>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Ekwador (Campeonato Serie A) - 2011/2012

Status
Zamknięty.
kacmon 330

kacmon

Forum VIP

Poprzedni sezon:

Play-offs:
LDU Quito - Emelec 2:0 i 0:1​

Dzisiaj już druga kolejka pierwszej fazy sezonu 2011. W oczy rzucają się dwa typy: LDU i Emelec. Pierwszy postanowiłem odpuścić. LDU pierwszy mecz w kiepskim stylu przegrało z Olmedo. Nie powinni zawalić drugiego meczu pod rząd, tym bardziej, że grają u siebie. Jednak przeciwnik nie jest słaby i w ostatnich latach ciężko im się grało z Barceloną. Skład LDU na ten mecz: Dominguez – Calderon, Caicedo, Guagua – Ambrossi, De la Cruz, Gonzalez, Vera, Reasco – Barcos, Cevallos. Lepiej wygląda Emelec:
Emelec - Liga De Loja 1 (1.444 Sportingbet) ✅ 3:2
Emelec wygrał pierwszy wyjazdowy mecz z Espoli, a teraz czas na pierwsze zwycięstwo w domu. Dzisiaj późnym wieczorem grają z beniaminkiem - Liga de Loja. Loja wraca do pierwszej ligi po kilku latach przerwy i ciężko będzie im od razu zaistnieć. Skład gospodarzy trochę się pozmieniał. Teraz podstawowym bramkarzem będzie Klimowicz, bo Elizaga odszedł do Deportivo Quito. Myślę, że nie będzie to duże osłabienie, bo Klimowicz też często bronił w bramce Emelec (np. w Sudamericanie). Szkoda, że odeszli Ayovi i Rojas, ale klub się też wzmocnił. Pomoc wzmocnił Edison Mendez (były piłkarz PSV, LDU, a ostatnio Atletico Mineiro), natomiast atak - Strahman (Argentinos Juniors). Obaj piłkarze mają zadebiutować właśnie w dzisiejszym meczu. Przeciwko Loja niestety nie zagra obrońca Morante, ale myślę, że Emelec mając w pomocy P.Quinoneza i E.Mendeza oraz debiutującego w ataku Strahmana spokojnie poradzi sobie ze słabszym beniaminkiem.
Skład Emelec: Javier Klimowicz; Carlos Andrés Quiñónez, Gabriel Achilier, Óscar Baguí; Pedro Quiñónez, Fernando Giménez, Angel Mena, Edison Méndez; Dennis Hurtado y Eial Strahman

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
EKWADOR: Serie A
Ldu Loja - LDU Quito 1:2 ⛔
Typ: LDU Quito
Kurs: 2.05
Buk: Bwin

Analiza:
Jutro 30 minut po północy rozpocznie się mecz Ekwadorskiej ligi piłki nożnej Primiery A pomiędzy Ldu Loja a LDU Quito. Faworytem według bukmacherów są goście lecz kurs na nich rośnie a ja myślę że to zwykła podpucha bukmacherów i stawiam na nich. Gospodarze tego meczu to benjaminek ligi. Radzą sobie w tym sezonie calkiem nieźle w 9 meczech zdobyli 11pkt co im daje 8 pozycje w stosunkowo małej lidze ( 12 ekip ). Na własnym boisku jeszcze nie przegrali, wygrali 2 mecze z El Nacional 2-1 i sensacyjnie z Deportivo Quito 1-0. Do tego doszły dwa bezbramkowe remisy z Deportivo Cuenca i Barceloną. Trzeba przyznać że dobre wyniki, ale np w meczu z Dep. Quito gola zdobyli w 90minucie wiec po za meczem z El Nacional bardzo ciężko u nich ze zdobywaniem bramek. Na wyjeździe 1 wygrana z słabiutkim ESPOLI 2-1 a po za tym porażki w stosunku 0-1 z Olmegdo i Independiente i porażki 2-3 z Emelec i Imbabura. W ostatnim swoim meczu z Imbabura przegrywali 0-3 ale w końcówce gospodarze wrzucili na luz i stracili 2 gole. Ogólnie mnie wyniki Loja nie przekonują, są strasznie rwane, było sporo meczów bez zdobytej bramki co na taką ligę nie jest chwalebne. Goście LDU Quito to jedna z najbardziej utytułowanych ekip w Primera A. 9 razy zdobyli mistrzostwo, w 2008 roku wygrali Copa Libertadoles a w 2009 Sudamerica. W tym sezonie równieź grają w Copa Libertadoles, przez co dotychczas grali najmniej meczy w lidze bo tylko 7 a mimo to zajmują 3 miejsce z 16punktami. Na własnym boisku wygrali wszystkie 4 mecze strzelając 12 a tracąc tylko 1 gola. Na wyjeździe zaczeli od porażki 0-1 z Olmedo, później remis z Imbabura mimo że LDU grało od 35 minuty w dziesiatke a ostatni mecz to w końcu pewne zwycięstwo z El Nacional 2-1. Są na fali wygrali 4 ostatnie mecze w lidze a do tego w tym tygodniu rozgromili w lidze mistrzów Penarol 5-0. O LDU Quito wiele osób mówi że to drużyna własnego boiska ja myślę że gdyby tak było nie osiagali by takich wyników, teraz mają trudny terminarz bo grają co kilka dni dlatego ważne jest by wygrywać z takimi rywalami na początku by poźniej w razie kryzysu mieć jakiś zapas punktowy.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
LDU Quito vs. Imbabura
LDU i specyficzne położenie stadionu każdy zna ekipa ,która u siebie rzadko przegrywa grająca dobrze w obronie i skutecznie w ataku ,zajmuje 2 miejsce na 3 kolejki przed końcem traci 2pkt do Emelec ,takie mecze muszą wygrywać mobilizacja jest spora szanse na 1 miejsce jeszcze są jeśli chcą zagrać w następnej edycji Copa Libertadores to muszą wygrywać ,Imbabura niby ostatnio 3 zwycięstwa na wyjeździe ale nie grali Bóg wie z kim dziś czeka ich naprawdę ciężki mecz w sumie to te mecze dla nich za dużego znaczenia teraz nie mają bo znacząco pozycji nie poprawią.H2H zdecydowanie po stronie gospodarzy ja proponuje na to spotkanie azjan -1 (przy jednobramkowym zwycięstwie zwrot)takie małe zabezpieczenie.
Typy:
LDU Quito -1.0 1.60 ✅ bet365
LDU Quito win 1.30✅
edit
FT 2-0✅

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
LDU Quito - Independiente J. T.
Jak już wiadomo LDU to drużyna swojego podwórka ,dobra obrona,mało tracą ,rzadko u siebie przegrywają.Obie ekipy na trzy spotkania ,2 wygrali i po jednym przegrali .Ostatnio trochę kuleje ofensywa i graja strasznie underowo .LDU straciło bramkostrzelnego Carlosa Lunę (Tigre) co jest dla mnie osłabieniem ofensywy.U gości brak D. Ianiero (Defensa y Justicia) nie zły obrońca .Nie liczę tu na fajerwerki ,ofensywa ostatnio kuleje jak wspominałem ,a kurs jaki wystawił Sportingbet na under 2.5 biorę z otwartymi rękami.Gospodarze powinni wygrać ,ale nie widzę w tym meczu 3 bramek .Obie drużyny na 3 mecze 3 undery i nie wydaję mi się aby ta seria dziś się skończyła.Trudny teren,nie zła obrona ,osłabiony atak.
Typ:
under 2.5 1.91 Sportingbet ⛔
edit
hehehe strasznie pechowo do 86 min 0-1 potem kolejny gol gości ,gospodarze strzelają w 93min i psują over pech straszny ,bo sędzia od razu po bramce gwiżdże koniec spotkania ale bywa i tak LDU bardzo słabo się prezentuje

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Deportivo Quito DNB + Colo Colo 2.09
Bet365
4/10

Deportivo Quito 2.00
Bet365
4/10

Quito odpadło już z Sudamericany, także może bez nerwów cisnąć w lidze. Póki co po 5 meczach 15 punktów, bramki 11:0, także świetne rezultaty. Wyjazdy z Nacionalem i Cuencą wygrane 3:0 i 1:0. LDU Loja to nie jest jakiś świetny zespół, póki co 5 spotkań i 7 punktów. Na początku dwa razy w plecki, potem wygrana, remis i wygrana z Cuencą, Espoli i Independiente. Dziś znów powinna być wg mnie porażka. Do składu Quito wraca Mina (obrońca 23/3), także obrona będzie jeszcze mocniejsza. Jakoś nie widzę gospodarzy w tym meczu.

R 14

refulgeo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, EKWADOR: Serie A - Drugi etap
Spotkanie: LDU Quito - El Nacional
Typ: 1
Kurs: 1.50
Bukmacher: Expect
Godzina: 01:30

Analiza:
Poniedziałki często są pechowe, ciężko się od nich zaczyna. Wtorek również nie zapowiada się ciekawie, bowiem na jutro zaplanowano niewiele ponad 30 spotkań piłkarskich, z czego większość wydaje się być nieatrakcyjna. Z ubogiej oferty wybrałam Ekwador.
Dziś w nocy, o godzinie 01:30, w ekwadorskich seriach a zmierzą się ze sobą dwie porównywalne drużyny. Naprzeciwko gospodarzy – LDU Quito – stanie El Nacional. Oba te zespoły grały ze sobą wcześniej wielokrotnie, część ich spotkań prezentuje się następująco:

Sun 21/08/11 PRA El Nacional 2 - 3 LDU Quito
Sun 08/05/11 PRA LDU Quito 2 - 1 El Nacional
Sun 27/02/11 PRA El Nacional 1 - 2 LDU Quito
Tue 23/11/10 PRA LDU Quito 3 - 1 El Nacional
Sun 18/07/10 PRA El Nacional 2 - 3 LDU Quito
Sun 30/05/10 PRA El Nacional 0 - 0 LDU Quito
Sun 28/03/10 PRA LDU Quito 1 - 0 El Nacional
Thu 17/09/09 PRA El Nacional 0 - 1 LDU Quito
Sun 02/08/09 PRA LDU Quito 1 - 0 El Nacional
Sun 21/06/09 PRA LDU Quito 2 - 0 El Nacional
Sat 21/02/09 PRA El Nacional 1 - 1 LDU Quito

W tych spotkaniach El Nacional nie odniósł żadnego zwycięstwa. LDU Quito jest zatem zdecydowanym faworytem. Potwierdzają to wyniki tej drużyny w obecnym sezonie. Zajmują oni 3 miejsce w tabeli. Na 16 rozegranych spotkań zdobyli 29 punktów. Gospodarze na 7 ostatnich spotkań u siebie zwyciężyli wszystkie. Są w znakomitej formie i ciągle to pokazują.

Jutrzejsi goście natomiast to drużyna zajmujące niezbyt odległe od gospodarzy, bo 6 miejsce w tabeli. Mają na swoim koncie 24 punkty, jednak jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, nie są zbyt mocni. Na 7 3 zwyciężyli, raz zremisowali i 3 razy musieli uznać wyższość rywala.

Wszelkie statystyki, wyniki, forma zawodników, przemawiają za gospodarzami. Mimo tego uważam, że mecz ten jest trochę ryzykowny. Nie można bowiem zwyciężać w nieskończoność i odnosić samych sukcesów. Nawet najlepszym zdarzają się porażki. Dlatego być może El Nacional liczy cicho na potknięcie LDU Quito. Ja mam nadzieję, że gospodarze dołożą wszelkich starań, aby pokonać przeciwnika i zgodnie ze statystykami i przewidywaniami po raz kolejny będą górą. Powodzenia!

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: LDU Quito - Imbabura
Typ: 2
Kurs: 5.50
Bukmacher: Betsafe

Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się nam pojedynek 20 kolejki I ligi Ekwadorskiej w którym to zmierzą się zajmujący aktualnie 10 pozycję w tabeli zespół Imbabura z 3 LDU Quito. Gospodarze tego meczu rozegrali do tej pory 9 ligowych spotkań na własnym stadionie w których to zdołali 7x odnieść zwycięstwo 1x zremisowali a 1x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 19 bramek a stracili 4. Goście natomiast w swoich 9 dotychczasowych występach ligowych rozegranych na wyjeździe zdołali 1x zwyciężyć 1x zremisowali a 7x ponieśli porażkę strzelając przy tym 8 bramek a stracili 25. Faworytem tego spotkania są oczywiście gospodarze którzy posiadają silniejszą kadrę oraz atut własnego boiska lecz fakt który skłonił mnie na zaryzykowanie i wytypowanie tutaj 2 jest to, że LDU rozgrywało w piątek nad ranem czasu Polskiego bardzo trudne spotkanie u siebie w ramach Copa Sudamericana z Argentyńskim Velez Sarsfield zwycięskie zresztą 2:0. Mało tego rewanż odbędzie się w nadchodzącą środę a więc za 2 dni. Na pewno zobaczymy dzisiaj w ekipie gospodarzy wielu zmienników i teraz powstaje pytanie na ile wkomponują się oni w drużynę? Reasumując ja zaryzykuje tutaj i postawię na 2 i chodź typ ten jest dość ryzykowany to kurs bardzo zachęca.
1:2 ✅

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Ekwador
02.12.2011 0:00
Emelec (-1 HA) 2:1 szkoda, niewykorzystany karny, LDU Quito w 10, słupki, zabrakło piłkarskiego szczęścia ;)
Kurs: 1,825 bet365
Stawka: 8/10
Analiza:
Zaskoczony jestem, że ten mecz w ogóle jutro zostanie rozegrany. A czemu? A temu:

Najpierw grali w Argentynie bardzo ważny mecz który co prawda wygrali 0:1, &quot;parę dni&quot; po tym muszą grać trudne ligowe spotkanie. A należy dodać zmęczenie lotem plus dojazd z Quito do Emelec (czyli jakieś 200 km).
Kolejna sprawa to LDU Quito wyszło ostatnio na swój ligowy mecz rezerwami rezerw i rachunek był prosty. Przegrali u siebie 1:2 z przedostatnim w tabeli Imbabura.
Porównanie składów:

Weźmy teraz pod lupę gospodarzy. Powiedzmy sobie szczerze, nie wiedzie im się ostatnio po ich myśli, ale jutro jest doskonała okazja by pokonać osłabionego rywala i przeskoczyć go w tabeli:

Może i ostatnio im gorzej idzie w lidze, ale u siebie są piekielnie mocni i trudno będzie ich pokonać na własnym terenie, gdzie jest to nie lada wyczyn dla ekip z Ekwadoru.

Na finisz nie mogło zabraknąć oczywiście H2H gdzie bilans zwycięstw u siebie Emelec ma 14-4-1 (z-r-p).

Przy takich okolicznościach nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak zwycięstwo gospodarzy. Polecam również zagrać jakiegoś azjana (-1) jak ktoś znajdzie.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +2
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Emelec gra tak, a nie inaczej, bo nie musi. Nie muszą nikogo przeskakiwać w tabeli. Emelec wygrało 1 rundę ligi i dlatego też ma zapewnione miejsce w meczu o mistrzostwo z Deportivo Quito. LDU natomiast odpuszcza już ligę, bo nie wygra drugiej rundy, a z kolei ma zapewniony udział w meczu o 3 miejsce, bo mają po 2 rundach dostatecznie dużą liczbę punktów. Oczywiście rozgrywki międzynarodowe też mają tu znaczenie, ale nie tylko one.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: El Nacional – LDU Quito
Typ: 1
Kurs: 1.67
Bukmacher: Bet365

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek półfinałowy Ekwadorskiej Premiery A w którym to zmierzą się 4 w tabeli sezonu regularnego zespół El Nacional z 2 LDU Quito. Gospodarze tego meczu w 11 rozegranych spotkaniach na własnym stadionie zdołali 6x odnieść zwycięstwo 1x zremisowali a 4x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 18 bramek a stracili 12. Goście natomiast w swoich 11 występach ligowych rozegranych na wyjeździe zdołali 4x zwyciężyć 5x zremisowali a 2x doznali porażki strzelając przy tym 10 bramek a stracili 7. Goście tego spotkania w ostatnim czasie mają bardzo napięty kalendarz spotkań i tak naprawdę trudno powiedzieć w jakim składzie dzisiaj wystąpią. Po mimo jak już wspomniałem bardzo napiętego kalendarza zespół LDU jakiś czas temu jak by stracił formę dlatego też w dzisiejszym spotkaniu będzie im niezmiernie trudno mając w myślach rewanżowe wyjazdowe spotkanie w Copa Sudamericana które odbędzie się w nadchodzący czwartek na trudnym terenie w Chile. Reasumując myślę, że gospodarze nie powinni mieć dzisiaj problem z pokonaniem LDU.
2:1 ✅

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
LDU Loja -LDU Quito
Gospodarze u siebie grają całkiem dobrze u siebie ,strzelają na miarę możliwości ,jak i tracą .Goście natomiast ,to czołówka ligi ekwadorskiej choć dla mnie to już nie to samo jak choćby rok temu,na wyjazdach grają w kratkę i tracą bramki ,ogólnie zauważyłem ostatnio ,że defensywa w lidze ekwadorskiej straciła na wartości.Obie drużyny lubią ze sobą grać,zawsze w meczach tych drużyn nie brakowało emocji ,obie drużyny często strzelały i właśnie na tym opieram swój typ .Kurs na obie strzelą 1.909 to sporę value ,ofensywnie nie wygląda to źle po prawie w każdym meczu obie coś strzelają jak i tracą .W.Calderon na tą chwile w 6 spotkaniach strzelił 2 bramki ale w dla niego ten mecz to coś więcej bo zanim przeszedł do LDU Loja grał w LDU Quito ,Brazylijczyk Fabio Renato też dobry grajek na razie z jedną bramką ,w 2011 roku strzelił ich 19 duet dobry więc powinien napsuć krwi.U gości jak na razie w świetnej formie Bieler 6 meczy i sześć bramek ,pomocnicy też bramkostrzelni D. Quiróz,E.Mendez, na razie po jednym trafieniu ale oni są siłą napędową LDU Quito .Na ostatnie 4 meczy między tymi ekipami (na stadionie LDU Loja) 4 razy był BTS.
TYP:
BTS 1.909 Sportingbet⛔
skuteczność 0 ,treningi strzeleckie to z Lechem albo Lechią Gdańsk ćwiczyli;) słabo
FT 1-0

Otrzymane punkty reputacji: +5
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Dep. Cuenca - Emelec
No więc tak,Emelec jest kompletnie bez formy oglądałem ich w CL tragedia choć mecz wyrównany.Defensywa to już nie to samo co kiedyś ,popełniają głupie błędy,ofensywa strasznie nie skuteczna.Jadą na ciężki teren ,gospodarze grają całkiem dobrze ,nie kierować się zbytnio tabelą bo grali 4 razy na wyjeździe gdzie zdobyli 5 pkt ,u siebie raz polegli i raz wygrali.Ja zagram na gospodarzy DNB bo nie wierzę ,że Emelec nagle się obudzi na to potrzeba czasu bo poprawić trzeba dużo co więcej u gospodarzy bardzo dobre morale po wygranej 2-1 na wyjeździe z LDU Quito .Do tego dochodzi h2h na ostatnich 12 spotkań na stadionie Deportivo 7 wygranych 2 porażki i 3 remisy zanotowali gospodarze.Forma i teren skłania mnie do typu DNB Deportivo Cuenca.
Typ:
Deportivo Cuenca DNB 1.67 Sportingbet⛔

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
z racji tego ,że w Ekwadorskiej ostatnio mi nie szło ...myślę ,że będzie przełamanie...

Técnico Universitario -Emelec
Obie ekipy ostatnio są pod formą szczególnie w defensywie to widać ,ale Emelec jeszcze walczy o czołówkę ,gospodarze nie radzą sobie za dobrze ale to głównie na wyjazdach u siebie jeszcze na ile mogą na tyle stawiają czoła ,w Emelec po ostatniej klęsce na wyjeździe 2-0 z LDU Loja będzie chciał się srogo zrekompensować swoim fanom tym bardziej ,że grali tam w 9 .Mi tutaj się rozchodzi o obie defensywy które popełniają bardzo dużo błędów i myślę że obie strony są w stanie to wykorzystać a kurs na azjana over 2.0 jak najbardziej do wzięcia w czołówce jest bardzo ciasno od 1 do 6 miejsca jest różnica 3pkt ,także Emelec ma dobrą okazje na &quot;bycie &quot; w czołówce a gospodarze na wydostawanie się powolne z końca tabeli .Tutaj w głównej mierzę biorę pod lupę obie defensywy ,które ostatnio radzą sobie kiepsko ,stać ich na minimum 2 bramki ale czuję coś więcej.
Typ:
Over 2.0 1.65 Bet365✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom