>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusja o Tenisie - newsy, ciekawostki, przemyślenia

Status
Zamknięty.
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Dobry pomysł z założeniem takich dyskusji ????
Ogólnie rzecz biorąc, to prawda w Waszej dyskusji jest według mnie mniej więcej po środku. Wawrinka ma świetny sezon, bo dla niego pare świetnych wyników to już coś wielkiego. Gość nie słynie z regularności, czasem mam wrażenie że 1 sukces go zadowala na jakiś czas- może to tylko wrażenie, ale może też po części mentalność Stasia. Na tym należałoby skończyć tę dyskusję, bo są różne typy zawodników. Są tacy, co nigdy nie przeskoczą bariery QF bądź nawet 1/8, ale jednak są mega regularni i do tego etapu dochodzą często, ale są też tacy jak Staś co mają eksplozję formy pare razy.
ale abstrahując od tego...
przed turniejem zdecydowanie stawiałem na finał Roger v Nole. Tak prawdopodobnie będzie, ale mimo wszystko nie jestem wielce przekonany do tego, że Federer odprawi Stasia tak samo łatwo jak to zrobił Nole.
Podsumujmy mecze Numera 2 światowego rankingu:
- z Raonicem świetny 1. set, chociaż też korzystał odrobinę z tego, że Rao był maksymalnie spięty. 2. set to przewaga Kanadyjczyka zarówno w serwisie, jak i w wymianach(!). Wygrana w TB po 1. łatwym błędzie Milosa, kiedy to się już niestety dla niego posypał.
- z Keiem grał równo, ale też nei były to wielkie fajerwerki, głównie z takiego względu, że Kei grał słabo, mnóstwo błędów(cała jego charakterystyka, albo gra świetnie, albo sporo błędów). Japończyk w tym meczu prezentował bardzo zbliżony poziom do tego z 1. seta dzisiejszego meczu z Nolem, gdzie dostał 1:6
- mecz, a właściwie pare gemów z Murrayem, gdzie wykończony sezonem Andy, bez serwisu i bez inteligentnego bronienia się, był bardzo łatwym celem dla Rogera. Po paru gemach wiadomo już było, że 2:0 dla Szkota już nie będzie, więc awans do SF przepadł. Od tego momentu meczu już nie było, co najwyżej srogie lanie na goły, wypięty tyłek.
Wawrinka wciągnął nosem Berdycha po szalenie pewnej grze, przegrał zdecydowanie z Nolem (jednak tu po prostu jego możliwości w starciu z Novakiem są ograniczone, więc to nie jest wielki wyznacznik jego formy). Ostatni mecz to starcie z Cilicem. Staszek potrzebował ugrać pare gemów, no i szybko zrobił to co miał zrobić- pewnie uderzał, genialnie czuł kort, wyglądał pewnie i lekko, widać czuje się tu dobrze. Później spuścił ewidentnie z tonu, wyraźnie zadowolony awansem. No nic, taka mentalność widocznie, bo Cilic nie grał na tyle dobrze, żeby mu zagrozić gdyby ten grał o coś(zresztą i tak Staszek ostatecznie wygrał 2:1...). W tej układance brakuje mi jednak jednego elementu- serwis Szwajcara jest niezły, mocny i nie taki łątwy do zreturnowania, jednak brakuje mi tu u niego urozmaicenia, jakichś mocno rotowanych topspinowych zagrać, które na przykład dzisiaj by się przydały w starciu z rodakiem. Bez tego może być lipa. Mam nadzieję, że się postawi i stworzą dobry spektakl ????

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Was bronią tylko 2-3 cyferki, a mianowicie:
- 2 wygrane turnieje
* AO
* Monte Carlo
- number 3 rankingu

Mnie bronią inne liczby:
- 2 wygrane turnieje i tylko 4 udane turnieje (wg mnie mało jak na zawodnika tor3)
- 3 zawodników z czołówki z problemami zdrowotnymi/formą
- 1900 pkt na 16 turniejów!!! Wyżej wkradł mi się błąd! 1080 na 14 turniejów!!! Większość rangi Masters ????

Jak dla mnie to jest wybryk, przebłysk formy, który pozwolił mu wygrać Szlema oraz turniej w Monte Carlo. Nie potwierdził tej formy przez cały sezon, a to jak potrafił w żenujący sposób przegrać mecze tylko to potwierdza.

Jak dla mnie udany sezon ma Dima, Roger, Djoko, na pewne Kei jest w tel grupie również!
Dima poprawił się pod każdym względem w tym sezonie. Zaczął wygrywać mniejsze turnieje. Nie brakuje mu determinacji do walki z najlepszymi, starał się grać równo przez cały sezon. Roger po żenującym sezonie podniósł się i znowu wszedł na szczyt. 6 finałów 2 wygrane 2x 1/2 w najważniejszych turniejach! To można nazwać udanym sezonem, po klęsce potrafił się podnieść. Zupełne przeciwieństwo Stana, gdzie po sukcesie stała się klęska?!?!?! Moje liczby na to wskazują. Na koniec Djoko który na początku nie błyszczał, jego styl nie powalał na kolana o zmianie trenera, a teraz na koniec sezonu wszedł na nieosiągalny poziom, cały czas jest progres! Murray fenomenalny koniec sezonu!!! Jestem dumny że się podniósł i walczył do samego końca, a formą przecież nie błyszczał! A Stachu co? Wygrał AO i piórka wyrosły... pff

Ja biorę pod uwagę cały sezon do rozliczenia zawodnika, Wy macie może inne kryteria ale nadal twierdzę że nr 3 trochę okłamuje, a wyniki to potwierdzają, nie mówiąc ile można było zarobić na jego wyczynach :] Niestety dla buków nie byłem naiwny patrząc przez pryzmat wygranej w Australii.

Peace &amp; ????
Powodzenia i pozdrawiam! ;)

E.
Piszę z fona, ewentualne błędy poprawie jutro.

3majcie się!

Otrzymane punkty reputacji: +1
magician 2,9K

magician

Użytkownik
btw. przed meczem Rogera zdążyłem przewinąć wszystkie zagrania z meczu Nole&#39;a od początku 2. seta, czyli wtedy kiedy wyszedłem, to Nole stracił koncentrację z niebywałego powodu- wkurzyła go reakcja trybun na brawo po 1. jego zepsutym serwisie przy BP, dosłownie wyglądał jakby miał wybuchnąć, a od jakiegoś czasu jest bardzo spokojny na kortach i innej złości niż ta sportowa nie pokazuje. Trochę śmieszny powód, ale pokazuje jak złożona jest psychika- jeden się speszy złym uderzeniem i się zatka, a Nole rozpamiętuje niewierność i bufoniadę trybun :razz: no i później był ten błysk Keia, tyle że na korcie nie było Terminatora już.

pompon67 122

pompon67

Użytkownik
Koledzy nie mogą się dogadać w sprawie tego Wawrinki a przecież na sprawę należy spojrzeć w ten sposób. To jest najlepszy sezon Wawrinki w karierze bo wygrał Szlema i turniej 1000. Tylko że to nie świadczy o tym że był to sezon wybitny, poza kilkoma turniejami to reszta w roku piach. Dowodzi to tylko temu że Wawrinka to nie był nigdy wybitny gracz, gdyby psychika lepiej funkcjonowała to na pewno jego talent bardziej by się objawił światu.

kedziorek 58

kedziorek

Użytkownik
KTO OGLADA? JAK ktos chcial widowisko w koncu sie doczekal ????
od bodajze 7 gema w 3 secie wawrinka 1 serwisem trafil chyba tyle razy ile posiadam na jednej rece... jakas porazka naprawde , federer KLASA co tu duzo mowic, emocje , obronione matchballe , mecz w trakcie , bez wzgledu na wynik podziekowania dla obydwu panow

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom