>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Cypr (1. Division) 2012/2013

Status
Zamknięty.
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Co do 1 kolejki to kursy na AEL 2 ( 2,3 było ale krótko) oraz NEA 2,9 są za wysokie,
dlatego warto pograć, zobaczymy ile w sobotę będzie.

Mecz: Doxa - AEL Limassol
Typ: AEL Limassol
Kurs: 2
Bukmacher: Bet at Home
Stawka: 4/10
Analiza:
Doxa wróciła do 1 ligi, latem w zespole sporo zmian, sprowadzono graczy głównie z portugalskiej i greckiej ligi.
AEL walczy z Anderlechtem o awans do LM, będzie to na pewno ciężki mecz.
Latem odeszli doświadczeni Silas [pomn 31/1] oraz Cafu [nap. 29/4].
Sprowadzono z Fulham Orlando Sa, Rui Miguel, który grał w Astrze, Kubanie, Vitorii czy też Zagłębiu Lubin,
Maykona z Uniao Leiry czy Paulo Sergio z Vitorii Guimaraes.
AEL zawsze miał tu problemy, teraz ma dobrą i szeroką kadrę, do tego piłkarze rozegrali już kilka spotkań,
dlatego sądzę, że wygrają to spotkanie z beniaminkiem.
Mecz: Ol. Nicosia - Nea Salamis
Typ: Nea Salamis
Kurs: 2,9
Bukmacher: Bwin
Analiza:
W sumie i można trochę poczekać na to co wystawią pozostałe buki, poczekać na dnb, ale dwójkę już zagrałem.
Gospodarze po zniesieniu embarga, mogą dokonywać transferów, do klubu dołączyli:
Paweł Kapsa hehe, Helder Castro z Feirense czy rezerwowy z AELu - Henrique [nap. 16/2].
Zespół rok temu walczył o utrzymanie w lidze (play offy), w tym roku będzie pewnie podobnie.
Z klubu odeszli: Setkus [podstawowy br.] do Botevu Plovdiv, Paulinho [obr. 26/1], Aurelio [obr. 31/1],
Bajic[ obr. 28/4], Andre [pom 27/1], Kenmogne [nap. 27/7]
oraz Rusmir [14/0] sprowadzony z Columbus w połowie sezonu.
NEA zakończyła ligę walcząc o miejsca 5-8, ostatnie zajęli miejsce szóste.
Do drużyny dołączyli Jose Semedo z Enosis,Jo Kuffour z Gillingham oraz Pedro Moreira z Estoril do linii ataku.
Z klubu nie odszedł żaden istotny zawodnik.
Gospodarze u siebie wygrali tylko dwa razy rok temu, NEA wygrała pięć spotkań poza domem,
ponadto z gospodarzami grają bardzo dobrze, rok temu wygrali 3-2 tutaj u siebie zremisowali 1-1,
wcześniej praktycznie zawsze wygrywali, dlatego ja zagrałem od razu wygraną gości po 2,9.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Kolejka numer 2, a w niej niezła pomyłka.
Paphos - Nea Salamis ⛔ 1-0
Typ:
NEA
Kurs: 3,8
Buk: Bwin
NEA w pierwszym meczu przegrała mimo gry 11 na 10 przez ponad połowę meczu.
Paphos 1-5 na wyjeździe z Anorthosis, z Salamis zawsze mieli problemy,
lepszą drużynę ma zespół gości, kurs na gości za wysoki i stosunkowo szybko spadł na właściwy .
Drugie mecz to AEL - Apollon , +0,25 na gości w marathonie po kursie 1,9,
gdy na DNB u niektórych buków jest tyle
http://www.oddsportal.com/soccer/cyprus/first-division-2012-2013/aek-larnaca-apollon-limassol-1351844/#dnb;2
to dobry bet, rok temu goście wygrali 1-0.
Tyle zagrałem z telefonu, problemy z laptopem już rozwiązane,
więc na ten weekend sporo moich typów z różnych działach niebawem się pojawi ;)

sztajger 24

sztajger

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Cypr 1 First Division 17:00
Spotkanie: Doxa - Omonia 1:1 ⛔
Typ: Over 3.5 @ 4.0
Bukmacher: Sportingbet

Analiza: Nieco w cieniu bardzo atrakcyjnych spotkań, jakie rozegrane zostaną dzisiaj w czołowych ligach świata udało mi się odnaleźć ciekawą perełkę. O godzinie 17:00 na Stadio Rafael Group dojdzie do ciekawego spotkania pomiędzy drużyną Doxa a znanej myślę każdemu Omonii Nikozja. Od lat na Cyprze górują trzy ekipy, APOEL, Omonia oraz Anarthosis. Po siedmiu spotkaniach tego sezonu to właśnie Omonia ma najgorszy start wśród wymienionych przeze mnie potentantów do tytułu. Wszystko według mnie jest spowodowane bardzo ciężkim terminarzem, dzisiejsi goście do tej pory mierzyli się z czołówką tabeli także nietrudno było im potracić punkty.. Teraz powinien nastać czas gonienia czołówki, a w mojej opinii zacznie się to już dzisiaj. Doxa to najgorsza drużyna w cypryjskiej lidze, W siedmiu spotkaniach bardzo kiepski bilans 1W-6L. Zaledwie trzy punkciki zdobyte przez dzisiejszych gospodarzy. Żeby było śmiesznie Doxa przed kilkoma dniami przegrała w pucharze z ekipą z niższej ligi, Anagennisi grając na własnym terenie.. Tabela weryfikuje zdecydowanie, iż Doxa nie zagrzeje za długo miejsca w First Division i po sezonie zasili szeregi niższej ligi. No dobrze, a teraz dlaczego wybrałem taki a nie inny typ.. Jestem przekonany, iż Omonia gładko się dziś przejedzie po Doxie. Celowo policzyłem sobie średnią bramek w ostatnich czternastu spotkaniach i wychodzi nam zacny wynik.. 5,28 bramek na mecz. W samych ostatnich pięciu spotkaniach padło 23 goli. Ostatni mecz to zwycięstwo Omonii 6:0. Strasznie mnie ten kurs kusi, tak więc z przyjemnością zagram. Powodzenia.

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
A.P.O.E.L. - Agia Napa
Typ: Uda się obydwu drużynom strzelić gola? NIE

W tym spotkaniu wynik inny niż kilkubramkowa wygrana gospodarzy będzie zaskoczeniem. APOEL to zdecydowany faworyt tego meczu. Ayia Napa to beniaminek ligi cypryjskiej i jak na razie zespół widać, że zdecydowanie odstaje od swoich rywali, a szczególnie pokroju APOELu. Gospodarze w tej chwili są na 3 pozycji w tabeli, po 7 kolejkach notują bilans: 6-1-0/gole 19-2, na swoim boisku 3-0-0/gole 8-1. Ponadto ostatnio do składu wrócił napastnik Solari i już w pierwszym meczu zdążył ustrzelić hattrick z Halkanoras (8-1, mecz pucharowy). Goście jak na razie 1-1-5/gole 2-17, a na wyjazdach 0-0-4/gole 0-12.
APOEL ma najlepszą ofensywę i najlepszą defensywę w lidze. Zespół zgrany, z stałym od dawna składem, a jaki gra futbol to oglądaliśmy jak Wisła sobie nie pograła niedawno w eliminacjach LM. Ayia Napa w 7 grach ligi strzeliła 2 gole. Oba w meczach u siebie, a już na pewno w Nikozji nie widzę tego zespołu, aby mógł coś zdziałać. Ostatnie wyjazdy:
20.10.2012 D1 AEK Larnaka 3-0 Ayia Napa
30.09.2012 D1 AE Paphos 3-0 Ayia Napa
23.09.2012 D1 Nea Salamina 1-0 Ayia Napa
02.09.2012 D1 Omonia Nicosia 5-0 Ayia Napa
APOEL też nie powinien stracić gola z tym zespołem, a wynik 3:0, 4:0 jest prawdopodobny.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Ethnikos Achnas - Apoel Nicosia 0:1

Typ: 2 / kurs: 1.37

Stawiam dzisiaj na Apoel Nicosia, mają rywala nie wymagającego dużego nakładu siły. Lider First Division 2012/2013 gra z drużyną zajmującą 11 pozycję w tabeli. Bilans spotkań gości jest fenomenalny 7-1-0. Nie sądzę aby dziś ta znakomita passa została przerwana. Gospodarze w tym sezonie nie wygrali nawet jednego spotkania, 4 remisując i 4 przegrywając. Pod względem spotkań na własnym boisku zajmują przedostatnie miejsce. W meczu z Apoelem Nicosia wydaje mi się, że nie będą mieli zbyt dużo do powiedzenia. 0-3, 0-4, takiego wyniku mniej więcej się spodziewam, bo Apoel średnio tyle właśnie bramek strzela w każdym spotkaniu. Kurs przyjemny do dubla z innym spotkaniem.

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
APOEL - AEK Larnaca

APOEL idzie od zwycięstwa do zwycięstwa. Gracze z Nikozji nie zaznali jeszcze w tym sezonie uczucia porażki, bowiem spośród 9 meczy wygrali 8 i zremisowali 1. Dzisiaj do stolicy Cypru przyjeżdża AEK Larnaca. Będzie to spotkanie dwóch najlepszych defensyw w lidze. Gospodarze tak samo jaki i goście stracili ledwie dwie bramki. Można oczekiwać zwycięstwa gospodarzy, lecz myślę, że nie będzie to łatwa wygrana. AEK na pewno nie przyjedzie grać otwartej ofensywnej piłki.
W szeregach gospodarzy zabraknie dzisiaj ważnych graczy Adorno (9/11), Aloneftis (7/3), Charalambides (9/1). Sam Adorno jest najlepszym strzelcem zespołu i jego dotychczasowa zdobycz bramkowa stanowi 48% wszystkich bramek zespołu. Jak dla mnie w tym meczu padnie poniżej 2,5 bramki.

Under 2,5
@1,86 Pinnacle

papa-smerf 107

papa-smerf

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna
Spotkanie;Aek Larnaca-Alki Larnaca 2:0 ⛔
Typ -Alki Larnaca (w przypadku remisu zwrot)
Kurs - 4,20
Buk - Sportingbet

Analiza :
Dzis mamy derby w larnance ,naprzeciw siebie stana drużyny Alki i Aeku,
obydwie drużyny są w róznych nastrojch.
To na początek o formie obydwóch ekip;pod lupę weżmy drużynę gospodarzy
AEK zajmuje trecią pozycje w tabeli ,tracac 10 pkt do Anarthosisu i 6 do APOELU i ma duże
szanse zagrac w play -ofach o mistrzostwo,ostatnio ich forma nie zachwyca 3 zwycieztwa
i 3 porażki,trzeba dodac że trzy porażki u siebie,natomiast Alki radzi sobie bardzo przecietnie
w tym sezonie ,co można zaobserwowac po tabeli gdzie zajmuję 13 pozycję z 9 pkt,majac trzy pkt
przewagi nad strefą spadkową,wygrana jest im bardzo potrzebna ,mając na koncie 12 pkt,bardzo to by ich
przybliżyło aby zagrac o miejsca 5-8 ,a nawet na wiosnę w play-off o mistrzostwo,ostatnio ich poczynania
to zwycięstwo,porażka i 2 remisy.Jak wiadomo derby rządzą się swoimi prawami i nie można wykluczyc tu wygranej
Alki Larnaca, a przedewszystkim nie spróbowac zagrac po kursie 4,20 na gosci,w przypadku remisu zwrot.
Jak popatrzec na spotkaniapomiędzy sobą to ,obydwie drużyny krzywdy sobię nie robili,dlatego też myśle że 3 pkt zgarną dzis goście.
Kursy na gości troszeczke pospadały dziś. ????

zdolak 218

zdolak

Użytkownik
09.01.2013 godz 17:00 Cypr Puchar
Anorthosis - Alki Larnaca
Typ - X2
kurs - 4.10 MarathonBet
wynik 1-1 ✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅ Power 30 skopiowane buahaha
1/10
Anorthosis w tym spotkaniu wystapi bez :
Rezek napastnik 1284min 15wystepow /15 w 1 skldzie 11 bramek
Ricardo Laborde napastnik 945min 13/12 4 bramki
Barak Yitzhaki napastnik 665min 10/8 2 bramki
Dan Alexa pomocnik 954min 11/11
Toni Calvo pomocnik 774min 11/9 2 bramki
Spadacio pomocnik 1335min 16/16 11 bramek
Z tego co wyczytalem w obronie tez ma dojsc do pewnych roszad .Klub ten obral sobie za cel mistrzostwo kraju . Trzeba tez dodac ze pierwszy bramkarz tej druzyny jest kontuzjowany Velverde 1036min 12/12 .
ALKI w ostatnim meczu z APOEL zagrali dobre zawody pod wodza nowego trenera Larkou , stracili bramke w 90 minucie na 1-1 .
Patrzac na historie spotkan ALKI wygralo tylko raz na terernie rywala 1 raz zremisowalo i 10 razy przegralo bramki 35-10 na korzysc gospodarzy . Gram za bardzo delikatna stawke ten mecz .

zdolak 218

zdolak

Użytkownik
12.01.2013 godz 17:00 Cypr
Ol. Nicosia - AEK Larnaca
Typ - 2
kurs - 1.90 Bet Victor
wynik 0-2 ✅✅
Witam wszystkich typerow na forum oraz gosci ktorzy tak czesto zagladaja na moje typy .Mam nadzieje ze passa zwycieskich meczow bedie trwala jeszcze bardzo dluuuuuuuugo .
Na dzisiaj wybralem spotkanie z ligi Cypryjskiej pomiedzy Ol.Nicosia a AEK Larnaca , kurs jaki nam proponuja bukmacherzy na wygrana gosci musze wziasc w ciemno . Przejdzmy do zespolu gosci , zajmuja trzecia lokate z 37 punktami na koncie , traca 7 punktow do lidera .Zepsol jest w dobrej formie 4 ostatnie mecze i cztery wygrane . Ich gra na wyjazdach jest fenomenalna 7 zwyciestw 1 remis 0 przegranych bramki 12-3 ! .Na wyjazdach maja o wiele lepsza obrone jak w domu (stracone 8 bramek).
Przechodzac do druzyny gospodarzy zajmuja 5 lokate z 28 punktami na koncie na domowym podworku ich bilans jest zupelnie dobry 6zwyciestw 1 remis 1 przegrana bramki 16-4 , lecz ostatnie wyniki pokazuja ze zespol nie gra juz tak dobrze . Na domowym podworku stzrelaja 1,75 bramki na mecz a traca 1,38 bramki na mecz . Goscie natomiast na wyjazdach strzelaja 1,50 bramki na mecz a traca 0,38 bramk na mecz ! Z tego co sie doczytalem to trener gospodarzy ma pewne kontuzje w skladzie i na ten mecz bedzie zmuszony do skorzystania z trzech mlodych zawodnikow . Reasumujac mysle ze to druzyna gosci ma wieksze aspiracje na wygrana i kurs jaki proponuja nam bukmacherzy na ich zwyciestwo jest przyzwoity .

zdolak 218

zdolak

Użytkownik
13.01.2013 godz 13:30
Omonia - Nicosia - AEL
Typ - 1
kurs - 2.15 unibet
wynik 2-0 ✅✅✅✅✅✅✅
Witam na dzisiaj wybralem spotkanie z ligi cypryjskiej pomiedzy zesolami Omonia a AEL .Zespoł gospodarzy zajmuje 5 lokate w lidze z 28 punktami na koncie , traca 5 punktow do AEL i gry do eleminacji Ligi Mistrzow . Ich gra na domowym stadionie to 6 zwyciestw 1 remis 1 przegrana bramki 16-4 ! Druzyna AEL na wyjazdach spisuje sie dobrze 5 zwyciestw 3 remisy 0 przegranych bramki 16-6 !. Wiec co mnie skusilo na granie na gospodarzy ? A wiec AEL w ostatniej kolejce dosc gladko przegral na swoim stadionie 2-0 (fakt byl to mecz pucharowy) . Lecz gdy popatrzymy na H2H dryzny Omonia u siebie z AEL maja 15 zwyciestw 3 remisy 2 przegrane bramki 33-9 ! . Co jeszcze ciekawe to , to ze zespol Omoni klopoty finansowe ma juz raczej za soba , dostali kredyt od rosyjskiego banku z siedziba na Cyprze . Zespol ten znajduje sie teraz w bardzo dobrej formie . W druzynie AEL po odejsciu trenera Charalambous pojawia sie zbyt wiele bledow w obronie ( w ostatnich 6 meczach stracili az 7 bramek) .

zdolak 218

zdolak

Użytkownik
MECZ: Apollon Limassol - AEK Larnaca
KRAJ/LIGA: Cypr / puchar
TYP: 2 wynik 2-0 ⛔⛔
KURS: 2.68
BUK: MarathonBet

ANALIZA: AEK gra dobra pilke pod wodza izraelskiego trenera Ben Shimona . Gracze Apollon sa w slabej formie na 5 ostatnich meczow 1 wygrana 1 przegrana i 3 remisy . Goscie na 5 ostatnich meczow 1 remis i 4 wygrane od 4 meczow kazdemu strzelaja min. 2 bramki . 6 kwietnia wygrana z Anorthosis 3-0 buduje . Po takim kursie musze wziasc wygrana gosci

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom