>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Co oznacz ten zpis?

Status
Zamknięty.
rpg 1K

rpg

Użytkownik
Google:

Handicap -0,5 / +0,5
Liverpool (-0.50, -0.50 ) kurs: 1.90
vs
Manchester City (+0.50, +0.50 ) kurs: 1.95

W powyższym przykładzie, zespół Liverpool zaczyna spotkanie, ze stratą wirtualnego gola, jeżeli stawiasz na Liverpool i twój zespół wygra , twój kupon również będzie wygrany.
Jeżeli stawiasz na Mancherster City i będzie remis, lub Manchester City wygra, twój kupon wygrywa.

M 0

mirek111-1972

Użytkownik
Czyli w moim przypadku Racing Santander ma odjęte na wstępie 0,5 bramki i jeśli wygra jedną bramką to kupon wchodzi? W takim razie czym się różni od zwykłego zakładu 1x2? Chodzi mi w tym przypadku o typ 1.

dokciu 2

dokciu

Użytkownik
Czyli w moim przypadku Racing Santander ma odjęte na wstępie 0,5 bramki i jeśli wygra jedną bramką to kupon wchodzi? W takim razie czym się różni od zwykłego zakładu 1x2? Chodzi mi w tym przypadku o typ 1.
W zasadzie niczym, a buki często mają różne algorytmy do obliczania kursów dla tych zdarzeń. Jeśli chcesz postawić na jakąś drużynę, to warto sprawdzić też kurs na handi -0,5. To samo dotyczy &quot;podwójnej szansy&quot; - stawiasz na 1x to sprawdź też handi +0,5

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Dokładnie, w niektórych bukach czasem są różnice pomiędzy tymi samym zakładami typu 1X lub handicap +1 na gospodarzy. Nie są to duże różnice 0.02-0.04 ale zawsze coś.
Jak stawiamy LIVE to wtedy warto sprawdzać kursy na podobne zdarzenia, bo np: jest 0-0, 88&#39; i kurs na X wynosi 1.11 a kurs na DW 0-0 wynosi 1.20
To już nie to samy co przykład wyżej, ale stawiając wtedy na remis liczymy, że już nie padnie żadna bramka więc lepiej postawić na kurs prawie dwukrotnie wyższy. Ale z drugiej strony jak już padnie bramka to zawsze mamy jeszcze cień szansy, że może paść wyrównanie. Ale ogólnie na dłuższą metę będziemy lepiej wychodzić na DW 0-0 - to tak apropo ????

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Różnica w kursie pomiędzy zdarzeniem 1 a zdarzeniem 1(-0,5) jest spowodowana tym, że 1 jest zdarzeniem trzydrogowym (1X2), a 1(-0,5) jest zdarzeniem dwudrogowym (12), przez co marża na nie jest niższa = kurs jest automatycznie wyższy.

M 0

mirek111-1972

Użytkownik
Dzięki za wyjaśnienia. Jeszcze chcę się upewnić odnośnie tego zapisu
1 (0; -0,5), czy on oznacza, że w typ jeden wygrany, a remis zwrot połowy stawki?

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Dzięki za wyjaśnienia. Jeszcze chcę się upewnić odnośnie tego zapisu
1 (0; -0,5), czy on oznacza, że w typ jeden wygrany, a remis zwrot połowy stawki?
0,-0.5 - handicap azjatycki, który działa w przypadku remisu i jeśli takowy by padł, to połowa stawki, którą postawiłeś, zostałaby Ci zwrócona.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom