Po powyższej dyskusji wnioskuję, że większe poruszenie wywołuje wśród rodzimych kibiców mecz Lecha, niemniej ja skupię się na pojedynku drugiej z ekip grającej w tej rundzie i tu poszukam łatwego zarobku.
27.07.2017; 20:00
Arka Gdynia - Midtylland
Arka NIE strzeli @ 3,10 1xbet
Nie ukrywam, że polowałem na ten zakład już od momentu zeszłotygodniowego losowania par trzeciej rundy. Wówczas powiedziałem sobie, że jeśli kurs na to zdarzenie wyniesie lekko poand 2, to będzie wart gry. Tymczasem bukmacherzy sprawili mi bardzo miłą niespodziankę i w przypadku zakładu którego szanse oceniam pół na pół dali nam takie value. Warto dodać, że kurs o którym wspomniałem mamy aktualnie na ten zakład, tyle że w azjanie under 1 (zwrot w przypadku jednej bramki Arki. Tyle tytułem przydlugiego wstępu, skupmy się na czwartkowej batalii.
Paradoksalnie dla tego typu - Arka wydaje się wracać na właściwe tory. Mam wrażenie, że druzyna zżyła się z trenerem, zaczyna to funkcjonować właściwie. Szczęśliwie pokonali Legię, potem wygrali ze Śląskiem, a ostatnio zremisowali w Niecieczy z Sandecją. Ale o ile z tyłu jakoś to wygląda (jak na nasze ligowe warunki), to z przodu dalej bieda. Nie zagra Hofbauer, moim zdaniem to spora strata, bo to motor napędowy drużyny z Trójmiasta. Nie ma też Szwocha, który wrócił do Legii. Większość nawet z postronnych obserwatorów ma świadomość jak gra Arka, więc nie ma co się rozwodzić nad jej grą i formą. Zdecydowanym faworytem tego dwumeczu muszą byc zawodnicy z Danii. Apropos Midtylland... Podobnie jak nasi ligowcy, rozgrywki Superligi rozpoczęły się przed tygodniem. Na inaugurację przegrali z Broendby, ale po pierwsze jest to jeszcze drużyna znacznie lepsza, a po drugie rywal Arki ma znacznie inne priorytety. I w Gdyni powinni się o tym bardzo szybko przekonać. W ogóle Midtylland to naprawdę ciekawa, a zarazem intrygująca drużyna. Polecam poczytać o systemie scoutingu tego klubu na przykład na Weszło!, moim zdaniem to przyszłościowa sprawa i będzie jeszcze głośniej o tej drużynie.
Osobiście gram brak gola Arki w dublu z czystym kontem Milanu. Mają niesamowitą drużynę, w tym sezonie podium wydaje się być minimum. Ale do tego typu zakładów przeznaczony jest inny temat. Niemniej daje to naprawdę przyzwoite AKO
5,673 w
1xbet, które ma naprawdę sporą szansę na powodzenie. Jestem również pewny, ze ten kurs do czwartku spadnie solidnie.
Może ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć skąd aż tak wysoki kurs na to stosunkowo dość prawdopodobne zdarzenie? Chętnie poznam opinie innych, bo w mojej subiektywnej ocenie to najlepszy kurs tej rundy. Jedynym argumentem wydają się być dwumecze duńczyków w dwóch poprzednich rundach, gdzie w czterech spotkaniach pokrywany był over 3.5 i BTS. Tak czy owak uważam, że Arka jest jednym ze słabszych rywali jakich spotkają na swojej drodze i nie powinni mieć wielkich problemów z zagraniem na zero z tyłu.