Pomogę może trochę LEXMARK mam atramentówkę działa baz zarzutu ,tylko po miesiącu nie drukowania niczego zasychają jednak kardridże ,,kumpel ma laserówke i nie narzeka,twierdzi że jest to tańsze w eksploatacji (szczególnie drukując dokumenty czarno białe)
pozdro ????
Zastanow sie nad laserowka z HP, najtansza masz za ok 300 zl.
Odpada ci stres, ze kardridz zaschnie (moj Lexmark atramentowy juz rok stoi i sie kurzy, wlasnie z powodu kosztow nowego kardridza).
Ja polecam drukarke atramentowke HP.Jest bardzo dobra.Tusz jest do niej dosc tani(ok 35 zl).Jesli duzo drukujesz bardziej oplacaloby ci sie kupno laserowki,lecz jesli drukujesz sporadycznie,polecam atramentowke.
Ja polecam z urządzeń wielofunkcyjnych Canona, masz skaner, ksero i drukarkę, wymiana tuszów tania, drukuje też w dobrej jakości i co najważniejsze, urządzenia też są bardzo tanie. Do tego dołączają dużo oprogramowania do edycji skanów, do czytania pisma ze skanu, do edycji grafiki i różne bajery, wraz ze sterownikami do Windows, Linux i Mac (na osobnych płytach), w ładnym opakowaniu... ????
Ja polecam z urządzeń wielofunkcyjnych Canona, masz skaner, ksero i drukarkę, wymiana tuszów tania, drukuje też w dobrej jakości i co najważniejsze, urządzenia też są bardzo tanie. Do tego dołączają dużo oprogramowania do edycji skanów, do czytania pisma ze skanu, do edycji grafiki i różne bajery, wraz ze sterownikami do Windows, Linux i Mac (na osobnych płytach), w ładnym opakowaniu... ????
Ja mam MP160 ???? już rok się dobrze sprawuje, drukuje szybko, tusz się tanio wymienia (nie pamiętam ile kosztuje, ale można napełniać w komputerowym). Czytnik kart (może drukować bez kompa). Mi się podoba, nie potrzebne mi do zwykłego drukowania jakieś maszynki z wodotryskami za 1000zł ???? ????