Ence vs Furia / Ence @1,91 pinnacle
Na 1 mapie prowadzili 8-1 --> 9-13
Na 2 mapie 8-4 --> 8-16...
Witam, postanowiłem znów zagrać na naszych chłopaków a bardziej przeciwko Furii o której już pisałem wiele razy szczególnie odnośnie ich transferów, które moim zdaniem były jedną wielką pomyłką i to się sprawdziło idealnie. Ściągnięcie dziadka Fallena czy chelo kosztem Saffe czy dropa, którzy grają sobie w Mibr było błędem bo Furiia nie gra od tego czasu zupełnie nic z jakimiś tak przebłyskami. Dołączył kye, ale na niego też trzeba czasu. Oczywiście śmiało można powiedzieć, że zarówno Brazylijczyków jak i Ence można wrzucić do jednego worka z napisem "odpad". Nie dałp się patrzeć na to co my wczoraj robiliśmy w końcówkach rund, szczególnie w sytuacjach gdzie rywal musiał odbijać. Fajne przejścia czasem a później totalna panika, zero spokoju w takich momentach był, mijanki 2na1 że Snaxem, gla1ve, który myślał że gość fejkuje, gdzie na to już nie było czasu i to w kluczowych momentach wszystko. Można by wymieniać i wymieniać. Na pewno potrzebujemy dziś lepszego Duńczyka. Sl3nd wczoraj zagrał świetnie na awp, trzeba mu to przyznać.
Furia tutaj zaczęła od meczu z TL, który przegrała w trzech mapach, ale trzeba powiedzieć że kye zagrał bardzo słabo i gdyby tak nie oddawał to mogło by się to skończyć zupełnie inaczej. Swoją drogą wiemy w jakiej formie jest Liquid, czekam aż pokażą o ile to się wydarzy, coś w Europie bo na swoim podwórku wygrywać to oni sobie mogą a cele zespołu są zupełnie inne. W spotkaniu z Forze...ugrali 7 rund na dwóch mapach, przegrywając overpassa 13:0. Wyglądali tak, jak by pierwszy raz grali od lat, choć oczywiście poniekąd o chłopakach z Ence również możemy to powiedzieć. Uważam, że bardzo dużo będzie zależeć od dyspozycji dychy i gla1ve bo reszta zagra swoje nawet bez wywyższania się i będzie dobrze. Brazylijczycy na pewno liczą na chelo i Kye bo oni niewątpliwie odstają a szczególnie 19 latek, dla którego to będzie siódme oficjalne spotkanie w tym zespole i nie ma co ukrywać, że nie wygląda to póki co dobrze. Owszem, wczoraj najwięcej fragów przeciwko Kangurom, ale rywal wiaodmo jaki i dali młodemu trochę postrzelać. Z Forze najgorszy 11-26, Liquid 26-42, Mibr 17-34, nie wygląda to dobrze i moim zdaniem nie zapowiada się nagle na lepszą postawę z lepszym zespołem. My mamy gla1ve czy dychę oni mają młodego, ale to zdecydowanie większe szanse są na to, że Duńczyk czy Polak odpalą niż właśnie Brazylijczyk. Sporo osób gra na zwycięstwo Brazylijczyków, ja spróbuję naszych chłopaków bo uważam, że nie ma tutaj znacznego faworyta i obie ekipy są obecnie tak nieprzewidywalne, że chyba nic nas tutaj nie zdziwi. Koniec z końców liczę na to, że to Ence zakwalifikuje się do tych PO. Trzymamy kciuki za naszych!