Torino - Cesena
GOALKEEPERS: Luca CASTELLAZZI, Salvador ICHAZO, Daniele PADELLI
DEFENDERS: Cesare BOVO, Kamil GLIK, Pontus JANSSON, Cristian MOLINARO, Emiliano MORETTI, Bruno PERES, Vasyl PRYYMA, Davide ZAPPACOSTA
MIDFIELDERS: Afriyie ACQUAH, Daniele BASELLI, Marco BENASSI, Alessandro GAZZI, Sanjin PRCIC, Giuseppe VIVES
FORWARDS: AMAURI, Andrea BELOTTI, Maximiliano LOPEZ, Josef MARTINEZ
Kadra Torino jak widać najmocniejsza z możliwych, zabraknie tylko Fabio Quagliarelly w ataku. Jakikolwiek ułożyć z tej kadry podstawę skład będzie bardzo solidny. Jak mówiłem na wstępie zapowiedzi pucharów dwa wpisy wyżej. Rozstawiony Juventus czeka na zwycięzce tej pary, także Toro nie ma możliwości by olało dzisiejszy mecz. Poza tym rok temu grali w Lidze Europy a wiadomo jaki to natłok spotkań i pewnie co niektórym brakuje tego maratonu i adrenaliny co trzeci-czwarty dzień niż monotonnego czekania na mecz ligowy raz w tygodniu.
Cesena o dziwo jedzie w okrojonej kadrze, niby dla wszystkich łącznie z trenerem marzeniem jest zagranie na Juventus Stadium, ale to chyba nie wygórowane marzenia dla kibiców, którzy już rok temu grając w
Serie A mieli takie mecze. Słowa i wywiad to jedno, druga sprawa jest taka, że w najbliższej kolejce czeka ich ciężki wyjazd na stadion wicelidera do Crotone i pewnie to jest główny powód takiej a nie innej kadry na dzisiejszy puchar. Tak jak na szybko wyliczyłem zabraknie 6 podstawowych graczy a jeszcze dwóch kolejnych grając mniej spotkań też brakuje. Trener przyznał, że dzisiaj da zagrać dwóm rekonwalescentom, resztę pewnie zapcha młodzieżą i taka to walka o awans będzie.
Kursy na zwycięstwo nie ma się co dziwić poleciały fest. Te 1,50 z tydzień temu co było na zwycięstwo bajka. Teraz jedyne co w mojej opinii pozostało do zagrania to wygrana bez straty bramki po kursie nadającym się do gry.
Torino do zera @ 1,95 Pokpili sprawę, jedna sytuacja w polu karnym i od razu gol.
365
Edit; Kurs na Toro wzrósł do 2,05 chyba przez to, że brakuje Glika i podstawowego bramkarza, z kolei Cesena z trzema podstawowymi i reszta składu nie przekraczająca 5 spotkań w tym sezonie. Potwierdziło się, więc jeszcze dołożę troszku.