>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ciekawy system na NHL

K 0

kombinator

Użytkownik
Witam!

Wymyśliłem ciekawy system na NHL. Co prawda tyczy on się tylko sezonu zasadniczego, a ten już dobiega końca jednak do 12 kwietnia parę dni jeszcze zostało więc można go osobiście wypróbować.

System polega na graniu wszystkich meczów w każdej kolejce NHL. Na każdy mecz stawiamy jednakową stawkę. Stawiamy zawsze na tą drużynę, której bukmacherzy szanse oceniają niżej, a więc na wyższy kurs. Remisów nie obstawiamy w ogóle. W razie jednakowych kursów na obydwie drużyny wybieramy tą, która naszym zdaniem ma większe szanse na zwycięstwo. Ja osobiście sprawdzałem to na kursach bwin i radzę też brać kursy tego buka, bo często zdarza się że inny bukmacher w innej drużynie upatruje faworyta.

Skąd pomysł na takie granie? Sprawdziłem ostatnich 8 dni rozgrywek. Tylko 3 dni były na minus, 5 na plus, a ogólnie po tych 8 dniach i tak wyszlibyśmy na swoje ;). Wiem, że 8 dni to stanowczo za mało, żeby wysuwać pochopne wnioski, ale już jest jakaś podstawa, żeby sądzić, iż w dłuższej perspektywie czasu będzie podobnie, tym bardziej, że w NHL często wygrywają outsiderzy a i kursy na nich sa bardzo wysokie, często przekraczają 4,00...

Co myślicie o takim graniu? Czy ma ktoś kursy z meczów, które już się odbyły (chodzi mi o okres czasu co najmniej miesiąca) żebym mógł sprawdzić ten system w szerszej perspektywie czasu?

B 0

bakarikone

Użytkownik
witam na stronie oddsportal.com mozesz to sprawdzic na całym sezonie ale ja z ciekawości przeanalizowałem to na 440 meczach od 1 kolejki i na tyle spotkan weszło by 132 mecze czyli rowno 30%.
zaużmy ze gramy kazdy mecz po 100zł a średni kurs wynosi 2, 85
to na 10 meczy 3 powinny wejsc czyli 10*100zł(koszt 10 kuponów)=1000zł
3*285 zł(tyle około kuponów by weszł0)=855 zł
czyli na minusie około145 zł.

ten system tez nie nadaje sie do progresij bo jak patrzyłem zdarza sie nawet ze 8 razy z rzędu nie ma takiej niespodzianki.

a więc wątpliwości chyba rozwiane pozdrawiam

K 0

kombinator

Użytkownik
Chyba masz racje, póki co gram za małe stawki i jestem na minusie. ;) Widocznie te 8 dni, które ja przeanalizowałem były dobre dla tego systemu ale w szerszej perspektywie czasu się to nie sprawdza. Jeszcze wypadałoby sprawdzić jak by to wyszło gdyby grac na same remisy albo na zwycięstwa faworytów. W każdym bądź razie dzięki za info! Stronka się przyda. Jak będę miał więcej czasu to sprawdzę jeszcze te 2 pozostałe warianty ;)
Jeszcze rodzi się w mojej głowie pytanie: skąd wziąłeś średni kurs 2,85 na zwycięstwo słabszego? Sam uśredniłeś (nie twierdzę, że niesłusznie, bo rzeczywiście pewnie średni kurs będzie coś koło tego) czy jakoś to obliczyłeś?

vde 119

vde

Użytkownik
Ja osobiście sprawdzałem to na kursach bwin i radzę też brać kursy tego buka, bo często zdarza się że inny bukmacher w innej drużynie upatruje faworyta.
1)skoro tak, to lepsze surebety może :grin:
2)a jak jest 2.30 vs 2.35 to lepiej dawać 2.30 ? :grin:

może i się sprawdzi ale nie oczekiwałbym po tym sposobie gry jakiejś rewelacji, szukaj dalej ????

K 0

kombinator

Użytkownik
1)skoro tak, to lepsze surebety może :grin:
2)a jak jest 2.30 vs 2.35 to lepiej dawać 2.30 ? :grin:

może i się sprawdzi ale nie oczekiwałbym po tym sposobie gry jakiejś rewelacji, szukaj dalej ????
Dobra, już przyznałem, że system się nie sprawdza, o czym przekonałem się na własnej skórze.

Do góry Bottom