5.
Tottenham powyżej 5,5 rzutów rożnych @1.53
Cork City - Finn Harps 1 @1.16
UC Dublin - Wexford 1 @1.55
60 zł / 165,06 zł
wynik:
105,06 zł
Nie od dziś wiadomo, że Młoty dalekie są od swojej najlepszej dyspozycji. Obraz może zatrzeć pierwszy rzut oka na 'formę' w tabeli, jednak gdy przyjrzymy się dokładnie z kim grali podopieczni Bilica, bilans 1-3-1 wygląda jeszcze gorzej. Po zupełnie bezbarwnej grze z Arsenalem, kiedy ulegli Kanonierom 3-0, przyszła wygrana ze słabą ekipą Swansea. Następnie mamy remis 2-2 z jeszcze słabszym Sunderlandem i 2 remisy bez strzelonego gola, z Evertonem i Stoke.
Dzisiaj Młoty podejmą drużynę ze zdecydowanie wyższej półki. Rozpędzony Tottenham powinien wypunktować West Ham podobnie, jak Arsenal. Inicjatywa z pewnością będzie po stronie Kogutów, którzy będą chcieli zbliżyć się i wywrzeć presję na Chelsea.
Nie będę jednak grał na win Spurs, bo kurs 1.40 na wyjazdowe zwycięstwo w
Premier League mnie nie interesuje. Jednak ponownie
Unibet przyjemnie mnie zaskoczył i nie spodziewa się dużej ilości rzutów rożnych ze strony przyjezdnych... Nie wiem czym się kierowali, ale zamierzam to wykorzystać. Najpierw jednak spróbuję was dalej przekonać, żeby zagrać razem ze mną.
Jak już wspomniałem to Totki na pewno przez większość czasu będą prowadziły grę. Powinno to wyglądać jak we wcześniejszych ich meczach. Rożnych można się spodziewać więc po dośrodkowaniach Walkera/Trippiera czy Eriksena - rośli obrońcy Młotów powinni sobie z nimi radzić; po strzałach Kane'a, Alliego, Sona - wiadomo.
Spójrzmy na to jeszcze ze strony statystycznej. Ostatnie 5 delegacji Tottehamu to następujące liczby przy kornerach: 11 z CP, 11 z Chelsea w pucharze, 7 ze Swansea, 7 z Burnley, 7 z Fulham w pucharze. Ani jednego niepokrycia linii - to po prostu wynika ze stylu gry Kogutów.
A na ile rożnych pozwalał West Ham swoim ostatnim domowym rywalom ? Everton 4, Swansea 3, Leicester 5, Chelsea 4, WBA 5. Bez szału, jednak mam pewność, że żadna z tych drużyn nie jest tak 'łakoma'na korki jak Spurs i, oprócz Chelsea, żadna nie prowadziła tu gry w tak zdecydowany sposób, jak poprowadzi ją dziś Tottenham.
Do AKO dorzucam typ na Dublin z działu i Cork na podbitkę. Na oko bardzo duże szanse powodzenia.