>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"Eksperci" na forum

Status
Zamknięty.
elopeja 2,8K

elopeja

Użytkownik
Włos jeży mi się na głowie widząc typy niektórych ekspertów na tym forum. Są osoby, które potrafią świetnie typować. Ale są to zazwyczaj osoby ciche. Bez &quot;cwaniackich&quot; podpisów, bez rang typu &quot;Ekspert&quot; czy &quot;Znawca&quot;.
Jako przykład &quot;Znawcy&quot; mogę podać użytkownika w brązowym nickiem, który dziś podał graczom typ na piłkę ręczną młodzieżową. Typ oczywiście nie wszedł. Podobnie jak typ na koszykówkę kilkanaście dni temu.
Inna osoba - moderatorka działu koszykówki. Trafienie raz na 5 razy. Kolejna - Pan od siatkówki plażowej, który 5 razy pod rząd nie potrafi trafić kursu 1.20.
Do czego pieje? Moim zdaniem administracja forum powinna ostrożniej szastać nazwami &quot;Znawca&quot; czy &quot;Ekspert&quot;. Osoby które dostają taką rangę, niestety odbija im szajba i zaczynają podawać często typy na siłę - byle tylko coś podać. Zwykli, mniej obeznani z forum gracze, stawiają duże pieniądze na typy tych osób. I można powiedzieć jak mówił klasyk &quot;i śmierć frajerom&quot; - jednak od osób które od administracji otrzymują takie rangi, czegoś jednak powinniśmy móc wymagać.
Zapraszam do dyskusji i wierzę, że temat nie zostanie skasowany przez &quot;oskarżonych&quot; albo ich kolegów. Wtedy będzie to po prostu upadek tego forum.
Dobrego dnia!

Otrzymane punkty reputacji: +57
elopeja 2,8K

elopeja

Użytkownik
Dwie osoby napisały o moich spostrzeżeniach w dziale &quot;Hyde Park&quot; - chwilę później zostało to skasowane.
Czyżby kogoś zabolały moje słowa prawdy?

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Gdyby zabolały to bym skasował ten temat, a nie wpisy w HP.
A teraz zagramy w popularny teleturniej - &quot;milionerzy&quot;
Co łączy użytkownika EloPeja i Pokerzysta: (osoba, która wspomniała o tym temacie w HP)
a) głupota
b) koleżeństwo
c) homoseksualizm
d) Elopeja i pokerzysta to ta sama osoba

Miliona do wygrania nie mamy, ale zła odpowiedź skutkuje blokadą obu kont oraz adresów IP. Kół ratunkowych nie macie.
Radzę, przemyśleć swoją odpowiedź, tak aby była poprawna. Ja jestem cierpliwy, ale wszystko ma swoje granice.
Jutro jak znajdę czas to odniosę się do tematów rang.

Otrzymane punkty reputacji: +31
5xharoldx5 2,3M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
To może ja się wypowiem, bo temat jest ciekawy.
Dla mnie znawca to nie jest to samo co dobry typer. Można się na danym sporcie bardzo dobrze znać, pisać bardzo długie analizy, a typować po prostu słabo. Zapewne są osoby z taką wiedzą, które by potrafiły odpowiedzieć jaki numer buta nosi każdy z zawodników danej drużyny, ale typowanie ich spotkań kiepsko im wychodzi. Takich osób na forum trochę jest, że bardzo przyjemnie się czyta ich analizy, jest w nich mnóstwo logicznych argumentów, teoretycznie wszystko się zgadza i typy powinny wchodzić, a jednak skuteczność jest kiepska... To działa też w drugą stronę. Niektórzy wiedzą nie imponują, mają problem z napisaniem analizy, ale po prostu mają intuicję i typują lepiej.
Można mieć ogromną wiedzę na temat danego sportu, a typować słabo. Można mieć przeciętną wiedzę, a typować dobrze.

Gdyby dobre typowanie zależało tylko od wiedzy, to komentatorzy sportowi, eksperci by typowali mecze na bardzo wysokiej skuteczności, a często jest odwrotnie;). Przykładem może być np. były tenisista Wilander, który ma wiedzę jak nikt na tym forum, a z tego co zauważyłem, to typerem jest kiepściutkim jak przychodzi do prognozowania wyników np. we French Open:].

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom