>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Czy takie zakłady są możliwe?

C 34

chessmaster

Użytkownik
Zastanawia mnie pewna techniczna kwestia. Pytanie kieruję do osób posiadających konto w totolotku.
Otóż będąc niezalogowanym udaje mi się stworzyć na swój sposób kontrowersyjne zakłady, gdy klikam aktualizację kuponu nic się nie zmienia i naprawdę wydaje się, że mógłbym zawrzeć taki a taki zakład.
Już wyjaśniam. Wybieram 12 zdarzeń, 1 z nich ma kurs powiedzmy 1.15, pozostałe 11 różne kursy, przyjmijmy od 1.5 do 2.2. Wszystkie tworzą 12 bloków jednozdarzeniowych.
Dla mojego zdarzenia 1.15 wpisuję na górze stawkę 2zł, możliwa wygrana to 2.02zł. Schodzę do kombinacji; wszędzie wpisuję stawkę 0.001zł (tj. dla 12z12,11z12,10z12 itd.). Teraz powiedzmy, że 6z12 to 924 kombinacje więc nawet dla stawki niższej od gr (0,001zł) taki zakład coś by kosztował (0.001x924= ok. 90gr.). W każdym rzędzie pojawia się ew.w., a koszt stawki (początkowe 2zł) nieznacznie wzrasta. Jednak na koniec przechodzę do 1z12 i tam również wpisuję stawkę 0,001zł. Klikam aktualizację kuponu. Znikają wszystkie koszta za kombinacje i pozostaje równe 2 zł (przeznaczone na kurs 1,15). Natomiast ewentualna wygrana za kombinacje pozostaje (wygrane przy rodzajach kombinacji także są dalej wyświetlane mimo, że stawki obok nich wynoszą wszędzie 0,00). W tym przykładzie wynika, że mogę postawić 2zł, a wygrać ponad 100zł (a powinienem najwyżej 2,02zł, gdyż na kombinacje nie wydałem nawet grosza).

Jeżeli taka gra byłaby możliwa, to można by zawrzeć setki zakładów, gdzie jeden pewniak daje minimalny zysk lub zwrot stawki, a pozostałe zdarzenia prędzej czy później osiągnęłyby kursy dające dodatkowe zyski. To wszystko zaś przy niemal zerowym ryzyku (kwestia doboru kursu 1.1X).
Zatem oczywiście wątpię, że można zawierać takie zakłady, ale moglibyście pomóc mi tak czy inaczej ustalić parę kwestii:
- czy możliwe jest postawienie stawek np. 0.001 lub 0.0001 itd. za kombinacje; przy tworzeniu zakładu wydaje się to działać i nawet wyświetla ewentualne wygrane. Może jest to możliwe, ale przy wpisaniu tego na koniec w 1z12 działa jakiś błąd systemu i te grosze (oraz części setne groszy) za systemy nie są dodane do stawki ogólnej?
- czy można np. w systemie z 5 zdarzeń na najpewniejsze postawić powiedzmy 1,50zł a pozostałe 50 gr rozdzielić sobie na kombinacje (już nawet z normalnym kosztem 1gr lub 5gr za kombinację, po prostu tutaj interesuje mnie inna sprawa). Nie spotkałem się z czymś takim wcześniej, tzn. u innych buków była konieczność równego podzielenia stawki na 1z5 w ww. przypadku, a do tego najwyżej mogłem dodać sobie inne systemy (2z5,5z5etc.).

Wiem jak to wszystko zawile napisane :razz:, ale jeśli ktoś z Was gra w totku i może to sprawdzić co napisałem/ma już takie doświadczenia - ogólnie jest w temacie - to z góry dzięki za te kilka minut na pykanie klawiatury w odpowiedzi :grin:

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Zastanawia mnie pewna techniczna kwestia.
Pytanie kieruję do osób posiadających konto w totolotku.
Otóż będąc niezalogowanym udaje mi się stworzyć na swój sposób kontrowersyjne zakłady, gdy klikam aktualizację kuponu nic się nie zmienia i naprawdę wydaje się, że mógłbym zawrzeć taki a taki zakład.
Z tego co piszesz wynika, że jesteś totalnie niezorientowany odnośnie możliwości jakie daje e-kupon, gdyż
jaki miałeś problem, aby iść z tym do końca i wg powyższego opisu zakończyć procedurę w postaci przeładowania a następnie zaakceptowania tego co widzisz jako podgląd i przystąpić do wygenerowania e-kuponu na stronie tego buka i samemu przekonać się o tym, czy ich system to zaakceptuje?
To bardzo szybko sprowadziłoby Cię na ziemię a możesz to zrobić na stronie buka w wersji dla graczy stacjonarnych:
https://cw.totolotek.pl/totomix/oferta/ a następnie robiąc e-kupon
https://cw.totolotek.pl/totomix/ekupon/
Jeżeli w fazie tworzenia naszego e-kuponu wszystko jest na tak, to zawsze oznacza to, że zakład systemowy zostanie na podstawie numeru e-kuponu przyjęty w kolekturze każdemu niezarejestrowanemu, czyli anonimowemu graczowi.
To nic nie kosztuje - bo przecież wcale nie musisz iść z tym numerem e-kuponu do kolektury aby go nadać w realu - a jedynie testujesz ew. możliwość nadania kuponu wg swoich określonych założeń.
Bo aby wytworzyć e-kupon wcale nie musisz mieć konta w Totolotku, gdyż jest to udogodnienie dla grających także w kolekturach, aby przy wpisywaniu przez personel punktu nie nastąpił błąd - bowiem po wygenerowaniu w domu e-kuponu obsługa już nie ma możliwości ingerencji w zawartość i jedynie wprowadza sam numer tego e-kuponu, pod którym to numerem są zakodowane wszystkie składowe jakie sam tam umieściłeś, więc: numery i typy zdarzeń oraz stawka.
Pamiętaj jednak o fundamentalnych zasadach wynikających z regulaminu firmy w postaci minimalnej ceny 1 zakładu systemowego wynoszącej 2zł oraz o minimalnej cenie 1 kombinacji w obrębie wybranego systemu, w Totolotku wynoszącej przecież 0.01zł - a stąd jasno wynika, że np. za system 6z12=924 kombinacji, gracz MUSI zapłacić w tym przypadku minimum 924*0.01=9.24zł a nie 2zł ????
https://cw.totolotek.pl/totomix/jakgracsys/

C 34

chessmaster

Użytkownik
Miło, że odpowiedziałeś edi8. Masz rację jestem zupełnie niezorientowany. Próbowałem na stronie totolotek.pl znaleźć w regulaminie minimalną stawkę za kombinację, ale nie mogłem. Stronę cw.totolotek.pl omijałem bo nie pasował mi jej interfejs i generalnie nie wnikałem w jej możliwości. Po prostu wydawało mi się, że jeśli na pierwszej z wymienionych stron udaje mi się wpisywać stawki poniżej grosza i system je &quot;przyjmuje&quot; to, że fakt ten jest jakąś luką czy błędem ich systemu. Z Twoich wątków pamiętam, że swojego czasu zyskownie wykorzystałeś ułomności ich systemu, które później skorygowali. Byłem ciekaw czy wpisywanie stawek poniżej grosza a później zerowanie nawet tego za pomocą paru manewrów nie jest też jakąś luką w systemie.
Bądźmy szczerzy - na stronie totolotek jest masa błędów, dla przykładu wchodząc w rynki pierwszego lepszego meczu (Brentdford-Barnsley) można zauważyć, że kurs dla DW 0-0 wynosi 10, zaś dla liczby bramek poniżej 0,5 - już 12. Moim zdaniem jest to niepoważne i nieprofesjonalne, bo oba zdarzenia są w istocie tym samym.
Tak poza tematem, skoro już tu &quot;jesteś&quot;, przerabiałem kilka systemów zarówno La Jolla, jak i Twoich skróconych. Tak w skrócie to obniżałem zwrot w przypadku trafienia zdarzenia/grupy na rzecz rozszerzenia ilości bloków i przypadkowego trafienia więcej niż 1 bloku na pojedynczym kuponie. Czyli ryzyko kapitału nie ulegało zmianie, zmniejszał się jedynie zwrot pojedynczego sukcesu w zamian za perspektywę przypadkowych większych wygranych. Jeżeli będziesz chciał zerknąć i ocenić zamieszczam plik do niektórych z nich, trudno mówić o gwarancjach w ich przypadku. Niektóre opierają się na losowości, inne zaś np. rozszerzone skrócone posiadają już pewien stopień gwarancji...

Mam również inny plik, arkusz (w istocie 4 arkusze w jednym pliku), w którym zaczynałem wiele &quot;idei&quot;, ale są niedokończone. Również zamieszczam, może się komuś przydać, choćby dla samych formuł przydatnych w tworzeniu progresji. To dodaje w ramach wdzięczności i żeby dać coś od siebie, choćby niewielkiego dla forum :smile:

Pozdrawiam
PS. musiałem edytować, bo wcześniej zamieściłem gorszą wersje arkusza, teraz jest w miarę ok.:razz:

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@chessmaster&gt;&gt; odniosę się do zawartości pliku system.txt:
System 1: 48 zdarzeń z kursami mniej więcej od 1.9-2.4 (1,9^8=169), tak aby każdy blok miał kurs min. 165. 1,25 pln na każdy blok (1z6), 0,75 pln na 2z6.
W przypadku pojedynczego trafienia na 90 bloków już zwrot stawki (koszt 30zł).
Otóż jeśli myślisz o zastosowaniu tego w polskich firmach bukmacherskich np. w Totolotku, to system 1z6 (tu dla bloków po 8-elementów) teoretycznie musi kosztować minimum 2zł, ale w praktyce 2:6=0.3333 a zatem minimalna stawka wyniesie tu 0.34zł co da koszt 0.34*6=2.04 a 2.04*15=30.6zł
System 2z6=15 tak więc 2:15=0.14 i 0.14*15=2.1zł a zatem koszt to 2.1*15=31.5zł
Wygrana przy min. AKO@169 to dla systemu 1z6 169*0.34*0.88=50.56zł
.....................
Odnośnie szans na trafienie 1 bloku - to niech za całą odpowiedź posłuży Ci informacja, że przy grze na 40 zdarzeń po 8 i trafieniu 1/2 czyli 20, dla gwarancji 8 czyli 1 takiego bloku, należy zawrzeć aż 6115 zakładów...
Zatem jest to raczej takie znane z gier losowych chybił/trafił a nie typowanie.
Pozdrawiam

Do góry Bottom