Prince de Belial
Forum VIP
Pomyślałem, że nie będę czasem wrzucał najlepszych skeczy w temacie ogólnym tylko stworzę specjalny temat tylko na Crackovię. Nie wiem czy dużo osób to ogląda - ja namiętnie łapię każdy kolejny odcinek, chociaż trzeba przyznać nie każdy jest dobry czy świetny. W każdym razie zapraszam do tematu.
W prawdzie w piłkę ręczną rzuciliśmy Hiszpanię na kolana, ale w piłce nożnej nadal jesteśmy lata świetlne za mistrzami Europy, nawet jeśli udało nam się namówić na pracę w Polsce Jose Marie Bakero, Inaki Astiza i tego nowego Hiszpana ze Sportingu Gijon, który ponoć ma tak wymiatać, że hej! Jakiś czas temu dzięki autorowi bloga Gramy do końca! i fcblog.pl odkryłem, że Hiszpanie o wiele lepiej od nas potrafią śmiać się z futbolu i swoich wielkich gwiazd. U nas działaczom PZPN, nielubianym trenerom, nieudacznym piłkarzom etc raczej się przyp... Tam, twórcy Crackovii w Televisió de Catalunya kapitalnie obśmiewają wszystkich, nie tylko tych z Realu ale także swojej Barcy, w stylu Rozmów w Tłoku Szymona Majewskiego...
Ktoś, kto postanowi zrobi polską wersję z udziałem np. Grzegorza Lato, Antoniego Piechniczka i Jerzego Engela albo Legionistów w klubie body-sushi prosto po meczu albo prezesa Wisły Bogusława Cupiała i trenera Macieja Skorżą dzień przed i dzień po meczu Ligi Mistrzów z Levadią albo z Franzem Smudą w szatni repry zagrzewającym do rozwalenia dzielnych Singapurczyków, zrobi w necie furorę!
A może... - wpadłem na to dosłownie teraz, pisząc tę notkę - a może powinniśmy to zrobić my? Ruszycie głową, kto chce, może wpadniecie na pomysły scenariuszy krótkich, naprawdę zabawnych filmów (musimy trzymać poziom) i bylibyście gotowi wystąpić w roli aktorów-amatorów... Ja mam możliwości techniczne (kamery + montaż), mogę wystąpić w roli reżysera, potrafię też nieźle parodiować Zbigniewa Bońka... Sesja nagraniowa za parę tygodni w Warszawie? Robimy to?
Pomyślcie, tymczasem kilka naprawdę pomysłowych Crackovii (z tłumaczeniem fcblog.pl gdzie znajdziecie jeszcze mnóstwo innych odcinków)
za blogiem Michała Pola.