Podsumowanie września (28.09 - 30.09), (wliczyłem jeden kupon zagrany "na żywo"
Typy: 29
Trafione: 17
Nietrafione: 12
Kupony: 15
Trafione: 6
Nietrafione: 9
Suma stawek: 280 PLN
Zysk/strata: + 140,6 PLN
(Tu był yield, ale w tak krótkim okresie, obliczanie go mija się z celem)
-------------
Krótki komentarz.
(Pozwolę sobie na drobną analizę moich typów, głównie dlatego, że nie było ich zbyt dużo. Więcej spotkań, zarówno tych wygranych jak i przegranych, zwyczajnie nie chciałoby mi się opisywać. Komentarz ma mi służyć w przyszłości, aby zastanowić się pięć razy, czy aby dany typ jest właściwy.)
Mocno zawiodła mnie Legia. Zaledwie remis 1:1, gdzie wydawało się, że łapią formę i kolejne zwycięstwa powinny przyjść łatwiej, zwłaszcza na własnym terenie. Możliwe że teraz zagrałbym tak samo.
Zawiódł też Bayern. Grali z solidną w tym sezonie Herthą, jednak wynik 2:0 wygląda kiepsko. To nie był dobry typ.
Zawiodło też Zagłębie. Znając obecne zawirowania w klubie - odpadnięcie z pucharów, Lewandowski na wylocie, utrata premii dla piłkarzy, można było się spodziewać że Pogoń zgranie tu 3. punkty, dlatego postawiłem na to, że obie strzelą, jednak i to okazało się zbyt trudnym zadaniem dla piłkarzy Zagłębia.
Linz i Malaga - Obie drużyny prowadziły grę, brakło tylko bramek. Oczywiście oba typy nietrafione, w tym przypadku brakło trochę szczęścia.
Serbia -
USA - szkoda, no ale to był typ mocno życzeniowy.
Czeskie Budziejowice - Znojmo - na papierze wszystko wyglądało dobrze, czerwona kartka załatwiła sprawę.
Sassuolo - AC Milan - tu największe zaskoczenie, czyżby Milan obudził się z letargu? Sądziłem że to gospodarze postawią twarde warunki gościom i będą prowadzić grę. Tutaj chyba brakło rzetelnej analizy z mojej strony.
---
Cieszę się bardzo, że udało mi się uchwycić spore value na Ostrawę, chociaż na boisku było gorąco i wynik mógł pójść w drugą stronę.
Bardzo dobrze też wpadły typy z
Serie A (poza Sassuolo) i z lig hiszpańskiej (przyzwoicie) i belgijskiej. Do budżetu dorzuciła się też nasza reprezentacja piłki siatkowej, świetne mecze z
USA i Brazylią, brawo, brawo, brawo!
---
Z zysku jestem zadowolony, na dobre piwko na pewno wystarczy ????