>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

el. ME 2016: Polska - Szkocja 14.10.2014 (Warszawa)

al_capone 29K

al_capone

Gangster
POLSKA vs SZKOCJA

1.87 -- 3.35 -- 4.50
kursy z Betsson

MEGA Promocja w Betsson - 2 bonusy na START aż do 320PLN!

Już jutro kolejne ważne spotkanie w ramach eliminacji do Mistrzostw Europy. Po spektakularnej wygranej nad drużyną Niemiec czeka nas ciężka przeprawa ze Szkocją. Zdaniem większości ekspertów to właśnie z tą drużyną będziemy rywalizować o 2 miejsce w grupie, dlatego tak ważne to spotkanie dla nas. Czy wygrana z Niemcami uskrzydli naszych graczy i po raz kolejny zdobędziemy 3 punkty?
Zapraszam do dyskusji i podawania typów na to spotkanie.
Kto wygra mecz!? ;)

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Pora przestać żyć meczem z Niemcami i skupić się na spotkaniu ze Szkocją. Zatem odłóżmy emocje- choć łatwo nie jest- i spójrzmy obiektywnie. Wcale nie zagraliśmy wielkiego meczu, Nawałka mówi, że wszystko było zaplanowane, że nie był starchu, że taką drużynę budował, cała ta gadka pod wynik, bo jakżeby inaczej. Ja tego nie kupuję tak wcześnie ;)
Bramka, Szczęsny zrobił &quot;niestety&quot; swoje, ratował tyłek kolegom. Dlatego dziwię sie, że w jednej ze swoich wypowiedzi powiedział, że obrona zagrała dobry mecz. Skoro po za hero Glikiem, który niewątpliwie zagrał mecz życia, reszta jak dzieci we mgle. Niemcy bez większych problemów mijali, jeden zawodnik był momentami w stanie zgubić trzech naszych piłkarzy, a najgorsze że nie było przy tym potrzeba wielkiej techniki. Nawet Piszczek pozostawiał tyle miejsca na prawej stronie, która był bardzo często wolna, że dziwię się, że Niemcy z tego nie korzystali.
Ofensywa. Rybus kompletnie nie widoczny, z prób ataków Grosickiego niewiele wynikało, Krychowiak jakiś spanikowany, Milik do zdobycia gola niewidoczny, Lewandowski znowu musiał wracać na połowę, rozgrywać, trzymać grę, robił różnicę.
Reasumując, obrona ponownie niepewna i dziurawa, całe szczęście, że Niemcy byli mocno nieskuteczni, że swoje wybronił Wojtek. W przodzie całe szczęście, że wykorzystaliśmy to co mieliśmy, a nie mieliśmy zbyt wiele. Mentalnie jesteśmy zwycięzcami, ale to spotkanie kosztowało nas wiele sił, pytanie czy w tak krótkim czasie wszyscy zdołają się w pełni zregenerować, a wiemy, że Szkoci postawią na twardy, mocny futbol. Chyba, że duch zwycięzcy i adrenalina spowodują, że zapomną o zmęczeniu i bolu ;)
Kury na Polskę za pewne pójdą w dół, bo zrobi się patriotyczna masówka. Już na chwilę obecną nie zachęcają zbytnio do gry, dlatego jeżeli kursy na Szkotów wywindują jeszcze trochę to zrobi się value, w moim mniemaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +2
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Ciekawy opis meczu Barichello naprawde ,jak maja grac druzyny pokroju Polski z Niemcami ? Dlaczego nie ma tutaj mowy o Szkotach którzy równie dobrze nameczyli sie z Gruzinami gdzie wymeczyli jednobramkowe zwyciestwo bo samobójczym golu , gadanie ze fizyczznie moga nie wytrzymac mnie wku*** , czyli to amatorzy czy zawodowcy ? Nie chodzi tu o Ciebie tylko o ogół , np. wszystkie siły poszły na ten lub poprzedni mecz ...
Kursy na Polaków są w granicach 1,90 a sądziłem ,że bedą nizsze , 1,90 jak nie zachęca to nie wiem , zawsze ma być ponad 5 , jesli nie wierzysz w zwyciestwo to masz łądny kurs na szkotów .
Strachan klepał praktycznie całym skłaem przez 90 minut gdzie w 80 minucie zmieniony został Naismith a w 90 Flatcher ( obaj napastnicy).
Moim skromnym zdaniem nie bedzie powtórki gdzie nasi przegrali 0-1 , dla mnie na ten mecz takie propozycje :
Polska 1,91 bet365
Polska Ha -1,5 3,35 bet365
BTS NO 1,62
Polska DW 2:0 7,50 bet365 lub ewentualnie DW 3:0 bet365 15,00
⛔⛔⛔

ding 125

ding

Użytkownik
Mecz ze Szkocją będzie zupełnie inny. Trzeba zapomnieć o sobocie i skupić się na tym, aby za wszelką cenę pokonać Szkocję bo w przeciwnym razie te 3 pkt z Niemcami będą nic nie warte. Poza wspomnieniami na lata. Pamiętajmy, że Niemcy nie są naszymi rywalami w tej grupie. Są nimi Irlandczycy i właśnie Szkoci.

Szkoci zagrali mega piach z Gruzją. Po pierwszym meczu w Niemczech, gdzie mogli spokojnie wywieźć remis, oczekiwałem od nich więcej. Ze składu na mecz z nami wypada im podstawowy środkowy obrońca, co na pewno jest jakąś pozytywną wiadomością dla nas.

Argumenty, że zabraknie nam sił są trochę śmieszne. Gdyby Szkoci nie grali w sobotę to rozumiem, ale grali i też ten mecz musieli wybiegać. Poza tym umówmy się, że jeżeli piłkarz nie jest w stanie zagrać dwóch spotkań w przeciągu kilku dni to nie powinien moim zdaniem nazywać siebie profesjonalnym piłkarzem, ale co najwyżej półzawodowcem.

Ten mecz będzie dla nas ciężki przede wszystkim z jednego powodu. Będziemy musieli grać atakiem pozycyjnym, a tak grać nie potrafimy. Szkoci na pewno nie będą prowadzić inicjatywy, a nastawią się na kontry. W meczu z Niemcami pokazali, że potrafią tak grać.

Od strony psychologicznej na pewno będzie nam łatwiej. Mam nadzieję, że wygrana z Niemcami da nam takiego mentalnego kopa. Tak jak wygrana z Portugalią w 2007.
Przed tym dwumeczem naszym celem minimum były 3 pkt. W domyśle zdobyte miały zostać na Szkocji. W takiej sytuacji nawet remis jutro będzie niezłym rezultatem.

Mecz z Niemcami nie był weryfikatorem naszego obecnego poziomu. Choć wynik i grę defensywy należy docenić. Wszystko pokaże dzień jutrzejszy i albo będziemy na dobrej drodze do awansu z grupy, ale powrócą stare koszmary.

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Ciekawy opis meczu Barichello naprawde ,jak maja grac druzyny pokroju Polski z Niemcami ? Dlaczego nie ma tutaj mowy o Szkotach którzy równie dobrze nameczyli sie z Gruzinami gdzie wymeczyli jednobramkowe zwyciestwo bo samobójczym golu , gadanie ze fizyczznie moga nie wytrzymac mnie wku*** , czyli to amatorzy czy zawodowcy ? Nie chodzi tu o Ciebie tylko o ogół , np. wszystkie siły poszły na ten lub poprzedni mecz ...
Kursy na Polaków są w granicach 1,90 a sądziłem ,że bedą nizsze , 1,90 jak nie zachęca to nie wiem , zawsze ma być ponad 5 , jesli nie wierzysz w zwyciestwo to masz łądny kurs na szkotów .
Strachan klepał praktycznie całym skłaem przez 90 minut gdzie w 80 minucie zmieniony został Naismith a w 90 Flatcher ( obaj napastnicy).
Moim skromnym zdaniem nie bedzie powtórki gdzie nasi przegrali 0-1 , dla mnie na ten mecz takie propozycje :
Polska 1,91 bet365
Polska Ha -1,5 3,35 bet365
BTS NO 1,62
Polska DW 2:0 7,50 bet365 lub ewentualnie DW 3:0 bet365 15,00
Chciałem tylko przestrzec przed hurraoptymizmem, bo wg Nawałki mamy już kompletną drużynę, a czy tak jest? My praktycznie cały mecz biegaliśmy za piłką, więc jest chyba różnica... A co to cyborgi? Owszem mają dostęp do najlepszej odnowy biologicznej, ale to był mega wyczerpujący mecz i takie stereotypowe rozróżnienie, że to nie amatorzy tylko profesjonaliści to jest dopiero wkurw***;) Nawet sam Feddek, który zna kadrę od podszewki, boi się o regenerację. Ja nie napisałem, że nie wierzę, tylko, że to wcale nie musi być łatwy mecz, bo większość &quot;januszy&quot; będzie żyło historyczną wygraną i że powinniśmy &quot;zjeść&quot; Szkotów. A biorąc pod uwagę jak często zawodzi Polska nie mów, że gdy wyrastamy na dość wyraźnego faworyta kursowego to jest to kuszące, by inwestować kasę. Bo po za tymi dwiema akcjami, w których wykazaliśmy się skutecznością nie pokazaliśmy nic, a gdyby Niemcy nie byli na bakier z precyzją to mogli nas wystrzelać jak Brazylię. Dlatego apeluję tylko o rozsądek i obiektywizm, a nie kierowanie się emocjami, żeby po raz X nie pękł balonik. Sercem oczywiście za Polską !

kuman91 2

kuman91

Użytkownik
... Dlaczego nie ma tutaj mowy o Szkotach którzy równie dobrze nameczyli sie z Gruzinami gdzie wymeczyli jednobramkowe zwyciestwo bo samobójczym...
ogladales mecz Szkotow? sądząc po twojej wypowiedzi to nie. Wygrali 1:0 bo tak sie poprostu ułożylo, generalnie ja nie widziałem żeby jakoś specjalnie sie męczyli. Szał w kraju niesamowity po wygranej ktora przycmiewa to jak naprawde ten mecz wyglądał owszem bardzo dobrze ze udalo sie zdobyc 3 pkt. ale czy taka gra Was naprawde przekonała ?... grali jak zawsze, wygrali jak nigdy. Osobiscie pogram coś w strone Szkocji. Pozdrawiam.

@Barichello
dokładnie ????

4 21

40i4.

Użytkownik
Podzielam sceptyczne opinie. Ostatnie w pełni zasłużone zwycięstwo nad uznaną światową marką to był mecz z Portugalią w Chorzowie. Triumf nad Niemcami nic w tej materii nie zmienił. Gdyby pierwsi trafili w naszą świątynie cały plan taktyczny poszedłby w pizdu i z Częstochowy zostałaby tylko kamieni kupa. Oczywiście nie neguję skutecznej i szczęśliwej obrony w meczu z Niemcami. Jednak z Brytolami trzeba będzie wyjść zza murów, stanąć do walki w otwartym polu lub co gorsza zdobywać szkockie okopy.
W tym meczu żaden wynik mnie nie zdziwi. Obydwie drużyny na mniej więcej tym samym (słabym) poziomie...

nanathar 17

nanathar

Użytkownik
Pokonaliśmy Niemców, opinii po meczu jest wiele od świetnych do średnich. Moim zdaniem zagraliśmy dobry mecz, według mnie najgorzej zagrali Rybus i Grosicki, Rybus mało go było w defensywie. Taki był plan na ten mecz, dobrze grać w defensywie i czekać na swoje okazje, które wykorzystaliśmy. Świetny mecz rozegrał Lewandowski który potrafił utrzymać się przy piłce, wywalczyć faul kiedy to drużyna potrzebowała trochę odetchnienia. Szczęsny robił co miał robić, ale tak jak sam podkreślił niektóre wykopy piłek nie były zbyt dobre. Nie mogliśmy iść na wymianę ciosów z Niemcami, bo wynik wtedy byłby zupełnie inny, takie drużny jak Argentyna, Hiszpania będąca w formie, Brazylia mogą taką piłkę grać, chociaż jak się okazał na ostatnich Mistrzostwach Świata, Brazylia przegrała 7:1. W dobrym momencie zmierzyliśmy się z Niemcami, bo brak w ich składzie zabrakło Ozila(może być nie widoczny przez cały mecz, ale wystarczy jedno podanie, które otwiera drogę koledze do 100% sytuacji),zabrakło również Reusa, Schweinsteiger. I to wykorzystaliśmy.
Szkocja to zespół z którym będziemy walczyć o tą drugą pozycję, i na pewno Szkoci nie będą grali tak jak Niemcy, czyli mocno do przodu. Co za tym idzie nie będziemy mieli dużo szans z kontrataków, a więc zostają stałe fragmenty + atak pozycyjny - a tego nie potrafimy grać. Od początku spotkania powinien wystąpić Mila + zmiana bocznych pomocników, o ile Grosickiego bym zostawił, bo tutaj będzie łatwiejszy rywal , ale Rybus do wymiany, mało wnosił w ataku + słabo grał w defensywie.
Jedyne warte kurs na ten mecz to
SPOTKANIE POLSKA - SZKOCJA 2:2
POLSKA DNB 1,35 ZWROT
- nie powinniśmy tego meczu przegrać, ale też do końca powiedziane że jesteśmy tutaj jakimś mocnym faworytem
PONIŻEJ 2,5 1,55 ⛔⛔⛔ Se chłopaki postrzelali, kto by się spodziewał
- myślę że bezbramkowy mecz jest mocno prawdopodobny, albo 1:0 na korzyść z któregoś zespołu
OVER 3,5 Kartki 1,83 ⛔⛔⛔ ???? Brak komentarza jest najlepszym komentarzem...
Jak ktoś pisał to będzie mecz walki, nie będzie odstawiania nóg

tevez5 53

tevez5

Użytkownik
Jak dla mnie to będzie mecz walki, czekałem na oferte z kartkami od wczoraj i dzisiaj na bet365 pojawiła sie linilinia 3.5.
Biore więc over 3.5 kartki po kursie 1.9.⛔⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +11
B 2,2K

barichello

Użytkownik
W oczekiwaniu na składy
Postanowiłem przełożyć swoje powyższe przemyślenia w ewentualny, konkretny typ na to spotkanie i pójść w stronę bramek. Polacy z wciąż niepewną obroną, która pozwala przeciwnikowi na zbyt wiele. Oczywiście kraciaste spódnice to nie ten sam level co Niemcy i za pewne nie stworzą aż tylu dogodnych sytuacji, ale z reguły potrafią być skuteczni na obcych boiskach i na palcach jednej ręki można policzyć w ilu spotkaniach po za domem nie zdołali zdobyć minimum honorowego trafienia.
Szkoci tracą w defensywie Granta Hanleya. Fajnie, że w końcu gramy dwoma napastnikami. Liczę, że tym razem ofensywa zagra lepiej, nie będzie tej mentalnej obawy i historycznej traumy, która mogła paraliżować. Liczę, że Milik będzie bardziej aktywny i nieco odciąży Lewandowskiego. Chciałbym zobaczyć od początku Sobotę, bo ani Rybus ani Grosicki mnie nie przekonali, choć ten drugi przynajmniej próbował coś szarpać, Maciek niestety nie istniał. Krychowiaka bym zostawił, to jest typ walczaka na maxa, więc na Szkotów będzie dobry, zamiast Jodłowca wolałbym zobaczyć bardziej ofensywnego Żyro, w końcu musimy się przestawić na bardziej ofensywy styl u siebie...Chyba, żeby sprobówać zagrać na trzech obrońców, bo z tak dysponowanym Glikiem spokojnie może zagrać sam bez Szukały, który do drużyny wnosi więcej strat niż pożytku, a przed trójką defensorów ustawić Krychowiaka i Jodłowca, a przód jak wyżej.
Kursy mnie miło zaskoczyły i po głowie chodzi mi Obie drużyny strzelą @2.05, ale poczekam jaki skład awizuje Nawałka.

milionbaksow 1

milionbaksow

Użytkownik
ogladales mecz Szkotow? sądząc po twojej wypowiedzi to nie. Wygrali 1:0 bo tak sie poprostu ułożylo, generalnie ja nie widziałem żeby jakoś specjalnie sie męczyli. Szał w kraju niesamowity po wygranej ktora przycmiewa to jak naprawde ten mecz wyglądał owszem bardzo dobrze ze udalo sie zdobyc 3 pkt. ale czy taka gra Was naprawde przekonała ?... grali jak zawsze, wygrali jak nigdy. Osobiscie pogram coś w strone Szkocji. Pozdrawiam.

@Barichello
dokładnie ????
Może warto w takim razie grać jak zawsze, żeby wygrywać jak nigdy niż grać jak nigdy, żeby przegrywać jak zawsze ;)

Ja oglądałem mecz Szkotów z Gruzją. Ze strony piłkarzy nie widziałem nic rewelacyjnego w ich grze. Kilka razy mi zaimponowali grą na małej przestrzeni boiska, fajnie klepali i stworzyli kilka ładnych okazji. Zdecydowanie jest to rywal w zasięgu ręki Polaków. Nasi są podbudowani po sobotnim zwycięstwie, na pewno mają psychologiczną przewage i myślę że mogą iść za ciosem i troche postrzelać.
I tak jak w poprzednim meczu pare groszy w strone Polaków poleci żeby kibicować z jeszcze większymi emocjami

Bet365
Typ: -1 AH
Kurs 2,6

edyp 186

edyp

Użytkownik
Już przed meczem z Niemcami czułem, że to może być przełomowy moment. Za drobne zagrałem 1x i weszło gładko. Pierwszy raz od dawien dawna napompowany przed meczem balonik nie pękł. I skoro nie pękł nadziewając się na piłę mechaniczną, to czemu miałby pęknąć teraz ocierając się o małą drzazgę? Nasi piłkarze grać w piłkę potrafią od paru dobrych lat. Jednak problemem było to, że nie pokazywali w Reprezentacji tego co w klubach. Od początku tych eliminacji to się zmieniło i gramy na prawdę dobry futbol. Wreszcie Lewandowski ma wsparcie w ataku (Milik). Wreszcie mamy klasowego środkowego obrońcę (Glik). To co Glik wyczyniał w meczu z Niemcami to kosmos. Mecz życia i absolutnie światowy poziom. I nie, nie jest to podnieta po wygranej z Niemcami. Oczywiście, mecz ze Szkocją będzie zupełnie inny. Tutaj to my będziemy faworytem i to my będziemy musieli atakować, a nie grać z kontry czyli tak jak lubimy. Ale moim zdaniem wygramy. Dlaczego? To o czym pisałem kilka zdań wyżej. Dlatego, że my w piłkę grać potrafimy, tylko do tej pory problem był w tym, że indywidualności nie przekładały się na zespół, był problem w głowach. Takie zwycięstwo jak to z Niemcami powinno być przełomowe i uważam, że będzie. Wreszcie mamy DRUŻYNĘ, a nie zlepek piłkarzy. I uważam, że nasi wreszcie uwierzyli, że mogą i potrafią i pójdą za ciosem. Kursy w okolicy 1,90 na czysty win moim zdaniem jak najbardziej do grania.

walt 33

walt

Użytkownik
Użytkowniku Edyp.. Naprawdę? Naprawdę uważasz, że mamy DRUŻYNĘ? Ja uważam, że poczynając od trenera Nawałki możemy otwarcie powiedzieć - nie ???? niestety nie. Ja powtórzę to co mówię od samego początku. Trenerzy typu Smuda, Fornalik, teraz Nawałka, którzy zaistnieli w takiej lidze jaka jest Ekstraklasa nie mogą być wyznaczani jako trener reprezentacyjny. Dobrze opisywali już na tym forum naszą &quot;świetną&quot; ligę gdzie Quintana(były gracz 3 ligi hiszpańskiej) staje się tutaj królem strzelców. Wracając ???? Nie mamy drużyny, nasza gra się NIBY poprawiła. Bo można by rzec, że mieliśmy szczęście z reprezentacją Niemiec, ale mogliśmy grać tylko z kontrataku, innej opcji nie było i wyszło nam to świetnie, przyznaje. Teraz jest jednak inny, moim zdaniem POWAŻNIEJSZY sprawdzian przed reprezentacją. W meczu ze Szkotami to my jesteśmy faworytami i my mamy kontrolować grę i cały czas napierać na drużynę przeciwną. Tutaj moim zdaniem nie ma żadnej koncepcji i ciężko będzie o dobry wynik. Chciałbym się mylić naturalnie ale moim zdaniem po tym zwycięstwie z Niemcami możemy równie dobrze przegrać teraz ze Szkotami a później nawet remisować z Gruzją. Zawodników mamy, drużyny nie.
Jeszcze dodam, że widziałem dzisiaj jakiś wywiad z Glikiem i Milą... Może mam dziwne poglądy ale moim zdaniem to jest brak profesjonalizmu ze strony piłkarza. Robią z siebie gwiazdy choć nimi w tym momencie dla mnie nie są. Zawodnik powinien się teraz skupiać przed ważnym spotkaniem a nie występować na wizji i opowiadać jak świetnie zagrali z reprezentacją Niemiec.
Tak czy inaczej, mam nadzieję, że nasza reprezentacja po raz kolejny mnie zaskoczy i odwiedzie od złowrogich myśli ????
Pozdrawiam

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Jak dla mnie to będzie mecz walki, czekałem na oferte z kartkami od wczoraj i dzisiaj na bet365 pojawiła sie linilinia 3.5.
Biore więc over 3.5 kartki po kursie 1.9.
Dokładnie. Tutaj mamy mecz towarzyski z tamtego roku ze Szkotami. - Były 4 kartki. - Teraz mamy ważny mecz - bo o punkty - z naszej strony zaangażowanie na 100% - dobra forma Szkotów z drugiej strony oraz obecnosc Scotta Browna - mentalnego lidera naszych wtorkowych przeciwników.

Szkoci z Niemcami na wyjeździe złapali 4 kartki, u siebie z Gruzją także 2 żółte kartoniki... U Nas będzie piekiełko, więc... 4 kartki to linia moim zdaniem zaniżona - sam wystawiłbym 5,5 myślę. Więc nic tylko grac. - Nogi nie odkładamy, pełny stadion i rywal prezentujący stricte wyspiarski styl gry. Niewątpliwie czeka Nas mecz walki przez całe 90 minut.

Powyżej 3,5 kartki ▶ 1.90 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +4
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Obie drużyny strzelą @ 2,20 BET365 ✅ ✅

Ja tam wierzę w naszą drużynę ale jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji żebyśmy nie stracili bramki. Przyznam szczerze, że nie rozumiem dlaczego bukmacherzy przewidują tutaj niski wynik. Według mnie za bardzo patrzą na wyniki spotkań towarzyskich za kadencji Nawałki a za mało na kontekst spotkania i nasz potencjał obronny. Ja bardziej bym tutaj widział wynik w granicach 2-1, 1-1, 1-2. Nie będzie to łatwy mecz. Szkocja to nie ogórki. Mają w kadrze naprawdę klasowych graczy. Zwłaszcza parę nazwisk w ataku jak Naismith czy Fletcher robią wrażenie (choć ich statystyki w reprezentacji już mniej). Będą też mogli grać swoją ulubioną grę z kontry, a ja jakoś do naszej obrony dalej nie mam przekonania. OK, Glik zagrał super, Szczęsny wybronił z Niemcami parę mocnych strzałów ale gdyby nie trochę szczęścia (poprzeczka) i lepiej nastawione celowniki u Niemców to mogło być różnie bo przecież Szukała czy Wawrzyniak byli kręceni przez Bellarabiego jak juniorzy i parę setek Niemcy mieli. Gdyby je wykorzystali to dziś byśmy się nie cieszyli. W poprzednich eliminacjach straciliśmy bramkę praktycznie we wszystkich meczach poza spotkaniami u siebie z San Marino i Mołdawią (na wyjeździe to nawet oni nam wbili gola). No nie jest to nasz największy atut. Praktycznie w każdym meczu naszej reprezentacji rywale mają sytuację sam na sam. Dodatkowo kontuzję złapał Jodłowiec i będzie go musiał zastąpić ktoś z nastawieniem bardziej ofensywnym, a jakoś wierzyć mi się nie chce by Nawałka zmienił ustawienie na jednego napastnika. To też powinno preferować ofensywny styl gry. Ja tutaj widzę value w grzę BTS albo over 2,0.
Dla przypomnienia nasz mecz ze Szkotami z wiosny tego roku:
http://www.youtube.com/watch?v=U4HrTJBVI38

kubuevil 77

kubuevil

Użytkownik
Witam. Przeglądałem oferte na dzisiejszy mecz Polska : Szkocja i wpadł mi w oko jeden ciekawy typ do zagrania dla lepszego oglądania jeśli ktoś ma wolne kilka złotych. Nie mówię, że jest to jakiś tam pewniak ale chyba warto.
Przechodząc do typu : Ikechi Anya strzeli gola - 6,95 BETSSON. Oglądałem ostatni mecz z Gruzją i zrobił na mnie duże wrażenie ten zawodnik. Jest dość zwinny i dynamiczny, ładnie kręci obrońcami. A jak jest z nasza obroną to sami wiemy, że momentami się gubią a Anya często gra kombinacyjnie i wychodzi na wolne pola. W tamtym meczu momentami to on napędzał akcje zwłaszcza w kontrach. Kilka prób miał w tym meczu ale nic nie wpadło dziś może będzie lepiej, kurs moim zdaniem zachęca do pogrania na niego.
I to nie tak, że nie widzę wygranej Polaków. Uważam, że będzie 2:1 więc i wilk syty i owca cała.
Z działu chyba sam dodatkowo pobiorę typ na over 3,5 kartek + Scott Brown żólta kartka- 2,70 BETSSON

S 150

spasny

Użytkownik
Z mojej strony idziemy dzisiaj w rożne, a konkretniej w rzuty rożne drużyny przyjezdnej. Polacy wygrywając z Niemcami skomplikowali trochę życie drużynie Szkocji, więc wyspiarze będą liczyć dzisiaj minimum na remis, a co za tym idzie będą musieli popracować w ofensywie. Szkoci jak prawie wszyscy wyspiarze często nabijają nie małe ilości rzutów rożnych, ostatnio jedynie nie pokryli linii z Niemcami - więc nie z byle kim. Dziś mamy bardzo przyjemne linie, dla mnie obie do zaatakowania. Polacy w obronie nie grzeszą, a jak już się bronią to często wybijają piłke gdzie popadnie. Skoro &quot;mamy dzisiaj wygrać&quot; to znając życie po strzelonej bramce będziemy się bronić i to ostro. Gibraltar nabił nam 3 rożne to Szkoci dla mnie dziś zrobią minimum 4-5.
Stąd...

Szkocja - rzuty rożne drużyny over 3.5 @ bet365 oraz betsson @ 1.90 8/10
Szkocja - rzuty rożne drużyny over 4.5 @ unibet @ 2.30 4/10

Otrzymane punkty reputacji: +5
tevez5 53

tevez5

Użytkownik
Dokładnie. Tutaj mamy mecz towarzyski z tamtego roku ze Szkotami. - Były 4 kartki. - Teraz mamy ważny mecz - bo o punkty - z naszej strony zaangażowanie na 100% - dobra forma Szkotów z drugiej strony oraz obecnosc Scotta Browna - mentalnego lidera naszych wtorkowych przeciwników.

Szkoci z Niemcami na wyjeździe złapali 4 kartki, u siebie z Gruzją także 2 żółte kartoniki... U Nas będzie piekiełko, więc... 4 kartki to linia moim zdaniem zaniżona - sam wystawiłbym 5,5 myślę. Więc nic tylko grac. - Nogi nie odkładamy, pełny stadion i rywal prezentujący stricte wyspiarski styl gry. Niewątpliwie czeka Nas mecz walki przez całe 90 minut.

Powyżej 3,5 kartki ▶ 1.90 Bet365
Dorzuce jeszcze swoją analizę z typów dnia która niestety nie przejdzie bo ktoś wstawił taki typ wcześniej.

Analiza:
Przed nami trzecia kolejka wtorkowych zmagań w kwalifikacjach do Mistrzostw Europy. Polska po wygranej nad Niemcami 2:0 i Giblartarem 7:0 zmierzy się ze Szkotami którzy zdobyli 3 punkty po wygranej z Gruzją 1:0 i przegranej z Niemcami 2:1. Według bukmacherów to Polacy są faworytem jednak według mnie nie należy lekceważyć Szkotów, którzy zawsze na boisko wybiegają by ambitnie walczyć do ostatnich minut. Szkoci grają agresywnie, nie odstawiają nogi w stykowych momentach bo tak po prostu mają we krwi. U nas tacy zawodnicy jak Krychowiak, Szukałą, Glik, Lewandowski czy nawet Wawrzyniak także lubią pograć ostro. Liczę na dużą liczbę fauli a co za tym idzie i kartek. Szkoci powinni mieć problemy w obronie z każdym z naszych ofensywnych graczy, a jak najłatwiej przerwać akcję? Faulem.
Zaglądając do statystyk:

Polska - Niemcy (5 kartek - 3 dla Polaków),
Giblarar - Polska (3 kartki - 2 dla Polaków).
Szkocja - Gruzja (4 kartki - 2 dla Szkotów),
Niemcy - Szkocja (6 kartek - 4 dla Szkotów).

Stawiam na azjatycki over 3.5 kartki i kibicuje dzisiaj naszym!

Powodzenia!

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Polska - Szkocja
TYP : X2 +++++
TYP : Szkocja over 0,5 gola ++++++
1,95 Bet365

Według mnie dziś będzie bardzo ciężkie spotkanie.
Jest entuzjazm po Niemcach, ale Szkoci to cięzki przeciwnik.
Mam przeczucie, że Polska zgubi w końcu punkty, bo to byłoby wszystko zbyt piękne.
Do tego trzeba dołożyć fakt, że Szkocja to nie jest zespół, który pogodzi się z 4 miejsce w grupie. Jestem pewien, że wyjdą dziś niezwykle zmotywowani, żeby wygrać ten mecz. W tym roku Szkocja z nami już raz wygrała. Do tego trzeba dołożyć fakt, że przeciwko Nam gola strzelała zawsze. W ostatnim czasie Szkoci przegrali tylko z Niemcami. Ja uważam, że ta euforia oraz radość po Niemcach dziś trochę przygaśnie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Do góry Bottom