Hej dzisiaj na wstępie powiem, że emocje po niedzielnym finale mouz vs Faze pozwoli opadły. Nie zobaczymy już w tym roku najlepszych drużyn świata w jakimś turnieju lanowym. Ale nie ma czym się przejmować bowiem czekają nas jeszcze spotkania słabych tierow w turnieju LOOT.CUP Cup 2.
Mianowicie od 15:00 RR vs HAVU, o 17:00 Heroic vs PRIDE i na koniec o 20:00 Sprout vs Avangar.
Mówiąc tak na szybko, to celował bym w underdoga. W każdym z tych meczy teoretycznie słabsza drużyna może ugrać przynajmniej mapę. Najtrudniej to chyba będzie zrobić naszej polskiej ekipie lecz sądzę że nie są oni na straconej pozycji.
Dokładniej to przemyśle i wrzucę później analizę i moje typy na ten turniej.
@edit: Typujemy ????
1) rr vs HAVU
Chciałem znaleźć jakieś argumenty na wygraną rr lecz nie potrafię. Widać, że Finowie są dużo lepsza drużyna. Niewiele będzie zależeć od map gdyż HAVU ma zdecydowanie lepszy mappool i mogą zakończyć już spotkanie na dwóch mapach. Najniebezpieczniejszą mapa RR może być overpass ale tak jak mówiłem, że w przypadku gdy zostanie ona wybrana to fińskana drużyna może sobie na niej poradzić. ja o wczoraj poprostu zapominam i
polecam HAVU po kursie 1.5 LVBet
2) Heroic vs PRIDE
Mecz na który bardzo czekam. Polacy bardzo się rozwinęli i uwielbiam oglądać ich grę. Wczoraj jak zniszczyli fragsters to po prostu pięknie się oglądało. Dzisiaj czeka ich zdecydowanie trudniejszy rywal ale ja czekam po prostu aż nasi wybiorą traina albo mirage i pokażą Duńczykom solidnego Counter-Strika. Jak to powiedział Furlan w wywiadzie dla sportowych faktów "
Polska scena w tym roku bardzo się rozwinęła (...) Kiedyś były tylko 3 ekipy,które były wyżej niż wszyscy w Polsce i nie miały żadnego zagrożenia od jakiegokolwiek polskiego zespołu. Teraz mamy około siedmiu może więcej drużyn, które grają dobrze i tak jak wcześniej wspomniałem to żaden wstyd przegrać na jedną z nich." Liczę że PRIDE udowodni dzisiaj, że nie tylko w Polsce sobie radzą, ale również w Europie.
Handicap (1,5+) PRIDE 1.85 LVBet
mirage tragedia a Nuke 16:14, szkoda
3) Sprout vs AVANGAR
Na zakończenie również bardzo emocjonuje spotkanie. Ekipa z polskim graczem Innocentem podejmuje solidny kazachstański team. Wyżej na wstępie napisałem, że każda drużyna może dzisiaj ugrać swoją mapę. Nie jest to wykluczone aczkolwiek moim zdaniem pewniejsze tutaj wydaje się być obstawienie Avangar.
Sprout po zmianie barw swoją grą nie porywa. Z początku liczyłem na nich, że będą grać dobrze ale poprostu są bez formy. Czasem coś krystal ustrzeli z awp, czasem zehn i innocent popiszą się jakaś fajna akcja ale nie ma w tym stabilności. Uważam, że team z Kazachstanu wykorzysta ten zły okres Sprout i wygra mecz.
Kurs wynosi AVANGAR 1.65 na LVBet
PS. Widziałem sporo głosów że nie opłaca się już stawiać na takie drużyny, żeby czekać na większe turnieje itp. Natomiast ja siedzę w tym CS'ie codziennie i przez to że się tym interesuje to będę dalej robił swoje czyli analizował i obstawiał nawet tier 5. Pozdrowiam wszystkich i miłego dnia ????