>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Dziennik tenisowy

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Witam,

w tym temacie postanawiam dzielić się moimi przemyśleniami, spostrzeżeniami, przewidywaniami na temat rozgrywek tenisa ziemnego. Będą to suche typy, to znaczy nie zamierzam prowadzić tutaj historii mojej gry. Zajmuję się tradingiem na betfair, docelowo będzie to trading pre-play. Podawał będę niekoniecznie konkretne typy (jak na przykład &quot;zawodnik X +3,5 gemów&quot;), ale czasem będę ogólnie pisał, że tutaj underdog według mnie ma szanse powalczyć, a tam kursy powinny być wg mnie bardziej wyrównane itp. Jeżeli natomiast zdarzy się jakiś konkretny typ, to będę go podliczał i co jakiś czas zamieszczał statystyki. Kursy, jakie będę podawał, będą kursami w danym momencie z betfair. Niektóre z zamieszczonych przemyśleń wykorzystam w trakcie tradingu, ale nie będzie reguły, czy ostatecznie coś zagram czy nie. Czasem będę zwracał uwagę na wahania podanych przeze mnie kursów i dopisywał potem, jaki był kurs chwilę przed rozpoczęciem meczu, ale z drugiej strony nie zamierzam tego cały czas monitorować.

Mówiąc w skrócie, będzie to temat zawierający luźne przemyślenia.

Uwaga: nie siedzę w tenisie zbyt długo. Widziałem może 30% zawodników z pierwszej setki ATP w meczach live, u kobiet nawet mniej. Chcę czynić postępy w rozumieniu tenisa.

Komentarze mile widziane. Liczę na to, że będę miał okazję wymienić z kimś parę zdań co jakiś czas i że z każdej takiej dyskusji coś wyniosę.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
ATP Halle
Janowicz - Falla 1 1,63 62 57 62

Wydaje mi się, że zawodnicy z Ameryki Pd. najmocniej czują się na kortach ziemnych. Za Janowiczem nie przepadam jakoś bardzo, bo raz mu idzie dobrze a zaraz potem kiepsko, ale tutaj jeśli dobrze wejdzie w mecz to myślę, że ogarnie.

Challenger Ilkley
Dodig - Bolt 1 1,44 62 64(bet 365)

Bolta nie kojarzę w ogóle, pewnie jakiś nowicjusz, a Dodig grywał już w poważnych turniejach. Nie wiem jak u niego z grą na trawie, ale pewnie da radę.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
WTA Birmingham
Lisicki - Rybarikova DW 2-0 @ 1,80 76 64

Widziałem wczoraj Lisicki w meczu przeciwko Bencic. Zaserwowała bodajże 27 asów w dwusetowym pojedynku, co zrobiło różnicę. Widać, że jest w formie. Rybarikova nie powinna jej zagrozić.

Spostrzerzenia:
Cilic - Troicki: tutaj dla mnie 50%-50% zamiast tego, co jest w bet 365 (1,5-2,5). Cilic nie zachwyca ostatnio. Widziałem go z Mannarino, M. Zverevem i Bachingerem. Z żadnym z nich nie poszło mu gładko. Póki trafia pierwszym serwisem to wszystko gra, ale jak ma przestój to nie kończy szybko akcji, a dłuższe wymiany to nie jest jego mocna strona. Troickiego ostatnio nie widziałem, ale wyniki ma ostatnio dobre. Spróbuję pograć live Troickiego w odpowiednim momencie.

Hantuchova - Larcher de Brito: Portugalkę widziałem wczoraj z Ivanovic. Nie popełniała jakichś rażących błędów, wytrzymywała wymiany. Hantuchova dała się niedawno przełamać 8 razy w 3setowym pojedynku z Linette! W 2. secie z Begu potrzebowała siedmiu piłek setowych żeby wygrać. No i ostatnio 2-0 z Erakovic, ale ja na Słowaczkę kasy bym nie postawił. Nie zdziwi mnie wygrana Larcher de Brito.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
No i Troicki dał radę. Co do Larcher de Brito, dziś jej gra była dużo gorsza niż w meczu przeciwko Ivanovic.
ATP Londyn
Garcia-Lopez - Anderson 2 1,44 67 57

Garcia-Lopez wygrał z Dolgopolovem, który popełniał zbyt dużo błędów (przynajmniej w tych fragmentach, które widziałem). Anderson, jeżeli z serwisem nie będzie problemu, nie odda Hiszpanowi tylu punktów co Ukrainiec. Powinien ogarnąć.

Ponadto Lisicki DW 2-0 ale czekam na betfair na normalny kurs.
Beck - Linette, Gabashvili - Khachanov - tutaj powinny być &quot;jedynki&quot;.
// Gaba ok, Beck 60 67 36
No i Troicki +1,5 ale trzeba czekać na kursy.
Jutro napiszę parę zdań więcej ;)

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
WTA Birmingham
Lisicki - Hantuchova DW 2-0 76 62 powinno być dostępne 1,8-1,82 na betfair przed meczem
Wczoraj przydarzył się Lisicki gorszy mecz, a mimo to ograła Rybarikovą bez straty seta. Nie widzę miejsca dla Hantuchovej w półfinale. Jest zbyt nieregularna. Wczoraj kontrolowała mecz z Larcher de Brito od początku i nagle pod koniec 2. seta straciła przewagę przełamania. Po drugie Lisicki nie będzie popełniać tyle błędów co Portugalka wczoraj. Na pewno Niemce będzie łatwiej przełamać Hantuchovą niż wczoraj Rybarikovą. Powinno się skończyć również bez straty seta.

Spostrzeżenia:
Berdych - Karlovic: moja pierwsza myśl była taka, że powinien być tutaj tie-break, jednak kurs (1,22 w bet 365) jest niewarty ryzyka. Sam powstrzymuję się od podania typu na ten mecz, jednak jeśli ktoś chce zagrać ten zakład na tie-break w jakimś dublu czy triplu, to lepiej byłoby postawić na Karlovicia +1,5s jako singiel.
//trafne, Karlovic 75 67 63
Troicki - Isner: tutaj nie polecam grać na Amerykanina. Widziałem go na French Open w meczu przeciwko Chardy&#39;emu i nie podobał mi się. Gdy dochodziło do dłuższych wymian to najczęściej on pierwszy popełniał błąd. No i trochę drewno z niego, wystarczy że dostanie return pod stopy i się gubi. Troicki jest w gazie, a jak ktoś jest w gazie to lepiej nie stawiać przeciwko niemu.
// trafne, Troicki 76 63

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
20/06/2015

Fergana challenger
Gabashvili - Ti Chen DW 2-0 @1,67 (Pinnacle)

Konsekwentnie na Gabę grać proponuję, tym razem powinno być gładko. Chen ostatnio przegrywał wszystko co się dało, teraz półfinał i na tym się skończy.

Linette-Kontaveit 2,
Troicki z jakimś handicapem gemowym typu +3.5,
Gavrilova - Robson 1 jeśli kurs nie będzie bardzo niski,
Kerber na pewno.

Tak widzę jutrzejszy dzień, tyle na dziś.

Otrzymane punkty reputacji: +17
kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Ponieważ pod koniec czerwca zaczęła się u mnie sesja, a później miałem wakacje (morze, autostop, Woodstock - było super!), miałem przerwę w śledzeniu rozgrywek. Muszę nadrobić zaległości, ale temat nie umrze ????

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
01.09.2015
Podaję w kolejności od tych, do których jestem najbardziej przekonany:
Nedovyesov - Hewitt 1,52 Pinnacle
Końcówka kariery Australijczyka. Nie orientuję się, czy zagra jeszcze w AO. Pewnie tak, więc nie napiszę, że głupio byłoby przegrać z Nedovyesovem w 1. rundzie ostatniego turnieju wielkoszlemowego, no ale i tak nie wypadałoby. Kazach po Wimbledonie wygrał tylko dwa mecze. Po challengerach na kortach ziemnych nie zagrał już na twardej nawierzchni przed US Open, co nie będzie bez znaczenia. Hewitt grał ostatnio mało, ale 1,5 m-ca temu pokonał dzisiejszego rywala w Pucharze Davisa bez straty seta. Większa motywacja będzie na pewno po stronie Lleytona, znanego z waleczności. Nie wiem, co mogłoby przemawiać za Kazachem.
Robson - Vesnina 1,60 marathonbet
Kontuzja wykluczyła Robson z rozgrywek na długi czas i dopiero w przyszłym sezonie poszuka ona formy. Póki co męczy się z zawodniczkami z 3., 4., 5. setki... Vesnina w czterech rozegranych meczach na hardach wygrała tylko raz, ale w żadnym z tych spotkań nie była faworytką. Teraz nią jest. Ktoś ten mecz musi wygrać. Powodem, dla którego miałaby zrobić to Robson jest jedynie brak sukcesów u Vesniny. Problem w tym, że jeśli wyniki Vesniny określimy jako brak sukcesów, to wyniki Robson to po prostu dramat.
Krajicek - Giraldo 1,38 Pinnacle
Za Krajickiem przemawia tylko to, że jest bardziej ograny na hardzie. Wyniki Giraldo to przeplatanka zwycięstw i porażek, ale mierzył się z bardziej wymagającymi rywalami niż Amerykanin, którego finał w Aptos w połowie sierpnia nie jest żadnym argumentem. Giraldo ostatnio urwał seta Dolgopolowowi i Coricowi, czyli nawet jak przegrywał, to po walce. Powinien dać radę.
Georges - Schmiedlova 1,49 marathonbet
W każdym z ostatnich trzech turniejów Schmiedlova dotarła przynajmniej do ćwierćfinału, a w Bukareszcie wygrała. Pokonała w tym czasie m.in. Agę, Errani, Begu - zawodniczki z 2. i 3. dziesiątki. Przegrała z Jankovic i Stosur, czyli bez wstydu. Jest ewidentnie w formie. U Georges najdłuższa seria zwycięstw po French Open wynosi 2 i przydarzyła jej się tylko raz. Nie ma co się rozpisywać, po prostu widzę Słowaczkę w 2. rundzie.

UWAGA:
Nie polecam grać powyższej czwórki na jednym kuponie.

Spostrzeżenia:
Nie polecam grać na Safarovą. Spotkanie będzie bardziej wyrównane, niż wskazywałyby na to kursy.
Simon, Muguruza - jak wyżej.
Jak ktoś szuka value w wyższych kursach, może zastanowić się nad Zverevem po ~2,6. Ja poczekam, zobaczę jak wejdzie w mecz i ewentualnie zagram live.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kosa248 456

kosa248

Użytkownik
01.09.2015
Nedovyesov - Hewitt 1,52 Pinnacle 0-6 6-7 0-1 krecz
Robson - Vesnina 1,60 marathonbet 6-3 3-6 5-7

Krajicek - Giraldo 1,38 Pinnacle 3-6 7-6(6) 7-6 (6) 7-6(1)
Georges - Schmiedlova 1,49 marathonbet 3-6 4-6
Spostrzeżenia:
Nie polecam grać na Safarovą. Spotkanie będzie bardziej wyrównane, niż wskazywałyby na to kursy.
Simon, Muguruza - jak wyżej.
Safarova 4-6 1-6
Simon 6-2 6-4 4-6 4-6 4-6
Muguruza 6-2 6-4
Jak ktoś szuka value w wyższych kursach, może zastanowić się nad Zverevem po ~2,6. Ja poczekam, zobaczę jak wejdzie w mecz i ewentualnie zagram live.
Zverev 7-6(0) 2-6 0-6 6-2 4-6
Podsumowując, bardzo dobry dzień. Muguruza jednak łatwo ogarnęła, ale ci co stawiali na Safarovą i Simona, niestety się zawiedli.
Zverev powalczył, na nim akurat wyszedłem na równe 0.
Robson dała z siebie więcej, niż przewidywałem, ale to i tak nie wystarczyło.
Giraldo ???? zarówno w 2. jak i 3. secie miał dwie piłki setowe jedna po drugiej.
Typy na dziś w przeciągu godziny podam.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
02.09.2015

Pavlyuchenkova - Kontaveit DW 2-0 @ 2,04 Pinnacle
Finał w Washington i ćwierćfinał w Cincinnati to bardzo dobry prognostyk dla Rosjanki. W tych turniejach pokonała ona m.in. Bencic, McHale, Vinci. Nie liczę Makarovej i Azarenki, które skreczowały. Te wyniki dały Pavlyuchenkovej dużo pewności siebie. Kontaveit to niższa półka. Póki co sukcesy odnosi tylko w ITFach. Jest nieograna w turniejach wyższej rangi, niedoświadczona. A Rosjanka w gazie. Jeśli tylko dobrze zacznie, to powinna dominować przez całe spotkanie.

Paire (-1,5s.) - Ilhan @ 1,57 Sportingbet
Francuz był już jedną nogą poza turniejem, a drugą przechodził przez próg, ale wygrał przegrany mecz z Nishikorim. Oglądałem pierwszą część tego meczu i grał jak równy z równym z wyżej notowanym rywalem, z jednym wyjątkiem: raz na jakiś czas nie trafiał piłek, które powinien kończyć. Widocznie później poprawił się pod tym względem, co dało wygraną. Po takim sukcesie powinien pójść za ciosem. Ilhan nie będzie trudną przeszkodą. Ostatni raz przebrnął przez 2. rundę w maju w Rzymie.

Fish - Lopez: over 39,5 @ 1,91 Unibet
Mimo że bukmacherzy faworyzują Lopeza, widzę tu wyrównany mecz. Chciałem podać typ, że będzie tie-break w meczu, ale jak zobaczyłem kurs, stwierdziłem że nie warto. No ale tie-break jest dość prawdopodobny. A wtedy wiadomo, że szanse na seta dla Fisha rosną. Poza tym Amerykanin będzie miał doping własnej publiczności. Lopez bywa chimeryczny i jeśli dobrze zacznie to nie jest powiedziane, że czegoś nie spapra w nieoczekiwanym momencie. Widzę tu 4 sety oraz tie-breaka, więc 40 gemów powinno być.

Mattek-Sands - Vandeweghe @ 1,49 marathonbet, pinnacle
Nie mam czasu na uzasadnienie, ale polecam.

Uważajcie na Tsongę i Cibulkovą.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Troicki - Nedovyesov (+6,5) 2 @ 2,00 marathonbet ⛔
Tutaj, zakładając porażkę Kukushkina z Djokoviciem, będą decydować się losy pojedynku Serbia - Kazachstan. Troicki dostał baty od Kukushkina, przedtem bez wygranego seta z Baghdatisem i Mahutem. Oczywiście Nedovyesov to inna półka ale liczę na to, że okoliczności go zmobilizują i uwierzy w siebie. W każdym razie na pewno Troicki nie będzie miał łatwo. Tutaj nawet wynik 76 63 64 będzie korzystny, ale liczę na to, że Kazach ugra choć seta. Miało to już miejsce na zeszłorocznym Wimbledonie w meczu pomiędzy tymi zawodnikami.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Kwale do Indian Wells:

Siegemund - Wolfe (+5,5) 2 @1,6 Pinnacle 62 62

Ozaki - Linette 1 @ 1,9 marathonbet 26 76 64
Kontaveit (-1,5s.) - Sakkari 1 @ 1,91 Unibet 64 63
Flipkens - Chirico 1 @ 1,83 marathonbet 75 63

Jeżeli coś/ktoś miałby tu zawieść, to w pierwszej kolejności Ozaki, potem Wolfe, Kontaveit, Flipkens.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Struvay - Molteni 1 @ 1,74 Unibet 76 76
Devvarman - Rublev 2 @ 1,50 Bet365 63 26 57

Basic (-3,5) - Rosenholm 1 @ 1,89 marathonbet 64 46 36
Do tego na kwale do IW niezły dubel Kontaveit + Flipkens ⛔ No ciężko mi sobie wyobrazić turniej główny bez tych dwóch zawodniczek.

Garin - Ramirez Hidalgo - tu byłoby 1, ale kurs spadł i value się skończyło.

Do góry Bottom