być kluczowe w tym spotkaniu.
Obliczyłem, że z Helsinek do Tbilisi to troszkę
ponad 3000 km.
Gruzja 98 w rankingu FIFA, zaś
Finlandia o 33 miejsc wyżej.
Norwegia - Szwajcaria 1DNB 1.89 Pinnacle
Norwegia ze Szwajcarią to trudny bet ale nie bez nadziei na sukces.
Dlaczego gram na Norwegię??
Bo zajmują drugie miejsce obecnie z dorobkiem 11 punktów i jeśli chcą mieć prawdziwe nadzieje na zagranie w Rio to muszą zdobyć jakieś punkty we wtorek, zaś
Szwajcaria ma 4 punkty więcej.
Norwegia nie jest to aż tak słaba drużyna jak niektórzy sądzą, pamiętam w kwalifikacjach do Euro w Polsce dziwiłem się, że mało brakowało a oni zamiast Portugalii w barażach by zagrali.
Pojedynek na wyjeździe zremisowali 1-1 ze Szwajcarią.
Norwegia u siebie podczas tych eliminacji wygrali 2:1 ze Słowenią, 0-1 przegrali z Albanią i wygrali 2-0 z Cyprem w ostatni piątek. Więc dość dobre wyniki.
Grają u siebie, dla swoich kibiców i zrobią wszystko aby ich nie zawieść.
Czemu nie grać na Norwegię??
Szwajcaria jest dobra w ostatnim czasie świadczą o tym wyniki, jak i dobra dla oka gra, od 7 października 2011 roku oficjalnego meczu nie przegrali, wtedy ich pogromcą była
Walia, która wygrała 2-0.
Na wyjeździe zdobyli 7 punktów w tych eliminacjach wygrana ze Słowenią 0-2, Islandią 0-2, remis z Cyprem 0-0.
Ja jednak wierzę w dobrą grę Norwegów na ich terenie i wygraną .
Malta - Bułgaria(-1) 2ah 1.61 Pinnacle
Kolejny bet na papierze wydaje się być dość pewny.
Czemu Bułgaria:
Zajmują drugie miejsce z dorobkiem 10 punktów, zaś trzy inne drużyny mają tylko o jeden punkt mniej czyli
Czechy, Armenia i
Dania. Liderem tej grupy są
Włochy mając 17 punktów na koncie. I nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów w tym meczu jeśli marzą o Rio.
Ostatni mecz z Maltą u siebie
wygrali aż 6-0 22marca 2013 roku.
Malta to
outsider grupy zdobyli na razie zdobyli 3 punkty, odnosząc zwycięstwo nad Armenią.
Skład ma zdecydowanie lepszy Bułgaria. I na pewno nie odpuszczą tego meczu. Malta ma skład złożony większości z piłkarzy rodzimej ligi.
Czemu nie grać na Bułgarię??
To mecz grają na wyjeździe i dlatego to jedynie sprawia, że się trochę obawiam.
Rumunia - Turcja 1DNB 1.58 Pinnacle
Czemu Rumunia:
U siebie są bardzo mocni od trzech lat przegrali u siebie tylko jeden mecz oficjalny z Holandią aż 1-4. W obecnych kwalifikacjach wygrali z Węgrami 3-0 i Andorrą 4-0.
W Turcji pokonali gospodarzy 1-0 w 45’ strzelił bramkę Grazov.
Turcja na wyjeździe pokonała jedynie Andorrę 0-2, przegrali z Holandią 2-0 i Węgrami 3-1.
Taka ciekawostka, że Turcja
nigdy nie pokonała Rumunów, nawet nie uzyskała punktu na ich terenie.
Ranking FIFA też po stronie Rumunów i to zdecydowanie.
Skład moim zdaniem mają lepsi Rumuni .
Czemu Turcja??
Bo jeśli przegrają skomplikują sobie marzenia o awans do Mistrzostw Świata.
Słowacja - Bośnia & Hercegowina 2DNB 2.03 Pinnacle
O Bośni nic nowego nie powiem więc zostawię ten typ bez komentarza, jedynie chcę zwrócić uwagę na to, że Bośnia ma dobry skład.
FYR Macedonia - Szkocja 1DNB 1.57 Pinnacle
Macedonia u siebie jest zdecydowanie mocniejsza niż
Szkocja na wyjeździ c.d.n.