Pudzianxx
Użytkownik
Nareszcie na to czekałem od dłuższego czasu turniej K-1 IS BACK . Pamiętam poprzednie lata gdzie co roku wyczekiwałem grudnia i turnieju . Sylwestrowa gala MMA i K-1 z turniejem wagi ciężkiej gdzie 16 ( zabraknie tylko Sponga ) w chwili obecnej najlepszych kick boxerów zawalczy o 400.000 $ ( główna pula 600.000$ ) a wszystko to jednego dnia . Wygrany będzie musiał stoczyć aż 4 walki w przeciągu około 3 godzin . W głównej walce MMA zawalczy artysta BJJ fenomenalny Shinya Aoki . Walki MMA od rana 31.12 od godziny około 9 . Walki K-1 na żywo od 12 na Orange Sport . Z tego co widzę unibet i Bet-at-home posiadają wszystkie walki w ofercie , możliwe że inne też będą je mieli . W rozpiskach znane nazwiska MMA .
DREAM.18 & GLORY 4 – NYE Special 2012
Data: 31 grudnia, 2012 . Saitama Super Arena - Tokio – Japoni
Walki MMA:
70 kg.: Shinya Aoki (31-6) vs. Antonio McKee (28-4-2)
61 kg.: Bibiano Fernandes (12-3) vs. Yoshiro Maeda (30-11-4)
66 kg.: Tatsuya Kawajiri (31-7-2) vs. Michihiro Omigawa (13-12-1)
84 kg.: Melvin Manhoef (26-9-1) vs. Denis Kang (35-15-2)
66 kg.: Hiroyuki Takaya (17-9-1) vs. Georgi Karakhanyan (19-3-1)
70 kg.: Will Brooks (7-0) vs. Satoru Kitaoka (30-11-9)
77 kg.: Hayato Sakurai (36-12-2) vs. Phil Baroni (15-15)
Walki K-1 ( turniej wagi ciężkiej ):
Semmy Schilt (39-6-1) vs. Brice Guidon (28-7)
Sergei Kharitonov (21-7) vs. Rico Verhoeven (31-6-1)
Gokhan Saki (76-15) vs. Raoumaru
Anderson „Braddock” Silva (32-7-1) vs. Igor Jurković (44-5)
Remy Bonjasky (75-14) vs. Filip Verlinden
Errol Zimmerman (76-17) vs. Jamal Ben Saddik (22-0)
Peter Aerts (103-28-1) vs. Mourad Bouzidi (73-19-2)
Daniel Ghita (35-7) vs. Jhonata Diniz
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ja gram tak
S hinya Aoki & Semmy Schilt - 1.44 - 10/10 - Unibet .
Dla mnie to bank ostatniego dnia roku . Aoki walczący w Japoni w ringu jest praktycznie nie do pokonania .
Jest to artysta BJJ i artysta w poddawaniu swoich rywali . W chwili obecnej jeden z najlepszych grapplerów na świecie w wadze do 70 kg . Rywal 42 letni zawodnik z USA nie ma żadnych argumentów w stójce i na ziemi .
Jeśli walka rozegra się w parterze to koniec nastąpi bardzo szybko w pierwszej rundzie jeśli w stójce Aoki swoim arsenałem kopnięć wygra łatwo przez decyzje . Stawiam zdecydowanie na poddanie i będzie zapewne to dźwignia .
Schilt numer jeden rankingu i numer jeden tego turnieju . Holenderski karateka , wielokrotny już triumfator Grand Prix ( tegoroczny mistrz Glory Series ). Swoimi rozmiarami ( 212 wzrost i 224 zasięg ) zazwyczaj nie daje żadnych szans swoim rywalom .
Schilt przegrywa bardzo rzadko a do najważniejszych walk jest zawsze przygotowany na 100 % . Z Guidonem walczył już w tym roku w marcu gdzie rywal padał po ciosach albo ze zmęczenia parę razy w trakcie walki . Teraz będzie podobnie to nie ta liga .
Z innych pewnych walk widzę mojego ulubieńca Gokhana Sakiego i Daniela Ghite który według mnie wygra ten turniej o ile miedzy walkami nie dostanie żadnej kontuzji . Obydwaj odniosą dosyć pewne wygrane .
PS. Z pozdrowieniami dla wszystkich pseudo hejterów tego forum .
Edit: Aoki wi n 2 runda - submission (punch) . Sc hilt TKO 2 runda .