>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Czat do tematu: "System: TiT Finally"

J 18

joepike

Użytkownik
Może najpierw zapytam o to, dlaczego porzuciłeś poprzedni system. W listopadzie wygenerował zysk, w grudniu już nie grałeś.
Pozdrawiam

D 28

dlv

Użytkownik
Odpowiedź =&gt; JoePike

Zacznę od początku.
W 2008 roku zarejestrowałem się na pewnym forum jako DzieckoLasVegas.

Tam też zacząłem tworzyć system na niespodzianki (wówczas jeszcze nie na remis do przerwy).
Od samego początku mimo, że kursy na spotkanie wynosiły np.: 14,00 czy 27,00 system generował zyski i to całkiem spore (yield przekraczał nawet 100%, a gdy rozpoczynałem nowy temat (teraz większości tych tematów nie ma w internecie ze względu na fakt złamania przeze mnie regulaminu forum) z ulepszonymi zasadami od razu coś w pierwszych typach coś wchodziło i startowałem z yieldem przekraczającym kilkaset procent).

Jednak w dłuższej perspektywie czasu yield spadał i stwierdziłem, że warto grać te typy w opcji nie wygranej faworyta tzn, jak faworytem był zespół 1 to obstawiałem X2.
Zyski okazywały się podobne, a wygrane rozkładały się na większą ilość meczy dzięki czemu nawet jak się przegapiło jakiś mój typ wygrany to nie było to jednoznaczne ze stratą ponad 100j. czy też ponad 200j.
W przypadku przegapienia typu w opcji na nie wygraną faworyta można było stracić powiedzmy 30j. czy też 60j.

Badając dalej statystyki systemu, różne zależności itd ostatecznie zacząłem w tamtym okresie typować na remis do przerwy.
Jeżeli chodzi o grę na remis do przerwy to ten styl gry był najbezpieczniejszy gdyż w tym przypadku przegapiając typ traciło się w granicach 15-35j.

To był dla mnie naprawdę przyjemny okres, poznałem wielu ludzi, dostałem dostępy do stref zamkniętych, zostałem uznany u bukmachera internetowego za gracza zawodowego, dostałem wiele podziękowań za typy, a gdy odchodziłem pewien Niemiec zapytał dlaczego rezygnuję skoro system ciągle przynosi dochody?
Wówczas to były statystyki:
435,2j. i yield: 11,30% po 385 typach przy stawce 10j. na mecz.

Odszedłem do cienia, podczas którego spędziłem wiele godzin, momentami ponad 8 godzin dziennie intensywnej pracy nad systemem.

W ostatnich 3 latach (1 stycznia - 31 maja 2012; 1 stycznia - 31 maja 2013; 1 stycznia - 31 maja 2014) system wygenerował:
* 651,4j. i yield 31,47% po 207 typach w 3 sezony (15 miesięcy na przestrzeni 3 lat) i stawce 10j. na mecz.

W zależności od roku system generował od 19,63% do 40,46% yieldu.
Jeżeli chodzi o najdłuższą czarną serię na przestrzeni ostatnich 3 sezonów to wynosiła ona około -60j. z rzędu przy czym jeden najlepszy mecz po kursie 4,40 przyniósł 34j. zysku.

W listopadzie przedstawiłem system w prawie finalnej wersji ukazując wszystkim, że można ten system grać na trzy sposoby z czego każda powinna generować zyski.
Podział 10j. taki jak w tamtym temacie z listopada sprawia, że system jest najbardziej bezpieczny, ponieważ zawsze są 3 szansę na małą wygraną (czarne serie są trochę krótsze), ale statystyki pokazują, że gra na remis do przerwy w długim okresie czasu potrafi przynieść trochę większe dochody i jest prosta do obstawienia (jeden zakład zamiast 3-4 na jeden mecz).
Każdy może grać moje typy na 3 różne sposoby:
* na niespodzianki
* na niewygraną faworyta
* na remis do przerwy.
Lub łączyć tę typy dzieląc stawkę tak jak to ukazałem w temacie z listopada.
To jest ten sam system z tym, że wówczas była to wersja prawie finalna, a teraz jest już finalna z zastosowaniem wszystkich zasad.

Jeżeli ktoś preferuję grę najbezpieczniejszą z listopada to:
* w typie nr 3. PAOK - Panionios zysk byłby mniejszy;
* w typie nr 5. Real Sociedad - Barcelona zysk byłby znacznie większy.

Jeżeli chodzi o przypadek z typu nr 3 to zdarzy się w wersji obstawiania z listopada na przestrzeni sezonu/sezonów znacznie częściej niż przypadek nr 5.

Pozdrawiam,
DLV

B 59

bula_ldz

Użytkownik
Przyglądam się tematowi i na razie idzie ciężko. Pisałeś, że najdłuższa czarna seria to -60j. Obecnie masz już taką serię i to na starcie systemu. Nie chciałeś zdradzać jakimi kryteriami się kierujesz w doborze meczów. Szanuję to, ale może możesz zdradzić dlaczego - według Ciebie - debiut ukończonego systemu wypada tak blado na razie?
Temat będę obserwował, trzymam kciuki.

D 28

dlv

Użytkownik
Odpowiedź =&gt; Bula_ldz

Głównym założeniem tworzonego przeze mnie systemu było dobranie takich zasad, które na przestrzeni roku, lat będą generować zyski.
Jak pokazują statystyki przez ostatnie 3 lata system robił swoje (a i początkowe statystyki systemu od 2008 r. do najgorszych nie należały) mimo, że pojedyncze miesiące na minusie się zdarzały.

W latach 2012 - 2014 w każdym sezonie system miał 1 miesiąc na minusie.
W 2012 roku był to miesiąc marzec: -31,5j.
W 2013 roku był to miesiąc maj: -12j.
W 2014 roku był to miesiąc luty: -25j.

Jeżeli chodzi o zestawienia miesięczne to na przestrzeni 3 lat system generował:
* w styczniu: od 11j. do 142,3j.
* w lutym: od -25j. do 99j.
* w marcu: od -31,5 do 75,5j.
* w kwietniu: od 14,5j. do 128,7j.
* w maju: od -12,5j. do 55,5j.

Aktualna sytuacja nie wydaję się jeszcze jakąś nie spotykaną w systemie.
6 meczy nietrafionych pod rząd przy kursach średnio ponad 3,00 to kiepski początek ale jeszcze nie koniec świata
- w ciągu jednego dnia system potrafił wytypować 3/3 trafne mecze generując 82j.
Najwyższy kurs na wygrane spotkanie w ostatnich 3 latach wynosił 4,80, a nie 4,40 jak napisałem w poprzednim poście
(4,40 jest drugim najwyższym kursem).

Jeśli chodzi o aktualną sytuację to patrząc na statystyki jeśli nie będzie jakichś większych odchyłów w sytemie to:
* teraz jest idealny moment by zacząć obstawianie;
* system do końca miesiąca powinien odrobić trochę strat i na koniec miesiąca mieć niewykluczoną stratę gdyż takie miesiące losowo w systemie się zdarzały ale strata ta powinna być nie większa niż aktualne -62,8j.

Większość typerów rodzi się szybko rozpoczynając od świetnych początków i równie szybko kończy gdy przychodzi czarna seria.
System zaś zaczyna od czarnej serii - jeśli z niej wyjdzie i będzie generował dochody to i kolejne czarne serie nie będą oznaczać jego końca, a jedynie słabsze dni w osiąganiu kolejnych zysków.

&quot;Temat będę obserwował, trzymam kciuki.&quot;
Dzięki za wsparcie - teraz jest najbardziej potrzebne bym nie stracił weny w podawanie typów. Więdząc, że nie podaje ich dla nikogo mam chęć do podania kolejnych typów, a gdy już system wyjdzie z dołka i zacznie generować zyski wszyscy na tym skorzystają.

Pozdrawiam
DLV (DzieckoLasVegas)

Otrzymane punkty reputacji: +2
S 440

straszaksam

Użytkownik
Jeżeli to Ci pomoże, to ja również z ciekawością obserwuję i mam nadzieję że Twoje zapewnienia znajdą odzwierciedlenie w wygranych typach, mimo że ich nie gram ;)
powodzenia!

S 440

straszaksam

Użytkownik
Niesamowitego masz pecha. Prowadzisz dosyć dobry dobór spotkań przecież, zdawałoby się, a nawet pojedynczego trafienia nie możesz złapać... to już lecąc totalnie na pałę teoretycznie powinno więcej wpadać, jak z prawdopodobieństwa by wynikało.
Nie poddawaj się, ewidentnie los Ci płata figla, bo wcale nie uważam żebyś źle wybierał.

D 28

dlv

Użytkownik
Dawno nic nie pisałem w tym temacie, a tu już kilka nowych odpowiedzi widzę,
dlatego też na wstępie dziękuje za wsparcie i zainteresowanie systemem.
Pomaga mi to w przetrwaniu najczarniejszej z czarnych serii na przestrzeni ponad 3 sezonów.

Ważna kwestia, którą chciałbym poruszyć w tym poście, to kwestia pomyłek przy podawaniu przeze mnie typów.

W sobotę jak zauważył Bula_ldz doszło do przełamania - weszły dwa typy z ładnymi kursami odrabiając w jeden dzień 1/3 strat jakie wygenerował system przez 3 tygodnie.

Nikt nie zwrócił jednak uwagi na fakt, że typ napisałem nie do końca poprawnie
(ze względu małą ilość czasu, i utrudniony dostęp do internetu przez telefon, który aż się prosi o reinstalkę androida), tzn:

Cordoba - Eibar zamiast Cordoba - Real Madrid

i tu moje pytanie - dlaczego nikt nie zareagował?
Czy każdy wiedział o jaki typ chodzi?

Chodziło oczywiście o typ:

Cordoba - Real Madrid

gdyż jak wyżej napisałem moja gra opiera się o typy, w których jeden z zespołów jest zdecydowanym faworytem, a drugi jeśli wygra będzie niespodzianką meczu.

W meczu Cordoba - Real Madrid kursy na pełny czas sięgały na poszczególne typy:
26,00 | 9,90 | 1,17

Tak więc mecz Cordoba - Real Madrid był tym typem, o który mi chodziło.

Eibar tego dnia również rozgrywał swój mecz:
Real Sociedad - Eibar
ale jego kursy na pełny czas nie kwalifikowały by się aby był to mecz, który mógłby mój system wytypować
1,81 | 3,75 | 6,00

W systemie zawsze gram typy, których kurs na pełny czas na nie-faworyta przekracza zawsze 10.

W przyszłości gdy system będzie generował zyski i będzie zainteresowanie typami to prawdopodobnie podam numer telefonu do siebie aby można było mnie poinformować w trybie nagłym poprzez sms bym poprawił typ gdyż może się zdarzyć sytuacja, że dwa zespoły, które podam, a które ze soba nie grają będą pasować do zagrania (taka sytacja może się zdarzyć tylko sporadycznie no ale może - teraz nikt typów nie gra - gdy ktoś będzie grał to z pewnością o tym pomyślę).

Odpowiedź =&gt; StraszakSam, 3of5
Dokładnie, to co się działo przez pierwsze 3 tygodnie tego sezonu to było jakieś fatum.
Większość graczy nie wiedząc nic o meczach na 16 typów trafiło by więcej niż jeden typ, jak to uczynił system.
Na szczęście w końcówce miesiąca system zaliczył jeden dobry dzień generując +43j. (2/2 trafne typy).
Dzięki takim dniom jak ten można dostrzec potencjał jaki tkwi w systemie:
3 tygodnie najczarniejszej serii, a w zaledwie jeden dzień 1/3 strat została odrobiona.
Do wyjścia na zero i generowania zysków jeszcze daleka droga ale trzeba być dobrej myśli, że system nie powróci już na dno (-132,8j.) i się ustabilizuje by w lepszych dniach generować podobne zyski jak w ubiegłą sobotę.

Do góry Bottom