28 visor Użytkownik Luty 15, 2009 #1 Siema Mam pytanie 6 marca obchodzę 18-te urodziny . Czy wniosek o dowód osobisty ( nie tymczasowy) mogę złożyć przed ukończeniem 18-tki ? Pozdrawiam
Siema Mam pytanie 6 marca obchodzę 18-te urodziny . Czy wniosek o dowód osobisty ( nie tymczasowy) mogę złożyć przed ukończeniem 18-tki ? Pozdrawiam
232 mefisto88 Użytkownik Luty 15, 2009 #4 Możesz - ja dostałem dowód dwa dni przed swoimi 18-stymi urodzinami. Oczywiście taki dowód ważny jest 5 lat. Pozdro.
Możesz - ja dostałem dowód dwa dni przed swoimi 18-stymi urodzinami. Oczywiście taki dowód ważny jest 5 lat. Pozdro.
0 matex Użytkownik Luty 15, 2009 #7 Dowód ważny 5 lat to dowód tymczasowy ???? Kliknij aby rozwinąć... to jakieś długie to "tymczasem" ????
Dowód ważny 5 lat to dowód tymczasowy ???? Kliknij aby rozwinąć... to jakieś długie to "tymczasem" ????
4 pablozks Użytkownik Luty 15, 2009 #8 nie ma już czegoś takiego jak "dowód tymczasowy" . Jest tylko dowód ważny na 5 lat (przed ukończeniem 18 roku życia można go wyrobić) i 10 lat (po ukończeniu 18 roku życia).
nie ma już czegoś takiego jak "dowód tymczasowy" . Jest tylko dowód ważny na 5 lat (przed ukończeniem 18 roku życia można go wyrobić) i 10 lat (po ukończeniu 18 roku życia).
137 typer_browar Użytkownik Luty 15, 2009 #9 Siema Mam pytanie 6 marca obchodzę 18-te urodziny . Czy wniosek o dowód osobisty ( nie tymczasowy) mogę złożyć przed ukończeniem 18-tki ? Pozdrawiam Kliknij aby rozwinąć... możesz zgłosić miesiąc przed 18-stką jak tak zrobiłem :spokodfhgfh:
Siema Mam pytanie 6 marca obchodzę 18-te urodziny . Czy wniosek o dowód osobisty ( nie tymczasowy) mogę złożyć przed ukończeniem 18-tki ? Pozdrawiam Kliknij aby rozwinąć... możesz zgłosić miesiąc przed 18-stką jak tak zrobiłem :spokodfhgfh:
28 visor Użytkownik Luty 16, 2009 #10 możesz zgłosić miesiąc przed 18-stką jak tak zrobiłem :spokodfhgfh: Kliknij aby rozwinąć... ale wtedy dostałeś dowód na 5 lat czy na 10 ?
możesz zgłosić miesiąc przed 18-stką jak tak zrobiłem :spokodfhgfh: Kliknij aby rozwinąć... ale wtedy dostałeś dowód na 5 lat czy na 10 ?
137 typer_browar Użytkownik Luty 17, 2009 #11 ale wtedy dostałeś dowód na 5 lat czy na 10 ? Kliknij aby rozwinąć... na 100% 10 lat :spokodfhgfh: