>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Copa Sul-Americana U20 - Peru 2011

Status
Zamknięty.
Prince de Belial 2,3M

Prince de Belial

Forum VIP
W niedzielę startują młodzieżowe mistrzostwa Ameryki Południowej do lat 20. Najlepsi zagrają w tegorocznych mistrzostwach świata w tej kategorii wiekowej w Kolumbii i igrzyskach olimpijskich w Londynie, w przyszłym roku.

Turniej rozgrywany będzie na zaledwie trzech stadionach! Peruwiańczycy wykazali się przy tym dalece posuniętym pragmatyzmem, którego organizująca Copa America Argentyna mogłaby tylko pozazdrościć (6 miast-organizatorów przy 12 grających drużynach).

Dwie grupy po pięć drużyn:

- Argentyna, Peru, Chile, Urugwaj i Wenezuela będą grać w Arequipa (2325 m.n.p.m.)

- Brazylia, Boliwia, Paragwaj, Kolumbia i Ekwador w Tacna (562 m.n.p.m.)

Trzecia siedziba to Moquegua (1410 m.n.p.m). Wszystkie miasta leżą na południu kraju, zatem transport zawodników nie powinien być uciążliwy.

Na pewno uciążliwością będzie jednak gra w Arequipa, bo to mniej więcej tak jakby biegać za piłką na Rysach. Oczywiście to miasto będzie gościć wszystkie grupowe mecze Peruwiańczyków...

Tym co najbardziej - póki co - urzeka mnie przy okazji turnieju jest oldskulowe logo!

Gwiazdeczek pod dostatkiem

Z graczy roczników 1991 i niżej zobaczymy bodaj wszystkich znanych dobrze rokujących, chociaż turniej powinien być trampoliną dla zawodników z mniej telewizyjnych krajów jak Ekwador, Kolumbia, Boliwia czy Peru.

Faworyci jak zwykle ci sami, chociaż w przypadku młodzieżowych turniejów niespodzianki to chleb powszedni... czyli nie ma co typować finału &quot;hermanos&quot; - &quot;maqaquinhos&quot;.

Neymar lansowany jest na gwiazdę nr 1. W końcu 200 tys. euro miesięcznie to gaża większa niż cały urobek kadrowiczów Boliwii czy Peru!

Mniej spektakularnych postaci niż w ostatnich latach mają Argentyńczyc, lecz mniej w mediach nie znaczy mniej w nogach... Znany z River Plate Funes Mori będzie &quot;9&quot; co, ma się rozumieć, przypomina o takich graczach jak Saviola, Cavenaghi czy Higuain. Też środkowych napastnikach z River mających staż w drużynie U&#39;20.

Piszący te słowa wiele sobie obiecuje po Lionelu Galeano i ciekawi go Bruno Zucculini, młodszy brat Franco, któremu trochę poniżej oczekiwań wiedzie się w Europie...

Mirko Opazo z Chile, Joazhiño Arroé z Peru czy Miguel Medina z Paragwaju też są przewidywani do rzeczy wielkich.

Największych nieobecnych wskazać znacznie łatwiej: Coutinho w reprezentacji Brazylii i Rodriguez w reprezentacji Chile.

Więcej o poszczególnych drużynach i graczach, których kojarzę napiszę w weekend, na razie tylko zapowiedź

▶ http://brasileirao.blox.pl/2011/01/Mlodzi-zagraja-w-Peru.html

myślę, ze warto się zainteresować tym turniejem, dogi dość często tu dają
zarobić, poza tym Peru pozyska ogromny +hc ze względu na wysokość
na jakiej piłkarze będą grali.

▶ http://www.soccerway.com/international/south-america/sudamericano-u20/peru-2011/groupstage/

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Baqu widzę wkleił już wszystko to co Bartłomiej Rabij na swoim blogu. Ja również postaram się coś dodać o zaczynających się mistrzostwach. Na pewno faworytami jak zwykle będą drużyny Brazylii i Argentyny. Również można liczyć na dobrą postawę gospodarzy Peruwiańczyków, którzy specjalnie dla siebie wybrali grupe, która będzie grała na dużej wysokości do czego są przyzwyczajeni, a w grupie mają drużyny, które grają na terenach niżej położonych czyli mają spory handicap. Na pewno również ktoś jeszcze nas zaskoczy swoją dobrą postawą i powalczy o awans do mistrzostw świata U20, które jeszcze w tym roku zoorganizują Kolumbijczycy. Pierwsza kolejka już w niedziele wieczorem się zaczyna, a ja wrzucam tutaj kursy z Bwin, na te mecze:

Jak widać na pierwszy rzut oka ciekawy kurs na gospodarzy. Mają za rywala Chilijczyków, których w młodzieżowych reprezentacjach uważam za drużynę całkiem dobrą co pokazują ostatnie turnieje prestiżowe w Tulonie. Zauważyłem wielu graczy najmocniejszych klubów w kadrze tego zespołu. Jednak mało, który zawodnik gra na co dzień w pierwszym składzie Colo Colo, Universidadu de Chile, Universidadu Catolici czy Audaxu Italiano. To może stanowić małą przeszkodę dla nich w osiągnięciu dobrego wyniku. O gospodarzach wiem mało ale zauważyłem zawodnika Joazhiño Arroé, który po mimo tego młodego wieku gra już we włoskiej Sienie. Pozostałych zawodników nie znam więc się nie będę o nich wypowiadał ale sądzę, że na te mistrzostwa przygotowali solidną drużynę, która powalczy o medale na własnych śmieciach. Argentyny nie ruszam w pierwszym meczu chociaż kurs całkiem całkiem. Niestety mamy mizerny kurs na Brazylię w meczu z Paragwajem ale skład Canarinhos robi wrażenie. W ataku Neymar, o którego już teraz biją się najlepsi w Europie oraz Diego Mauricio, który ma oferę z FC Porto. Przyznam się szczerze, że bramkarzy Brazylijskich nie miałem okazji oglądać, gdyż ani Gabriel, ani Aleksander nie są podstawowymi graczami swoich drużyn. Ale w polu jest wielu świetnych graczy jak choćby Oscar z Internacionalu czy Lucas z Sao Paulo. Tak więc można rozważyć jakieś handi na nich, a kurs na nich już powyżej 2,00 więc całkiem ciekawie to wygląda. Poniżej wklejam terminarz oraz linki, które mogą się przydać przy okazji typowania mistrzostw:

Składy wszystkich drużyn

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS
Dobra poleciało już kilka meczy, a ja tylko do tej pory zagrałem Peru i to z marnym skutkiem. Na dzisiaj kolejny typ na faworytów rozgrywek czyli Brazylijczyków. Otóż trener Ney Franco wobec czerwonej kartki dla Henrique w pierwszym meczu, który wygrali 4:2 z Paragwajem po 4 golach Neymara postanowił zmienić system gry na 4-3-3. Z mocno ofensywnego ustawienia 4-4-2 mamy ustawienie jeszcze lepsze dla oka. Teraz w ataku zagrają Neymar, Willian Jose i Diego Mauricio. Czekałem na taki ruch trenera, gdy to będziemy mieli ultra ofensywnie ustawiony zespół. Za nimi rozgrywać będzie Lucas i liczę na jego dobrą postawę. Za Lucasem, z kolei mamy parę defensywnych pomocników Casemiro i Fernando. Obrona Brazylii z tego co widziałem na skrócie z pierwszego meczu oraz z opowieści oglądających ten mecz wyglądała nie najlepiej. Widać było, że Paragwajczycy gdyby mieli lepszych grajków to pewnie by strzelili kilka goli więcej. Również w obronie na bokach mamy ofensywnie usposobionych graczy jak Danilo i Alex Sandro. Środek to kapitak Bruno Uvini i Juan. Jednak uważam, że obrona to najgorsza formacja Brazylii i dzisiaj pewnie ich rywale coś wbiją. Z tego co pisał w hp TrackBank to Kolumbijczycy grali dobry mecz z Ekwadorem ale udało się im strzelić tylko jednego gola. Skoro zagrali wtedy dobry mecz to i teraz będzie im łatwiej w ofensywie bo Brazylia będzie grała zdecydowanie bardziej otwarty futbol aniżeli Ekwador. To mnie skłania do postawienia na dużą ilość bramek w tym meczu i jestem przekonany, że tak się stanie.
Brazylia:
Gabriel; Danilo, Bruno Uvini, Juan e Alex Sandro; Casemiro, Fernando e Lucas; Neymar, Diego Maurício e Willian José

Moje typy:
Brazylia @ 1,45 Bwin✅
Over 2,5 @ 1,55 Bwin
✅
Over 2,5 @ 2,50 Bwin✅
BTS @ 1,62 Bwin✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Dzisiaj o godzinie 17:30 Brazylia zagra z Boliwią w trzecim swoim meczu na mistrzostwach Ameryki Płd U20. Jak nie trudno zgadnąć faworytem są Brazylijczycy. Po dwóch meczach Brazylia ma zgodnie z planem 6 punktów i imponujący bilans bramkowy 7:3. Teraz czas chyba na najsłabszego rywala na tych mistrzostwach czyli Boliwię, którzy w swoim pierwszym i jak do tej pory jedynym meczu przegrali 0:1 z Paragwajem. Brazylia ma dzisiaj jeden problem w postaci kontuzji Lucasa i nie wiadomo czy będzie w stanie dzisiaj zagrać. Jednak trener Ney Franco może w jego miejsce desygnować kogoś z dwójki Alan Patrick i Oscar czyli poziom gry nie ulegnie zmianie na gorszy, gdyż obaj zawodnicy to przecież już świetni gracze. Obrona wiadomo nie jest najlepszą formacją Canarinhos ale Boliwia to dzisiaj będzie z pewnością skupiona na obronie, gdyż ich marzeniem może tutaj być jedynie remis 0:0 ale takowy nie padnie na 100%, gdyż zbyt mocni w ofensywie są Brazylijczycy by nie strzelić dzisiaj kilku kolejnych goli. Tak więc nie ma co się spodziewać tutaj niespodzianki i należy oczekiwać wysokiego zwycięstwa Canarinhos.
BRASIL: Gabriel, Danilo, Bruno Uvini, Juan e Alex Sandro; Casemiro, Fernando (Zé Eduardo) e Lucas (Alan Patrick); Diego Maurício (Henrique), William José e Neymar
BOLÍVIA: Luis Cárdenas, Sergio Garzón, Jorge Toco, Alejandro Méndez e Leandro Gareca; Daniel Ballivian, Alejandro Chumacero, Oscar Sanz e Gianakis Suárez; Diego Hoyos e Darwin Ríos

Moje typy:
Brazylia(-1) @ 1,50 Bwin⛔
Over 3,5 @ 1,88 Bwin
⛔
Brazylia(-2,5) @ 2,025 Bet365⛔
Over 4,5 @ 2,85 Bet365⛔

Dno dno dno i tyle o nich można powiedzieć.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Ostatnio Brazylijczycy zawiedli strasznie w meczu z Boliwią. Rywal był o wiele słabszy ale jednak nie udało się ich pokonać. Na uwagę zasługuję posiadanie piłki, które wyniosło 70-30 na korzyść graczy z kraju kawy. Fatalne zawody wtedy rozegrał Neymar, który był ośmieszany raz po raz przez obrońców gości i praktycznie nie wygrał ani jednego pojedynku 1 na 1. Teraz przychodzi im zagrać z Ekwadorem. Rywal co prawda trochę mocniejszy aniżeli Boliwia ale myślę, że dzisiaj już drugi raz nie zawiodą Brazylijczycy. Wtedy w niedziele grali o godzinie 13:30 czasu miejscowego, a więc praktycznie w samo południe, a jak dodamy fakt, że w Ameryce Południowej jest lato to już można się domyślić jaki skwar panował wtedy na boisku, które wyglądało jak pole VI klasy. Niby Brazylijczycy mają pewny awans ale dzisiaj staną przed szansą zapewnienia sobie pierwszego miejsca w grupie co na pewno wpłynęło by lepiej na nich. Trener Ney Franco zdecydował się wystawić rezerwowy skład jednak to mnie nie zraża, gdyż ich rezerwy są na tyle mocne, że spokojnie są w stanie ograć Ekwador. Nie ma w składzie Neymara niby największej gwiazdy zespołu. Jednak ja upatruje w tym szanse na grę bardziej zespołową. Nie chce umniejszać tego co posiada Neymar, bo umie już w tym wieku wiele ale sposób w jaki gra tutaj to jego indywidualne popisy i nic więcej. Mało kiedy dostrzega partnerów i dla tego ciężko się z nim gra. Dzisiaj w ataku Henrique i Diego Mauricio. Ja właśnie na występ tego drugiego czekam z niecierpliwością, gdyż uważam, że ten gracz jest lepszy niż Henrique i Willian Jose na których stawiał cały czas Ney Franco. Dzisiaj będzie miał dobrą okazje do udowodnienia trenerowi, że się mylił. Za tą dwójką mamy parę ofensywnych pomocników: Alan Patrick i Oscar. Kolejna para, która już wiele znaczy w swoich klubach, a grają przecież w Santosie i Internacionalu. Mnie martwi jedynie brak Lucasa, który jest w moim odczuciu najlepszym graczem zespołu i to od niego najwięcej zależy ale poziom jaki prezentuje wymieniona przeze mnie dwójka jest bardzo wysoki i możliwe, że nie będzie widać zmiany. W obronie za to doszło do sporych zmian. Wymieniono całą czwórkę ale powiem tak. Lewa obrona na pewno nie została osłabiona, gdyż Alexa Sandro zmienia Gabriel Silva czyli podstawowy gracz Palmeirasu. Na prawej zobaczymy Rafaela Galhardo z Flamengo i też nie powinno być źle. Jedynie mniej znam środkowych obrońców ale jestem pewien, że i Saimon i Romario prezentują wysoki poziom, gdyż inaczej nie graliby na boiskach w Peru. Tak więc skład po mimo tego, że grają rezerwy wydaje się być bardzo mocny i taki w rzeczywistości jest, a jeśli nie będzie szło to przecież na ławce znajdą się tacy gracze jak Lucas, Neymar, Willian Jose czy Casemiro i będą w każdej chwili gotowi by zmienić swoich kolegów. Myślę, że typ na Brazylię jest idealny do dubla i dlatego pobieram na to całkiem fajny kurs.
Brasil: Aleksander, Rafael Galhardo, Saimon, Romário e Gabriel Silva; Zé Eduardo, Fernando, Alan Patrick e Oscar; Henrique e Diego Maurício

Moje typy:
Brazylia @ 1,50 Bwin✅0:1
Over 2,5 @ 1,72 Bet365⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiejszego wieczoru oraz w nocy zaczynamy fazę finałową w mistrzostwach Ameryki Płd. U20. Do drugiej rundy weszli: Argentyna, Chile, Urugwaj, Brazylia, Ekwador, Kolumbia. Faworyci do walki o złoto wiadomo Albiceleste i Canarinhos. O trzecie miejsce w moim odczuciu powinni powalczyć Ekwador i Kolumbia chociaż Urugwaj przy jakimś zrywie również jest w stanie zrobić wiele, natomiast Chile potwierdziło przed turniejowe zapowiedzi, że może być dla nich ciężko.

VS

Jako ostatni z pierwszej kolejki na boisko wyjdą Chilijczycy i Brazylijczycy. Faworytem zdecydowanym są Canarinhos, który jak do tej pory nie przegrali meczu i z dorobkiem 10 punktów oraz bilansem 9:5. Pierwsze dwa mecze, które miały duży wpływ na dalszą postawę Brazylii wygrali 4:2 z Paragwajem i 3:1 z Kolumbią. Potem zremisowali 1:1 z Boliwią przy 35-stopniowym upale i wygrali 1:0 rezerwami z Ekwadorem. Dzisiaj wychodzi podstawowy skład z Neymarem na czele i powinni dzisiaj znów pokazać wielką piłkę. Widziałem ich mecze z Boliwią i Ekwadorem. Nie zachwycili w obu tych spotkaniach ale było też widać, że każdy ich zryw to wielki kłopot dla obrony rywali. Żałuję, że dzisiaj nie ma w obronie Saimona, który znakomicie spisał się z Ekwadorem ale jednak partnerem Bruno Uviniego, który jest pewniakiem do gry na środku obrony został Juan. Chile z kolei awansowało do drugiej fazy tylko dzięki wygraniu obu meczów z drużynami, które odpadły czyli Peru i Wenezuela. W meczach z Urusami i Argentyną dostali dwa razy lanie. z Urugwajem 0:4, a z Albiceleste 1:3. I dzisiaj obawiam się, że może być podobnie, gdyż rywal bardzo mocny w ataku, a Chile katastrofalnie prezentuje się w obronie co nie wróży dobrze. Na dodatek zabraknie obrońcy Nicolása Peñailillo. Piłkarz Evertonu Vina del Mar dostał czerwoną kartkę z Wenezuelą i będzie musiał pauzować. Wśród Chilijczyków trzeba najbardziej uważać na pomocnika 20-letniego pomocnika Audaxu Italiano dobrze mi znanego Bryana Carrasco, który w tym turnieju zaliczył już 3 asysty i prowadzi w tej klasyfikacji. Co ciekawe dzisiejszego dnia obchodzi urodziny... Ja mam nadzieję, że Brazylijczycy mu je zepsują i wygrają pewnie to spotkanie.
Brasil: Gabriel; Danilo, Bruno Uvini, Juan e Alex Sandro; Casemiro, Fernando, Lucas e Oscar; Neymar e Willian

Brazylia @ 1,40 Bwin✅1:5
Brazylia(-1) @ 2,10
✅
BTS @ 1,72✅
Over 2,5 @ 1,60✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Absolutnie popieram typ na Brazylie o czym zresztą wcześniej już pisałem w swoim temacie. Od siebie chciałbym dołożyć Kolumbie. Gdy pisałem te analizy i podawałem je w swoim temacie to kursy na Kolumbie wynosiły jeszcze okolo @3.0, aktalnie już 2.50 w Bet365. Bukmacherzy trochę przeceniają Urugwaj, bo kurs powinny być zgoła odwrotne, bo to Kolumbia jest niezaprzeczalnym faworytem tego meczu. Obok Brazylii są dla mnie drugim kandydatem do podium na tym turnieju. Drużyna ta jest tworzona pod Mistrzostwa Świata, które mają odbyć się w ich kraju, a więc grają już trochę ze sobą. Oprócz zgraniu, które ce****e tą drużynę należy również wspomnieć o fenomenalnym Cardonie, który co mecz strzela bramkę lub dwie i do tego świetnie asystuje. Chłopak ten ma papiery na wielkie granie i w każdym meczu potrafi zrobić różnicę. Do tego jest świetnym kapitanem, który bardzo dobrze kieruje swoją drużyną na boisku. Tutaj również spodziewam się spadków na Kolumbię, bo są napewno lepszą drużyną niż Urugwaj, który potrafił na tych mistrzostwach przegrać już z Peru czy z Argentyną, dlatego też typ podany już teraz.

Urugwaj - Kolumbia 2 @2.50

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Po raz drugi na tych mistrzostwach spotykają się ze sobą reprezentację Brazylii i Kolumbii. W pierwszym meczu wygrali Canarinhos 3:1. Dzisiaj również zapowiada się ciekawe spotkanie z duża ilością goli. Brazylia po zwycięstwie 5:1 nad Chile objęła prowadzenie w grupie. Z kolei Kolumbia poległa 1:0 z Urugwajem i ich sytuacja na zajęcie miejsca na podium trochę się skomplikowała. Jednak dzisiaj powinni dać z siebie wszystko. Brazylia jak na razie jak musi to strzela dużo. Ale też i praktycznie zawsze traci. Tylko z meczu z Ekwadorem nie stracili gola ale to dzięki czerwonej kartce w pierwszej połowie dla rywali. Również wtedy bardzo dobrze zagrała para stoperów z Porto Alegre. Saimon z Gremio i Romario moim skromnym zdaniem są lepsi aniżeli Juan. Bo co do Bruno Uviniego to nie mam wątpliwości, że jest najlepszym stoperem tutaj. Na bokach lateral z Santosu, którzy lubią ofensywną grę. Atak oraz za nimi rozgrywający jest kapitalny. Tak więc zapowiada się na ciekawy mecz, gdyż Brazylia nie ma mocnej obrony, a na dodatek ten bramkarz Gabriel mnie do siebie nie przekonuję i uważam, że w tej reprezentacji nie ma dobrego golkipera póki co. Co do Kolumbii to poza meczem z Urusami to strzelali gola za każdym razem oraz tracili. Dlatego dzisiaj wolę nie ruszać kursów na hc na Brazylię ale oczywiście powinno siąść. Lepiej moim zdaniem skupić się na opcjach bramkowych w tym meczu i takowe też przedstawiam.
Brasil: Gabriel; Danilo, Bruno Uvini, Juan e Alex Sandro; Fernando e Casemiro; Oscar, Lucas e Neymar; Willian José

Moje typy:
Brazylia @ 1,30 Bwin
Over 2,5 @ 1,57
Over 3,5 @ 2,45
BTS @ 1,83

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Argentinian U20 - Brazil U20 2 @2.0 10/10
Można powiedzieć, że to klasyk Ameryki Południowej, ale kto zna się na rzeczy ten wie, że to klasyk tylko z nazwy, bo Brazylia znacznie przewyższa swoich dzisiejszych przeciwników pod względem piłkarskim. Brazyli gromi tutaj wszystkich idąc jak burza po tyluł mistrza Ameryki Południowej do lat 20, no ale jeśli ma się w drużynie taką gwiazdę jak obchodzący wczoraj swoj 19 urodziny to trudno spodziewać się czegoś innego. Argentyna ten rocznik ma strasznie słaby, są poziom niżej niż utalentowani Caraninhos, a nawet uważam, że Kolumbia oraz Ekwador na tych mistrzostwach są silniejsze niż Argentyna. Takie kursy na ten mecz to prezenty od buków, ja bym wystawił nie więcej niż 1.40, ale nie ma co narzekać tylko trzeba brać, bo spodziewam się 2-3 bramkowej przewagi Brazylijczyków, którzy będą chcieli udowodnić kto jest najlepszy na ich kontynencie, a wiadomo, że mecze pomiędzy tymi drużynami zawsze mają dodatkowy smaczek. Podsumowując, liczę na wysoką wygraną Brazylijczyków.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
South American Championship U20
12.02.2011 - 22.45

Kursy na ten mecz są strasznie przeszacowane. Bukmacherzy w każdym meczy faworyzują Argentyńczyków, bo wiadomo Argentyna ... ale ten rocznik Argentyńczycy maja bardzo słaby nic ciekawego nie grają. Co innego Kolumbia, która obok Brazylii była dla mnie głównym faworytem do gry o tytuł, ale chłopakom trochę nie wyszło, przegrali wszystkie mecze. W kraju mówi się, że to wstyd dla kolumbijskiej piłki i dzisiaj chłopaki zapowiadają walkę do upadłego, aby odzyskać honor. Cenię ich wyżej niż Argentyńczyków, dlatego w tym meczu stawiam na nich, bo kursy są mocno przesadzone. Myślę, że utalentowany Carmona poprowadzi Kolumbijczyków do zwycięstwa. Warto również w tym meczu postawić na over bramkowy, ponieważ Argentyńczycy wciąż mają szansę na awans na IO, ale żeby to osiągnąć muszą wygrać ten mecz sześcioma bramkami oraz liczyć na porażkę Brazylijczyków i twierdzą, że to osiągną więc można spodziewać się otwartej gry z dużą ilością bramek.
Colombia U20 @7.68 3/10 Pinnacle
Colombia U20 DNB @5.50 4/10 Bet365
Colombia U20 +1.5 @1.63 7/10 Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom