>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Deutsche Welle

T 283

teilweise

Użytkownik
Witam,
w temacie moje typy z niemieckich boisk. Wszystkie posty będę podawał tutaj i na forum ligi niemieckiej, więc wszelkie uwagi i inwektywy proszę kierować w tamtym dziale, oczywiście liczę na konstruktywną taktykę.:]

TSG Hoffenheim- SV Hamburg over 3,25 @2,00 Pinnacle 3/10
FT 3-0 -1,5j
Obie drużyny zagrały w zeszłej kolejcę totalną padakę. Miałem początkowo pograć coś w kierunku HSV, bo lubią oni grać z pozycji underdoga, TSG będzie musiało przejąć dzisiaj inicjatywę co wykorzystywać lubi drużyna z Hamburga. Jednak kontuzja Lasoggi i wystawienie w 1 składzie Zoua osłabia tutaj szansę gości i dlatego pogram na over.
Borussia Dortmund II - FC Heidenheim 2 AH-1 @2,58 Pinnacle 3/10 FT 0-3 +4,74j
W Borussi dużo niewiadomych. Thomas Meißner, David Solga, Jannik Bandowski , Jeremy Serwy, Tim Väyrynen zapewne nie zagrają. Nowicjusze Marvin Duksch i Marian Sarr mają zostać dzisiaj do meczowej kadry. Z kolei Heidenheim rozpoczęło swoją marszrutę w kierunku 2 BL. W zeszłym sezonie podłożyli się Osrarbrukowi i nie zagrali w barażach, jakby chceli uniknąć mozliwości awansu. Obecnie od władz klubu nie słychać żadnych sygnałów, że awans nie jest wymagany w tym sezonie.

FSV Main 05 - SC Freiburg 1 AH -0,75 @2,01 Pinnacle 3/10
FT 2-0 +3,03j

Myślę, że Mainz powinno dzisiaj sobie poradzić z Freiburgiem. Co prawda gości wygrali z Bayerem, który zaliczył falstart w tej rundzie, ale nie wierzę, że to jakoś przełamie piłkarzy z Freiburga i nagle zaczną regularnie punktować, bo obecnie i tak grają na maksimum swoich możliwości. Jak dla mnie to w tym sezonie spadają do 2 BL, bo i tak jadą od kilku sezonów na kredycie w 1 lidze. Z jednej strony boję się trochę o motywację Mainz w tym meczu, bo strefa spadkowa im na pewno nie grozi, a taka typowa drużyna środka potrafi z każdym wygrać, bo mają motywację na silne drużyny, a grają na pół gwizdka z słabiakami i głupio tracą punkty. Dzisiaj uważam, że motywacja po stronie Mainz będzie, żeby uzyskać pułap 30 punktów i spokojnie grać dalej w rundzie rewanżowej. Freiburg nie prezentuje niczego pozytywnego, więc raczej dzisiaj są skazani na przegraną.

1 FC Saarbrucken - Vfb Stuttgart II 1 AH -0,25 @1,95 Pinnacle 3/10
FT 0-1 -3j
Pomimo słabego wyniku w rundzie jesiennej, Saarbrucken ma szanse na uzyskanie przyzwoitego wyniku wiosną. Zrobili ciekawe transfery, przede wszystkim przyszedł Reisinger z Fortuny D. i mysle, że taki trener jak Sasić to wszystko poukłada, że Saarbrucken pomimo niekorzystnej sytuacji w lidze utrzyma się w lidze

Otrzymane punkty reputacji: +13
T 283

teilweise

Użytkownik
Hertha Berlin - FC Nurnberg
Nurnberg AH +0,5 @2,01 Pinnacle 3/10 FT 1-3 +3,03j

Zespół z Bawarii przeszedł do historii przez niechlubny rekord rozegrania całej rundy bez zwycięstwa. Jednak ich gra nie wygląda tak tragicznie na ile wskazywały by na to wyniki. Na inaugurację rundy rewanżowej udało im się przełamać i przejechali jak walec po TSG. Teraz liczę na to, że rozpoczną serię meczów, gdzie zaczną regularnie punktować. Mają dobrych zawodników na kontrę takich jak Ginczek czy Drmic. Hertha jest faworytem i będzie musiała prowadzić grę przez co Norymberga będzie mogła grać swoje czyli cofnięta defensywa i szybkie kontry. Punkt jak najbardziej do wywiezienia z Berlina przez Nurnberg, tym bardziej, że pozycja Herthy w lidze była trochę na wyrost.

T 283

teilweise

Użytkownik
Energie Cottbus - SV Sandhausen 1 @1,88 Pinnacle 5/10 FT 1-2 -5j
Stawiam na wygraną gospodarzy. Nie zagrają Takyi i Banović, odszedł ex-kapitan drużyny Kruska, ale uważam, że to i lepiej , bo są to główni sprawcy tragicznej dla Energie jesieni, teraz trzeba świeżości. Linię defensywną zasilił doświadczony Moundi z FC Nantes, w środku pola będzie grał Perdedaj z Herthy i co najważniejsze atak drużyny z Cottbus wzmocnią wypożyczeni Fetsch z Augsburga i Michael z Borussi M. Schmidt z Böhme mieli miesiąc, żeby popracować z drużyną, która przez drugą połowę pierwszej rundy wyglądała jakby zapomniała jak gra się w piłkę. Potencjał mają wg mnie spokojnie, żeby zająć 12 miejsce. Skład na najbliższy mecz nieco przewietrzony mam nadzieję, że zagrają nowi zawodnicy. SV Sandhausen przyjedzie grać cofniętą defensywą, na jesień zabrali zadziwiająco sporo punktów, skład wzmocnił młody Medler z Nurnbergi, ale myślę, że 9 miejsce w tabeli jest trochę na wyrost i runda rewanżowa to wszystko zweryfikuje. Z Energie działo się coś dziwnego, ale nie grała tak słabo na ile wskazywało na to wyniki. O ile Energie nie da się skontrować to nie powinni mieć problemów z Sandhausen, mają potencjał i mocną ofensywę. Dzięki nowym nabytkom w ataku Stiepermann będzie mógłbyć spokojnie przesunięty na skrzydło pomocy, a Fetsch i Michael będą stanowić wsparcie dla Benschopa, bo Mosquera z który rozwiązali kontrakt chyba nawet do dzisiaj nie znalazł nowego klubu. W obronie też Schmidt będzie miał większe pole manewru, bo co prawda Moundi przyszedł w miejsce Brzenski, ale ten odszedł do 4 ligowej drużyny, więc pożytku z jego obecnej formy i tak nie było. Taki kryzys nie może trwać w nieskończoność. Nawet jeśli nie uda im się utrzymać to myślę, że przynajmniej ambitnie powalczą. Kurs przeciętny, ale jeszcze do zaakceptowania w 2 BL.
Niestety czerwo przesądziło o meczu, chociaż jest Energie sama sobie winna. Powinni strzelić bramkę w 1 połowie i byłoby po meczu.

Vfl Bochum - FSV Frankfurt 2 AH +0,25 @2,06 Pinnacle 5/10 FT 1-2 +5,3j
FSV Frankfurt od meczu z SV Sandhausen przespało rundę jesienną. Na dzisiejszy mecz przyjadą grać zapewne cofniętą obroną. Zapewne Bochum przejmie inicjatywę i FSV nastawi się na kontry, obronę mają niezła, chociaż zawodziła często na jesień. Z przodu mają solidnych graczy, w dodatku przyszedł ex-kapitan przyszedł Energie Kruska i Wooten z FCK. FSV zawsze gdy ma dobrą rundę jesienną to na wiosną mecze olewa, teraz powinno być na odwrót, Mohlmann jest bardzo dobrym fachowcem i powinien to wszystko poukładać. Bochum ma spory potencjał w pomocy, ale brakuje im napastników, Sukuta Pasu jeśli jest w formie to Bochum strzela, jeżeli nie to cały zespół nie strzela bramek. W sumie to ich największy sukces transferowy, że go zatrzymali w zespole i nie wrócił do rezerw Lautern. Bochum na wolną obronę, która gubi się szybkich atakach, a FSV ma materiał, żeby szybko kontrować. Myślę, że FSV ma predyspozycje, żeby wywalczyć remis na tym terenie.

T 283

teilweise

Użytkownik
1 Bundesliga: FC Nurnberg - Bayern Monachium 1 AH +1,75 @2,07 Pinnacle 3/10 FT 0-2 -1,5j

Przed Nurnberg w 2 następnych kolejkach czeka gra w meczach o wielkie i małe derby Bawarii. Jutro zmierzą się 2 najlepsze drużyny rundy wiosennej- pod względem statystycznym oczywiście ???? Od przełomu 2011/2012 r. nie grałem meczu z udziałem Bayernu. Nurnberg wreszcie zaczęła wygrywać, chociaż jak pokazał mecz ich styl gry jest prostolinijny, mają wytrenowany jakiś tam schemat i grają go kiedy pozwala na to przeciwnik, jeżeli się ich przyciśnie to nie mają innego pomysłu na grę niż z góry założony. Tak jak pisałem tydzień temu skład na kontrę dobry. Mecz derbowy, max motywacja gospodarzy, Bayern ma już majstra w kieszeni, a jeszcze przed nimi mecz w Pucharze Niemiec i w Lidze Mistrzów. Myślę, że pogromu tutaj nie będzie i Bayern nie będzie cisnął za wszelką cenę.

1 Bundesliga: SV Hamburg - Hertha Berlin 2 AH -0,25 @2,29 Pinnacle 3/10 FT 0-3 +3,87j
Typ przeciwko SV Hamburg. Tak jak pisałem już wcześniej ich kryzys ma głębsze dni niż by się to wydawało, więc nie pozamiatają tego wszystkiego z tygodnia na tydzień. Hertha gra piłkę do przodu, chociaż jak dla mnie w meczu z Nurnberg Ramos grał zbyt egoistycznie. W Hamburgu brak lidera, nie ma kto pociągnąć gry, dlatego myślę, że Hertha powinna w końcu zainkasować 3 punkty.
2 Bundesliga: Kaiserslautern - Greuther Furth 1 AH -0,75 @ 2,13 Pinnacle 5/10 FT 2-1 +2,83j

Klub z Kaiserslautern mą już drugi sezon z rzędu straszne ciśnienie na awans. Sprowadzili tylko Lakica z Eintrachtu, ale to chyba tylko poszerzenie kadry pro-forma na wypadek kontuzji w ataku, bo obok FC Koln mają największy potencjał w lidze. W odróżnieniu od meczów na wyjazdach to na własnym stadionie są mocni, nie mieli większych wpadek, za Runijaca zaangażowanie jest wysokie. W dodatku Zollerem interesuje się Fulham, więc ma chłopak motywację dla siebie, żeby się pokazać.
Z kolei Greuther Furth niespodziewanie jak dla mnie zakończył rundę jesienną spokojnie na 2 miejscu. Nikogo nie sprowadzili w przerwie zimowej, w dodatku prezes klubu zapowiedział, że awans nie jest konieczny. Jest to sygnał dla mnie, że Greuther nie będzie walczył o awans do 1 BL i w pewnych meczach się podłoży. W sumie to dobrze, bo drużynę mają gorszą niż przed rokiem. Takim meczem jest jak dla mnie właśnie mecz z Lautern, z którym wygrali latem, więc do udowodnienia nic szczególnego nie mają.
3 Liga: Osnarbruck - Saarbrucken 2 AH +0,75 @1,95 Pinnacle 3/10 FT 4-1 -3j

Tak jak pisałem wcześniej Saarbrucken przeprowadziło w przeprowadziło w przerwie zimowej ciekawe transfery, mają dobrego trenera, który wszystko usystematyzuje. Mieli falstart na początku sezonu, ale liczę na to, że wynika to z braku zgrania. Myślę, że powinni pokusić się tutaj o remis.

T 283

teilweise

Użytkownik
1 Bundesliga: Vfb Stuttgart - Augsburg 1 AH-0,25 @ 2,12 Pinnacle 3/10 FT 1-4 -3j
Gospodarze mają w swoim składzie kilka indywidualności. Mecz z Bayerem mogli zremisowac. Gdyby Rudiger nie zachował sie frajersko i nie próbował gwiazdożyć, tylko wykopał na chama prowadzoną przez Rolfesa piłkę w trybuny to by nie padła bramka Kiesslinga na 1-1. W dodatku trochę szczęścia (np słupek po strzale Sona) i mogli by spokojnie ugrac remis w tym meczu. Potencjał jak na Augsburg to mają niezły. Co prawda zremisowali w Dortmundzie i ku jeszcze większemu zaskoczeniu pokonali u siebie Werder to chyba ich szczyt możliwości. Mysle, że bedzie tutaj ta sama sprawa co z SV Mainz, że nie beda atakowali miejsca pucharowego, bo to by było ponad ich mozliwości i raczej ta sprawa powinna rozstrzygnąć się między Wolfsburgiem i Herthą. Najwyższy czas, by zmazać plamę po 2 porażkach. Chęci ku temu są, składzik przyzwoity, przeciwnik średni.

II Bundesliga: Arminia Bielefeld - St Pauli over 2,75 @ 2,13 Pinnacle 3/10 FT 2-2 +3,39j

Ważny mecz dla obu ekip. Arminia broni sie przed spadkiem, a St Pauli walczy o prawo do gry w barazach. Zespół ma sporo indywidualności, z których Vrabec zastępując Fronzteka na posadzie pierwszego trenera, wreszcie zrobił drużynę. W przerwie zimowej przyszedł jedynie Trybul z Werderu Brema za 100 000 euro. Ale wieksze wzmocnienia nie są konieczne, żeby walczyć przynajmniej o 3 miejsce. St Pauli gra defensywną piłkę z świetnymi kontrami i to bedzie bolączką Arminii, której defensywa robi chyba najwięcej błędów w lidze. Przyszedł Przybyłko z Kolonii, trener w przerwie zimowej coś tam przebąkiwał, że mają zacząć grać ustawieniem 4-4-2, ale trzeba przyznać, że podczas kontuzji Klosa, której nabawił się w meczu z Kaiserlslautern, Arminia grała 2 napastnikami i złapali wtedy najwiekszy dołek formy w rundzie. Nie mniej jednak determinacji nie mozna im odmówić, w dodatku grają u siebie, więc cos powinni ustrzelić. St Pauli ma szybkie ataki i z zabójczych kontrataków, więc myslę, że obnażą braki w obronie gospodarzy.

T 283

teilweise

Użytkownik
I Bundesliga: Schalke - Hannover under 3 @1,93 Pinnacle 3/10 FT 2-0 +2,79j
Co do Schalke to uważam, że nie jest w takiej znowu świetnej formie, wygrali 3:0 z HSV, ale drużyna z Hamburga osiągnęła dno i pewnie zmierza w kierunku 2 BL, a z Wolfsburgiem, gdyby nie czerwona kartka to Wilki mogłyby wywalczyć remis. Nie przeceniał bym także Huntelaara, który z Wolfsburgiem był jednym najsłabiej grających piłkarzy gospodarzy. Hannover przyjedzie się bronić, motywacja i morale po starce rundy wysokie. Maja świetna kontrę i wygląda na to, że coś zaskoczyło pod wodzą nowego trenera, a obrona Schalke jest bardziej skuteczna niż Gladbach czy Wolfsburga. Dlatego jako pierwszy zagram under 3 @1,92 w Pinnacle 3/10. Zagrałbym jeszcze na Hannover +1, ale poczekam na live, bo dzisiaj kurs spadł w Pinnacle do 1,74 i zagram jak wzrośnie do około w 2,00.

T 283

teilweise

Użytkownik
II Bundesliga : 1860 TSV-Fortuna 2 AH+0,25 @1,98 5/10 Pinnacle FT 1:1 +2,45j
Trudny mecz dla obu ekip. Kostner zapowiedział, że Fortuna przyjedzie zagrać cofnięta z nastawieniem na kontry i to jest dla mnie główny argument przemawiający za tym typem. TSV ewidentnie woli grać z pozycji underdoga, a kiedy muszą prowadzić grę to się gubią. Było to szczególnie widoczne w grudniowym meczu z ST Pauli. Niby coś tam próbowali po tym jak drużyna z Hamburga oddała im inicjatywę, ale wiele z tego nie wychodziło, a w między czasie goście puścili 2 skuteczne kontry. Drużyna Funkela na pewno jest bardziej poukładana, ale pomimo dobrych wzmocnień nadal mi w niej brak klasycznego wysuniętego pomocnika. Nie wiadomo jak Ludwig się wkomponuje w zespół, ale chodzi mi o kogoś bardziej sprawdzonego. Gospodarze obecnie pozostają w przeciętnej sytuacji egzystencjonalnej- nie mają środków ani walczyć o Bundesligę i równocześnie borykają się z wieloma problemami udziałowo-finansowymi, które mogą kiedyś postawić pod znakiem zapytania ich grę nawet w 2 Bundeslidze. Z kolei nowy trener w Fortunie buduje zespół pod swój styl gry i jeszcze trochę czasu minie zanim wszystko w 100% zaskoczy. Wobec powyższych argumentów uważam, że żadna z drużyn nie będzie walczyć na śmierć i Zycie w tym meczu o 3 punkty, bo spokojnie będą punktować jeszcze z innymi drużynami. Tak jak mówiłem TSV sprawdza się w meczach z faworytami, a Fortuna ma potencjał, że jest w stanie wygrywać z wieloma drużynami w tej lidze. Jeśli chodzi o transfery to szczególnie dobrym posunięciem było sprowadzenie Steinfofera, który wreszcie zastąpi Wojtkowiaka na prawej obronie. Z kolei Osaka zastąpi słabo dysponowanych Lautha i spółkę i jego forma w dużej mierze będzie zależeć od czy będzie odcięty od podań przez obrońców Fortuny. Do drużyny z Dusseldorfu przyszedł jedynie Liendl z austriackiego Wolfsburger AC, ale z wypowiedzi Kostnera jeszcze trochę czasu minie zanim przyzwyczai się on do gry w lidze niemieckiej. Skład fortuny dzisiaj mocno przewietrzony, ale to i lepiej bo ten z jesieni nie zdał egzaminu. Mam nadzieję, że nie zagra na lewej stronie Ramirez tylko Schmidtgal, bo prawie cała zeszłą rundę w jego przypadku było mnóstwo biegania a poza tym to w konwencji „przyjęcie- podanie- strata”. Poza tym zawieszony za chamskie zachowanie i czerwoną Kartkę Bolly (zawieszony chyba nawet na 3 mecze) i Levels za 5 żółtych kartek. Mam nadzieję, że w napadzie na szpicy zagra Hoffer, bo z Beschopem ciężko im cokolwiek szło. Liczę dzisiaj na dużo kopaniny i strat po obu stronach i ostrożnę grę z obornie każdego zespołu. W grę mógłby tu wchodzić także under, ale kurs zdecydowanie za mały.

T 283

teilweise

Użytkownik
II Bundesliga: Greuther Furth - SC Karlsruhe 2 AH +0,75 @1,91 Pinnacle 8/10 FT 1-1 +7,28

KSC ma duże szanse osiągnąć dobry wynik jutro w Furth. Na starcie rundy zremisowali u siebie po dobrej grze z FC Ingolstadt. Z kolei Greuther przegrał w Kaiserlautern po przeciętnej grze 1:2, co prawda mógłby to nawet zremisować, ale na ogół dochodził do sytuacji bramkowych po frajerskich zagraniach gospodarzy. Karlsruhe gra defensywną piłkę i co najważniejsze zespół jest bardzo dobrze poukładany taktycznie. Na szczególną uwagę zasługuje linia obrony, która popełnia nie wiele błędów takich jak np. w meczu z FSV. W dodatku jest klepka czy składna gra w ataku, ale i co równie ważne mają dobre kontry co szczególnie procentuje w grze z wyżej notowanymi zespołami na wyjazdach (vide: mecz z Fortuną). W piątek Greuther zapewne będzie chciał przejąć inicjatywę, żeby zepchnąć gości do obrony, jednak myślę, że przy obecnej dyscyplinie taktycznej będzie to trudne do zrealizowania. W KSC zabranie jutro pauzującego za czerwoną kartkę Nazarova i za 5 żółtych kartek Peitza, a po stronie gospodarzy jedynie kontuzjowanego Drexlera. Co prawda nie będzie 2 ważnych dla podstawowego składu KSC piłkarzy, ale tutaj kolejnym istotnym atutem tej drużyny jest to, że pomimo braku jakichkolwiek gwiazd i wybijających się piłkarzy dysponują dosyć szerokim i co najważniejsze szerokim składem. Tak jak pisałem przy okazji meczu z Lautern, zespół z Furth sparzył się na grze w 1 BL, więc teraz nie będzie się o nią szczególnie bił, prognozuję dla nich max baraże, bo w nich będą jeszcze mogli odpuścić awans. Poza tym grupa pościgowa jest bardzo mocna, a i wyniki z zeszłej rundy tej drużyny trochę ponad stan. Na starcie tej rundy punkty straciła cała czołówka poza Lautern, więc KSC nie ma żadnej ogromnej presji w tym meczu. Jak zremisują będzie to dobry wynik, jak przegrają 0:1 nie będzie tragedii, ale myślę piłkarze KSC mają nadzieję na coś więcej i po udanej jesieni po cichu, pomimo, że nikt o tym w klubie otwarcie nie mówi myślą przynajmniej o walce o baraże. W zeszłej rundzie Greuther wygrał w Karlsruhe w końcówce 1:0 po wyrównanym meczu. Jeśli by się coś nie powiodło nie widzę argumentów po stronie Greutheru, żeby wygrać tutaj różnicą więcej niż jednej bramki. To będzie dla nich bardzo trudny mecz. Pobrałem dzisiaj kurs na KSC, jutro pewnie spadnie.

2 BL: FC Ingolstadt 04 - 1860 TSV Monachium x @3,31 Pinnacle 3/10
FT 2-0 -3
Derby Bawarii. Obie drużyny rozpoczęły rundę rewanżową od remisów. 1860 München zagrał niełatwy mecz na Allianz Arena z Fortuną. Funkel wystawił nieco eksperymentalny skład, ponieważ na skrzydłach pomocy zagrali nowi zawodnicy- Ludwig i Steinhöfer, a w ataku Japończyk Osako i Hain. Bawarczycy mącili swoją grą w tym meczu dużo wody, ale z wiele z tego pod bramka rywali nie wynikało. Dopiero zmiana na Stoppelkampa ożywiła grę i właśnie po jego strzale piłkę dobił Osako. Lauth kompletnie bez formy i tutaj Funkel ma kilka tematów z którymi musi powalczyć. Po pierwsze będzie brakować mu środkowego pomocnika. Z powodów braku typowego playmakera gra 2 defensywnymi pomocnikami. Ale zasoby tutaj z uwagi na brak kontuzjowanego Stahla są bardzo ograniczone. Licze na występ Adlunga, w którego wierzę, pomimo, że w tym sezonie jest bez formy. Nowe nabytki TSV w pomocy to skrzydłowi, być może cofnięty zostanie Osako, bo jak pokazał ostatni mecz dobrze sprawuje się on zarówno na szpicy jak i za plecami napastnika, ale wtedy robi się problem z obstawieniem ataku, bo Hain też boryka się z kontuzją. Z kolei Ingolstadt wywalczyło remis po równie ciężkim meczu w Karlsruhe. Hasenhüttl miał już wystarczająco czasu na pracę z zespołem i zbudował solidną drużynę, która posiada potencjał, żeby wałczyć spokojnie o środek tabeli. Mają wyrównany skład bez wielkich gwiazd. Chociaż jak dla mnie wyróżnia się walczak Caiuby, który potrafi zarówno dobrze zagrać w odbiorze w defensywie jak i wyprowadzić środkiem pola kontrę i zamieszać w obrębie pola karnego rywala. Właśnie ataki środkiem pola są jak dla mnie największym atutem tej drużyny, chociaż tempo gry mają powolne. W dzisiejszym spotkaniu liczę na wyrównaną grę. Obie drużyny mają atuty, każda inne po swojej stronie. Jak dla mnie Ingolstadt jest tutaj lekkim faworytem, mają ku temu argumenty by zdominować środek pola, ale z drugiej strony 1860 München ma szybką i dobrą kontrę i Stoppelkamp na pewno zakręci na flance.

T 283

teilweise

Użytkownik
II BL: FSV Frankfurt - Dynamo Dresden 1 AH -0,25 @2,04 Pinnacle 5/10 FT 3-2 +5,2j
O sytuacji w FSV pisałem już szerzej przy okazji meczu z Bochum. Mohlmann ma co prawda pewne problemy z zestawieniem obrony, która popełnia błędy i jest dość powolna. W każdym meczu próbuje tam innego zestawienia. Jednak dzisiaj grają z Dynamem, które jest słabe w ogóle a tym bardziej w meczach wyjazdowych. Pote i spółka mają zawsze wysoką motywację, w zeszłej kolejce zremisowali co prawda z Unionem w Berlinie, ale to co robili gospodarze w ataku to istna katastrofa. Skuteczność bardzo słaba, dochodzili do akcji podbramkowych, wystarczyło tylko dostawić nogę. Dzisiaj to wszystko będzie za mało, żeby wywieść punkt z Frankfurtu. FSV będzie spinać się teraz na najbliższe mecze, żeby zdobyć trochę punktów i mieć spokojną końcówkę sezonu

T 283

teilweise

Użytkownik
II BL: SC Padeborn 07 - Arminia Bielefeld over 2,5 @ 1,95 Pinnacle 3/10 FT 4-0 +2,85j
Jak dla mnie to grają tutaj dwie drużyny, które nie umieją się bronić. Arminia ma słabą obronę, ale nadrabia motywacją w każdym meczu. Dodatkowo przyszedł w przerwie zimowej Kacper Przybyłko z FC Koeln, który miał wymarzony debiut. Wszedł na boisko przy stanie 0-2 z St Pauli i ostatecznie Arminia zremisowała 2-2 przy jego 2 bramkach. To na pewno podbudowało Arminię i dzisiaj będą walczyć. Z kolei Padeborn grając u siebie będzie musiało przejąć inicjatywę i prowadzić grę. Myślę, że obnażą braki w obronie Arminii.

T 283

teilweise

Użytkownik
II BL: Aue - FC Kaiserslautern 1 AH +0,75 @1,90 Pinnacle 5/10 Ft 1-0 + 4,5j

Mam zastrzeżenia do FC Kaiserslautern, szczególnie kiedy grają na wyjeździe z słabymi drużynami. Rundę wiosenną zaczęli dobrze, wygrana z Greutherem i w DFB-Pokal, ale mają duży problem z napastnikami, kiedy Zoller jest kontuzjowany. Iddrisou i Ocean są bez formy, a Lakic jeszcze nie wdrożył się do drużyny. W poprzednich spotkaniach w strzelaniu bramek wyręczali ich defensywni piłkarze, ale taka sytuacja nie będzie trwać wiecznie i słaba forma napastników odbije się na wynikać. Z kolei AUE jest u siebie nieobliczalne i zarówno z każdym potrafi przegrać jak i zrobić dobry wynik. Przeprowadzili kilka transferów, ale prezentują się one bardzo słabiutko, co najwyżej doświadczony Ling z SV Sandhausen coś mi mówi, ale raczej zależało klubowi na poszerzeniu kadry niż na realnym wzmocnieniu składu. Myślę, że dzisiejszy mecz to nie będzie spacerek dla Lautern i będą się bardzo męczyć z AUE. Nie przewiduje ich większej wygranej z zespołem gospodarzy wyżej niż różnicą 1 bramki.

T 283

teilweise

Użytkownik
Energie Cottbus - Vfr Aalen - 1 AH -0,25 @1,99 Pinnacle 5/10

Nie wierzę, że passa ponad dziesięciu meczów bez wygranej Energie w lidze mogłaby by jeszcze długo trwać. Od samego początku było przeciwko zatrudnianiu Schmidta w tym klubie i podkreślałem, że nic dobrego z tego nie wyjdzie. Mam nadzieję, że po swoich popisach w Paderborn i teraz jeszcze lepszym w Energie długo nie znajdzie roboty na poziomie 2 ligi. Niestety dopiero teraz pojawił się pomysł zaangażowania dawnego trenera Eduarda Grebera w pomoc klubowi. Co prawda 69 letni trener Energie odmówił podjęcia pracy na cały etat, ale myślę, że pomoc w wymiarze doradczym dla obecnego sztabu szkoleniowego mogło bać tej drużynie jakąś wartość dodaną. Niestety chyba już jest za późno. Energie gubi kolejne punkty i coraz bardziej pogrąża się w ligowej tabeli. Jednak pojawił się w meczu wyjazdowym w Aalen jakiś cień nadziei, że uda się ten sezon dokończyć przynajmniej w przyzwoitym stylu. Wielokrotnie podkreślaliśmy na tym forum, że coś bardzo dziwnego dzieje się z tą drużyną, bo potencjał ma dużo większy niż przedstawia to obecnie ligowa tabela. W barażach strzelali po kilka bramek na meczy i w pierwszym meczu na wiosnę znowu klapa. Mam nadzieję, że 2-2 w Aalen, zresztą cudem uratowane to dobra prognoza na przyszłość dla tej drużyny. Piłkarze z Cottbus potrzebowali jakiegoś motywatora, żeby się przełamać. Mam nadzieję, że to już ten moment, żeby wygrać, czy chociażby zdobyć punkt na własnym boisku. Nie wierzę w to, że zespół ten nagle zacznie wygrywać i wywalczy przebojowo miejsce przynajmniej barażowe, ale, ze nie będzie przegrywał wygranych meczów i będzie strzelał na tyle regularnie bramki, żeby nie cieszyć się po każdym trafieniu jakby co najmniej zdobyło się mistrzostwo świata. Z SV Sandhausen na inauguracje rundy mogli po pierwszej połowie 2-0, byli bardzo waleczni, co w rezultacie przełożyło się na czerwoną kartkę i 3 mecze zawieszenia dla Börnera, zresztą niesłusznej do końca jak dla mnie. A tak grając w 10 cofnęli się do defensywy i stracili bramkę po jednej z nie tak wielu z perspektywy całego meczu akcji gości, gdzie przy główce Jovanovia Almer nie miał najmniejszych szans. Zresztą w ostatniej kolejce w grudniu Paderborn też grał tak jakby chciał przegrać i tego Energie nie potrafiła w delegacji wykorzystać. W końcu Schmidt w meczu z Aalen dokonał wielu zmian, po mimo, że kilku piłkarzy (Börner, Bitroff i Sanogo) było administracyjnie zawieszonych za kartki. W bramce Dimera zastąpił Reno, na wławce usiał Stiepermann, a od pierwszej minuty zagrali Affane czy Bikel. Zmienieni gracze nie zagrali na poziomie „Weltklasse”,, ale mam nadzieję, że w tej drużynie się cos odblokowało. Schmidt nadal pewnie będzie żonglował składem, gdzie nie da się przy obecnym położeniu stwierdzić kto jest w formie a kto nie, ale poza pauzującymi tydzień temu za żółte kartki Bitroffem i Sanogo będzie miał do dyspozycji Takyi i w pełni sił Rivica co w Aalen nie było takie oczywiste. Grają dzisiaj z Aue, które tydzień temu powstrzymało w Erzgebirge Aue. Niezbyt lubię typować mecze z ich udziałem, ale wątpię, żeby zrobili dzisiaj wynik lepszy niż remis. W zeszłej kolejce po prostu Silvestr wykorzystał szansę po błędzie 2 środkowych obrońców gości, a potem bronili się cały mecz czekając na dogodne sytuacje do kontry. Niemniej jednak poziom ich gry jest słaby. Liczę dzisiaj w końcu na przełamanie się Energie.

T 283

teilweise

Użytkownik
Frotuna Duesseldorf - Arminia Bielefeld 2 AH +0,5 @ 1,98 Pinnacle 5/10 -5j
Meier ma do wyrównania rachunki w Fortunie. Z kolei sama Fortuna obcenie jest na etapie zgrywania się i przebudowy. Po starcie rundy wiosennej okazało sie, że już nie grają o nic innego jak zgranie i przygotowanie się do przyszłego sezonu. Arminia od dłuższego czasu nie może wygrać i dzisiaj powrót Klose (Przybyłko nie jest zły, ale brak mu zgrania z zespołem) i licze na jakiś efekt nowej miotły. Meier zna większość obecnych piłkarzy Fortuny i liczę, że coś wymyśli, żeby zdobyć chociaż punkt w Fortunie.

T 283

teilweise

Użytkownik
Dynamo - St Pauli 2 AH +0,25 @1,877 Pinnacle 5/10

+4,4j
Energie Cottbus - Vfr Aalen - 1 AH -0,25 @1,99 Pinnacle 5/10
Nie wierzę, że passa ponad dziesięciu meczów bez wygranej Energie w lidze mogłaby by jeszcze długo trwać. Od samego początku było przeciwko zatrudnianiu Schmidta w tym klubie i podkreślałem, że nic dobrego z tego nie wyjdzie. Mam nadzieję, że po swoich popisach w Paderborn i teraz jeszcze lepszym w Energie długo nie znajdzie roboty na poziomie 2 ligi. Niestety dopiero teraz pojawił się pomysł zaangażowania dawnego trenera Eduarda Grebera w pomoc klubowi. Co prawda 69 letni trener Energie odmówił podjęcia pracy na cały etat, ale myślę, że pomoc w wymiarze doradczym dla obecnego sztabu szkoleniowego mogło bać tej drużynie jakąś wartość dodaną. Niestety chyba już jest za późno. Energie gubi kolejne punkty i coraz bardziej pogrąża się w ligowej tabeli. Jednak pojawił się w meczu wyjazdowym w Aalen jakiś cień nadziei, że uda się ten sezon dokończyć przynajmniej w przyzwoitym stylu. Wielokrotnie podkreślaliśmy na tym forum, że coś bardzo dziwnego dzieje się z tą drużyną, bo potencjał ma dużo większy niż przedstawia to obecnie ligowa tabela. W barażach strzelali po kilka bramek na meczy i w pierwszym meczu na wiosnę znowu klapa. Mam nadzieję, że 2-2 w Aalen, zresztą cudem uratowane to dobra prognoza na przyszłość dla tej drużyny. Piłkarze z Cottbus potrzebowali jakiegoś motywatora, żeby się przełamać. Mam nadzieję, że to już ten moment, żeby wygrać, czy chociażby zdobyć punkt na własnym boisku. Nie wierzę w to, że zespół ten nagle zacznie wygrywać i wywalczy przebojowo miejsce przynajmniej barażowe, ale, ze nie będzie przegrywał wygranych meczów i będzie strzelał na tyle regularnie bramki, żeby nie cieszyć się po każdym trafieniu jakby co najmniej zdobyło się mistrzostwo świata. Z SV Sandhausen na inauguracje rundy mogli po pierwszej połowie 2-0, byli bardzo waleczni, co w rezultacie przełożyło się na czerwoną kartkę i 3 mecze zawieszenia dla Börnera, zresztą niesłusznej do końca jak dla mnie. A tak grając w 10 cofnęli się do defensywy i stracili bramkę po jednej z nie tak wielu z perspektywy całego meczu akcji gości, gdzie przy główce Jovanovia Almer nie miał najmniejszych szans. Zresztą w ostatniej kolejce w grudniu Paderborn też grał tak jakby chciał przegrać i tego Energie nie potrafiła w delegacji wykorzystać. W końcu Schmidt w meczu z Aalen dokonał wielu zmian, po mimo, że kilku piłkarzy (Börner, Bitroff i Sanogo) było administracyjnie zawieszonych za kartki. W bramce Dimera zastąpił Reno, na wławce usiał Stiepermann, a od pierwszej minuty zagrali Affane czy Bikel. Zmienieni gracze nie zagrali na poziomie „Weltklasse”,, ale mam nadzieję, że w tej drużynie się cos odblokowało. Schmidt nadal pewnie będzie żonglował składem, gdzie nie da się przy obecnym położeniu stwierdzić kto jest w formie a kto nie, ale poza pauzującymi tydzień temu za żółte kartki Bitroffem i Sanogo będzie miał do dyspozycji Takyi i w pełni sił Rivica co w Aalen nie było takie oczywiste. Grają dzisiaj z Aue, które tydzień temu powstrzymało w Erzgebirge Aue. Niezbyt lubię typować mecze z ich udziałem, ale wątpię, żeby zrobili dzisiaj wynik lepszy niż remis. W zeszłej kolejce po prostu Silvestr wykorzystał szansę po błędzie 2 środkowych obrońców gości, a potem bronili się cały mecz czekając na dogodne sytuacje do kontry. Niemniej jednak poziom ich gry jest słaby. Liczę dzisiaj w końcu na przełamanie się Energie.
Oczywiście chodziło o mecz z AUE, błędu w analizie, które były poprawione w dziale tematycznym ligi.
FT 2-3
-2,5j
1860 TSV - SC Padeborn 2 AH +0,25 @1,99 Pinnacle 5/10

+2,25j

T 283

teilweise

Użytkownik
TSV Muenchen -VfR Aalen 2 AH 0 @2,39 Pinnacle 5/10
Bet przeciwko TSV, który jak dla mnie nie wygra tego meczu. Nie zagrają Bulow i Stahl, ale większym problemem jest to, że poza Kirlarym wszyscy zawodnicy są bez formy. Co prawda Stoppelkamp ma czasem jakieś przebłyski, ale to za mało. A Osako odcięty od podań na niewiele się przydaje. Poza tym będzie zmęczony po meczu w reperezentacji z Nową Zelandią i długo podróżą w stronę powrotną. Forma Lautha i Haina pozostaje bez komentarze, więc nie ma argumentów z ofensywie. Defensywa też pozostawia wiele do życzenia, bo gdyby nie Kirlary to w Sandhausen dostali by łomot.

FC Koeln - Energie Cottbus
over 2,75 @2,07 Pinnacle 3/10
Energie praktycznie już spadek i słaba obrona, a kilku piłkarzy na pewno będzie chciało się wypromować w tej rundzie, żeby znaleźć nowych pracodawców. Obrona Kolonii też jest monolitem, więc liczę na mecz walki i bramki. Liczę na nowego starego trenera Bohme i myślę, że pomimo wszystko Energie tanio skóry w tym sezonie nie sprzeda.

Do góry Bottom