>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Czy bukmacherzy stacjonarni pytaja o dowod osobisty?

maks 2

maks

Użytkownik
Mam pytanie czy bukmacherzy stacjonarni przy wnoszeniu kuponu lub odbieranie wygranej prosza o okazanie dowodu osobistego(potwierdzenie pelnoletnosci)?

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
mogą zażądać jeśli nastąpi watpliwość ukończenia 18lat przez Ciebie. I tak na przyszłość inaczej sformuj pytanie (chodzi o tytuł tematu)

skrzydlowy 0

skrzydlowy

Użytkownik
nie mozesz grac, ani tez odbierac nagordy jesli nie posiadasz 18 lat.
legalnie nie moze ale praktycznie moze :jezora: oczywiscie jesli sa wygrane nieduze tak do 100-150 zł to prawie nigdy nie chca dowodu

nowak 0

nowak

Użytkownik
U mnie w Profku (Fortuna) i w TotoMixie jestem juz z paniami na Ty więc o dowód nie proszą i nigdy nie prosiły.

Za to w Milenium proszą zawsze (głupie baby tam są nawet pogadac sie z nimi nie da)

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
dokładnie, jak widzisz wszystko zależy od widzimisie osoby pracującej w buku, bukmaher ma prawo zażądać dowód, nawet u mnie w fortunie na drzwiach pisze &quot;wstęp od 18 lat&quot;

quba95 3

quba95

Użytkownik
zależy od buka.
u mnie w miescie nie trzeba dowodu w milenium i toto-mix.
co do stsa i fortuny to nie wiem
Właśnie zależy od buka. Sam mam 15 lat (w lutym 16) i stawiam kupony w toto-mix. Próbowałem w STS ale tam zawsze mnie wypraszają pytając się o wiek

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
U mnie w Profku (Fortuna) i w TotoMixie jestem juz z paniami na Ty więc o dowód nie proszą i nigdy nie prosiły.

Za to w Milenium proszą zawsze (głupie baby tam są nawet pogadac sie z nimi nie da)
A Baby nie głupie tylko kobiety boją się o pracę wiec trochę szacunku, ciekawe czy ty byś zaryzykował posadę dla jakiegoś dzieciaka który chce sobie kuponik puścić

quba95 3

quba95

Użytkownik
Nowak tak samo u mnie w Totomix jest fajny koleś z babką na zmiane koleś spoko zagaduje z wszystkimi ( zawsze jak ide obstawić kupon zawsze coś je :p) ale babka sztywna

wincent 150

wincent

Użytkownik
Nowak tak samo u mnie w Totomix jest fajny koleś z babką na zmiane koleś spoko zagaduje z wszystkimi ( zawsze jak ide obstawić kupon zawsze coś je :p) ale babka sztywna
Może pedofil i gimnazjalistów lubi? Jak im kiedyś kontrola wpadnie i złapią 15 latka to facet dłużej nie popracuje. Jeśli punktu nie zamkną...

strzala 377

strzala

Użytkownik
Właśnie zależy od buka. Sam mam 15 lat (w lutym 16) i stawiam kupony w toto-mix. Próbowałem w STS ale tam zawsze mnie wypraszają pytając się o wiek
To masz się czym chwalić kolego... Na Twoim miejscu bym się tym tak nie chwalił ... pozdro...

M 0

misiek1212

Użytkownik
Ja to powiem tak oni nie zwracają zbytnio uwagi na pokazywanie dowodów no chyba że wyglądasz na 100% że nie masz 18lat,a tak kto normalnie mogą się wymigać od kary jeśli złapią na sprzedaży,wystarczy że sprzedawczyni będzie trzymać się tego że myślała że ma 18lat bo wygląda na takiego który ma i tyle ;]

bludek 367

bludek

Użytkownik
Skąd taka pewność? Z jednej strony w Ustawie faktycznie jest dziura, ale identyczna dziura jest w Ustawie o wychowaniu w trzeźwości, a jednak kar za sprzedaż alkoholu nieletnim jest sporo.

Jednak są w tej ustawie, także inne zapisy:
Organ właściwy w sprawie udzielenia koncesji lub zezwolenia, w drodze decyzji, cofa koncesję lub zezwolenie, w całości lub w części, w przypadku:

Dwukrotne stwierdzenie uczestnictwa w grach hazardowych osoby poniżej 18 roku życia, w tym samym punkcie przyjmowania zakładów może równać się cofnięciem koncesji.
Tu sprawa jest jasna.

Kto umożliwia osobie, która nie ukończyła 18 roku życia, udział w grze losowej innej niż loteria promocyjna lub fantowa, w grze na automacie lub w zakładzie wzajemnym,

podlega karze grzywny za wykroczenie skarbowe
A z tego wynika, że zagrożony karą jest nie tylko sprzedawca, ale każdy kto pomaga grać osobie nieletniej.

M 0

misiek1212

Użytkownik
bludek urzędowi czy innemu urzędowi który wydaje się pozwolenie na sprzedaż alkoholu
Łatwiej zamknąć mały sklepik na osiedlu rodzinny niż w jakieś potężnej sieci,wiesz ile osób nieletnich kupuje dziennie w rożnych marketach ;P żaden urząd nie pójdzie na wojnę o odebranie koncesji takiemu marketowi,a dlatego że mają prawników itd... potrafią się bronić a taka właścicielka małego sklepiku nie zna swoich praw

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Powinni pytać, ale nie zawsze pytają. To jest tak że jak widzą mlodego czlowieka to wtedy czesciej pytaja

P 0

pawlo9300

Użytkownik
Jeszcze jak nie miałem 18 lat , chodziłem a mnie nie pytali o dowód w fortunie ( umnie w miescie są 3 w 2 z nich nie pytają), sts , Mix .Powiem ci to zalezy od pani/pana który wydaje kupony/kase

Do góry Bottom