kacmon
Forum VIP
Poprzedni sezon:
Play-offs:
LDU Quito - Emelec 2:0 i 0:1
Dzisiaj już druga kolejka pierwszej fazy sezonu 2011. W oczy rzucają się dwa typy: LDU i Emelec. Pierwszy postanowiłem odpuścić. LDU pierwszy mecz w kiepskim stylu przegrało z Olmedo. Nie powinni zawalić drugiego meczu pod rząd, tym bardziej, że grają u siebie. Jednak przeciwnik nie jest słaby i w ostatnich latach ciężko im się grało z Barceloną. Skład LDU na ten mecz: Dominguez – Calderon, Caicedo, Guagua – Ambrossi, De la Cruz, Gonzalez, Vera, Reasco – Barcos, Cevallos. Lepiej wygląda Emelec:
Emelec - Liga De Loja 1 (1.444 Sportingbet) 3:2
Emelec wygrał pierwszy wyjazdowy mecz z Espoli, a teraz czas na pierwsze zwycięstwo w domu. Dzisiaj późnym wieczorem grają z beniaminkiem - Liga de Loja. Loja wraca do pierwszej ligi po kilku latach przerwy i ciężko będzie im od razu zaistnieć. Skład gospodarzy trochę się pozmieniał. Teraz podstawowym bramkarzem będzie Klimowicz, bo Elizaga odszedł do Deportivo Quito. Myślę, że nie będzie to duże osłabienie, bo Klimowicz też często bronił w bramce Emelec (np. w Sudamericanie). Szkoda, że odeszli Ayovi i Rojas, ale klub się też wzmocnił. Pomoc wzmocnił Edison Mendez (były piłkarz PSV, LDU, a ostatnio Atletico Mineiro), natomiast atak - Strahman (Argentinos Juniors). Obaj piłkarze mają zadebiutować właśnie w dzisiejszym meczu. Przeciwko Loja niestety nie zagra obrońca Morante, ale myślę, że Emelec mając w pomocy P.Quinoneza i E.Mendeza oraz debiutującego w ataku Strahmana spokojnie poradzi sobie ze słabszym beniaminkiem.
Skład Emelec: Javier Klimowicz; Carlos Andrés Quiñónez, Gabriel Achilier, Óscar Baguí; Pedro Quiñónez, Fernando Giménez, Angel Mena, Edison Méndez; Dennis Hurtado y Eial Strahman