>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Das Deutscher Meister '

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Po ośmieszającej porażce z Barceloną Robin Dutt nie potrafił odbudować zespołu z Leverkusen i w konsekwencji Aptekarze przegrali pięć spotkań z rzędu, co było bardzo dziwne bo nie taki jest ich realny potencjał. Władzę Bayeru zostały zmuszone do zatrudnienia nowego szkoleniowca, nowym trenerem został co bardzo ciekawe Sami Hyypiä, były stoper między innymi Liverpoolu z którym wygrywał Ligę Mistrzów, a karierę właśnie kończył w Lever. Fin będzie prowadził zespół w duecie z Saschą Lewandowskim, który prowadził wcześniej zespół U19. No zobaczymy jak im pójdzie ale myślę, że pozytywnie. Obaj to ludzie z szatni, mają materiał piłkarski wiec powinni przełamać niemoc. HSV walczy o utrzymanie i w ogóle z Hamburgiem to jest ciekawa historia, bo na nich presję wywiera zegarek (zegar). No wiec może nie wszyscy wiedzą, ale HSV jeszcze nigdy nie spadło do niższej ligi i na jednej z trybun umieszczono zegar który odmierza czas jaki już HSV gra w Bundeslidze. Spaść nie mogą, z drugiej strony Leverkusen musi się przełamać. W Hamburgu ostatnio lepsza atmosfera, z Vfl przegrali ale w dobrym stylu, bezpośredni mecz w walce o utrzymanie wygrany z Kaiserslautern, skromnie tylko 1-0 ale daje pole do optymizmu. Na pewno HSV potrafi grać w piłkę ale jest problem z jakością której nie ma. Petric, który nie bierze na siebie odpowiedzialności, Ilicevic też jest jakiś nijaki, Berg to jeszcze nie to. W ogóle ofensywie HSV brakuje błysku, brakuje radości, optymizmu. Krótko mówiąc, chyba czeka nas przełamanie Bayeru... głównym argumentem jaki przemawia za zespołem Hyypii jest fakt, że ciężko sobie wyobrazić szósta porażkę z rzędu, drużyny która dopiero co grała w LM, a teraz walczy o LE i jeśli się jutro ogarnął to raczej mają przyszły sezon w euro-pucharach, jednak muszą już teraz dopisywać sobie punkty.

Hamburger SV - Bayer Leverkusen Typ: 2 DNB Kurs:1,87 Tobet [Zwrot]

▶ Stawka:100j EW:187j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Podopieczni Di Matteo kolejny raz stają do boju o Ligę Mistrzów. Chelsea na pewno jest faworytem tej rywalizacji, The Blues to zespół który nie przegrał żadnego z pięciu ostatnich spotkań, cztery ostatnie wygrał i musi liczyć punkty, które traci do Tottenhamu. Szczerze to wydaje mi się, że gdyby Niebiescy nie zagrali w przyszłym sezonie w Champions League, a w zamian w Lidze Europy to byłoby dla nich jak degradacja. Jednakże w zespole ze Stamford Bridge brakuje jakości, grają chimeryczny football, często bardzo się męczą, żeby nie szukać daleko ostatni mecz na własnym boisku z Wigan wygrany po bramce Maty w doliczonym czasie gry. Fulham to typowa drużyna środka pola, która czasem skubnie punktów większym od siebie. Ostatnie dwa spotkania Fulham wygrał, zwłaszcza ten z przed dwóch dni w którym zanotowali 3-0 w wyjazdowym spotkaniu przeciw Boltonowi. Trzeba przyznać, że Chelsea czekać będzie trudna przeprawa ale myślę w bólach, mękach wygrają ponieważ muszą wygrać. Zbyt blisko do ostatecznych rozstrzygnięć aby mogli stracić dystans do Tottenham czy ewentualnie innej londyńskiej drużyny - Arsenalu.

Fulham F.C. - Chelsea Londyn Typ: 2 DNB Kurs:1,55 Tobet [Zwrot]

▶ Stawka:100j EW:155j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Stuttgart ostatnio wyskoczył jak królik z kapelusza ale nie przesadzajmy nie dogonią Gladbach, siedmiu punktów nie da się odrobić w czterech meczach, nawet jeśli Borussia M&#39;gladbach przegrała by wszystko co jest wątpliwe, bo mają łatwy kalendarz, może przesadziłem z tym, że łatwy ale lepiej grać z Koln, Mainz i Augsburgiem niż Bayernem, Wolfsburgiem i też Kolonią. Jak już wspomniałem, VfB niewidoczne przez większość sezonu, gdzieś tam byli w środku stawki, a końcówkę mają bardzo dobrą. Coś chyba drgnęło w tym pamiętnym spotkaniu z BVB, tym 4-4 ???? . Labbadia ma prostą drogę do Ligi Europejskiej i nie uważam, że to zmarnuje. Werder zaś wygląda jak drużyna z innej epoki, bez klasowych napastników, bez środka pola, z przeciętną obroną i podstarzałym bramkarzem. Możliwe, że gdyby nie 16 goli i 9 asyst Pizarro to Werder byłby jedna z drużyn z niepewną przyszłość w BL. Dziś podobno walczą o udział w Lidze Europejskiej ale tylko dzięki ostatnio słabej postawie Leverkusen, które mogło już dawno im odskoczyć, a także w związku z grą w LE Hannover nie zdołał uzbierać tyle punktów żeby Werderowi wybić z głowy europejskie puchary. Stuttgart powinien na własnym boisku bez problemu uporać się z rywalem, biorąc pod uwagę formę/regularność Vedada Ibisevica Bremeńczycy mają ciężki orzech do zgryzienia. Osłabienia po staremu ale braki Prödla, Ekici-ego, Hunta, Arnautovic są, były i będą widoczne bo rozbrajają zespół Bremy.

VfB Stuttgart - Werder Bremen Typ:1 Kurs:1,9
Tobet [✅]

▶ Stawka:50j EW:95j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Wszyscy szykują się na zwycięstwo Nurnbergi i kolejną porażkę K&#39;lautern, a zapominają o tym spotkaniu. Wolfsburg jeszcze powalczy o grę w przyszłorocznej edycji Ligi Europejskiej, dziś na cztery kolejki przed końcem tracą 4 punkty do siódmego miejsca gwarantującego udział w eliminacjach LE. Biorąc pod uwagę klasę obu zespołów i miejsce rozgrywanie teko spotkania, to chłopacy Magathata wyglądają na zdecydowanych faworytów. Trener który w przeszłości prowadził takie kluby jak Bayern, HSV, Werder potrafi przygotować swoją drużynę do końcówki sezonu, z Wilkami zabrakło mu trochę materiału ale myślę, że w przyszłym sezonie VfL Wolfsburg zagra o Ligę Mistrzów. Porażki Wolfsburga z Hannoverem i Dortmundem to czarna karta w ich statystykach, jednak wcześniej nie mieli problemu z Herthą, Hamburgiem, Nurembergą. Możliwe, że są jeszcze za słabi na czołówkę ale na Augsburg są w sam raz, w sam raz by wygrać. Myślę, że Augsburg który ostatnio stać było wyłącznie na zwycięstwa ze słabą Kolonią, czy remis z Werderem to drużyna która nie może się równać z Wilkami na Volkswagen Arena. Mandzukic w strzeleckiej formie, Helmes wraca do składy wiec nie ma stresu.

VfL Wolfsburg - FC Augsburg Typ:1 Kurs:1,8 Tobet [⛔]

▶ Stawka:100j EW:180j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Narodowe Centrum Sportu zapewne zorganizowało by nam mecz pomiędzy Legią, a czołową drużyną hiszpańską gdyby tylko środowisko piłkarskie nie należało do skorumpowanych urzędników/działaczy, już odpuszczę użycie innych epitetów bo nie ma sensu... Sevilla wczoraj grała mecz w La Liga i przysłała, nam drużynę rezerw, na stronie internetowej klubu z esp nie ma słowa o tym spotkaniu. Najprawdopodobniej NCS za sponsorował bilety lotnicze półamatorom, z trzeciej hiszpańskiej no ale cóż, buki dały się nabrać, kurs na Legie: 2,2 ;). Na oficjalnej stronie Legi o dziwo coś napisali, mówię o dziwo, bo jak Hiszpanie nic nie wiedzą o tym meczu to skąd mają Polacy wiedzieć.

Trenerzy i prezesi zapowiedzieli, że we wtorkowym wydarzeniu wezmą udział wszyscy zdrowi piłkarze Legii. Po ostatnich meczach ligowych i pucharowych z kontuzjami zmagają się Michał Żewłakow, Wojciech Skaba i Olek Jagiełło. Niewiadomą jest dyspozycja Michala Hubnika, który wraca do siebie po urazie ścięgna Achillesa. Pozostali zawodnicy są do dyspozycji sztabu szkoleniowego i powinni wystąpić w spotkaniu z Hiszpanami.

Mecz z Sevillą będzie jedną z ostatnich prób Stadionu Narodowego przed zbliżającym się EURO 2012. Jednocześnie władze NCS zapowiadają szereg atrakcji dedykowanych kibicom, które będą towarzyszyły temu wydarzeniu.

Spotkanie z Hiszpanami zaplanowano na kilka dni przed meczem z Lechem Poznań i tydzień przed finałem rozgrywek o Puchar Polski. W rundzie jesiennej legioniści często występowali w sparingach organizowanych w środku tygodnia, ale rywalom daleko było do klasy Sevilli. W starciu z ekipą z Andaluzji sztab szkoleniowy Legii będzie miał okazję sprawdzenia pełnej kadry. Niewykluczone, że któryś z rezerwowych dzięki dobremu występowi wywalczy miejsce w składzie warszawskiego zespołu na ostatnie potyczki w tym sezonie.

W rundach jesiennej i wiosennej legioniści rozegrali wiele meczów sparingowych. Wszystkie zakończyły się wygranymi stołecznej drużyny, która straciła w nich tylko jednego gola. Dobrze byłoby podtrzymać tę prawidłowość, chociaż najbliższy rywal podopiecznych Macieja Skorży prezentuje zdecydowanie wyższy poziom niż przedstawiciele lig III i IV.

Hiszpanie przylecą do Warszawy we wtorek rano. W poniedziałek wieczorem rozegrają ligowe spotkanie z Getafe. Umowa zobowiązuje Sevillę do wystąpienia w możliwie najsilniejszym składzie, dlatego wiele wskazuje na to, że na Stadionie Narodowym wystąpią zawodnicy znani z boisk Primera Division.
legia.com

Wnioskuję z tego, że Legia zagra w miarę mocnym składem i pewnie będą chcieli wygrać, mecz transmitowany jest w telewizji i nie wypada aby praca specjalistów od marketingu, którzy już kiedyś sprowadzili nam Argentynę, teraz Seville poszła na marne.

Legia Warszawa - Sevilla Typ:1 Kurs:2,2
Tobet [⛔]

▶ Stawka:100j EW:220j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Ja spróbuję tu, Rhein Neckar Arena to nie jest specjalnie jakaś twierdza, a z drugiej strony Leverkusen jest na najlepszej drodze aby się odbudować. W ostatnim spotkaniu Aptekarze zremisowali z Herthą 3-3, mimo prowadzenia 2-0. Jednak magia Rehhagela i walka o utrzymanie, zmobilizowała drużynę z Berlina do wywalczenia właśnie tego 1 punktu. Bayer pod wodzą dwóch nowych szkoleniowców, powoli nawiązuje do dobrych wyników, jest to czego brakowało w czasie tej fatalnej passu, jest jakość. Zawodnicy świadomi walki o Ligę Europejską, powinni wygrać w tym spotkani, w ogóle oczekuję w końcu przekonującego zwycięstwa Leverkusen, bo przyszedł na to czas... Hoffenheim to w tym sezonie typowa drużyna środka pola, są zbyt bogaci na walkę o utrzymanie ale mają za słaby skład żeby pokopać o europejskie puchary. W dodatku mają duże problemy w ofensywie, napastnicy generalnie robią za statystów, a bramki strzelają Salihovic, Ibisevic no i Firmino ale ten ma już sezon z głowy. Trzy kolejki zostało do końca, dla B04 ostatnia szansa, na zakończenie sezonu z ładnym akcentem, faktycznie są wysoko w tabeli ale po porażce z Barceloną przez długi czas zespół nie potrafił się podnieść i grali źle, kopali tak jakby zwątpili w siebie. Będą chcieli coś sobie udowodnić, są faworytem i myślę, że powinni wywalczyć trzy punkty.

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen (Draw no bet) Typ:2 Kurs:1,97 Tobet [✅]

▶ Stawka:100j EW:197j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Uważam, że era otwartych spotkań pomiędzy Realem, a Barceloną dobiegła końca. José Mourinho to przykład człowieka, który potrafi uczyć się na własnych błędach. Kiedy próbował grać piłką, przegrał... kiedy postawił autobus zdobył Puchar Króla, idąc tymi śladami pewnie zostanie mistrzem Hiszpanii. Co do Barcelony, nie widzę powodu do fauli w pierwszej połowie, powinni prowadzić grę, a też nie sądzę by szybko stracili bramkę, co powiedzmy mogłoby ich zmobilizować do ostrzejszej gry.

Która drużyna otrzyma więcej żółtych kartek w 1. połowie? Typ: Real Kurs:1,71 Bwin [⛔]

▶ Stawka:200j EW:342j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Hamburger SV to drużyna, która w całej swojej historii nie spadła z Bundesligi, dziś na własnym boisku może dopiąć kolejny sezon w Niemieckiej ekstraklasie. W przedostatniej kolejce podejmuje Mainz, drużynę która miała okres w którym mogła powalczyć z każdym, wówczas seryjnie bramki strzelał Egipcjanin Zidan. Dziś nie jest już tak skuteczny, a chłopaki z Moguncji wrócili do cienia. W ostatnim meczu dość niespodziewanie zremisowali z Wolfsburgiem, co prawda Zidan przestrzelił setkę ale umówimy się Felix Magath może pluć sobie w brodę, że jego podopieczni nie wygrali i praktycznie stracili szansę na europejskie puchary. Jeśli chodzi o gospodarzy to do składu wraca syn marnotrawny, José Paolo Guerrero w głowie siano ale miał umiejętności by zostać królem strzelców Copa América 2011, chociaż tytuł zapewnił sobie strzelając cztery bramki w meczu o trzecie miejsce :cool:. Jednak prawda jest taka, że Guerrero to jest wiodąca postać w HSV, to jest osobowość, zawodnik który niejednokrotnie decyduje o obliczu drużyny, w Hamburgu gra od 2006 roku, powiem tak &quot;oni i on to Hamburger SV&quot;. Z tabeli wynika jedno, HSV zostaje w BL i ma już tylko matematyczne szanse na spadek, jednak jeden punkt lub straty punktów drużyn walczących o utrzymanie rozwieją wątpliwości i nawet matematyka będzie po ich stronie. Tylko myślę, że HSV gra ostatni mecz na Imtech w tym sezonie, słabym sezonie i będą zmobilizowani aby wygrać. Oba zespoły dysponują podobnym potencjałem, wiec HSV DNB to dobra opcja.

Hamburger SV - Mainz 05 (Zakład bez remisu) Typ:1 Kurs:1,52 Unibet [Zwrot]

▶ Stawka:200j EW:304j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
W niedzielę druga tura wyborów prezydenckich we Francji. Faworytem, zdecydowanym faworytem jest Francois Hollande, w związku z czym mamy lokatę. Najwyższy kurs ma fortuna, po odjęciu podatku jakieś 1,12 gdzie konkurencja, nawet na czele z e-bukmacherami 1,1.

Kto zostanie prezydentem Francji: Francois Hollande Kurs:1,28 Fortuna

▶ Stawka:500j EW:563,2j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Real po odpadnięciu z Ligi Mistrzów może skupić się wyłącznie na rozgrywkach ligowych. Tytuł jednak zdołał już sobie zapewnić ale ozdobą tego sezonu może być równe 100 punktów jakie piłkarze z Madrytu mogą zdobyć, potwierdzając dominacje na krajowym podwórku. Owa setka to byłby rekord La Liga, dotychczas najwięcej punktów zdobyła Barcelona - 99, dwa sezony temu.

Bilbao-Real M. Typ:2 Kurs:1,53 Tobet [✅]

▶ Stawka:100j EW:153j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Hertha idzie all in, przegrać nie mogą bo spadną, ich rywal w walce po pozostanie Kolonia gra z Bayernem wiec spokojnie mogą ich wyprzedzić w tebeli, mimo starty 2 punktów. Gra na własnym stadionie na pewno motywuje jednak, w trakcie spotkania będą dochodzić do zawodników informacje o stanie rywalizacji Kolonii i to one zadecydują o przebiegu meczu. Myślę, że fajną opcją jest under 3,5. Hoffe ma beznadziejnych napastników, praktycznie nie grają już o nic, a ostatnie spotkanie pokazały że nie są w najwyższej formie. Hertha nie może stracić bramki, bo to zrujnuje im cały misterny plan. Rehhagel zawsze słyną z defensywnej gry, chociaż na przykład ostatnio dostali czwórkę od Schalke ale generalnie Otto ogarnie na ten mecz tyły. Przegrana z K&#39;lautern to była kompromitacja, nie wierzę w powtórkę dlatego myślę, że faworyt jest jednak Hertha. Chociaż ich możliwości oceniam na mierne i to decyduje o tym, że nie postawię na Berlińczyków. Poniżej 3,5 bramki to realny scenariusz, bądź co bądź Hoffe to nie są chłopcy do bicia, a Herta w stresie potrafi się bronić, zwłaszcza u siebie.

Hertha BSC - 1899 Hoffenheim Typ: Under 3,5 Kurs:1,48 Tobet [⛔]

▶ Stawka:100j EW:148j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

W jedynym sobotnim meczu Premier League Arsenal zagra z Norwich i myślę, że Kanonierzy wygrają. Chyba przyszedł ten moment, moment na przełamanie fatalnej serii trzech spotkań bez zwycięstwa.

Arsenal - Norwich City Typ:1 Kurs:1,21
Tobet [⛔]

▶ Stawka:100j EW:121j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Wiec tak, widziałem pierwszy mecz. Fajnie, że nasi wygrali ale prezentowali się tak sobie. Wg to jest duża różnica w porównaniu do seniorów. Gra jest wolna, średnio płynna i generalnie po ziemi. Byłem też trochę zdziwiony wynikami bo aż dwa overy, na dwa undery. Gdzie spodziewałem się małej liczby bramek, bo tu jednak nie 90&#39;, a 80 minut grają. Słowenia zaczęła słabo turniej, od gospodarzy spodziewałem się czegoś więcej, już pomijając że przegrali z Holendrami to jednak powinni się bardziej postarać. Polska personalnie od Belgii była słabsza, nie ma sensu tego ukrywać. Polacy grali fizycznie, brzydko ale udało się strzelić. Jutro Słowenia odpowie dokładnie tym samym stylem. Fortuna wystawiła dość asekuracyjny kurs na under 2,5 wiec można wypróbować, bo to nie będzie ładny, płynny mecz...

Slowenia-Polska Typ: Under 2,5 Kurs:1,73 Bet365 [✅]

▶ Stawka:100j EW:173j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Wielu ludziom może się nie spodobać to, że ja ostatnio typuje Bayern w spotkaniach z Borussią ale uwierzcie mi będą bardzo zadowolony jak Borussia wygra. Tylko Bayern należy do tych dumnych klubów i każde kolejne zwycięstwo naszych chłopaków wydaje się coraz mniej prawdopodobne, to byłby fenomen gdyby Borussia wygrała piaty mecz z rzędu z Bayernem, który jest głodny sukcesu, który nie wygrał nic ani na krajowym podwórku, ani w międzynarodowych rozgrywkach od dwóch lat. O tym się nie mówi, Dortmund nie wyszedł z grupy Ligi Mistrzów, od dawien dawna na arenie miedzy narodowej zespół nic nie znaczy itd. ale trzeba podkreślić to, że BVB ma bardzo mocną i szeroką kadrę, drużyna zbudowany głównie z młodych zawodników, praktycznie wszyscy są w obiekcie zainteresowania najlepszych klubów świata. Hummels, Schmelzer, Gündogan, Götze są w kadrze Joachima Loewa na Euro, głównie defensywa BVB prezentuje bardzo wysoki poziom Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer to światowa czołówka, Klopp przed meczem Bayernu z Realem powiedział, że Bayern będzie miał łatwiej, bo BVB ma lepszą obronę niż Real i trudno się z nim nie zgodzić. Dla Bayernu jest to mecz o honor, jak nie wygrają finału DFB-Pokal to rozjadą Chelsea z naciskiem na rozjadą, jak wygrają to z Chelsea będzie Bayern miał o wiele ciężej. Myślę, że wszyscy sobie zdają sprawę, że ten mecz ma kluczowe znaczenie w perspektywie finału LM. Może to głupie ale jak Bayern chce wygrać LM to albo musi łatwo wygrać z BVB co jest mało realne, albo przegrać ;). Ciężko coś przewidzieć, 0-1 dla Bawarczyków wydaje się najbardziej prawdopodobne. Krakenorakel stawia na BVB, ja Bayern DNB :razz:.

Borussia Dortmund - Bayern München (Draw no bet) Typ:2 Kurs:1,71
Tobet [⛔]

▶ Stawka:200j EW:342j

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Muszę przyznać, że na dzień dzisiejszy wyniki naszej ankiety dla mnie są szokujące. Pierwsze to wydaje mi się, że nie ma na świecie drużyny, która na własnym stadionie przegrałaby finał LM. Rzeczywiście nie było jeszcze takiej sytuacji, że jakaś drużyna gra na własnych śmieciach ale było kilka finałów, w których gospodarz grałby u siebie w kraju. Manchester przegrał na Wembley i to wszystko, Juventus wygrał w Rzymie, Borussia wygrała Monachium - powiedzmy Juve w finale zagrało z Ajaxem, który staną przed szansą obrony tytułu, Borussia stawała do finału niejako, jak skazani na porażkę. Niewątpliwie atut gry u siebie to ogromny impuls, który trudno czymkolwiek przebić. Manchester United przegrał z Barceloną, tylko że wówczas Katalończycy wyznaczali standardy wiec nie było wielkiego zdziwienia. Chelsea jednak to nie Barcelona i w sumie niewiele mają do zaoferowania Bayernowi. Wszystkie znaki na niebie wskazują, że Bawarczycy zagrają dwoma napastnikami, czego zwykle nie robią. Heynckes to nie jest byle kto, to jeden z największych niemieckich szkoleniowców, doskonale zdaje sobie sprawę, że zamknie Chelsea w ich polu karnym i dlatego wysyła w bój Müllera i Gomeza. Zadajcie sobie pytanie, czy w sytuacji w której wasza defensywa jest mocno osłabiona wy wzmacniali byście ofensywę czy obrońców? Heynckes wzmacnia ofensywę, bo jest świadomy że Lahm, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Müller, Ribery i Gomez nie wypuszczą rywali z ich pola karnego, zmuszą Chelsea do gry z kontry... z kontry bez Ramiresa, bez Meirelesa, z Drogbą który dostanie indywidualne krycie w postaci Boatenga Chelsea nic nie osiągnie. Pamiętacie mecz z MC, ten pierwszy na AA, wydawałoby się, że drużyna z takim potencjałem ofensywny jakim dysponuje aktualny mistrz Anglii powinna mocno ostrzeliwać bramkę Bawarczyków, wbrew pozorom w ogóle tak nie było, MC oddało tylko 5 celnych strzałów na bramkę, z których żaden nie skutkował golem, a duża zasługa w tym trenera Gwiazdy Południa, który lwią cześć kariery spędził w Hiszpanii i utrzymywanie się przy piłce, gra na połowie rywal to podstawy jego taktyki. Mówię Chelsea, myślę plejada emerytów, zajrzyjcie im w metryką nie będą w stanie przebiec tyle co Niemcy, ba nikt tyle biegać nie potrafi, swego czasu na niemieckich forach był polewka z tego zdjęcia: Ronaldo po meczu na AA, jeszcze przed meczem z Barceloną. Przyjrzyjmy się Chelsea, co tak naprawdę mogą zdziałać: Cecha uważam z jednego z najlepszych bramkarzy świat i na pewno będzie miał dużo roboty, obrona: Bosingwa, G. Cahill, David Luiz, A. Cole - jedni z marszy po rekonwalescencji inni za słabi na tego rodzaju widowisko, pomocników nawet nie ma sensu zestawiać z pomocą rywali bo są słabsi. Lampard, Essien prawie na emeryturze, nijak można ich zestawić z Schweinsteigerem i Kroosem, zwłaszcza jak ten drugi jest efektem nowej myśli szkoleniowej w Niemczech. O Drogbie nie ma sensu się rozpisywać, bo wiele nie pogra, a z tego co sobie przypominam już w meczach z Barceloną jego &quot;pobyt&quot; na boisku to generalnie była gra na czas, przewracanie się o źdźbło trawy. Wiele osób przytacza, argument mówiący o tym, że to ostatnia szansa dla wielu piłkarzy CFC. Dla mnie to, żaden argument, Drogba przegrał finał Puchary Narodów Afryki, pewnie też ostatni w jego karierze ;). Chelsea wyeliminowała Barce, pamiętacie w jakim stylu, w byle jakim taktyka jaką zastosowała była, jest skuteczna w stosunku 1 awans, na 9 porażek. Uważam, że Chelsea w tym finale jest przypadkowo, w LM zagrali tylko jeden dobry mecz: rewanż z Napoli, a rzeczywistą wartość zespołu z Londynu odzwierciedla pozycja w ligowej tabeli. Di Matteo tak jak Sir Alex Ferguson był na finale DFB-Pokal w Berlinie, a po nim powiedział że wie jak pokonać Bayern, w sumie to łatwe kopiuj Borussia, wklej do Chelsea problem polega na tym, że Chelsea dziś jeśli chodzi o potencjał ma niewiele wspólnego z BVB, kampanie Niemieckiej reprezentacji która promuje ich przed Euro zatytułowana jest &quot;Die Attribute der neuen Generation&quot; - ja ani w Chelsea nie widzę potencjału podobnego Dortmundowi, ani nowej generacji :]. Dodajmy do tego magiczne skrzydła Bayernu, chyba zgodnie mogę stwierdzić że najlepsze skrzydła na świecie. Robben w jakimś wywiadzie powiedział, że ma już wszystko oprócz LM ale myśli, że niedługo to się zmieni. Myślę, że facetowi który podchodzi do karnego w ostatnim meczu z BVB i go strzela, można uwierzyć (kto śledzie BL wie o co chodzi). Chelsea nie podejmie otwartej walki, bo nie ma materiału, a z drugiej strony zamek we własnym polu karnym nie wypali, Di Matteo po prostu jest zbyt mało doświadczonym trenerem, żeby wygrać mecz w którym słowa szach już użyto, bo wpuszczenie króla strzelców ostatniego mundialu od pierwszej minuty jest w pewnym sensie wyznaczeniem reguł gry.

Bayern München - Chelsea Typ:1 Kurs:1,77 Tobet [⛔]

▶ Stawka:200j EW:354j[/I]

Do góry Bottom