>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

Czy da się to usprawnić?

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Jak każdy z Was szukam złotego środka i mam wrażenie, że jestem blisko odkrycia systemu, ale zawsze zostają jakieś alejki ryzyka...
przedstawiam pomysł na przykładzie dwóch pierwszych zdarzeń w Ekstraklasie.
Ruch - Śląsk oraz Legia - Górnik
Zagrać obydwa mecze na jednym kuponie over 1,5 goli (I połowa). Daje to razem kurs 10,5j.
Wynika z tego, że niepowodzenie to rozstrzygnięcia 0-0, 1-0 i 0-1. A do zagospodarowania zostaje poniżej 9,5j, żeby mieć pewność zarobku. Najkrócej możnaby zagrać AKO under 1,5 (I połowa), daje to kurs 1,74j czyli kurs 10,5 osiągniemy obstawiając tu 6,04j. Odpowiednio rozkładając stawki na dwóch kuponach zostaje wygrana 3,46j (bo 9,5-6,04). Ale polega na tym, że jeden z meczów w pierwszej połowie może zakończyć się over, a drugi under.
Czy da się to jakoś usprawnić?
Może którys bukmacher posiada opcję czy zespół strzeli gola w I połowie? Albo konkretny wynik na pierwszą połowę. Może też spróbować w której połowie padnie więcej bramek...

777 28

777

Użytkownik
Czy da się to jakoś usprawnić?
Mogę Cię zapewnić na 100% że się nie da. Jeśli obstawisz wszystkie opcje obojętnie jak rozkładając stawki to i tak w najlepszym przypadku będziesz miał stratę kilku % (przez tą cholerną marżę)... Wszystkie rynki są połączone ze sobą, jest mnóstwo algorytmów które &quot;czuwają&quot; nad tym aby jakakolwiek zmiana na jednym rynku była od razu bodźcem do zmiany kursu na drugim rynku. Tym wszystkim steruje wiele skomplikowanych botów (zarówno u zwykłych buków jak i na Betfair).

Znalezienie sposobu dającego gwarantowany zysk z samego obstawienia przed meczem kilku różnych kombinacji danego zdarzenia jest wręcz niemożliwym bez wyraźnego błędu bukmachera (a w przypadku błędu najczęściej buk robi zwrot i tyle).

Każdy kto poszukuje &quot;złotego systemu&quot; musi sobie uzmysłowić na jakiej zasadzi to działa i to że nad wszystkim czuwa nie tylko człowiek a specjalistyczny komputer, który działa w mgnieniu oka i praktycznie nie ma szans na jego wyprzedzenie.

Luki jak już to można znaleźć tylko z błędu lub niedopatrzenia bukmachera. Chodzi mi tutaj o promocje, punkty lojalnościowe itp. Od czasu do czasu są promocje w których odpowiednie kombinacje zakładów dają pewny zysk niezależnie od wyniku (np obstawianie przeciwstawnych zdarzeń przy obrocie bonusów od depo itp)

Poszukiwanie innych sposobów to naiwna walka z wiatrakami... ciężko to zrozumieć zwłaszcza początkującym graczom ale tak niestety jest...

Otrzymane punkty reputacji: +1
P 18

pawelz

Użytkownik
U tradycyjnego buka to się zgodzę że mogą miec algorytmy, boty bo nie mogą sobie pozwolić na takie błędy ale czemu miałoby to służyć na Betfair skoro są oni giełdą zakładów ? Moim zdaniem u tradycyjnego buka znalezienie takich przeciwnych zakładów byłoby raczej nie możliwe z powodów o których napisał 777 ale na giełdzie moim zdaniem można znaleźć takie sporadyczne przypadki np. na jakimś mało płynnym rynku lub gdy ktoś sztucznie pchnie jeden rynek w górę lub w dół. Poza tym na live można zobaczyć jak poszczególne rynki nie reagują dokładnie w ten sposób i czasami występują różnice 1-2% tylko wtedy gra i tak nie jest opłacalna ze względu na tą 5% prowizję. Nie jestem jakimś starym wyjadaczem na betfair, o botach graczy na betfair słyszałem ale po co samo betfair miałoby sterować i kontrolować rynkiem ?

777 28

777

Użytkownik
Na Betfair boty stosuja zwykli gracze tylko tacy z poważniejszym kapitałem. Sam też mozesz sobie wymyśleć bota albo kupić od kogoś i go tak zaprogramować aby momentalnie w danym czasie skupował wszelkie odchylenia kursu od okreslonej normy.
Wiele rynków na Betfair jest można powiedzieć &quot;zbotowanych&quot;. Na forach tradingowych zarówno polskich jak i zagranicznych możesz poczytac o tym szerzej. Jeśli masz ogólne rozeznanie co do tworzenia różnych programów możesz się zastanowić nad napisaniem własnego bota.
Poza tym na Betfair gra wielu bukmacherów. Wiele wejść typu 10k, 20k to są wejścia zwykłych bukmacherów którzy wiedzą wiecej niz statystyczny gracz i wiedzą jak taką przewagę wykorzystać przy grze zarówno preplay jak i inplay.

Do góry Bottom