>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

DFL-Supercup: Bayern Monachium - Borussia Dortmund 12.08.2012, Monachium

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Bayern Monachium - Borussia Dortmund

Przyszedł czas na kolejna odsłonę niemieckiego El Clasico, tym razem dwa zwaśnione kluby spotkają się w Superpucharze, co ciekawe mecz ten zostanie rozegrany Allianz Arena w Monachium. Wielu już pewnie spekuluje na temat teorii spiskowych i w sumie ma rację, bo po części teren faworyzuje Bayern ale miejsce rozegrania tego spotkania znane już było wcześniej i tak też Dortmund mógłby ubiegać się o organizacje tego meczu, wówczas to Bawarczycy mogliby czuć się skrzywdzeni, nawiązuje tu do Superpucharu Polski gdzie na pozór wygląda to podobnie, ale jednak inaczej.

Rewolucja dopiero ma nastąpić...
Włodarze niemieckich klubów zbiorą się na początku września, aby ustalić czy możliwe jest rozgrywanie Superpucharu Niemiec w Azji.

Podobny motyw od wielu już lat ma miejsce we Włoszech, gdzie finał Superpucharu Włoch rozgrywany jest w Pekinie. W przypadku Niemiec także mówi się o meczu w Chinach i najprawdopodobniej także wszyscy zdecydują się na stolicę tego kraju.
A teraz wróćmy do tego co najważniejsze...​

Personalnie lepiej wygląda Bayern, jednak nie ma sensu się tym sugerować bo Bayern to kultowy klub, który zawsze będzie zaliczał się do najbogatszych. Będzie hossa, przyjdzie bessa Bayern jest i będzie, zawsze wokół niego będą gromadzić się legendy niemieckiej piłki, którym jak na razie nie można zarzucić tego, że źle zarządzają Dumą Bawarii. Kilka dni temu świat obiegła informacja o kontuzji Mario Gomeza, zawodnik ma z głowy boisko na co najmniej miesiąc. Tym samy otwiera się furtka dla Mario Mandžukića i peruwiańskiej legendy Claudio Pizarro, dziś już nikt nie powie o błędzie jakim miało być założenie przez ich obu czerwonej koszulki. Ivica Olić kiedyś też jako Joker posadził Gomeza na ławce, wiec można Gomezowi współczuć bo pewnie czuć się nie może, zwłaszcza po fali krytyki jak na niego spłynęła.

Do niedzieli liczba 5 to chyba najszczęśliwsza liczba dla fanów Dortmundu, pięć razy Borussia upokorzyła Bayern, w niedziel stanie przed szansę numer 6. W zespole z Westfalii w trakcie obecnego okienka transferowego wiele się wydarzyło, z zespołem pożegnał się Shinji Kagawa biorąc pod uwagę aspekty finansowe Borussia zrobiła świetny interes kupując Japończyka za jakieś marne grosze, sprzedając za dwadzieścia milionów. Kagawę na środku ma zastąpić Marco Reus, wychowanek który najbardziej rozwiną się w imiennicze z Gladbach.​

Faworytem jest...

Faworyta nie ma, ale trzeba być głupcem by nie dostrzec, że skoro Jurgen Klopp potrafił pięć razy, potrafił będzie i szósty. Na naszych oczach rodzi się wielki trener, na miarę Jose Mourinho i Ottmara Hitzfelda. Bayern musi, Borussia może, ale dajcie im tylko okazje. W marę jedzenia apetyt rośnie.​

Otrzymane punkty reputacji: +30
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Brawo dla moderatora za przedstawienie tego spotkania, bardzo ciekawe to wszystko, lecz wrocmy do meczu. Faworytem wg bukmacherow w wiekszosci meczy przeciwko tym ekipom byl Bayern i tym razem jest podobnie. Nie ma Gomeza, ale jest Mandzukic i Pizarro jak zostalo juz napisane, obaj w sparingach strzelali bramki, z tego co wiem to Claudio nawet hat-tricka ustrzelil. Co prawda rywal niewymagajacy, ale zawsze cos... Borussia jak Borussia, solidna ekipa z super trenerem, Jurgen ma sposob na Bayern, ale czy tym razem to wystarczy? Hmm.. Po odejsciu Kagawy nie bedzie sladu wedlug mnie, Reus tez jest przebojowy, ma wysokie umiejetnosci techniczne, za wiele od Kagawy nie odstaje. Sa tez Polacy, bez ktorych BVB nie zdobyloby &quot;majstra&quot;.
Ciezki mecz wedlug mnie jesli chodzi o typowanie, roznie to moze byc, na moje oko tym razem to Bayern wygra ????

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Brawo dla moderatora za przedstawienie tego spotkania, bardzo ciekawe to wszystko
Docenić trzeba bo fajnie napisane, ale nie jest to zbyt wymagające. Nie wiem, może piszę tak bo sam mam w dorobku kilkanaście dwukrotnie, trzykrotnie dłuższych zapowiedzi.
lecz wrocmy do meczu.
no to wracamy. Dla mnie typowe 50/50, dlatego lepiej zagrać BVB po 3,20.
Imo Klopp bardziej podchodzi mi pod Fergusona, niż Jose Mourinho. Reus za Kagawę, dużej straty nie ma. Borussia zmotywowana i psychicznie w lepszej formie, Bayern od kilku spotkań rządny krwi i zemsty, a jak nie 5-2, to brama Lewego w końcówce, to przegrana &#39;z niczego&#39; na Alianz Arena jak najbardziej też 0-1. Nie wspominając o sezonie 2010/11.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reus za Kagawę, dużej straty nie ma.
Właśnie wiecie co, wszyscy tak piszą ja w sumie też. Reus, Kagawa zero różnicy, widziałem kilka sparingów BVB, z Legią pewnie wielu z was widziało, czy turniej LIGA total! - było w bezczelny sposób widać różnicę. Japończyk był bardziej zwrotny, bardziej dynamiczny. Kagawa to był taki typ, który wszędzie się wciśnie, zrobi zwód tu, tam i kogoś takiego może BVB zabraknąć.

Reus ma swoje walory ale całkiem inne, Gündoğan raczej będzie odgrywał rolę Kagawy - przynajmniej ja tak sobie myślę. Reus to jest dobry straszak na kontrataki wiec transfer in plus, bo kogoś takiego brakowało mam na myśli kogoś kto wyskoczy sam, przebiegnie pół boiska i strzeli.

Szansę 50/50 ale wystarczy znaleźć jakiś handi BVB +1,5 i już się opłaca. Lokaty:
Borussia + 2 Kurs:1,22 betclic
Robben nie strzeli Kurs:1,33 unibet

Inne ciekawe:
Schweinsteiger kartka Kurs:4,00 Unibet
*jak mu nie będzie szło, przypomni sobie o poprzednim sezonie i karta jak w banku.

Bliżej weekendu postaram się napisać coś więcej.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Tyle, że Kagawa nie pójdzie tak jak mówisz sam z piłką, nie minie jednego, po drodze dwóch i zagrozi bramce rywali.
Wg mnie transfer się zwróci, tylko trochę ta harmonia gry Borussi ulegnie małej zmianie z przodu.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Tyle, że Kagawa nie pójdzie tak jak mówisz sam z piłką, nie minie jednego, po drodze dwóch i zagrozi bramce rywali.
Kagawa na dodatek to taki &quot;sep&quot; na bramki. Reus wiecej wyklada anizeli Kagawa. Mecz zapowiada sie bardzo, ale to bardzo ciekawie i pytanie czy w koncu Bayern pokona BVB ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Skoro wywołaliście do tablicy porównanie Kagawy z Reusem, to i ja się wypowiem na ten temat. Najwięcej - przynajmniej tak mi się wydaje - na transferze Reusa skorzysta Lewandowski. Bardzo fajnie współpracowali ze sobą podczas meczów sparingowych. Widać chemię między nimi. A przecież Reus może występować jako ofensywny pomocnik, bądź skrzydłowy, czyli jako postać, która będzie kreowała akcje i która wykona najwięcej ostatnich podań. Kagawa? Świetny piłkarz, pokrętło w nodze idealne, szybki, zwinny, wyszkolony technicznie, ale... dosyć samolubny. On zaliczył tylko dwanaście asyst w BVB. Mało, zwłaszcza, że dużo widzi, no i potrafi dograć. Ale nie zawsze chciał - takie odnoszę wrażenie. Nie zawsze dostrzegał Lewandowskiego mimo, że ten był we właściwym miejscu. Nie zawsze odgrywał do innych partnerów. Fakt - był kluczowym zawodnikiem, mnóstwo meczów wygrał dla Dortmundu. Ale czy Reus tego nie gwarantuje? Przecież wydano na niego ponad 17 mln euro, co jest rekordową sumą jak na możliwości BVB. Nie wydaje się takich pieniędzy w ciemno. Marco ma podobne atuty co Kagawa, choć inaczej wyglądają pod względem parametrów fizycznych. Czy gra się zmieni? No nie powiedziałbym. Dalej będą grali to samo, czyli klepa, wykorzystanie skrzydeł, ofensywne wejścia bocznych obrońców, szukanie w polu karnym Lewandowskiego itd. itd.
Co do meczu: Cudowne przetarcie przed ligą. Faworyta nie ma. Zwycięstwo Bayernu nie będzie zaskoczeniem. Borussii również nie. Trudno wyrokować. Dużo może się wydarzyć. Dla mnie no bet.

k42a 112

k42a

Użytkownik
Podzielam zdanie piszącego wyżej, strasznie ciężki mecz do typowania.
Sparingi można jak zwykle olać ciepłym moczem, ważne aby zawodnicy się rozegrali, a co będzie w spotkaniach o stawkę dopiero się okaże.
Dortmund nadal stawia na młodszych zawodników, wszyscy oczywiście pamiętają o Reusie. Według mnie zastąpienie Kagawy właśnie nim to strzał w dziesiątkę - Kagawa nie dosyć, że był samolubny to jeszcze nie ma takiego przeglądu pola gry jak Niemiec. W tym sezonie Reus na pewno dołoży kilkanaście asyst, bramek pewnie też.
W Monachium mimo strasznie pechowego (nie wiem czy warto pisać o przegranym sezonie - przecież 2. miejsce w lidze, finały w LM i Pucharze Niemiec to mimo wszystko nie jest zły wynik, inna sprawa, że dwie potyczki przegrali z Borussią, a trzecią, tą najważniejszą w LM na swoim stadionie z Chelsea) brak specjalnych zmian. Oby Robben wrócił do formy i Bawarczycy po raz kolejny będą mogli się szczycić najlepszy skrzydłami w Europie Ribery-Robben.
Czyli oba zespoły bez specjalnych zmian, w poprzednim sezonie wszystkie potyczki na korzyść Dortmundu, ale nowy sezon na pewno nie będzie podobny. W Monachium pewnie piekielna motywacja, do tego po raz kolejny własny stadion...
Może być ciekawie, chociaż gdyby mnie ktoś się spytał na kogo stawiam, odpowiedziałbym, że na Bayern mimo, że nie obstawiam tego meczu. Co najwyżej 1 DNB.

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, SuperPuchar Niemiec
Spotkanie: Bayern - B. Dortmund
Typ: 2
Kurs: 3,41
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Trzeba wykorzystać słabość Bayernu w ostatnich spotkaniach z Dortmundem, kurs na Borussie zachęcający mimo że nie zagrają Bender i Kehl ale oprócz i nich reszta będzie dostępna do dyspozycji trenera. Bayern na pewno będzie zmotywowany bo chce pokazać Borussii ich miejsce w szeregu ale tak mówi się przed ich każdym z ostatnich spotkań a na boisku Dortmund zawsze udowadniał swoją wyższość. Trener Klopp ma patent na zabójcze skrzydła Bayernu i pewnie znowu go zastosuje. Według mnie warto zagrać Dortmund po ty kursie.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Under 1,5 Bayernu. Bawarczycy zawsze mają rozdygotane nogi przed Borussią, dziś bez Gomeza w zamian Mandzukic, nie wierzę że w debiucie w oficjalnym meczu już zaskoczy. Kontuzja Alaby, tym samym Bayern w obronie zagra Lahm, Dante, Badstuber, Can - kolejny debiut. Bayern pod górkę ma w tym meczu, wiec w ofensywie zabraknie pewności. A na przeciw ofensorom defensywa Borussii najlepsza w lidze, po Euro z większym doświadczeniem. Jak dziś widzę ten mecz, to jestem coraz bardziej przekonany o tym, że to nie jest 50/50 tylko BVB jest tu faworytem. Heynckes nigdy nie potrafił przygotować żadnej drużyny na start i teraz też może mu się to nie udać. Miejsce rozegrania tego meczu Allianz Arena, po stronie Bayernu?/ niekoniecznie, bo jak się nazywa kibiców Bayernu &quot;Bogać kibice, bogatego klubu&quot; jak Bayernowi zabraknie umiejętności to oczywiście zawodnicy dostaną wsparcie od kibiców, ale jak BVB przejmie kontrole doraźnie to będzie wycie i gwizdanie. Under 1,5 to jest dobry bet, biorąc pod uwagę wszystkie za i przecie. Nie ma czasu na głębsza analiza ale mam nadzieję, że przekonałem.

Ile goli strzeli zespół 1? Typ: Mniej niż 1,5 Kurs:1,75 Bwin

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
O tym meczu zostalo juz wiele, wiele napisane, wypowiadalem sie nt. tego meczu, lecz przed meczem zdecydowalem zagrac na over 2,5. Mecz na pewno bedzie zaciekly, nikt nie bedzie odpuszczal, lecz na pewno na poczatku sezonu defensywa nie ustrzegnie sie bledu i zobaczymy co najmniej 3 bramki. Potencjal w ofensywie maja obie druzyny, osobiscie obstawiam 1:2 dla BVB!

Typ: over 2,5 @ 1,80

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom