>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

CS 0:0 - Patent

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
Witam,
chciałbym się dowiedzieć ile zakładów typu Patent muszę postawić, tak aby zrobić wszystkie możliwe kombinacje z 15 meczy:
Olimpia Asuncion - Newells Old Boys
Memmingen - Augsburg II
Volendam - Helmond
Venlo - Zwolle
Shamrock - Bray
Sydney Wanderers - Brisbane Roar
Zob Ahan - Persepolis
Volyn Lutsk - Mariupol
Altach - Horn
Enppi - Misr Elmaqasah
Paks - DVTK
Landskrona - Angelholms
Laval - Arles
Sparta Rotterdam - Sittard
Cesena - Verona
Chciałbym grać na CS 0:0, tutaj z tych 15 meczy trafiłem 4.
Wiem że grając płaską stawką, z taką skutecznością, też byłbym na plus, jednak zaciekawiła mnie gra patentem na wszystkie możliwe kombinacje tych meczy.
Jak obliczyć ile byłoby kombinacji dla x liczby meczów ?
Pozdrawiam.
edit. Ewentualnie grałbym systemem Trixie.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
15 singli
2z15=105 dubli
3z15=455 trebli
4z15=1365 zakładów 4-fold
5z15=3003 zakłady 5-fold
itd. itp.

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
edi8 dzięki za odpowiedź ale nie chodzi mi o to, mianowicie chciałbym to grać jednym z dwóch sposobów:
- Patentem (3 selekcje: 3 single, 2 double oraz 1 ako)
- Trixie (3 selekcje: 3 double oraz 1 ako)
I chciałbym wiedzieć ile w sumie zakładów typy Patent lub Trixie musze postawić, tak aby utworzyć wszystkie możliwe kombinacje ?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@cubsonart &gt;&gt;&gt; któryś z nas ma dość blade pojęcie o systemach i chyba to nie jestem ja ????

Chyba nie wiesz o czym piszesz , gdyż zarówno Patent i Trixie to systemy - rozumiane jako sposoby rozpisania -
dla 3 ( słownie: trzech ) zdarzeń , a Ty masz ich aż 15 , co znajduje swoje uzasadnienie w podanej Ci we wpisie z godziny 10.32 ilości kombinacji dla tych 15 zdarzeń , zarówno jako single , duble , treble itd.

W obu tych podanych systemach: Patent i Trixie , rozpisuje się 3 wybrane zdarzenia ( selekcje ) i tak:

a/ Patent - ma 7 zakładów , gdyż z tych 3 zdarzeń robimy 3 single , 3 duble ( bo 2z3=3) i 1 zakład ako
b/ Trixie - ma 4 zakłady , gdyż z tych 3 zdarzeń robimy 3 duble ( bo 2z3=3) i 1 zakład ako

Zatem mając 15 zdarzeń , nie możesz zrobić z nich ani systemu Patient ani Trixie.

Możesz jedynie zagrać je np. jako duble na 105 zakładach czy treble na 455 zakładach itd.

......................

Teoretycznie mógłbyś z 455 trebli (utworzonych z 15 zdarzeń ) robić dopiero systemy Patent czy Trixie , ale to tak jedynie na marginesie , gdyż 455*7=3185 zakładów dla systemu Patent oraz 455*4=1820 zakładów dla systemu Trixie

Pozdrawiam

...........

P.s: możesz też rozważyć grę 15 zdarzeń systemem skróconym po 3 zdarzenia w zakładzie - gdzie w przypadku trafienia 4z15 zdarzeń masz gwarancję wygrania jednego zakładu treble , choć także niewielkie szanse i na wygranie więcej niż jednego kuponu...

Taki sposób rozpisu nosi nazwę systemu nadmiarowego i dla w/w gwarancji wymaga jednak zawarcia 180 zakładów.

Inną możliwą techniką jest gra systemem strefowym , gdzie dokonasz podziału 15 zdarzeń na 3 grupy po 5 w każdej i jeśli w każdej grupie wejdzie minimum 1 zdarzenie , to po zawarciu 5*5*5=125 zakładów treble , na 100% na jednym z kuponów będzie wygrana.

Pamiętaj jednak o tym , co sam napisałeś:
&quot;Wiem że grając płaską stawką, z taką skutecznością, też byłbym na plus&quot;.

.

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
Teoretycznie mógłbyś z 455 trebli (utworzonych z 15 zdarzeń ) robić dopiero systemy Patent czy Trixie , ale to tak jedynie na marginesie , gdyż 455*7=3185 zakładów dla systemu Patent oraz 455*4=1820 zakładów dla systemu Trixie
Właśnie o to mi chodziło. Tylko jest problem czy jakiś buk daje wogule taką możliwość, bo ręcznie stawiać 1820 zakładów jakoś mi się nie widzi...

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
No w tym przypadku to przecież wcale nie 1820 zakładów w systemie Trixie a &quot;jedynie&quot; 455 , gdyż z 15 zdarzeń można utworzyć 455 treble i to te treble będziesz ew. grał jako Trixie - tak więc procedura jest taka , że robisz 455 &quot;trójek&quot; i każdą z nich nadajesz systemem Trixie.
Zatem nie wykonujesz ręcznie 1820 operacji a 455 , bo te 1820 to łączna ilość utworzonych zakładów.

Choć oczywiście jest to pozbawione sensu - ale to już Twoja sprawa bo i Twój pomysł...

Gra systemem pełnym 3z15=455 to koszt 455j. i przy wejściu 4z15 wygrasz 4*treble , więc 2048j. czyli netto 1593j. ✅ a to odpowiada trafieniu singla 4.50
Wejście jedynie 3z15 także da zysk , bo ako tego treble ( przyjmując kursy CS 0:0 po @8 ) to 512 , czyli netto 57j. ✅

Pozdrawiam

.

Do góry Bottom