Siemka! Postanowiłem założyć temat, w którym to będę podawał swoje typy na rozgrywki według mnie najciekawszego z dostępnych e-sportów a więc Counter Strike Global Offensive. Mam nadzieję że moje przemyślenia będą się komuś przydawać i razem uda nam się kilka razy buka ograć. Będę się starał do każdego typu napisać chociaż po jednym zdaniu, aby przybliżyć co kieruje mnie do zagrania tak a nie inaczej. Osobiście w CS-ka gram już bardzo długo bo od Sourca, i myślę że to też pozwala mi nieco bardziej profesjonalnie patrzeć na te rozgrywki. Bawiłem się wcześniej w obstawianie skinków ale ostatecznie od niedawana przerzuciłem się na obstawianie realnych pieniędzy. Jeśli chodzi o sam temat - PROSZĘ O NIE KOMENTOWANIE POSTU!! Wszelkie pytania proszę kierować na wiadomość prywatną ! Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Turniej : Caseking of the Hill
Mecz : Fnatic - mousesports - 2 (3.32 - egamingbets) , Stawka : 20PLN
Typ rozgrywki : Best of 3
Pierwszym spotkaniem w temacie będzie pojedynek w ramach siódmej edycji Caseking of the Hill w której to dzisiaj zmierzą się ze sobą drużyny Fnatic i mousesports. Oddsmakerzey zdecydowanie w tym spotkaniu faworyzują dużo bardziej utytułowaną Szwedzką ekipę co według mnie nie jest do końca zrozumiałe. Co prawda ostatnio w grze Fnatic widać że są w dużym gazie jednak przed tym spotkaniem trzeba wziąć poprawkę na jeden malutki szczegół - jest to turniej online. Nie od dziś wiadomo że pronax i spółka najlepsze swoje rezultaty osiągają na turniejach offline, podczas których zawodnicy grają przed swoimi komputerami. Jeśli chodzi o te mecze ,,na żywo'' Fnatic gra bardzo słabo i to według mnie jest ogromnym plusem na korzyść ich rywali, którzy nomen omen grają głównie turnieje online. Te niezwykle niskie kursy na Szwedów na pewno też są podyktowane ich ostatnimi wynikami. Wygrane z Virtusami i NA na dystansie BO3 a także zwycięstwa przeciwko Titan, Epsilon i Virtus Pro na jednej mapie również wskazują że to oni nie powinni zostawić rywalom najmniejszego złudzenia kto to spotkanie wygra. Ja jednak sądzę że Legija i spółka dzisiaj sprawią niespodziankę i odprawią faworytów z kwitkiem.
Jeśli chodzi o same mapy - jeszcze nie wiadomo jakie będą wybrane na to spotkanie jednak można już delikatnie insynuować kto gdzie ma większe szanse. Jeśli chodzi o Fnatic to na pewno nie powinni mieć oni większych problemów na mirage. I na dobrą sprawę tylko tutaj faworyci mogą jakoś zdominować Niemiecki team. Pozostałe wybory ( czy to dust 2 bądź cache) to już zdecydowanie mapy, na których większe szanse ma Niemiecka organizacja. W ostatnich spotkaniach również inferno wychodziło im całkiem nieźle także widać że większe pole manewru mają zawodnicy mousesports. Ja osobiście przewiduje tutaj spotkanie w którym rozegrane będą trzy mapy. Tak jak mówiłem wcześniej raczej będziemy oglądać w tym meczu mirage,dust2 i cache( bądź inferno). Przy takim zestawieniu zdecydowanie większe szanse mają Legija i spółka. Kurs śmieszny i szkoda nie spróbować.