>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Czekając na sobotę [2010]

Prince de Belial 1,6M

Prince de Belial

Forum VIP

reżyseria: Irena Morawska, Jerzy Morawski

premiera: 24 października 2010 (Świat)

gatunek: Dokumentalny​

&quot;Czekając na sobotę&quot; to dokument o nudzie na prowincji. Tam, gdzie młodym ludziom los w spadku zostawił beznadzieję i niechęć do robienia czegokolwiek poza oczekiwaniem na ten jeden dzień - na sobotę. Jak mówią bohaterowie filmu, sobota jest spełnieniem, ładowaniem akumulatorów na kolejny, monotonny tydzień, odstresowaniem się, piciem i oglądaniem w dyskotece erotycznego show. Sensem życia staje się czekanie. I szukanie kumpla, który zgodzi się w sobotę nie pić i zawieźć starym gratem na pobliską imprezę. Bo sobota jest magią, treścią i celem życia. Dotknięcie erotycznej gwiazdki z dyskoteki, nakręcenie jej występu telefonem komórkowym i oglądanie potem filmiku to tematy do rozmów na kolejny tydzień. A ci, którym nie udało się znaleźć trzeźwego w sobotę, przy piwku, w autobusowej wiacie, sączą opowieści o minionych dyskotekach, o bójkach, dziewczynach i planach, które nie sięgają dalej niż kolejna sobota. Film zadebiutuje na antenie stacji HBO 24 października

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Jak dla mnie trochę przesadzony film. Wiadomo o wsi o ludziach.... ale trochę zbyt dogłębnie pokazane i to wszystko trochę sztuczne jak dla mnie. Jeżeli kobieta... która ma tam powyżej 20 lat nie potrafi poprawnie złożyć zdania to dla mnie parodia.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Ogladalem, mało tego znam z wiarygodnych źrodeł rejon pokazywany na filmie.
Dokument niezły na poczatku chce sie smiac potem juz w sumie sam pastisz wiec sie czlowiek zastanawia co jest grane. Czy przesadzony? Tak bo ten film pokazuje w moim odczuciu taki obraz wsi jakby kazdy z wsi mowil i wypowiadal sie jak osoby w filmie. To jest naciagniete i krzywdzace.

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Ogładałem ten film stosunkowo nie dawno. Z niektorymi aspektami tego filmu mozna zgodzic sie ale nie ze wszystkimi. Podobalo mi sie jak jakas dziewczyna opowiadala o swojej wiosce, ludziach w niej mieszkajacych i o swoim chlopaku i chyba z 3 razy przytoczyla slowo pożyczka. Jak ktos ma prace i ma pozyczke to jest to dopiero &quot;burżuj&quot; na takiej wiosce ????
O panience ktora tanczy na golasa w klubach i ja mąż napierd... brak słów co ona prezentuje sobą.

Do góry Bottom